amerosm je napisao/la:alemsa je napisao/la:Dajte nama Welkera
Ja koliko znam on je slobodan igrac ukoliko ne iskoristimo Franchise Tag - sto se 99% nece desiti. Kraft mu je spreman dati 9 miliona $, ali nikako 11 miliona $ koliko njegovi agneti traze. Jedini igrac koji ce dobiti ono sto zatrazi je Brady.
Tako da ne vidim prepreku da se s njim dogovorite.

Spominje se Harvin kao moguće pojačanje, pošto mu istječe ugovor sa Vikesima za 1 god i odlučio je tražiti više
Dakle vjerovatno ga možemo dobiti za neki pick, ali rizik je jer mu ugovor istječe dogodine i onda će tražiti više para, nego što bi mi bili spremni ponuditi, dok je prednost što ima samo 24 god
Iako bih ja volio da Wes dobije novi ugovor, jer teško možemo naći bolji fit za naš sistem od Wesa (vidjeli smo na početku sezone kako je to izgledalo kad je BB odlučio Wesa manje koristiti zbog
taga), dok ne vjerujem da bi on u drugim timovima imao i približno dobru produkciju kao kod nas
Jedan od igrača kojeg bih volio vidjeti u našem dresu je Fitzgerald koji je izrazio nezadovoljstvo sa Cardsima i njhovim ambicijama
Što se tiče Bradya, on će sigurno dobiti produženje ugovora, prvenstveno kako bi rasteretio
cap space za ovu i narednu sezonu i omogućio potpisivanje ostalih igrača, a od FA kod nas su to:
RB Woodhead
WR
Welker, Edelman, Branch, Stallworth
TE Hooman (RFA)
OL
Vollmer, Thomas
DL Scott, Brace, Harrison
LB Koutouvides, White
CB
Talib, Arrington, Cole, Martin
S Chung, Allen, Barrett
Dakle imamo otrpilike 14 mil za FA (bez ovog restrukturiranja i produženja za Bradya, kojim bi dobili dodatnih 10ak mil, a uz to i Mankins i Wilfork, bi pristali na isto kao i Brady, jer su i njihovi ugovori također poveći), a potrebno nam je po mojoj procjeni, na sljedećim pozicijama, ovaj broj igrača:
WR - 3
OL - 2
RB -
backup ili
situational player
CB - 3 (bar za kampa)
S - 1 (draft je mogućnost za ovu poziciju)
Dakle FA period počinje u martu, i očekujem da su već u pregovorima sa Bradyem oko ovog produženja, kojim bi rasteretili CS, dok su vjerovatno sa Wesom još na holdu i čekaju da vide da li bi pristao na nekih 8-9 mil ili bi stvarno napustio Patse, jer će sigurno dobiti bolje uslove od drugih timova, iako ima 32 god i neki dugogodišnji ugovor sa njim ne bi bio tako isplativ, je rje sa ovim zadnjim dobio 2 god i 16 mil, tako da vjerovatno i ovaj put žele ponuditi neki sličan ugovor, a na kraju će ipak Wes odlučiti da li žel ostati ili ne, a i Tomica će vjerovatno pokušati sa ovim produženjem pomoći FO u potpisivanju Wesa

Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..