Bosna i Hercegovina - Grčka
Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog
Re: Bosna i Hercegovina - Grčka
Nažalost , Pandža ulazi u trenažni proces tek u martu , ili poslije marta , tako da neće biti spreman za Grke , ali poslije Grka će nam biti svakako na raspolaganju .
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!
Ne smijemo napadački srljati protiv Grka , najbolja opcija bi bila da igramo sa jednim napadačem a time bi dobili jednog dodatnog zadnjeg veznog , jer Zahirović ne može igrati sam na toj poziciji.. Ionako mi se čini da sam negdje pročitao da je Pape rekao da ćemo samo u dvije utakmice igrati sa jednim napadačem , i mislim da je to ova utakmica . Ne možemo igrati preotvoreno jer ostaje previše prostora za vezni red grka da se u kontrama probije , a Zahirović sam lako može tu ispasti , i onda smo nayebali. Medunjanin i Zahirović na zadnjim veznim pozicijama , Pjanić ispred njih kao playmaker , po lijevoj i desnoj strani neka brza krila (Lulić i najvjerovatnije Stevanović) , a u špicu Džeko ili Vedo ... Ako ne bude išlo kako treba , onda vadi nekoga sa terena i ubacuj drugog napadača . ha ya
pa kako zbog cega,momak ima brzinu i jako je tehnicki podkovan,jeste da je losije odigrao protiv Slovenije al nesumnjam da ce do Grcke biti spremniji a boljeg krilnog igraca i nemamo od njega...a Pjanica ako stavis na krilo ko ce sredinu da igra,Medunjanin?lik je nespreman i koristan repki samo za neke zamjene...
nebih se slozijo sa pojedinim forumasima da bih trebali igrat bunker protiv grka za igranje bunkera treba jaka odbrana
sto mi u ovom trenutku nemamo jedino da kloniramo spahica pa da imamo 4 spahica u odbrani jedino tad bi mogli igrat bunker a i zasto se branit kad imamo odlicne golgetere koi mogu dati svakome gol pa i trvrdim grcima dobro bi bilo kad bi i general rahimic bio u konbinaciji za sastav protiv grka jer zna razbit taj kontra napad gdje su grci vrlo opasni ili napravit taj pametan faul,pored rahimica ja bi u prvi sastav stavio i misketa iako u posljednje vrijeme i nema toliko minuta na terenu al nije sigurno zaboravijo igrati fudbal jer treba nam njegovo iskustvo za ovakve utakmice kao sto je protiv grcke.
sto mi u ovom trenutku nemamo jedino da kloniramo spahica pa da imamo 4 spahica u odbrani jedino tad bi mogli igrat bunker a i zasto se branit kad imamo odlicne golgetere koi mogu dati svakome gol pa i trvrdim grcima dobro bi bilo kad bi i general rahimic bio u konbinaciji za sastav protiv grka jer zna razbit taj kontra napad gdje su grci vrlo opasni ili napravit taj pametan faul,pored rahimica ja bi u prvi sastav stavio i misketa iako u posljednje vrijeme i nema toliko minuta na terenu al nije sigurno zaboravijo igrati fudbal jer treba nam njegovo iskustvo za ovakve utakmice kao sto je protiv grcke.
- Principatus
- Kontakt:
Samo da Vedo ne bude igrao ponovo desno krilo i beka...
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.
Protiv Grka se sve smije igrati osim bunkera. Bunker mogu igrati ekipe koju imaju odlicnu i uigranu odbranu, to moraju biti igraci sa visokom koncentracijom i ogromni fizickim predispozicijama. Ako se odlucis za bunker onda vjerovatno ides na nulu i nadas se da ce u napadu zabiti kakvu frljoku.
Mi nemamo igrace za bunker (izuzev Spahica), koji mogu svih 90 min igrati maximalno koncentrirano i ne napraviti gresku. I Italijani su nekad igrali bunker sa najboljim odbrambenim igracima svijeta pa im se znala omaknuti greska i primiti gol.
Mi moramo igrati sa nasim najjacim oruzjem, a to je napad. Namjerno sam stavio na krila Lulica i Stevanovica jer su mozda i nasi najbrzi igraci i sigurno mogu probiti po strani i asistirati unutra, a tamo su dvojica igraca koji obozavaju takve lopte. Edo i Vedo upravo najvise golova daju na ubacaje sa strane i zasto im uskratiti to zadovoljstvo. U sredini neka Pjane da im proba sta proturiti, mada tesko protiv Grka. Da skratim, rijesenje uspijeha lezi u krilima i njihovim igrama. Treba Grke o jadu zabaviti u napadu umjesto da mi strepimo pred nasim golom moleci Boga da neki nas ne zakasni izbiti loptu.
Mi nemamo igrace za bunker (izuzev Spahica), koji mogu svih 90 min igrati maximalno koncentrirano i ne napraviti gresku. I Italijani su nekad igrali bunker sa najboljim odbrambenim igracima svijeta pa im se znala omaknuti greska i primiti gol.
Mi moramo igrati sa nasim najjacim oruzjem, a to je napad. Namjerno sam stavio na krila Lulica i Stevanovica jer su mozda i nasi najbrzi igraci i sigurno mogu probiti po strani i asistirati unutra, a tamo su dvojica igraca koji obozavaju takve lopte. Edo i Vedo upravo najvise golova daju na ubacaje sa strane i zasto im uskratiti to zadovoljstvo. U sredini neka Pjane da im proba sta proturiti, mada tesko protiv Grka. Da skratim, rijesenje uspijeha lezi u krilima i njihovim igrama. Treba Grke o jadu zabaviti u napadu umjesto da mi strepimo pred nasim golom moleci Boga da neki nas ne zakasni izbiti loptu.
Nek crknu dusmani, mi smo najjaci.
Zeljeznicar za zivot cijeli.
Zeljeznicar za zivot cijeli.
potpisHarrison je napisao/la:Protiv Grka se sve smije igrati osim bunkera. Bunker mogu igrati ekipe koju imaju odlicnu i uigranu odbranu, to moraju biti igraci sa visokom koncentracijom i ogromni fizickim predispozicijama. Ako se odlucis za bunker onda vjerovatno ides na nulu i nadas se da ce u napadu zabiti kakvu frljoku.
- DonCorleone
- Kontakt:
Tipicno prosjecno razmisljanje nas Bosanaca, neka igra Miske, ima zadnji pas ko niko u Evropi, moze jednim potezom rijesiti utakmicu i zna pogoditi Dzeku u glavu itd. itd. itd...nema ti druze od ovoga nista!EDIX je napisao/la:nebih se slozijo sa pojedinim forumasima da bih trebali igrat bunker protiv grka za igranje bunkera treba jaka odbrana
Nijedna reprezentacije na zemaljskoj kugli ne igra vise sa dva playmakera, nijedna. Drugi problem je sto Misimovic protiv jacih ekipa nije primjetan na terenu, znaci sve sto ide njemu inace u prilog pada protiv jacih ekipa u vodu, ko je pratio njega protiv fizicki jakih ekipa, zna o cemu pricam. Covijek je kriminalan. Ako se uzme u obzir da neigra godinama fudbal i da fizicki nije na nivou, da se distancirano izrazim, a mogle bi se naci za njegovu spremu i druge rijeci.
Znaci na prvom mjestu je fizicka sprema, pa onda pasevi, pregled igre i ostalo..Bez fizicke spreme sve pada u vodu, a on je sve samo nije spreman za Grke. A i kako ce biti, on lopte sutno nije kako treba dvije godine.
Jedino kada mi dobro izmorimo Grke, tada bi ja njega uveo, od pocetka ga nebi ni pocetnik koristio.
Kirsten Schlewitz: That's a polite way of stating what most fans were thinking, which is that Sušić had more or less lost his mind.

Njihov moguci sastav uz mogucu promjenu da samo Samaras i Salpingidis budu istureni onda Kostas ide na klupu a u vezni red upada Holebas ili Fortounis .Kao sto je neko naveo dobro bi dosao Pandza protiv Grka jer se moze "hrvati" sa bilo s kim u napadu.A nekako mi se cini po zamisli da bi i Muslimovic u nasem napadu dobro dosao jer kad on igra uvijek mora biti jedan igrac na njemu a i igrao je u grckoj ligi poznata mu je njihova igra.
- Goalgetter
- Kontakt:
Grci su pokazali u Atini sta znaju, samo sto nas je sreca spasila, te + sto je Begovic sjajnom paradom protiv Mitroglua sprijecio da nam Grci zabiju 1:0, i onda da se kompletno zatvore. Takodjer i zahvaljujuci Gekasu, koji je sa 7 metara promasio prazan gol. Imali smo onu dozu srece u Atini, sto nam je uvijek nedostajala, i sa tim smo izvukli tih sretnih 0:0. Nismo ni mi lose igrali, ali to je moglo dosta bolje.
Znaju Grci jako dobro da imaju vec mec-loptu, u Zenici. Pobjedom u Bratislavi, i sa 3 boda iz Zenice, Grci bi preuzeli 1. poziciju ove grupe, koju bi morali braniti utakmicama protiv Lihtenstajna, Latvije i Litvanije, dok cemo mi morati jos na dvomec sa Slovacima, gdje bi bili pod ogromnim pritiskom, takodjer i gostovanja u Rigi i VIlnjusu.
Poznavajuci nas ''bosanski-mentalitet'' , i nas skor protiv Grcke, te pcenito protiv velikih protivnika, tesko je biti optimistican i reci da cemo uzeti 3 boda u Zenici. Grci su dosta iskusniji, i dosta hladniji u glavi sto se tice ovakvih utakmica, i vjerujem da nece doci u Zenicu da se brane, nego ce igrati svoju uobicajenu igru kao i u prvoj utakmici u Atini. Samaras ce nam i u ovoj utakmici praviti sigurno najvise problema, a uz to im se vraca i Papadopoulos, te je i Karagounis odigrao utakmica za Fulham, tako da ce i on biti dosta spremniji, i mogli bi ga ocekivati u prvih 11.
Nama ide u prilog da imamo krcato Bilno Polje, odlicnu atmosferu, i naravno nadam se raspolozenog Begovica, Spahica, Pjanica, Dzeku i Vedu itd...
Znaju Grci jako dobro da imaju vec mec-loptu, u Zenici. Pobjedom u Bratislavi, i sa 3 boda iz Zenice, Grci bi preuzeli 1. poziciju ove grupe, koju bi morali braniti utakmicama protiv Lihtenstajna, Latvije i Litvanije, dok cemo mi morati jos na dvomec sa Slovacima, gdje bi bili pod ogromnim pritiskom, takodjer i gostovanja u Rigi i VIlnjusu.
Poznavajuci nas ''bosanski-mentalitet'' , i nas skor protiv Grcke, te pcenito protiv velikih protivnika, tesko je biti optimistican i reci da cemo uzeti 3 boda u Zenici. Grci su dosta iskusniji, i dosta hladniji u glavi sto se tice ovakvih utakmica, i vjerujem da nece doci u Zenicu da se brane, nego ce igrati svoju uobicajenu igru kao i u prvoj utakmici u Atini. Samaras ce nam i u ovoj utakmici praviti sigurno najvise problema, a uz to im se vraca i Papadopoulos, te je i Karagounis odigrao utakmica za Fulham, tako da ce i on biti dosta spremniji, i mogli bi ga ocekivati u prvih 11.
Nama ide u prilog da imamo krcato Bilno Polje, odlicnu atmosferu, i naravno nadam se raspolozenog Begovica, Spahica, Pjanica, Dzeku i Vedu itd...
------------------------begovic----------------------
vranjes------bicakcic--------spahic-------mujdza
-----------------zahirovic----------------------------
---------------------------------pjanic----------------
stevanovic---------------------------------------lulic
-----------------dzeko-----ibisevic-------------------
mislim da ovo nebi bilo lose,kako je Pape rekao da ce da budu za Grcku 2,3 nova imena vec u prvih 11 ocekujem da je Bicakcic rjesio papire a mislm da je puno jaci od tankog Zukanovica...
vranjes------bicakcic--------spahic-------mujdza
-----------------zahirovic----------------------------
---------------------------------pjanic----------------
stevanovic---------------------------------------lulic
-----------------dzeko-----ibisevic-------------------
mislim da ovo nebi bilo lose,kako je Pape rekao da ce da budu za Grcku 2,3 nova imena vec u prvih 11 ocekujem da je Bicakcic rjesio papire a mislm da je puno jaci od tankog Zukanovica...
Nije mislio bas friska valjda,vec Miske ,Mujdza i Zlaja...Jbg
Pa sta je tacno Mujdza povrijedio?
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester
Djale ga lebo.Cartman je napisao/la:Pa sta je tacno Mujdza povrijedio?
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu
To ga zena slomila?harishp je napisao/la:Djale ga lebo.Cartman je napisao/la:Pa sta je tacno Mujdza povrijedio?
Pukni injekcije i igraj, Hasagic ima recept.
Kod Hasagica je os'o disk u Mujdze je jos kaseta.Cartman je napisao/la:To ga zena slomila?harishp je napisao/la:Djale ga lebo.Cartman je napisao/la:Pa sta je tacno Mujdza povrijedio?
Pukni injekcije i igraj, Hasagic ima recept.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu
Fina analiza i slažem se sa svime u postu...Goalgetter je napisao/la:Grci su pokazali u Atini sta znaju, samo sto nas je sreca spasila, te + sto je Begovic sjajnom paradom protiv Mitroglua sprijecio da nam Grci zabiju 1:0, i onda da se kompletno zatvore. Takodjer i zahvaljujuci Gekasu, koji je sa 7 metara promasio prazan gol. Imali smo onu dozu srece u Atini, sto nam je uvijek nedostajala, i sa tim smo izvukli tih sretnih 0:0. Nismo ni mi lose igrali, ali to je moglo dosta bolje.
Inače mala ispravka - Begović je sjajnom paradom zaustavio omalenog Salpingidisa od postizanja gola u Atini , a ne Mitroglua

Evo što bi po meni bio optimalni sastav protiv Grka , samo što još uvijek ne mogu da skontam tko bi bio najbolji na poziciji lijevog beka.. Također u špicu napada može biti samo jedan - ili Vedo ili Edin , sve zavisi tko će biti u boljoj formi.Jedan napadač mora otpasti kako bi se pojačala odbrana jer ako Zahirović bude sam igrao na poziciji zadnjeg veznog , primamo definitivno gol.

(također , Spahića sam stavio na desnog stopera , jer po toj strani će napadati Samaras , tako da će Spahino postavljanje i startovi tu biti ključni .. )
Medunjanin nas moze glave kostat sa svojim nonsalantnim ponasanjem. Sto dalje od prve postave. Iskreno bi radije gledao Svraku nego njega. Ovaj barem jednostavno igra i prepusta drugim igracima da prave rizicne pasove.
Da, zaboravio sam napisati da na zadnjem veznom može doći ko god zna igrati tu poziciju i da je u dobroj formi .. Trenutna igra Medunjanina ne ulijeva previše povjerenja , pa , Svraka je odigrao bolje od njega. Tako da bi on vrlo lako mogao zamjeniti Medu u postavi koju sam postavio..Cartman je napisao/la:Medunjanin nas moze glave kostat sa svojim nonsalantnim ponasanjem. Sto dalje od prve postave. Iskreno bi radije gledao Svraku nego njega. Ovaj barem jednostavno igra i prepusta drugim igracima da prave rizicne pasove.
kakvo oprezno protiv grka...njih treba napasti od prve minute i iz svih raspolozivih sredstava. budemo li sa njima igrali ko po jajima tako cemo i zavrsiti ...prekid 0:1, prijatno.njemci ali posebno cesi su ih na evropskom dobili tako sto su zasrljali od prve i poveli 2:0 poslije prvih 20 min.
.................begovic...........
vranjes..spaha..zuka......mujdza
..........pjanic....salihovic.........
stevica.........................lula..
............dzeko....vedo..........
ovako united igra godinama ... s dva pokretna centralna vezna koja znaju dati i pas i gol. naravno ako se sejo oporavi.
.................begovic...........
vranjes..spaha..zuka......mujdza
..........pjanic....salihovic.........
stevica.........................lula..
............dzeko....vedo..........
ovako united igra godinama ... s dva pokretna centralna vezna koja znaju dati i pas i gol. naravno ako se sejo oporavi.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.