Mirza Teletović

Moderatori/ce: KK_Bosna,nerminh74,CashMan

svejedno77
Kontakt:

Re: Mirza Teletović

Post Postao/la svejedno77 » 10 feb 2013, 17:04

ti izgleda nemas pojma o kosarci ja sam samo odgovorio na tvoj podvucenu recenicu i ne pravi se sad kao da ti si sad kao tog misljenja i na forumu ova bruklin ekipa izusevsi Derona sranje, Johnsonovo vrjeme je proslo nije mi jasno ta si htjeo da kazes

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 10 feb 2013, 17:08

htio sam reci da pricas tj pises gluposti koje veze s vezom nemaju, pominjes prime vremena nekih pa onda govoris kakvi su sad, ekipu neku od prije, ekipu od sad, kakav je neki igrac nekada bio i kakav je sad, sam blage veze nemas o cemu pricas, to hocu da kazem, ne pada mi na pamet da pokusavam oborit tvoju tvrdnju da je tadasnja tau jaca od danasnjih netsa, to samo osoba koja veze o kosarci nema moze izjaviti uz ostale stvari koje si napisao, koje naravno nemaju nikakvog smisla vecinski :)
Closed mouths don't get fed on this boulevard.

svejedno77
Kontakt:

Post Postao/la svejedno77 » 10 feb 2013, 17:09

idi naguzi se crncima brate sto se prvis pametan ko da se jedini koji zna koje Len-Bias ti si kao neki stucnjak ti si smjesan ako prvo zavrsi Srednju jer ako si je zavrsio onda je stvarno sramota Balavac jedan odkad ja pratim kosarku nba, aktivno se bavio i ti si dosao tu da solis pamet pravis zanimljiv

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 10 feb 2013, 17:11

preporucio bi ti da ne vrijedjas odma cim si skontao da pises nebuloze
Closed mouths don't get fed on this boulevard.

svejedno77
Kontakt:

Post Postao/la svejedno77 » 10 feb 2013, 17:17

mislim da ti jedini nisi svatio fazon, Mirza u takvoj Tau imao minutazu kao tad slabiji igrac a sad sa ovim potrosenim i po svim standardima losim igracima Bruklina gleda sa klupe zato to porednje ali nema smisla s tobom diskutovati pametniji popusta ali tesko takvim ko tebi ne odgovorit. Al eto zivi u snovima a izgleda da tebi jedino nije jasno nije se niko drugi javio o tome sto pricam. Poslusaj Edina Avdica (zaljubljenika u NBA) sta kaze o tim igracima i poredenjima stvarno dosta o meni . . . Stvarno sve najbolje tebi ti si zalutao na ovoj Temi Mirza je Tema

svejedno77
Kontakt:

Post Postao/la svejedno77 » 10 feb 2013, 17:20

samo ko zadnje bez preporuka molim ja i ti vise ne odgovarmo jedno drugom

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 10 feb 2013, 17:25

Vidim ugovori se o "vodonosi" Seraphinu i ostalima, te ucinci u Evropi i NBA. U NBA mnogi igraci koji su u Evropi bili tanki, jednostavno eksplodiraju ili barem igraju zapazene role uloge, dok neki odlicni igraci iz Evrope budu kratko u NBA i dignu sidro. Dokaz je jedan Andy koji je igrao malo u Evropi, nije imao statistike, a evo dvije sezone prije povreda je bio u top 5 na poziciji centra. S druge strane je Jasikevicius, Navarro, koji se nikako nisu snasli. Jednostavno razliciti stilovi kosarke. Ono sto prolazi u NBA, ne prolazi u Evropi i obrnuto.
CAVS BASKETBALL NEVER STOPS!!! BELIEVELAND

Mes Que Un Club!

Mi smo Horde Zla sa Sjevera...

JHam
Kontakt:

Post Postao/la JHam » 10 feb 2013, 17:29

adriano_leite je napisao/la:Vidim ugovori se o "vodonosi" Seraphinu i ostalima, te ucinci u Evropi i NBA. U NBA mnogi igraci koji su u Evropi bili tanki, jednostavno eksplodiraju ili barem igraju zapazene role uloge, dok neki odlicni igraci iz Evrope budu kratko u NBA i dignu sidro. Dokaz je jedan Andy koji je igrao malo u Evropi, nije imao statistike, a evo dvije sezone prije povreda je bio u top 5 na poziciji centra. S druge strane je Jasikevicius, Navarro, koji se nikako nisu snasli. Jednostavno razliciti stilovi kosarke. Ono sto prolazi u NBA, ne prolazi u Evropi i obrnuto.
pogledaj samo Jenningsa,pa Lawsona u ono malo sto je igrao u Zalgirisu...

dziza_23
Kontakt:

Post Postao/la dziza_23 » 10 feb 2013, 17:39

drug @svejdno77 vidi se da poznajes kosarku, al' si brate sa gramatikom u teskoj zavadi. Ubaci koju tacku, ziv bio, glava me zaboli dok sam pokus'o odgonetnut sta si htio da kazes ;)
Ne daj se Ines, ni mama ti se nije dala! - Rade Serbedzija

Slatinash_7
Kontakt:

Post Postao/la Slatinash_7 » 10 feb 2013, 17:40

Meni najbolji primjeri tih "nesuglasica" u igri u NBA i Evropi su Krstic i Noah,prvi je extra centar za evropske okvire ima post igru i par dobrih finti,redovno dvocifren u euroligi itd itd a u NBA zadnjih sezona nije mogao nista,dok Noah,all star centar u NBA na evropskim i svjetskim prvensstvima ne moze skoro pa nista...Mislim da bi Mirza trebao poceti pucati NBA duge dvojke koje su po FIBA pravilima trice,sve mi se vise cini da mu je ova trica nekako predaleka(i da,znam da je on pogadjao duge trojke u Evropi) Sto se tice njegovog ucinka u onih 6 minuta kad udje,on mora biti bolji,sta sad,svaki igrac koji ne igra odma treba profulati par suteva pa onda poceti igrati..Mirza je profesionalac i to nebi smjelo da utice na njega..Nadamo se boljem ucinku a samim tim i boljoj minutazi u predstojecim utakmicama...
Slatina Bog i batina

Fukare Slatina i Modra blatina

svejedno77
Kontakt:

Post Postao/la svejedno77 » 10 feb 2013, 17:44

drug @dziza brzo pisem i odma objavim ne kontrolisem gramatiku i pravopis :-)

dziza_23
Kontakt:

Post Postao/la dziza_23 » 10 feb 2013, 17:48

Ma nema frke, prika :)
Ne daj se Ines, ni mama ti se nije dala! - Rade Serbedzija

storm_raider
Kontakt:

Post Postao/la storm_raider » 10 feb 2013, 18:33

@svjeedno77, dao si interesantnu debatu, steta sto je otisla u pogresnom smjeru. Mislim da bi ovaj Bruklin ipak rasturio Caju tadasnju. S Mirzom ili bez. Ne vidim jednostavno ko bi Joa i Derona mogao cuvati, a Splitter bi tesko mogao i Lopezu ista. Recimo da bi Lopez njemu dao 10tak poena vise. Ono sto je prednost tadasnje Caje je disciplina i ta zona.. to je ubitacno uvijek bilo za NBA igrace. Zona, zona, zona, cak i jedno vrijeme zabranjena u NBA ligi.
Naravno, veceras se Mirza gleda, ali ocekujem poraz od 20tak razlike. Ipak dolazi meni licno pored Miamija prvi kandidat za titulu sa nevjerovatnim Popovichem.
Sport je lijek za tijelo i duh.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 10 feb 2013, 18:37

storm_raider je napisao/la:@svjeedno77, dao si interesantnu debatu, steta sto je otisla u pogresnom smjeru. Mislim da bi ovaj Bruklin ipak rasturio Caju tadasnju. S Mirzom ili bez. Ne vidim jednostavno ko bi Joa i Derona mogao cuvati, a Splitter bi tesko mogao i Lopezu ista. Recimo da bi Lopez njemu dao 10tak poena vise. Ono sto je prednost tadasnje Caje je disciplina i ta zona.. to je ubitacno uvijek bilo za NBA igrace. Zona, zona, zona, cak i jedno vrijeme zabranjena u NBA ligi.
Naravno, veceras se Mirza gleda, ali ocekujem poraz od 20tak razlike. Ipak dolazi meni licno pored Miamija prvi kandidat za titulu sa nevjerovatnim Popovichem.
Ne pretjeruj sa tolikom pobjedom za nas! :D Bice gusto,nema,najvjerovatnije, Duncana i Ginobilija...S druge strane,Mirza,ako dobije priliku,ima odlicnu sansu da da Popovicu dovoljno razloga,da u skorijoj buducnosti bude u najboljem TIMU lige...Mada Pop i R.C sve vec znaju o njemu... ;)

skyisthelimit

Post Postao/la skyisthelimit » 10 feb 2013, 18:49

adriano_leite je napisao/la:Vidim ugovori se o "vodonosi" Seraphinu i ostalima, te ucinci u Evropi i NBA. U NBA mnogi igraci koji su u Evropi bili tanki, jednostavno eksplodiraju ili barem igraju zapazene role uloge, dok neki odlicni igraci iz Evrope budu kratko u NBA i dignu sidro. Dokaz je jedan Andy koji je igrao malo u Evropi, nije imao statistike, a evo dvije sezone prije povreda je bio u top 5 na poziciji centra. S druge strane je Jasikevicius, Navarro, koji se nikako nisu snasli. Jednostavno razliciti stilovi kosarke. Ono sto prolazi u NBA, ne prolazi u Evropi i obrnuto.
Eto sad ispade da se taj Seraphin bolje snasao od Navara i Mirze pa je zato uspjesan u NBA, nesto je pametnije od njih dvojice ili pak najednom postao za njih igracine :roll: Nije to do igraca kako se snadje vec do razlicitih ekipa i trenera u kojima su ti igraci. Taj Seraphin da je u Netsima dozivio bi istu sudbinu Mirze. DA je kod Popovicha u Spursima kojim slucajem Mirza bi igrao svaku utakmicu najmanje po 15 minuta..Da ne spominjem da bi u par njih bio mozda i starter jer ovaj trener ima obicaj da odmara komplet petorku. I onda ne bi pricali o nekom nesnalazenju i sl. S druge strane ne mozes reci da Netsi ne mogu trpiti i cekati takve igrace tipa Mirza jer im je stalo do instant uspjeha. Nije tako jer iako je tzv rookie Mirza ima iskustvo i sigurno mu nisu dali tek tako 3 mil platu a trebala je i 5. Od pocetka sezone Mirza bez prave dobijene minute je osudjen na propast, a to je sve do trenera. Pod ovim pogledaj pod Shved i Prigioni koji igraju li igraju
Daj mu 3-4 utakmice od po 20+ minuta pa cemo onda vidjeti jel se snasao u NBA ili nije.. A ne da mu svaki potez bude pod lupom. I onda kad u 40 minutu utakmice udje nezagrijan i opali 3 airballa cudimo se kako.. Pa fino.. Da ne pricam da ti Netsi uopste nemaju neke igracine na poziciji 4 vec iskljucivo imaju prenatrpane defanzivne neinteligentne drvosjece, koji po nekoliko puta prave 3 sekunde u reketu..
I ovo sto pise svakako77 je u pravu 100% .. Skola i Splitter u svom primeu su Duncan i Nowitzki za razne nehljebe Evanse, Kradashiane i Wallave
15.10 - 15.06 ...

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 10 feb 2013, 19:03

skyisthelimit je napisao/la:
Eto sad ispade da se taj Seraphin bolje snasao od Navara i Mirze pa je zato uspjesan u NBA, nesto je pametnije od njih dvojice ili pak najednom postao za njih igracine :roll: Nije to do igraca kako se snadje vec do razlicitih ekipa i trenera u kojima su ti igraci. Taj Seraphin da je u Netsima dozivio bi istu sudbinu Mirze. DA je kod Popovicha u Spursima kojim slucajem Mirza bi igrao svaku utakmicu najmanje po 15 minuta..Da ne spominjem da bi u par njih bio mozda i starter jer ovaj trener ima obicaj da odmara komplet petorku. I onda ne bi pricali o nekom nesnalazenju i sl. S druge strane ne mozes reci da Netsi ne mogu trpiti i cekati takve igrace tipa Mirza jer im je stalo do instant uspjeha. Nije tako jer iako je tzv rookie Mirza ima iskustvo i sigurno mu nisu dali tek tako 3 mil platu a trebala je i 5. Od pocetka sezone Mirza bez prave dobijene minute je osudjen na propast, a to je sve do trenera. Pod ovim pogledaj pod Shved i Prigioni koji igraju li igraju
Daj mu 3-4 utakmice od po 20+ minuta pa cemo onda vidjeti jel se snasao u NBA ili nije.. A ne da mu svaki potez bude pod lupom. I onda kad u 40 minutu utakmice udje nezagrijan i opali 3 airballa cudimo se kako.. Pa fino.. Da ne pricam da ti Netsi uopste nemaju neke igracine na poziciji 4 vec iskljucivo imaju prenatrpane defanzivne neinteligentne drvosjece, koji po nekoliko puta prave 3 sekunde u reketu..
I ovo sto pise svakako77 je u pravu 100% .. Skola i Splitter u svom primeu su Duncan i Nowitzki za razne nehljebe Evanse, Kradashiane i Wallave
Jesam li rekao da je Seraphin bolji igrac? Procitaj lijepo, rekao sam da nekome neka igra bolje odgovora (NBA ili EVROPA) i naveo sam primjer Andya koji je 5 puta bolji igrac od svih koji su igrali u Evropi u to vrijeme, a u Evropi je tada bio prosjek. Da, bolji je i od Navarra i od Jasikeviciusa i svih ostalih koji su dosli u NBA i prosetali se i digli sidro (o Andyu pricam, ne o Seraphinu). Covjeku jednostavno bolje odgovara NBA jer nema puno pametovanja, njegovo je da skace, uzima skokove, igra odlicnu odbranu i to je to.

Edit: Dobija i Mirze minute i puca air ball lopte, pa mu P.J. kriv u vasim ocima jer mu je sjebao samopouzdanje. Ne kontate da igra i 25 minuta da bi isto ovako bilo, jer se covjek jos nije potpuno adaptirao na NBA ligu. Neki su ocigledno ovdje nestrpljivi pa im uspjeh svakoga bode oci.
CAVS BASKETBALL NEVER STOPS!!! BELIEVELAND

Mes Que Un Club!

Mi smo Horde Zla sa Sjevera...

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 10 feb 2013, 19:21

NEZALAGANJE je napisao/la:
storm_raider je napisao/la:@svjeedno77, dao si interesantnu debatu, steta sto je otisla u pogresnom smjeru. Mislim da bi ovaj Bruklin ipak rasturio Caju tadasnju. S Mirzom ili bez. Ne vidim jednostavno ko bi Joa i Derona mogao cuvati, a Splitter bi tesko mogao i Lopezu ista. Recimo da bi Lopez njemu dao 10tak poena vise. Ono sto je prednost tadasnje Caje je disciplina i ta zona.. to je ubitacno uvijek bilo za NBA igrace. Zona, zona, zona, cak i jedno vrijeme zabranjena u NBA ligi.
Ne pretjeruj sa tolikom pobjedom za nas! :D Bice gusto,nema,najvjerovatnije, Duncana i Ginobilija...S druge strane,Mirza,ako dobije priliku,ima odlicnu sansu da da Popovicu dovoljno razloga,da u skorijoj buducnosti bude u najboljem TIMU lige...Mada Pop i R.C sve vec znaju o njemu... ;)

Ehhh,ako pogodis ono boldirano :) :)

Ovi sto porede igrace :arrow: :arrow: Mirzin problem sto je bio lider ekipe,a ovdje tesko pored Derona,Johna, Lopeza ;) Mirza je Sherapinu bio gazda prije godinu,dvije :) Ali po 159 X ne brinem se toliko za njega.

Papalukas
Kontakt:

Post Postao/la Papalukas » 10 feb 2013, 19:39

Ja se izvainjavam malo je off,al vidim ovde je aktivna tema a ima dosta ljudi sto prati NBA.Zna li iko gdje je ovaj momak igrao prije nego je otisao u NBA?
http://www.b92.net/sport/kosarka/nba.ph ... _id=685598" onclick="window.open(this.href);return false;
I da ne budem totalno off,i ako ne pratim nesto pretjerano NBA moje misljenje je da bi se Mirza trebao vratiti sto prije.Ja pamtim primjer Igora Rakocevica,bio je najbolji strelac EL par godina za redom,otisao je tamo sa vecom reputacijom nego sto je ima sad Mirza a bio je obicni vodonosa,kad se vratio u Evropu nastavio je briljantnu karijeru a i sad u poznim godinama igra vrhunsku kosarku,jbga nekim igracima jednostavno ne pase ili nemaju srece da pokazu sta znaju....

filip13

Post Postao/la filip13 » 10 feb 2013, 19:44

Papalukas je napisao/la:Ja se izvainjavam malo je off,al vidim ovde je aktivna tema a ima dosta ljudi sto prati NBA.Zna li iko gdje je ovaj momak igrao prije nego je otisao u NBA?
http://www.b92.net/sport/kosarka/nba.ph ... _id=685598" onclick="window.open(this.href);return false;
I da ne budem totalno off,i ako ne pratim nesto pretjerano NBA moje misljenje je da bi se Mirza trebao vratiti sto prije.Ja pamtim primjer Igora Rakocevica,bio je najbolji strelac EL par godina za redom,otisao je tamo sa vecom reputacijom nego sto je ima sad Mirza a bio je obicni vodonosa,kad se vratio u Evropu nastavio je briljantnu karijeru a i sad u poznim godinama igra vrhunsku kosarku,jbga nekim igracima jednostavno ne pase ili nemaju srece da pokazu sta znaju....

igrao u budućnosti

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 10 feb 2013, 19:44

Papalukas je napisao/la:Ja se izvainjavam malo je off,al vidim ovde je aktivna tema a ima dosta ljudi sto prati NBA.Zna li iko gdje je ovaj momak igrao prije nego je otisao u NBA?
na americkim koledzima i pola sezone u buducnosti dok je bio lock out
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.