proFCB je napisao/la:
E sad ti mene nisi dobro shvatio, to sam rekao aludirajuci na van Gal-a i prijateljsku utakmicu protiv Italije,jer je Robben dobio poziv nakon sto je Huntelaar prijavio povredu.
Možda te nisam skroz shvatio, ali jesam u suštini. Ti si bio iznerviran što je ovaj izgubio mjesto u repki, jer ga Jupp skroz slabo stavlja da igra. Jel tako???
Samo još nešto ima u čemu se ja po ovom pitanju s tobom slažem. A to je , da je Jupp mogao ranije pravit izmjene u ovim nekim susretima prije jučerašnjeg. Znači umjesto da da Robbenu zadnjih 15 minuta, mogao mu je dati 20-30.....
proFCB je napisao/la:
Pa sta ocekujes od igraca, koji i sam u glavi zna da jednim potezom moze odluciti utakmicu, kako da se ponasa? A recimo minutazu dobija na kapaljku, ili kao protiv Schalkea kada se unaprijed znalo da ce bit razmontirani!!!
Gledaj nešto, on je prije mogao jednim potezom riješit utakmicu. Može i danas ali rjeđe. Bio je povrijeđen, vremenom se troši i nije mu lako držat top nivo. Ali evo imat će sad uskoro dosta prilike, npr. kup utakmica protiv Dortmunda, Ribery ne igra, Robben će vjerovatno igrat, pa Liga prvaka, pa svašta nešto dolazi.....
effe_sa je napisao/la:A sad da ja tebe pitam, što jučer Muller ne pravi grimase i scene kad ga ostavi trener na klupi? ŠTOO? Zato što je timski igrač, ljudska veličina....
Cekaj malo junacino, ti postavljas pitanje i usput dajes odgovor, pa ne moze to tako jebbemu
Mogu ti na ovo odgovorit na vise nacina, mogu ti dat direktan odgovor, a mogu ti i postaviti kontra pitanje, ucinit cu oboje.
proFCB je napisao/la:
Müller ne pravi grimase, i ne pravi scene samo zato sto zna da ce u slijedecoj utakmici on opet biti medju prvih 11, a ne Robben (naravno ukoliko ne dodje do nekih povreda/prehlada).
Kadar je veliki i ništa nije zagarantovano. A i Muller je imao teških perioda, pa je provodio vrijeme na klupi, ali trpio, šutio i čekao svoju priliku.
proFCB je napisao/la:Idemo dalje... Müller ne glumi i ne pravi scene,zato sto zna koliko on moze i koliko vrijedi, niko mu ne moze oduzeti njegovu borbenost i zalaganje na terenu,al da je neki tehnicar ili kao sto sam nekoliko puta vec rekao igrac odluke, e to definitivno NIJE...
Pa vjeruj mi na vrijedi puno i trenutno vrijedi više od Robbena. Muller je mlad, željan napredovanja. A sad moraš razlikovat tehniku i dribling, to sam već spomenuo. Muller nije neki pretjeran dribler, ali njegova tehnika je dobra, na jako dobrom nivou. Naime kad pogledamo prijem lopte, mogućnost odigravanja kvalitetnog pasa, šut (čak i tehnički zahtjevniji šutevi). Znači čovjek asistira, zabija, a uz to trči, u kompletu ima značaj za ekipu ogroman. Nemoj da te zavarava povremena Mullerova šlampavost, to on nadoknadi....
proFCB je napisao/la:
E jbg sad, Bayern moze i bez Müllera i bez Robbena, ali s ovim se nikad ne bi slozio da moze bez Robbena, a da ne moze bez Müllera!!!
Naravno da može bez obojice, ali ja hoću da ti kažem da je teško naći takvog igrača poput Thomasa, koji će na različite načine biti koristan za ekipu.
Dolazak Robbena u Bayern je bila velika sreća za naš klub, bilo je nešto posebno i puno je toga pružio i dao klubu, samo opet se mora znati ponašat. Voli on Bayern, ali kod njega je nekad u glavi njegov lični uspjeh, značajniji od uspjeha kluba. Nekad je previše egoista.
Ono što opet ide u njegovu odbranu je to, što mediji oko njegovih postupaka stvaraju pompu i pišu često različita sranja....

Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland