Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

delija
Kontakt:

Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji B

Post Postao/la delija » 08 feb 2013, 21:47

motty je napisao/la:Na spisku selektora Tonija Karačića našli su se sljedeći igrači:

Emir Plakalo (Sarajevo), Vedran Kjosevski (Željezničar), Haris Hajradinović (Inter Zsprešić-Hrvatska), Dejan Skopljak (Arau-Švajcarska), Nikola Danilović (OFK Beograd-Srbija), Jozo Špikić (Široki Brijeg), Adin Čiva (Sarajevo), Marko Odak (Zrinjski), Fedor Predragović (Borac), Armin Čerimagić (Gent-Belgija), Asim Zec (Hradec Karlove-Češka Republika), Branimir Odak (Široki Brijeg), Renato Gojković (Sloboda), Faris Handžić (Sarajevo), Belmin Vila (Hajduk Split-Hrvatska), Ermin Imamović (Lokomotiv Moskva-Rusija), Halil Hajtić (Kajzerslautern-Njemačka), Omar Marković (IK Start Stavanger-Norveška), Amar Rahmanović (Novi Pazar-Srbija), Anjur Osmanović (Čelzi-Engleska), Nikola Jelisić (Bajern Minhen-Njemačka), Almir Kasumović (Hanover-Njemačka).

Jel ovo nagovjestaj boljih dana za reprezentaciju, i nagovjestaj ozbiljnog rada sa stranim igracima? Cini mi se da su u savezu ozbiljno shvatili posao i da su sve ozibiljniji u namjerama da svakog talentovanog igraca dovedu pod nasu zastavu.
Ma izgleda samo Toni radi kako treba. Na svako okupljanje nekog novog stranca pozove u reprezentaciju. Zato se i desi da igrači U19 nadigraju igrače U21

Majstor10
Kontakt:

Post Postao/la Majstor10 » 08 feb 2013, 21:50

santos je napisao/la:Gledao sam sve ove momke pomalo cak i ovog mladjeg Hajrovica dva puta,na mene je od nabrojanih najjaci utisak ostavio Kolasinac,uz malo iskustva sad je kompletniji od svih igraca u BH odbrani izuzev Spahica,a od njega je fizicki jaci :mrgreen:
Respekt. 8-)

levat
Kontakt:

Post Postao/la levat » 08 feb 2013, 21:56

Goalgetter je napisao/la:http://player.arsenal.com/player/2399-i ... d-hajrovic

Mali video na Arsenalovom website-u o Hajrovicu. Zanimljivo, da ga igraci zovu Tik-tok (zbog Svicarskih satova), sad ja mislim da gubi taj nadimak :mrgreen: :lol:
Mogu ga u Arsenalu zvati kako hoće u reprezentaciji se zna ko je tika taka. :D

Adi_Zepce
Kontakt:

Post Postao/la Adi_Zepce » 08 feb 2013, 22:18

motty je napisao/la:Na spisku selektora Tonija Karačića našli su se sljedeći igrači:

Emir Plakalo (Sarajevo), Vedran Kjosevski (Željezničar), Haris Hajradinović (Inter Zsprešić-Hrvatska), Dejan Skopljak (Arau-Švajcarska), Nikola Danilović (OFK Beograd-Srbija), Jozo Špikić (Široki Brijeg), Adin Čiva (Sarajevo), Marko Odak (Zrinjski), Fedor Predragović (Borac), Armin Čerimagić (Gent-Belgija), Asim Zec (Hradec Karlove-Češka Republika), Branimir Odak (Široki Brijeg), Renato Gojković (Sloboda), Faris Handžić (Sarajevo), Belmin Vila (Hajduk Split-Hrvatska), Ermin Imamović (Lokomotiv Moskva-Rusija), Halil Hajtić (Kajzerslautern-Njemačka), Omar Marković (IK Start Stavanger-Norveška), Amar Rahmanović (Novi Pazar-Srbija), Anjur Osmanović (Čelzi-Engleska), Nikola Jelisić (Bajern Minhen-Njemačka), Almir Kasumović (Hanover-Njemačka).

Jel ovo nagovjestaj boljih dana za reprezentaciju, i nagovjestaj ozbiljnog rada sa stranim igracima? Cini mi se da su u savezu ozbiljno shvatili posao i da su sve ozibiljniji u namjerama da svakog talentovanog igraca dovedu pod nasu zastavu.
Mene samo interesuje zasto nema vise Modica u reprezentaciju?.Momak igra u Milanu i bio je na okupljanju u CG,i nakon toga su ga izostavili iz tima :roll:
De pequeño yo te empecé a seguir! Poco a poco me enamoré de ti! Cuando juegues siempre estaré a tu lado! No me falles Valencia! Yo nunca te he fallado!!!

www.valencia-balkan.net

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 08 feb 2013, 22:24

Možda nije zadovoljio, ko zna kakvu ulogu igra u mladom timu Milana
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 08 feb 2013, 22:28

Vi ovdje mnogo pogadjate sta i kako. Sta ako igra u Milanu? Igra i Hajrovic u Arsenalu pa nije neki igrac. Do sad nije imao nastupa za prvi tim, da je talentovan sigurno bi dobio bar malo u kupu, uz to ugovor mu istice na kraju i najvjerovatnije ga nece ni produziti. Uz to mi nismo na treninzima i okupljanjima reprezentacije, Bog zna sta se tamo moglo desiti, jel bio dobar ili ne. Zato manje pametovanja, vise navijanja.

edit: ovo nije usmjereno tebi Adi, vec samo govorim ovima sto konstatno trojalu kako kod nas nista ne valja.
Celik!3,2,2.

mancity
Kontakt:

Post Postao/la mancity » 08 feb 2013, 22:34

Istina je da su te Dnevne novine-Blick.ch zuta stampa, tipa The Sun u Britaniji ili Bild u Njemackoj. Isto tako Vlasnik je Christofer Blocher najpoznatiji Nacionalsta u CH. To dovoljno govori koliko ima istine u tim novinama, uglavnom ih citaju Svicarci nacionalisti.
Ne mogu da vjerujem da neko moze takvu glupost izjaviti , nebi ni Dzeko igro za BiH da Ibra igra za BiH
http://www.blick.ch/sport/fussball/nati ... 97184.html" onclick="window.open(this.href);return false;
ili poslije utakmice Svica-Tunis
«Meine Mutter war von Anfang an dafür, dass ich für die Schweiz spiele» "moja majka je bila od pocetka za to da igram za Svicu"
http://www.blick.ch/sport/fussball/dzek ... 03426.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Znaci sve bi to na kraju moglo biti nesto tipa: Why always me? Jer on nije dijete, on zna da ce uvijek biti Secondos (kako kazu Svicarci za nekoga, ko je rodjen u Svici a roditelji su mu stranci) Oni( secondos) ce uvijek biti dezurni krivci za sve sto je lose, nece nikada biti priznati kao *Domaci".
Prije bih rekao da ima istine u ovom tekstu nego u tom Blicku :
http://www.****/glavne-vij ... stine.html
Zadnja izmjena: mancity, dana/u 08 feb 2013, 23:17, ukupno mijenjano 1 put.
Jose Mourinho``I don't know if it is this season or next season with Roberto, or with another person in the future, but normally in the direction the club is going, sooner or later they will win the big cup.''

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 08 feb 2013, 22:36

Karačić za sada radi dobar posao, i nema mu se šta prigovoriti.
Ima dobre rezultate(za naše uslove), dosta talenata iz van BIH koji se spominju po forumima je isprobao itd.Većina U21 ekipe je prošla upravo kroz tu njegovu U19.

Normalno da raja nema povjerenja, jer svi znaju kako se prije ulazilo u reprezentacije, ne kažem da možda i sada nema toga, ali vjerovatno u dosta manjim razmjerama ;)
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

ceze
Kontakt:

Post Postao/la ceze » 08 feb 2013, 22:54

AllGunsBlazing je napisao/la:Vi ovdje mnogo pogadjate sta i kako. Sta ako igra u Milanu? Igra i Hajrovic u Arsenalu pa nije neki igrac. Do sad nije imao nastupa za prvi tim, da je talentovan sigurno bi dobio bar malo u kupu, uz to ugovor mu istice na kraju i najvjerovatnije ga nece ni produziti. Uz to mi nismo na treninzima i okupljanjima reprezentacije, Bog zna sta se tamo moglo desiti, jel bio dobar ili ne. Zato manje pametovanja, vise navijanja.

edit: ovo nije usmjereno tebi Adi, vec samo govorim ovima sto konstatno trojalu kako kod nas nista ne valja.
Bio je Hajrovic na klupi kad su igrali u Ligi prvaka zadnje kolo, bio je jos jednom u kupu nekom.
Onako kazem, slazem se sa tim sto si rekao.
Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...

Adi_Zepce
Kontakt:

Post Postao/la Adi_Zepce » 09 feb 2013, 01:10

AllGunsBlazing je napisao/la:Vi ovdje mnogo pogadjate sta i kako. Sta ako igra u Milanu? Igra i Hajrovic u Arsenalu pa nije neki igrac. Do sad nije imao nastupa za prvi tim, da je talentovan sigurno bi dobio bar malo u kupu, uz to ugovor mu istice na kraju i najvjerovatnije ga nece ni produziti. Uz to mi nismo na treninzima i okupljanjima reprezentacije, Bog zna sta se tamo moglo desiti, jel bio dobar ili ne. Zato manje pametovanja, vise navijanja.

Ma znam da je bili opcenito misljenje :D Nista sto igra u Milanu,vec sto sam prije par mjeseci dosta toga lijepog po forumima procitao u vezi njega.Vidio sam i po srpskim portalima da su zalili sto je odabrao BiH itd.Uglavnom slazem se da se fino pocelo raditi u ovim mladim selekcijama,a iskreno se najvise nadam da ce ovaj malac iz Bayerna se odazvati u repku.
De pequeño yo te empecé a seguir! Poco a poco me enamoré de ti! Cuando juegues siempre estaré a tu lado! No me falles Valencia! Yo nunca te he fallado!!!

www.valencia-balkan.net

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 09 feb 2013, 02:54

Pa dobro se radi. Mnogi krive Susica sto ne zove Kolasinca i Halilovica, ali ovoj dvojici je mjestu mladim reprezentacijma a ne kod Susica, a i selektori mladih ih ne mogu pozvati ako oni sami ne zele dodji i ako sami ne rijese svoje papire.

@Ceze protiv Olympiakosa je bio na klupi, ali dzaba mu to kad najvjerovatnije nece zaigrati za Arsenal. Ali opet bilo bi dobro da ostane u Engleskoj, ni druga liga nije losa(po nekim statistikama 9. u svijetu) pa ni treca, opet je mlad moze napredovati. Jedini problem moze biti sto je mozda malo nizak za Engleske timove, oni vole da im je stoper malo visi, ali to ne mora biti problem. Prosle godine je bio na posudbi u Barnetu(4. liga) i odigrao je 10 utakmica, sto znaci da bi vjerovatno mogao upasti u trecu, mozda ako mu se posreci i u drugu. Opet vidjeti cemo sta ce biti na kraju sezone. Svakako bih volio ga vidjeti u nasem dresu(BiH) jer iako mislim da nikad nece postati jedan od boljih stopera u svijetu za nase standarde moze biti veoma dobar. Ionako nam odbrana nikad i nije bila najjaci dio.
Celik!3,2,2.

nevera
Kontakt:

Post Postao/la nevera » 09 feb 2013, 08:03

jozinho je napisao/la: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: i još jednom :lol:
Objasni mi sta sam to pogresno rekao? Svi ti igracu su bili potencijalni reprezentativci Bosne kao i Hajrovic ili Seferovic, evo zasto:
Srna: Otac Uzeir iz Bosne
Lovren: Rodjen u Zenici, njegovi su iz Kraljeve Sutjeske
Subotic: rodjen u Banjoj Luci
Corluka: rodjen u Derventi
Rakitic: roditelji su mu iz Usore / Zepce
Kovacic: roditelji su mu iz Kotor Varos, njegovi su kao izbjeglice otisli u austriju gdje se mali Mateo rodio
Mandzukic: roditelji su mu iz bosanske Posavina, tocnjie iz okolice Odzaka
Ilici: Rodjen je u Prijedoru
Kranjcar: Majka Elvira mu je iz Kladnja
Marin: Rodjen u bosanskoj Gradisci
Ibrahimovic: Otac Sefik iz Bosne
Jelavic: Rodjen u Capljini

To sto nisu htjeli igrat za Bosnu ili sto ih bosanski savez tad nije htjeo neznaci da nemaju veze sa Bosnom...

Sakuragi
Kontakt:

Post Postao/la Sakuragi » 09 feb 2013, 11:20

jozinjo neznam sta je tu smijesno. svi su to bili potencijalni bih reprezentativci

neroazzuro
Kontakt:

Post Postao/la neroazzuro » 09 feb 2013, 14:23

Znal neko kakva je situacija oko Bicakciceve papirologije? Pratil neko ovog igraca,kako igra? Ovaj njegov Braunsvajg fakat razvaljuje.
Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić, Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 09 feb 2013, 14:33

Znamo da je predao papire isto k'o i Hadžić , samo se nadamo da neće toliko otegnuti njegov proces dobivanja državljanstva koliko i Hadžićev.

neroazzuro
Kontakt:

Post Postao/la neroazzuro » 09 feb 2013, 14:39

Ma svi su oni po portalima predali papire. Jel to definitivno il je mahalska? Ako je momak standardan u vodecem klubu 2. bundeslige onda bi valjda mogao uskocit sa Spahom dok se Boris ne vrati,da Mujdzu i Vranjesa stavimo na bekove. Lulic ce nas ukopat,a Zukanovic je tanak.
Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić, Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić

AeGon099
Kontakt:

Post Postao/la AeGon099 » 09 feb 2013, 14:39

prati li neko budućeg reprezentativca hajrovića ? hoće li biti šta od njega u arsenalu, ima li kvalitete, je li standardan ? :)
Odlazi Safete.

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 09 feb 2013, 14:42

Ima slika njegova ( Bičakčićeva ) gdje se slikao u Sarajevu sa onima iz Saveza, Pirićem i ostalima, ako se ne varam, bila je nedavno postavljana na forumu, i pisano je o tome, čudi me pa nisi upratio.

sajo10
Kontakt:

Post Postao/la sajo10 » 09 feb 2013, 14:42

AeGon099 je napisao/la:prati li neko budućeg reprezentativca hajrovića ? hoće li biti šta od njega u arsenalu, ima li kvalitete, je li standardan ? :)
Standardan je u rezervama naravno.

* * *

slika
Visca el Barça! /// Volim te Željo!

kokakolas
Kontakt:

Post Postao/la kokakolas » 09 feb 2013, 14:57

Ermin Bičakčić, Anel Hadžić i Sead Kolašinac su trenutno prioriteti i najbliži reprezentaciji. Kako bi dobro bilo da se sve završi prije utakmice sa Grčkom.
"...i zaista, Sušić je iznenadio. Ne samo Nigerijce, već i cijeli nogometni svijet tako što je u najvažnijoj utakmici u povijesti reprezentacije na travnjak poslao sastav bez lijevog beka..."

Don't raise your voice, improve your argument.

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 14 gostiju.