ATP Tour

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

Ko će biti novi broj 1?

Anketa je završila: 25 mar 2017, 15:32.

a) Kei Nishikori
1
1%
b) Miloš Raonić
3
4%
c) Grigor Dimitrov
6
9%
d) Dominic Thiem
13
19%
e) Nick Kyrgios
5
7%
f) Alexander Zverev
23
33%
g) nitko od navedenih
18
26%

Ukupno glasova: 69

DANTES
Kontakt:

Re: ATP Tour

Post Postao/la DANTES » 05 feb 2013, 16:04

Rafi je bolje da Novaka sretne što kasnije....
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

Razbojnik
Kontakt:

Post Postao/la Razbojnik » 05 feb 2013, 19:54

Ovaj ATP Zagreb, pola zdrijeba Hrvati, Slovenci, Srbi :lol:

Karlovic je upravo izbacio Dimitrova 7:6 7:6

slika

samosarajvo
Kontakt:

Post Postao/la samosarajvo » 05 feb 2013, 20:30

DANTES je napisao/la:Rafi je bolje da Novaka sretne što kasnije....
:lol:
Rafi bolje?
Mislis Noletu je bolje da Rafu sretne sto ranije? Nadalu je svejedno kad ce koga sresti na sljaci, ostali se prema njemu treba da ravnaju, nikako on prema njima.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 05 feb 2013, 21:05

Jos uvijek ne znamo sta ce biti sa Rafom, tako da ne treba zuriti sa prognozama.

Kada se posljednji put vratio nakon povrede, mislim da je osvojio 2-3 grand slama iste godine.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

No1e
Kontakt:

Post Postao/la No1e » 05 feb 2013, 21:18

poslednji put nije bio toliko odsutan, niti se odmah "vratio jaci". propustio je "samo" vimbldon 2009. igrao je poslije sjevernoamericke masterse i USO i cijeli kraj te sezone. tek je sa zemljom 2010. poceo ponovo osvajati turnire i dominirati. osvojio je RG-W-USO te godine. ali se to ne moze bas uporediti. tada je propustio samo vimbldon i trebalo mu je sve do sljedece sezone sljake da dodje do one pobjednicke igre. sada je propustio 8 mjeseci. vidjet cemo!

samosarajvo
Kontakt:

Post Postao/la samosarajvo » 05 feb 2013, 21:56

Virtu4l je napisao/la:Jos uvijek ne znamo sta ce biti sa Rafom, tako da ne treba zuriti sa prognozama.

Kada se posljednji put vratio nakon povrede, mislim da je osvojio 2-3 grand slama iste godine.
3 8-)

Slazem se sa tobom, ali ja sam nekako uvjeren da ce se vratit jaci nego ikad, gromada je to, i psihicki i fizicki ;)

Nadam se da mu se nece obit od glavu ova moja samoujverenost, samo polahko, step by step :mrgreen:

Ima li stream igdje???

samosarajvo
Kontakt:

Post Postao/la samosarajvo » 05 feb 2013, 22:29

Našooooo http://www.kakibara.com/station/2/tennis/" onclick="window.open(this.href);return false;

Malo se ubucio Rafaaa :mrgreen:

likma23
Kontakt:

Post Postao/la likma23 » 05 feb 2013, 23:12

Joooj ovi organizatori u Chileu Nadala stavili da igra u 14:00 a ja tad u skoli a bas planirao da pogledam njegov mec :evil: :evil:
Roger Federer the best!!!

Damir Dzumhur!!!!

AA23
Kontakt:

Post Postao/la AA23 » 06 feb 2013, 09:06

Rotterdam 11.02. ?

Nisam informisan al Roger igra tamo pa zato.

retro
Kontakt:

Post Postao/la retro » 07 feb 2013, 23:09

Opasno trolujete podforum, bas svaku temu...

Zagreb 1/4

Youzhni-Dodig
Cilic-Kavcic
Haase-Petschner
Rosol-Melzer

Montpellier 1/4

Hajek-Llodra
Nieminen-Stakhovsky
Paire-Simon
Gasquet-Benneteau
Genius, outrageous, the best ever! RF!

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 09 feb 2013, 12:50

U gomili bezveznih miki maus turnircica, te cudesnog "povratka kralja" u Cileu (u mecevima sa journeymenovima), pade mi na pamet da malo osvezimo temu.

Dosla mi je ideja da sastavimo ovde ultra loseg igraca od najlosijih elemenata igre najboljih igraca. :lol: Znaci, kao kad bi npr. od Messija neko uzeo igru glavom, od Zidanea brzinu, od Inzaghija dribling, od Tottija disciplinu i sl. i tako sastavio mega kloca, koji zapravo ima pedigre sampiona, ali mu fali malo da to postane. :mrgreen: :lol:

Dakle, uzecemo u razmatranje sledece elemente:

Servis:
Voleji:
FH:
BH:
Kretanje:
Return:
Izdrzljivost:
Strategija:

Opletite drugari. ;)

emir18
Kontakt:

Post Postao/la emir18 » 09 feb 2013, 12:59

MaGiCa je napisao/la:
Servis: tu mozemo svrstati Monfisa koji je sposoban da u jednom mecu odservira 20 asova i 20 dupli gresaka

1956., 1957., 1958., 1959., 1960., 1966., 1998., 2000., 2002., 2014.,2016.,2017.,2018.,2022.,2024
“In peace, may you leave this shore. In love, may you find the next. Safe passage on your travels, until our final journey to the ground. May we meet again.”

formance
Kontakt:

Post Postao/la formance » 09 feb 2013, 13:17

@MaGiCa

Da uzmemo u obzir samo TOP 4 igrače (jer njih računam kao najbolje) ili TOP 10 ?! Ja sam uzeo Fab 4.

Servis: Rafael Nadal - Malo varijacija, nemogučnost da servira jako i ravno u kontinuitetu, premalo snage.

Voleji: Novak Đoković - Novak se najlošije snalazi na mreži od navedenih igrača. Neprirodan hvat reketa, izuzetno kompatibilan igri sa baselinea, ali totalno nepodoban za igru na mreži.

FH: Andy Murray - Iako je Škot ovaj udarac popravio, i dalje je najslabiji FH nekog igrača iz TOP 4. Ne ulazi tijelom u udarac koliko bi trebalo, tako da nije u stanju generisati dovoljno snage u kontinuitetu.

BH: Roger Federer - Rogerov BH je jako nepredvidiv, ali je i nekonstantan i nestabilan. Ima dosta varijacija, ali generisanje snage iz zgloba ga čini nemoćnim na dublje loptice i top spinove.

Kretanje: Andy Murray - Ništa posebno nemam reči na ovu temu, niti mislim da je Andyevo kretanje loše, već su Novak, Rafa i pogotovo Roger u ovom segmentu bez premca.

Return: Rafael Nadal - Rogerov blok ritern je najbolji, Andy najbolje anticipira, Novak preuzima inicijativu nakon riterna. Mislim da je Rafin ritern ipak slabiji u odnosu na ovu trojicu, nema ništa istaknuto od nabrojanih segmenata, a pogotovo nije najbolji u tome.

Izdržljivost: Andy Murray - Koliko god on izgledao fizički spreman, ono što sam vidio iz njegovih mečeva je to da što su isti duži, protivnikove šanse za pobjedu su veće (prvenstveno mislim na mečeve protiv TOP 4). Da li je to plod mentalnih oscilacija, odnosno padova koncentracije ili je fakat problem u fizičkoj spremi, ne mogu odgovoriti.

Strategija: Roger Federer - Da je ranije imenovao Paula Anacconea za trenera, Švajcarac se ne bi našao u ovoj stavci. Ipak, tvrdoglavost u mnogim mečevima, naročito protiv Rafe Nadala, čini ga najlošijim taktičarom u TOP 4.
Što se tog segmenta tiče, miljama je daleko od jednog Nadala, Andya i Novaka.

Odlična ideja, konačno nešto interesantno, a da nisu trolovski postovi i bezvezno začatavanje teme.
"I think for me the most talented of all times was Rios. But unfortunately he doesn't want to continue his tennis career, because when it's too easy for you, then it's boring. For me, tennis is not so easy" - Marat Safin

Profesionalnitenis.com

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 09 feb 2013, 19:08

Ovakav teniser bi bio pravo osvjezenje za muski tenis...vjerovatno top 5 :D

AA23
Kontakt:

Post Postao/la AA23 » 09 feb 2013, 19:15

Servis: Milos Raonic
Voleji: Roger Federer
FH: Roger Federer
BH: Stanislas Wawrinka
Kretanje : Andy Murray
Return: Novak Djokovic
Izdrzljivost: Novak Djokovic
Strategija: Roger Federer

emir18
Kontakt:

Post Postao/la emir18 » 09 feb 2013, 19:28

AA23 je napisao/la:Servis: Milos Raonic
Nisi ti shvatio procitaj ponovo sta je covjek rekao najlosiji udarci ne najbolji :)
1956., 1957., 1958., 1959., 1960., 1966., 1998., 2000., 2002., 2014.,2016.,2017.,2018.,2022.,2024
“In peace, may you leave this shore. In love, may you find the next. Safe passage on your travels, until our final journey to the ground. May we meet again.”

AA23
Kontakt:

Post Postao/la AA23 » 09 feb 2013, 20:59

emir18 je napisao/la:
AA23 je napisao/la:Servis: Milos Raonic
Nisi ti shvatio procitaj ponovo sta je covjek rekao najlosiji udarci ne najbolji :)
Moj bed, i mislio sam da trebaju lose al prekorim sam sebe, hvala :D

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 09 feb 2013, 21:00

@formance

Zapravo, mislio sam na ATG listu igraca Open ere, posto je ovo sto si ti napisao ocigledno da ociglednije ne moze biti. ;) Ali, kad malo bolje razmislim, dozvoljeni su svi poznati igraci, samo da bude sto ekstremnije. :lol:
Ipak, svaka cast za trud. Lepo si to objasnio za trenutnu Fab4.

Moj izbor bi bio identican za ovu eru, ali ako gledamo malo dalje - onda stvari stoje ovako:

Servis: Matts Wilander - cist prosek, najlosiji servis u coveka sa vise od 5 slamova na kontu. Jeste da je imao visoke procente, ali je isao samo na to da ubaci 1. servis.

Voleji: Novak Djokovic - od svih brojeva 1 svetskog tenisa, aktualni je ubedljivo najlosiji na mrezi.

FH: Stefan Edberg - da je imao FH kao BH, nebo bi mu bilo granica.

BH: Pete Sampras - rupetina, to je termin za 1 nekonstantan, los i iznudjen udarac.

Kretanje: Aleksandar Volkov - jeste da nije bio nikada top10 igrac, ali to je samo zato sto nije umeo da se krece. Strasno. Preporuceno svima da navrate do Y-Tube-a, a pocetnicima da urade suprotno. :lol:

Return: Andy Roddick- oslanjao se na svoj servis, a na protivnikov je bilo "sta bude...bice". Kad je reternirao agresivno bio je UE masina, kad je reternirao pasivno, popijao je gomilu s.winnera ili lakih smashova.

Izdrzljivost: Juan Martin Del Potro - ne mogu da se setim niti jednog GS sampiona i konstantnog top10 igraca koji je toliko padao u igri nakon 2 ili 3 seta. Nema to veze sa povredama, jednostavno covek je krupan i brzo se zamara.

Strategija: John McEnroe - Samo 1 gameplan i to pojednostavljen. Kad ga je Lendl procitao, tu mu je bio kraj. Obaska mentalna nestabilnost.

No1e
Kontakt:

Post Postao/la No1e » 09 feb 2013, 23:24

ne bih bas rekao da je to tako kako se ovdje predstavlja. da je nole toliko ocajan na mrezi ne bi bio toliko dominantan igrac kao sto jeste od 2011. za tu igru (2011 do sada) su mnogi strucnjaci rekli da je na nekom novom nivou (najvisem do sada) kao i da je ovo sta nole otada pruza nesto ne vidjeno. mnogi ga, poput nedavne izjave bolitelija, nazivaju najkompletnijim igracem svih vremena! ja samo prenosim sta kazu i te kako kompetentni ljudi. pa sada vi mene pljujte koliko hocete nakon toga. nole je svjestan svih losijih segmenata svoje igre i to svakodnevno unapredjuje. voleje i servis je podigao na zavidan nivo. na oziju je razvaljivao u oba segmenta (pogotovo u finalu gdje nije dozivio ni 1 brejk u 4 seta sa najboljim reternerom tura a na mrezi je imao nevjerovatnu uspjesnost na vrlo ucestalim izlascima 35/41) a dobar je bio i sa smecevima. mnogi ce se iznenaditi ako malo vise obrate paznju bas na te segmente u narednim mecevima. e sada evo onoga sta najmanje volite, a to je statistika, jer brojevi ne lazu. znam da cete me opet napasti za trolovanje, neznanje, davljenje statistikom i brojevima i ostale gluposti ali evo ipak malo brojki sa ozija:

u finalu sa marejem je nole imao 35/41 poene na mrezi 85% (sto je nenormalno dobro), marej 9/15 60%
u polufinalu protiv ferera 13/16 - 81%, ferer 3/9 33%
u QF sa berdihom 11/13 85%, berdih 22/30 73%
sa vavrinkom 27/36 75%, vava 40/58 69%
sa stepanekom 17/25 68%, rade 36/67 54%
sa harisonom 18/27 67%, rajan 6/22 27%
sa metjuom 9/12 75%, pol-henri 8/14 57%

vidimo da je u igri na mrezi nadigrao sve svoje protivnike koji ne glase bas za nesposobne u igri na mrezi ili u prolasku izaslog protivnika. takve izvanredne rezultate ne moze, u kontinuitetu 7 meceva za redom, da ima neko ko nema pojma na mrezi kako se ovdje to predstavlja!

usporedbe radi fed je na istom tom turniru u mecu sa marejem (koji je bio puno duzi) imao 29/44 poena na mrezi iliti (66 %) - a marej 20/30, (67 %)! ne zelim reci da je nole bolji od feda na mrezi a vi sada mozete psovati koliko hocete i osporavati i moje znanje i brojke i sve.

evo malo o asevima u ovoj godini, iako nole, kako je i sam rekao, ne ide toliko na snagu, vec na preciznost i koncentrise se na 2. udarac nakon sto servisom izbaci protivnika, tako da od njega i ne treba ocekivati neke pretjerane cifre u tom segmentu:

sa pol henri metjuom 9-5
sa harisonom 7-6
sa stepanekom 7-4
sa vavrinkom 7-16
sa berdihom 10-8
sa fererom 6-1
sa marejem 8-7, usporedbe radi fed je sa marejem imao 5-21 (opet ne kazem da je nole bolji server od feda, jer i nije, ali nije sigurno ni panj od servera)

i sa rohusom na DC-u u gostima na sljaci 20 asova (u kratkom mecu na u 3 brza seta), pomalo i zato sto nije htjeo previse trcati i koncentrisao se na servu i kratke poene jer je po izjavama cijelog DC tima teren bio dosta los i opasan.

usput ako vec navodite servis trebali ste podijeliti na 1. i 2. servis. jer to nije isto. marej ima izrazito jak i dobar 1.s ali cesto i los % ubacaja, sto isto treba uzeti u obzir. ali mu je, isto tako, 2.s bas slab i skoro pa nivou WTA tura. na oziji su mu 2.s cesto isli oko 120km/h sto je ocajno. prosjek u finalu mu je bio 134 a u polufinalu 140 na 2.s!

ja rekoh sta sam imao a sada mozete krenuti sa vasim klasicnim argumentima... tj. uvredama na moj racun i nadimcima tro1e itd...

pozdrav!

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 10 feb 2013, 10:48

slika

Odgovori

Natrag na “Tenis”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.