NFL

Atletika, stoni tenis, šah, plivanje, vaterpolo, biciklizam, ragbi...

Moderator/ica: rio_Ferdy88

amerosm
Kontakt:

Re: NFL

Post Postao/la amerosm » 09 feb 2013, 14:06

kad_kako je napisao/la:
amerosm je napisao/la:
Takodjer NFL je objavila tezinu rasporeda za narednu sezonu, a prema istom Panthersi imaju najtezi, dok Broncosi imaju najlaksi raspored od svih NFL ekipa - odnosi se na omjer pobjeda i poraza u protekloj sezoni.
Da ti ovdje nisi sta pobrkao? Mozda obratno...
Nisam kao sto se vidi iz tabele koju je @rio postavio. ;) ;) Po meni ovo sto je NFL objavio ne mora nista znaciti, jer niko ne zna kako ce ekipe izgledati naredne sezone i treba sacekati kraj Aprila kako bi se donosili neki zakljuci.

Evo gledajuci samo imena ekipa ja bi rekao da imamo naredne sezone najtezi raspored u ligi zajedno sa Ravensima.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

kad_kako
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la kad_kako » 09 feb 2013, 14:29

amerosm je napisao/la:
kad_kako je napisao/la:
amerosm je napisao/la:
Takodjer NFL je objavila tezinu rasporeda za narednu sezonu, a prema istom Panthersi imaju najtezi, dok Broncosi imaju najlaksi raspored od svih NFL ekipa - odnosi se na omjer pobjeda i poraza u protekloj sezoni.
Da ti ovdje nisi sta pobrkao? Mozda obratno...
Nisam kao sto se vidi iz tabele koju je @rio postavio. ;) ;) Po meni ovo sto je NFL objavio ne mora nista znaciti, jer niko ne zna kako ce ekipe izgledati naredne sezone i treba sacekati kraj Aprila kako bi se donosili neki zakljuci.

Evo gledajuci samo imena ekipa ja bi rekao da imamo naredne sezone najtezi raspored u ligi zajedno sa Ravensima.
Ne znam kakva im je logika, da Panthersi sa skorom od 7-9 imaju najtezi raspored. Dok Denver, sa najboljim 13-3, imaju najlaksi. :?
Postovanje treba zaraditi.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 09 feb 2013, 14:49

@ kad_kako

caka lezi u tome da se NFC South naredne sezone kriza sa NFC West tako da imaju utakmice protiv ekipa koje su protekle sezone imali odlicne rekorde. Jos ako dodamo dvije ekipe iz NCF Easta i Northa koji su sezonu zavrsili na istoj poziciji kao i oni (Vikingsi i Giantsi) onda imaju i najtezi raspored kada se gleda omjer pobjeda i poraza u protekloj sezoni. Jedino vrijedno spomena iz AFC-a su Patriotsi.

Mada sa druge strane ukoliko gledamo imena protivnika ja bi rekao da Patriotsi i Ravensi naredne sezone imaju najtezi raspored.

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 09 feb 2013, 20:33

ja sam gledao na NFL Network tv zapravo Panthersi imaju najtezi raspored ....gledaj Denvera ima najbolji i Edin ce opet svrsavat po Denveru super bowl ovo ono dok ne nalete u playoffu prptiv ozbiljne ekipe
SA VJEROM BOGA, FUKARE SLOBODA DO GROBA!
I opet Tušanj, tribina i sindrom ludila
jedan klub, jedan grad i navijačka skupina
OD PROŠLE, NE MOŽE BITI NAM TEŽA GODINA
I DALJE OSTAJEMO SLOŽNI KO' BRAĆA I RODBINA !
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

kad_kako
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la kad_kako » 10 feb 2013, 01:25

MA meni to opet nije jasno. :lol: :mrgreen:
Postovanje treba zaraditi.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 11 feb 2013, 03:11

Prema pisanju ESPN-a Boston i Boston Globe-a Welker i Lloyd naredne sezone nece biti clanovi Patriotsa. Kao moguca rijesenja spominju Mike-a Wallace-a i Greg-a Jennings-a.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 11 feb 2013, 20:27

http://www.nfl.com/news/story/0ap100000 ... ying-field

Sta mislite o novoj ideji Goodell-a ? Meni se ista nikako ne svidja i ako ovako dalje nastavi mogao bi on prije 2018. izgubiti svoj posao.

Sportfanatik
Kontakt:

Post Postao/la Sportfanatik » 11 feb 2013, 21:19

amerosm je napisao/la:Prema pisanju ESPN-a Boston i Boston Globe-a Welker i Lloyd naredne sezone nece biti clanovi Patriotsa. Kao moguca rijesenja spominju Mike-a Wallace-a i Greg-a Jennings-a.
Sve su to špekulacije, vidjet ćemo što nam donosi budućnost
Super Bowl champions: 2001, 2003, 2004 Let's go Pats
IN MOYES WE TRUST
RAFA NADAL
LeBRON JAMES
KIMI RAIKKONEN

Rodman
Kontakt:

Post Postao/la Rodman » 12 feb 2013, 02:08

Eagles have re-signed Michael Vick to a one-year deal for 2013 season.
„Ako Bog da, bit će naša BiH. Osjećam da mogu uraditi zamišljeno. Nestalo je struje. Sretno!”- Izet Nanic

- FK Sarajevo

BOSANSKA KRAJINA !

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 12 feb 2013, 02:46

Dajte nama Welkera

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 12 feb 2013, 02:59

alemsa je napisao/la:Dajte nama Welkera
Ja koliko znam on je slobodan igrac ukoliko ne iskoristimo Franchise Tag - sto se 99% nece desiti. Kraft mu je spreman dati 9 miliona $, ali nikako 11 miliona $ koliko njegovi agneti traze. Jedini igrac koji ce dobiti ono sto zatrazi je Brady. ;) ;)

Tako da ne vidim prepreku da se s njim dogovorite. ;) ;)

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 12 feb 2013, 10:11

amerosm je napisao/la:
alemsa je napisao/la:Dajte nama Welkera
Ja koliko znam on je slobodan igrac ukoliko ne iskoristimo Franchise Tag - sto se 99% nece desiti. Kraft mu je spreman dati 9 miliona $, ali nikako 11 miliona $ koliko njegovi agneti traze. Jedini igrac koji ce dobiti ono sto zatrazi je Brady. ;) ;)

Tako da ne vidim prepreku da se s njim dogovorite. ;) ;)
Spominje se Harvin kao moguće pojačanje, pošto mu istječe ugovor sa Vikesima za 1 god i odlučio je tražiti više ;)
Dakle vjerovatno ga možemo dobiti za neki pick, ali rizik je jer mu ugovor istječe dogodine i onda će tražiti više para, nego što bi mi bili spremni ponuditi, dok je prednost što ima samo 24 god ;)

Iako bih ja volio da Wes dobije novi ugovor, jer teško možemo naći bolji fit za naš sistem od Wesa (vidjeli smo na početku sezone kako je to izgledalo kad je BB odlučio Wesa manje koristiti zbog taga), dok ne vjerujem da bi on u drugim timovima imao i približno dobru produkciju kao kod nas ;)

Jedan od igrača kojeg bih volio vidjeti u našem dresu je Fitzgerald koji je izrazio nezadovoljstvo sa Cardsima i njhovim ambicijama :mrgreen:

Što se tiče Bradya, on će sigurno dobiti produženje ugovora, prvenstveno kako bi rasteretio cap space za ovu i narednu sezonu i omogućio potpisivanje ostalih igrača, a od FA kod nas su to:

RB Woodhead
WR Welker, Edelman, Branch, Stallworth
TE Hooman (RFA)
OL Vollmer, Thomas
DL Scott, Brace, Harrison
LB Koutouvides, White
CB Talib, Arrington, Cole, Martin
S Chung, Allen, Barrett

Dakle imamo otrpilike 14 mil za FA (bez ovog restrukturiranja i produženja za Bradya, kojim bi dobili dodatnih 10ak mil, a uz to i Mankins i Wilfork, bi pristali na isto kao i Brady, jer su i njihovi ugovori također poveći), a potrebno nam je po mojoj procjeni, na sljedećim pozicijama, ovaj broj igrača:

WR - 3
OL - 2
RB - backup ili situational player
CB - 3 (bar za kampa)
S - 1 (draft je mogućnost za ovu poziciju)

Dakle FA period počinje u martu, i očekujem da su već u pregovorima sa Bradyem oko ovog produženja, kojim bi rasteretili CS, dok su vjerovatno sa Wesom još na holdu i čekaju da vide da li bi pristao na nekih 8-9 mil ili bi stvarno napustio Patse, jer će sigurno dobiti bolje uslove od drugih timova, iako ima 32 god i neki dugogodišnji ugovor sa njim ne bi bio tako isplativ, je rje sa ovim zadnjim dobio 2 god i 16 mil, tako da vjerovatno i ovaj put žele ponuditi neki sličan ugovor, a na kraju će ipak Wes odlučiti da li žel ostati ili ne, a i Tomica će vjerovatno pokušati sa ovim produženjem pomoći FO u potpisivanju Wesa ;)
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 12 feb 2013, 12:29

@ rio

sta kazes za Jennings-a ukoliko Welker ne potpise novi ugovor sa Patsima ? Takodjer sto se secondary-a tice ja bih prije drafta pokusao dovesti Reeda, jer izgleda da BB pretjerano i ne vjeruje Talibu s obzirom na probleme koje je imao van terena.

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 12 feb 2013, 21:44

Nikad nece dobiti recievera k'o sto je Welker, kud ovi nasi coravi nesto ne urade po tom pitanju, al' oni hoce mlade igrace...
Roger Federer the greatest of all time!
Peyton Manning - the greatest QB of all time!

Mig_Mig
Kontakt:

Post Postao/la Mig_Mig » 13 feb 2013, 01:55

Edin TM87 je napisao/la:Nikad nece dobiti recievera k'o sto je Welker, kud ovi nasi coravi nesto ne urade po tom pitanju, al' oni hoce mlade igrace...
Obecali su jednog vrhunskog WR! Pa eto.. mozda se i desi.. nikad se ne zna!
Max Allegri

Rodman
Kontakt:

Post Postao/la Rodman » 13 feb 2013, 16:01

The Bears cut receiver Johnny Knox, who missed last season after suffering a major back injury
Kako mi žao ovog momka. :cry:
„Ako Bog da, bit će naša BiH. Osjećam da mogu uraditi zamišljeno. Nestalo je struje. Sretno!”- Izet Nanic

- FK Sarajevo

BOSANSKA KRAJINA !

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 13 feb 2013, 17:14

NFL je objavila da postoji mogucnost da se Super Bowl 48 igra u Subotu, a to ce sve zavisti od vremenskih prilika koje tada budu vladale u NYC-u.

Vecina navijaca je podijeljena sto se Super Bowla tice. Neki smatraju da je bolje da se igra Subotom, kako bi ljudi imali Nedjelju da se odmore pred novu radnu sedmicu, dok drugi smatraju da ne bi trebalo narusavati tradiciju koja postoji vec godinama.

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 13 feb 2013, 18:35

Rodman je napisao/la:
The Bears cut receiver Johnny Knox, who missed last season after suffering a major back injury
Kako mi žao ovog momka. :cry:
ebiga jarane Bearsi su znali da nece moci vise..oni su mu izasli u susret ostavili su ga nisu ga htijeli odpustiti kako bi momak ipak nesto zaradio novca da ima za zivot...dobio je tih 1.5 milion ..znaci nemoze se reci da smo mu okrenuli ledja.. zao mi ga je dobar reciver jako jako bi nam valjao u buducnosti da je zdrav sa ovom sad postavom..jednako je brz kao Hester cak i brzi bio na testiranjima , a o reciverskim sposobnostima i netreba previse pricati jer je za Hestera Moss,Owens i td :)
SA VJEROM BOGA, FUKARE SLOBODA DO GROBA!
I opet Tušanj, tribina i sindrom ludila
jedan klub, jedan grad i navijačka skupina
OD PROŠLE, NE MOŽE BITI NAM TEŽA GODINA
I DALJE OSTAJEMO SLOŽNI KO' BRAĆA I RODBINA !
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

Rodman
Kontakt:

Post Postao/la Rodman » 13 feb 2013, 22:05

Samo fali nam jedan takav tip receivera kao što je on bio. Probat kroz draft u 4 ili 5 rundi uzeti jednog igraca kao što je on bio. Hvala Johnny-u za sve, nadam se da če opet zaigrati u kojoj drugoj ekipi ako bude zdrav.

Što se tiče WR pozicije, ne vjerujem da če biti nekih velikih izmjena kod Bearsa. Jedino če se Hestera možda riješiti koji je rekao da nema nista protiv "fresh starta".

- FK Sarajevo

BOSANSKA KRAJINA !

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 14 feb 2013, 13:51

Spominje se mogucnost povratka Cassell-a kao back-up QB Bradyu, jer navodno BB zeli Mallett-a trade-ovati za pickove na draftu.

Ja iskreno mislim da od ovoga nece biti nista, jer sam ubijedjen da mu je BB spreman samo ponuditi vet-minimum na sto on ne bi pristao.

Odgovori

Natrag na “Ostali sportovi”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []