Manchester City FC

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Otelo

Da l' će Manchester City uzeti ligašku titulu pod Guardiolinim vodstvom?

1. Da
92
49%
2. Ne
30
16%
3. Kakav Guardiola, Mourinho je za njeg izmislio trenerski posao
31
16%
5. Gdje je opcija broj 4?
10
5%
4. Evo je.
25
13%

Ukupno glasova: 188

Istocnjak
Kontakt:

Re: Manchester City FC

Post Postao/la Istocnjak » 09 feb 2013, 20:57

to je nesto drugo burazeru, Mancini stvarno zna kiksat. S ovakvim timom je sigurno da se moze neznam koliko puta bolje igrat, skoro pa bez poraza da zavrsis. Pitam se dokad ce Monsur trpiti ovakve isfure.
Volim te Željo!

warenge
Kontakt:

Post Postao/la warenge » 09 feb 2013, 21:03

Istocnjak je napisao/la:I najbolji nekad kiksaju ;)

Pitam se da li je gazda gledo tekmu i kakvo je njegovo misljenje

slika

:mrgreen:
Dali je iko od nas cuo za Etihad i za Seika Mounsura dok nije kupio Man city!?Po mojem niko ziv!Sad za njega zna cijeli svijet!E to je bitno a kako je tekma zavrsila zaboli njega ona stvar!!! ;)

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 09 feb 2013, 22:34

Mancini: "Ako sam ja bogat čovjek i želim potrošiti sav svoj novac za moju ekipu, to je moja stvar. S ovakvim se pravilima ne slažem. Ako želite dobre igrače, vi morate dati veliki novac. Ista su pravila za svaki tim" :lol:

Već je počeo plakati nema para nema muzike. :mrgreen:
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Shanks
Kontakt:

Post Postao/la Shanks » 09 feb 2013, 23:31

Saurman je napisao/la:Mancini: "Ako sam ja bogat čovjek i želim potrošiti sav svoj novac za moju ekipu, to je moja stvar. S ovakvim se pravilima ne slažem. Ako želite dobre igrače, vi morate dati veliki novac. Ista su pravila za svaki tim" :lol:

Već je počeo plakati nema para nema muzike. :mrgreen:
Plakat će on na kraju sezone, al' na birou. :mrgreen:
Divovi 1946

You'll Never Walk Alone

tevezito
Kontakt:

Post Postao/la tevezito » 10 feb 2013, 02:05

Nikad gori mec Cityja nisam gledao.Ali sta sad zivot ide dalje.Titula je vec davno izgubljena ostaje FA cup a i tu ako se ne osvoji trofej nije tragedija tolika.Kad United moze godinu bit bez trofeja moze i City.Kad Arsenal moze 7 godina a Liverpool takav klub bez titule u ligi dvije decenije sto ne bi i City mogao.Kome se ne svidja igra Cityja, Mancini, Seik Mansour, Hart, Barry ili neko deseti neka ne gleda utakmice.Hvala Bogu danas milion utakmica pa svako gleda sta mu odgovara.Cityjev projekat nikakav gubitak titule ne moze unistit.Plave godine su pred nama zivi bili pa vidjeli....
UEFA MAFIA. 93:20 Agueroooo.

mancity
Kontakt:

Post Postao/la mancity » 10 feb 2013, 14:04

Fudbal kome jos nije jasno, odavno postao biznis.
Kome to vise nije jasno i jos uvijek misli da mulbilioneri kupuju i ulazu u klubove(kompanije) samo zato,
jer imaju viska para i nije vazno hoce li ta kompanija ikada imati profit ili ne.
City je od prosjecnog kluba postao "Marka" koja ima vrijednost
(zarada "kompanije" za 2012 je preko 250 miliona, sto znaci da je u odnosu na 2011 porasla za 60%).
"Marka" sigurno ne bi bio, da nema rezultate iza sebe.

U vezi Mancinija,uvijek ce se izvlaciti iz kontektsa neke izjave, koje nidje veze nemaju.
Covjek je pricao o "fair play"
i rekao da "bogati" klubovi moraju uvijek 3,4 ili vise puta pretplatit igraca,
samo zato jer su bogati. Inace nema sanse da ga kupe.

Sto se tice navijaca, nikad nisu bili "glory hunter". Ostajali su uz svoj klub i kad su igrali u trecoj ligi.
To je bio jedan od razloga, sto je uopste Shaikh ulozio pare.
City till I die
I'm City till I die
I know I am, I'm sure I am
I'm City till I die
Jose Mourinho``I don't know if it is this season or next season with Roberto, or with another person in the future, but normally in the direction the club is going, sooner or later they will win the big cup.''

Cautinho
Kontakt:

Post Postao/la Cautinho » 10 feb 2013, 15:10

Vidim ova dvojica su vec nesto pisala,pa je red i da ja nesto nasvrljam.
Ah...nemam rijeci,emocije su mi stvarno udarile na glavu.
Igra nikakva,takva bezidejnost,kao da smo u 13. ligi Engleske,a ne tim koji mora dobijati utakmice kako bi bio prvak.
Ocekivao sam lavove na terenu,jer su nam sada bodovi vazniji od zlata,svaki bod je 1kg zlata.A dobio sam male mace,koje se boje neke Sotone,i puste im 3 gola.A ti golovi...ah,to je vec posebna prica.Prvi gol,cijela strana ostavljena,gdje bi brat bratu trebalo stajati 3-4 igraca kada suparnici napadaju,a ono prazno ko avionska pista.Niđe nikoga.Svaka cast Hartu za obranu,ali onaj odbitak nakon toga je za plakati.Nista,nisam se ljutio,sve kontam dat cemo im jedno 4 gola do kraja,ako oni ne dadnu jos koji,lijepo cemo zavrsiti utakmicu.Li-la-lu-buum,kad opet daju gol.Pa brate moj,sta je sad Hart radio.Srce mi poskoci,progutam knedlu u grlu i kazem,ajde,mozda ce biti teze do kraja,ali ne vidim zasto ne bi dobili.Gledam,jedan Southmapton nam daje golove kao na treningu.I nista,nema veze,kad ovaj nas dade gol koji se tesko vidja i kad oces namjerno da ga dadnes.Svaka cast,ispada stvarno da je on jedina svijetla tacka ove ekipe.I kontam,ajde jos dva gola,tu je Aguero,Silva,Dzeko,sta se ima prepadat.Odem vani,vratim se nakon 20-tak minuta,kontam izjednacili smo,kad Sotona povela 3-1.Znao sam da je gotovo.Ne samo ova utakmica,vec i sama sezona.
Vecina igraca je dobra,kvalitetna,ima tu neki flop ali nema veze.
Ali jedino me jedna osoba zivcira.To je Manicini.
Dobro,razumijem,trener nam je,netreba ga kritizirati,jest osebujan i donio je titulu nakon toliko godina ,ali opet...
Ovom Citiyu treba svjezine,igraci su tu,pojacanja nam netrebaju.Treba nam novi stil igre,novi prostor za igrace i veca realizacija i efikasnost.Mancini gaji talijansko-defenzivni stil igre,fokusira se na defenzivni vezni dio momcadi,proba cuvati loptu,znaci ne tika-taka,ne elegnacija,vec samo cuvanje lopte.Gleda gdje ce mozda ispasti kakva rupa i da se tu ubaci.Ali to vise ne ide.Protivnici su to procitali,vece ekipe isto i to vise nema hajra.
Vjerujem da nam treba neko trenersko osvjezenje,na trzistu ih ima koliko oces,samo naci idealnog i City je na konju.
Neda mi se vise ni pisati,rekao sam sta sam htjeo.Neka ova sezona ode kako ode,sljedeca ce valjda biti bolja.
Unitedu cestitke,iako jos neznamo tko ce biti prvak,ali ako se cudo ne desi,ovako ce i ostati.
Keep walking.

jasko__
Kontakt:

Post Postao/la jasko__ » 10 feb 2013, 15:30

Vidim Mancini na tribinama..gleda Samdoria-Roma...posto je Roma bez trenera...a njemu ne gine otkaz...vrijeme je haman da nam unisti jos jednog reprezentativca... :o :o :o

mancity
Kontakt:

Post Postao/la mancity » 10 feb 2013, 15:40

jasko__ je napisao/la:Vidim Mancini na tribinama..gleda Samdoria-Roma...posto je Roma bez trenera...a njemu ne gine otkaz...vrijeme je haman da nam unisti jos jednog reprezentativca... :o :o :o
Bas htjedo napisat, i bio bi veliki dobitak za City kada bi "mali princ" dosao. Ubjedjen sam 90% da ce doci na ljetu.
Treba se rijesiti Teveza, Nasrija, mozda cak i Silve. Yaya moze jos uvijek samo kao ofenzivni vezni, nazad nije nizasta sto se jucer po neznam koji put vidjelo
Jose Mourinho``I don't know if it is this season or next season with Roberto, or with another person in the future, but normally in the direction the club is going, sooner or later they will win the big cup.''

jasko__
Kontakt:

Post Postao/la jasko__ » 10 feb 2013, 15:42

mancity je napisao/la:
jasko__ je napisao/la:Vidim Mancini na tribinama..gleda Samdoria-Roma...posto je Roma bez trenera...a njemu ne gine otkaz...vrijeme je haman da nam unisti jos jednog reprezentativca... :o :o :o
Bas htjedo napisat, i bio bi veliki dobitak za City kada bi "mali princ" dosao. Ubjedjen sam 90% da ce doci na ljetu.
Treba se rijesiti Teveza, Nasrija, mozda cak i Silve. Yaya moze jos uvijek samo kao ofenzivni vezni, nazad nije nizasta sto se jucer po neznam koji put vidjelo
Nisi me shvatio bas najbolje...ja njega vidim kao novog trenera Rome...jer ce ga seici rasputit...

Cautinho
Kontakt:

Post Postao/la Cautinho » 10 feb 2013, 15:44

mancity je napisao/la:
Mislim da je mislio da Mancini dodje u Romu.
Keep walking.

mancity
Kontakt:

Post Postao/la mancity » 10 feb 2013, 16:02

Cautinho je napisao/la:
mancity je napisao/la:
Mislim da je mislio da Mancini dodje u Romu.

Ma kontam ja sta je htjeo on reci, al je 100% otiso gledati Pjanica ;) , osim toga Sampdorija je njegov Klub.

Istocnjak
Kontakt:

Post Postao/la Istocnjak » 10 feb 2013, 17:22

ja stvarno nemogu da vjerujem da Mancini trazi jos para da bi napravio "dobru ekipu" :roll:
Za Teveza i Nasrija vec stizu ponude u paketu od 35M, za Džeku se špekuliše kao i uvjek, a sve je izvjesnije da na Etihad stiže strašno dobar napadač tipa Falcao, Cavani ili Hulk.

Mancini poslije tekme: "Hart jednostavno nije dobar ove sezone" :roll:

a svi ovi sto pljuju City jer je plasticni klub su mi u najmanju ruku neozbiljni, pa fudbal je odavno postao biznis, samo sto su City, PSG, Anzhi, itd... u tome ekstremni. Baš bi volio neki vaš kontraargument ;)
Volim te Željo!

SamoZeljo
Kontakt:

Post Postao/la SamoZeljo » 10 feb 2013, 19:36

City ima sve da bude fudbalski velikan. Sve osim dobrog trenera. Mancini je bio i ostao ubleha.

Ja ovo ne govorim zato sto ne volim City, nego zato sto mi je zao sto nije vise uspio u Ligi Prvaka i sada u EPL.

Istocnjak
Kontakt:

Post Postao/la Istocnjak » 11 feb 2013, 10:13

Posto je sve izvjesniji odlazak Mancinija, engleski mediji forsiraju dolazak Davida Moyesa u City, gotovo 90% sigurno.

Prijašnji susreti dva trenera :mrgreen:

slika
Volim te Željo!

RedLondon
Kontakt:

Post Postao/la RedLondon » 11 feb 2013, 11:05

Mancini je limitiran i nije dostojan da vodi jedan klub tipa Man City. Njemu je plafon Lazio. Ali dok je bio u Italy okolnosti su bile takve da je on uspjeo nesta napraviti (vise srece nego pamet, puno stvari se mu poklopilo) i sad ljudi misle on strucnjak. On je vnogo.

BigBigBang
Kontakt:

Post Postao/la BigBigBang » 11 feb 2013, 12:41

Kralj rotacija je savrseno iznio probleme, igraci su krivi takva indolentnost i nezalaganje je neshvatljivo. Dzeko, Aguero, Tevez su masno placeni a jedan Walnut je zabio vise od svakog od njih golova. Kao sto vidimo Cityeva odbrana sa golmanom Hartom je najbolja u ligi i jasno je i laicima gdje se krije problem. Titula nije izgubljena ali neovisno o tome osvoje li je ili ne mislim da ce se napad uveliko promjeniti i tipujem da ce samo jedan od ove trojice napadaca ostati u timu dok ce druga dva dobiti nogu.Na ljeto podraziti napadaca koji nece ici ispod 25 po sezoni i to je to, sve ostalo ej tu, vrhunska odbrana, vrhunski strucnjak, igracine na sredini i dobri destruktivci.
VOAJERU CIGANE ODLAZI IZ ARSENALA!

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 11 feb 2013, 14:00

[youtube][/youtube]

Dis iz futbol ! :lol:

mancity
Kontakt:

Post Postao/la mancity » 11 feb 2013, 14:02

BigBigBang je napisao/la:Kralj rotacija je savrseno iznio probleme, igraci su krivi takva indolentnost i nezalaganje je neshvatljivo. Dzeko, Aguero, Tevez su masno placeni a jedan Walnut je zabio vise od svakog od njih golova. Kao sto vidimo Cityeva odbrana sa golmanom Hartom je najbolja u ligi i jasno je i laicima gdje se krije problem. Titula nije izgubljena ali neovisno o tome osvoje li je ili ne mislim da ce se napad uveliko promjeniti i tipujem da ce samo jedan od ove trojice napadaca ostati u timu dok ce druga dva dobiti nogu.Na ljeto podraziti napadaca koji nece ici ispod 25 po sezoni i to je to, sve ostalo ej tu, vrhunska odbrana, vrhunski strucnjak, igracine na sredini i dobri destruktivci.
Fino si ti to sve iznijeo, statisticki jeste najbolja odbrana,
ali samo zato sto City ima u skoro svakoj utakmici posjed lopte preko 70%, sto je naravno zasluga Mancinija
Problem je u tome sto ta lopta kruzi po sredini terena i sto vezni igraci nemaju vizije,
a da bi igrac imao viziju, ne moze mu je trener ubacit u glavu.
Jedini koji to ima jeste Yaya a i on je ove godine ispod nivoa.
Od napadaca jedini je Dzeko na nivou, da je igrao sve utakmice sigurno bi bio sa RVP na vrhu.
Latino su uvijek bili samo dribler igraci, mada se Aguero moze izdvojiti
i reci da ima 10 puta bolji pregled igre od Teveza.
Teveza je se trebalo jos proslog ljeta rijesit, al ga nemoze niko platit.
Kad bi bilo istina da ga hoce Monako zajedno sa Nasrijem, bilo bi super.
Onda dovesti Pjanica i jednog dobrog napadaca.

Istocnjak
Kontakt:

Post Postao/la Istocnjak » 11 feb 2013, 14:23

Zabaleta igrac mjeseca Januar-a!

slika
Volim te Željo!

Odgovori

Natrag na “English Premier League”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.