FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

Gunner4
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la Gunner4 » 10 feb 2013, 16:36

proFCB je napisao/la:
Gunner4 je napisao/la:AAUUUUUUUUUUUUUUUU KAKO STE PREPOTETNI?!?!?!?!?!?!?!?!?! :o :o :o :o Vi sebe vec vidite na Vembliju?

Ali takve vas volim. Ko visoko leti nisko pada! ;)
Pazi jednu stvar, mi sebe ne vidimo na Webley-u, mi sebe vidimo sa klempom u rukama Philipa Lahma 25.05.2013.
Samo gledaj... Najblize sto ce Bayern biti Vebliju bice onih par kilometara od njega do Emiratesa! ;)
Carl Jenkinson je World Class!!!!
@OfficialAgent jedini pravi insajder na forumu!!!

ceze
Kontakt:

Post Postao/la ceze » 10 feb 2013, 16:39

Kaze navijac kluba koji ispadne od ekipe nizeligasa, i muci se sa Sunderlandom, Readingom, Wiganom i njima slicnim.
Zadnja izmjena: ceze, dana/u 10 feb 2013, 16:42, ukupno mijenjano 1 put.
Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...

proFCB
Kontakt:

Post Postao/la proFCB » 10 feb 2013, 16:40

Dobro sefe!
:lol:
Stern des Südens

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 10 feb 2013, 16:43

proFCB je napisao/la:
E sad ti mene nisi dobro shvatio, to sam rekao aludirajuci na van Gal-a i prijateljsku utakmicu protiv Italije,jer je Robben dobio poziv nakon sto je Huntelaar prijavio povredu.
Možda te nisam skroz shvatio, ali jesam u suštini. Ti si bio iznerviran što je ovaj izgubio mjesto u repki, jer ga Jupp skroz slabo stavlja da igra. Jel tako???
Samo još nešto ima u čemu se ja po ovom pitanju s tobom slažem. A to je , da je Jupp mogao ranije pravit izmjene u ovim nekim susretima prije jučerašnjeg. Znači umjesto da da Robbenu zadnjih 15 minuta, mogao mu je dati 20-30.....

proFCB je napisao/la: Pa sta ocekujes od igraca, koji i sam u glavi zna da jednim potezom moze odluciti utakmicu, kako da se ponasa? A recimo minutazu dobija na kapaljku, ili kao protiv Schalkea kada se unaprijed znalo da ce bit razmontirani!!!
Gledaj nešto, on je prije mogao jednim potezom riješit utakmicu. Može i danas ali rjeđe. Bio je povrijeđen, vremenom se troši i nije mu lako držat top nivo. Ali evo imat će sad uskoro dosta prilike, npr. kup utakmica protiv Dortmunda, Ribery ne igra, Robben će vjerovatno igrat, pa Liga prvaka, pa svašta nešto dolazi.....
effe_sa je napisao/la:A sad da ja tebe pitam, što jučer Muller ne pravi grimase i scene kad ga ostavi trener na klupi? ŠTOO? Zato što je timski igrač, ljudska veličina....
Cekaj malo junacino, ti postavljas pitanje i usput dajes odgovor, pa ne moze to tako jebbemu :lol:
Mogu ti na ovo odgovorit na vise nacina, mogu ti dat direktan odgovor, a mogu ti i postaviti kontra pitanje, ucinit cu oboje.
proFCB je napisao/la: Müller ne pravi grimase, i ne pravi scene samo zato sto zna da ce u slijedecoj utakmici on opet biti medju prvih 11, a ne Robben (naravno ukoliko ne dodje do nekih povreda/prehlada).
Kadar je veliki i ništa nije zagarantovano. A i Muller je imao teških perioda, pa je provodio vrijeme na klupi, ali trpio, šutio i čekao svoju priliku.
proFCB je napisao/la:Idemo dalje... Müller ne glumi i ne pravi scene,zato sto zna koliko on moze i koliko vrijedi, niko mu ne moze oduzeti njegovu borbenost i zalaganje na terenu,al da je neki tehnicar ili kao sto sam nekoliko puta vec rekao igrac odluke, e to definitivno NIJE...
Pa vjeruj mi na vrijedi puno i trenutno vrijedi više od Robbena. Muller je mlad, željan napredovanja. A sad moraš razlikovat tehniku i dribling, to sam već spomenuo. Muller nije neki pretjeran dribler, ali njegova tehnika je dobra, na jako dobrom nivou. Naime kad pogledamo prijem lopte, mogućnost odigravanja kvalitetnog pasa, šut (čak i tehnički zahtjevniji šutevi). Znači čovjek asistira, zabija, a uz to trči, u kompletu ima značaj za ekipu ogroman. Nemoj da te zavarava povremena Mullerova šlampavost, to on nadoknadi....
proFCB je napisao/la: E jbg sad, Bayern moze i bez Müllera i bez Robbena, ali s ovim se nikad ne bi slozio da moze bez Robbena, a da ne moze bez Müllera!!!
Naravno da može bez obojice, ali ja hoću da ti kažem da je teško naći takvog igrača poput Thomasa, koji će na različite načine biti koristan za ekipu.
Dolazak Robbena u Bayern je bila velika sreća za naš klub, bilo je nešto posebno i puno je toga pružio i dao klubu, samo opet se mora znati ponašat. Voli on Bayern, ali kod njega je nekad u glavi njegov lični uspjeh, značajniji od uspjeha kluba. Nekad je previše egoista.
Ono što opet ide u njegovu odbranu je to, što mediji oko njegovih postupaka stvaraju pompu i pišu često različita sranja.... ;)
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Gunner4
Kontakt:

Post Postao/la Gunner4 » 10 feb 2013, 16:44

ceze je napisao/la:Kaze navijac kluba koji ispadne od ekipe nizeligasa, i muci se sa Sundelandom, Readingom, Wiganom i njima slicnim.
Sta sam ja to rakao? Ja ne pricam kako cemo sve da oderemo i rastavimo na sitne komade... Ali jedva vas cekam dok Bayern izduva samo zbog te vase samouvjerenosti!!!
Carl Jenkinson je World Class!!!!
@OfficialAgent jedini pravi insajder na forumu!!!

ceze
Kontakt:

Post Postao/la ceze » 10 feb 2013, 16:51

Gunner4 je napisao/la:
ceze je napisao/la:Kaze navijac kluba koji ispadne od ekipe nizeligasa, i muci se sa Sundelandom, Readingom, Wiganom i njima slicnim.
Sta sam ja to rakao? Ja ne pricam kako cemo sve da oderemo i rastavimo na sitne komade... Ali jedva vas cekam dok Bayern izduva samo zbog te vase samouvjerenosti!!!
Ne pricas jer nemas povoda.
Uspjeh vam je iscupati bod pritv Liverpoola na svom stadionu, a sa druge strane imas klub koji je prosle godine bio finalista Lige prvaka i nadigrao ( dobro si procitao ) Chelsea, te klub koji ove godine ima plus 15 u odnosu na klub koji je unistio prvaka Engleske.

proFCB
Kontakt:

Post Postao/la proFCB » 10 feb 2013, 17:15

effe_sa je napisao/la:Možda te nisam skroz shvatio, ali jesam u suštini. Ti si bio iznerviran što je ovaj izgubio mjesto u repki, jer ga Jupp skroz slabo stavlja da igra. Jel tako???
Samo još nešto ima u čemu se ja po ovom pitanju s tobom slažem. A to je , da je Jupp mogao ranije pravit izmjene u ovim nekim susretima prije jučerašnjeg. Znači umjesto da da Robbenu zadnjih 15 minuta, mogao mu je dati 20-30.....
90% si upravu, znaci ne igranjem u Bayernu odnosno skroz malim minutazama sam ja pomislio da je od Robbena cak i van Gal digao ruke, ali onda sam primjetio da je to bio neki kombinovani sastav reprezentacije Nizozemske,tako da dajem van Gal-u jos dodatni plus jer ga je pozvao i pruzio mu priliku da igra pa makar i u jednom kombinovanom sastavu i prijateljskoj utakmici.
Aposlutno se slazem vezano za minutazu, u utakmicama u kojima imas vodstvo, ne treba da cekas zadnjih 15-20 minuta sa igracem koji moze zabit gol iz poluprilike, nije to igrac tipa Brene pa da mu se pruza prilika 15-tak minuta!!!
effe_sa je napisao/la:proFCB je napisao/la:
Pa sta ocekujes od igraca, koji i sam u glavi zna da jednim potezom moze odluciti utakmicu, kako da se ponasa? A recimo minutazu dobija na kapaljku, ili kao protiv Schalkea kada se unaprijed znalo da ce bit razmontirani!!!

Gledaj nešto, on je prije mogao jednim potezom riješit utakmicu. Može i danas ali rjeđe. Bio je povrijeđen, vremenom se troši i nije mu lako držat top nivo. Ali evo imat će sad uskoro dosta prilike, npr. kup utakmica protiv Dortmunda, Ribery ne igra, Robben će vjerovatno igrat, pa Liga prvaka, pa svašta nešto dolazi.....
Ti s ovim potvrdjujes moje tvrdnje :!: Naravno da ne mozze svaki njegov sut ili prodor proc/uci u gol. Povrede su ucinile svoje, ali je svakako i dalje jedan od najboljih igraca na svojoj poziciji,kako u bundeski tako i sire.

Naravno da ce dobiti prilike,al et vidis i sam kazes, u kupu ce dobiti priliku zato sto Ribery ne igra, a u ligi prvaka bas i nezz dal ce dobiti.
effe_sa je napisao/la:proFCB je napisao/la:
Idemo dalje... Müller ne glumi i ne pravi scene,zato sto zna koliko on moze i koliko vrijedi, niko mu ne moze oduzeti njegovu borbenost i zalaganje na terenu,al da je neki tehnicar ili kao sto sam nekoliko puta vec rekao igrac odluke, e to definitivno NIJE...

Pa vjeruj mi na vrijedi puno i trenutno vrijedi više od Robbena. Muller je mlad, željan napredovanja. A sad moraš razlikovat tehniku i dribling, to sam već spomenuo. Muller nije neki pretjeran dribler, ali njegova tehnika je dobra, na jako dobrom nivou. Naime kad pogledamo prijem lopte, mogućnost odigravanja kvalitetnog pasa, šut (čak i tehnički zahtjevniji šutevi). Znači čovjek asistira, zabija, a uz to trči, u kompletu ima značaj za ekipu ogroman. Nemoj da te zavarava povremena Mullerova šlampavost, to on nadoknadi....
Vrijedi puno to stoji, inace ne bi igrao u Bayernu! TRENUTNO mozda vrijedi vise od Robbena, ali Robben 100% u formi, Müller 100% u formi,koga bi ti stavio u ekipu?
effe_sa je napisao/la:Dolazak Robbena u Bayern je bila velika sreća za naš klub, bilo je nešto posebno i puno je toga pružio i dao klubu, samo opet se mora znati ponašat. Voli on Bayern, ali kod njega je nekad u glavi njegov lični uspjeh, značajniji od uspjeha kluba. Nekad je previše egoista.
Ono što opet ide u njegovu odbranu je to, što mediji oko njegovih postupaka stvaraju pompu i pišu često različita sranja....
Jbbg effe, nezz sta da ti kazem,jest bio egoista u mnogim situacijama koje su nas vjerovatno kostale nekih pobjeda mozda cak i titula. Ali ja jednostavno nmg nikako zaboraviti dva gola Fiorentini, jel i u tim situacijama bio egoista, jel bio egoista kada Ribery-u sugerise da korner ide na njega protiv ManU? Naravno da jeste, ali niko to ne spominje zato sto je zabio golove!
To su sve novinari zasralli i krivi!!
Gunner4 je napisao/la: Sta sam ja to rakao? Ja ne pricam kako cemo sve da oderemo i rastavimo na sitne komade... Ali jedva vas cekam dok Bayern izduva samo zbog te vase samouvjerenosti!!!
Pa odkud ti pravo da pricas kako cete vi nesto uciniti, kad igrate ispod prosjeka??? Sta ti nas imas cekati??? Nas zutalji cekaju, i docekali su prethodne dvije sezone,vi nemate sta cekat, pardon imate cekate dolazak najjace ekipe na svijetu da vidite kako vam zabija 5komada!!!

Jos jednom zum mitschreiben, SAHRANIT CEMO VAS!!!
Stern des Südens

don_burza
Kontakt:

Post Postao/la don_burza » 10 feb 2013, 18:30

Bavarci nemojte biti takvi.
Znate i sami sta su Realovci nama pisali prije dvomeca pa kako se zavrsilo ;)
Thomas Müller - Fußballgott

GAL
Kontakt:

Post Postao/la GAL » 10 feb 2013, 18:36

nedim1993 je napisao/la:
GAL je napisao/la: yebo tačke yebo zareze, ma gramatiku čitavo. Evo moja glava ako je konto šta si htio reć :mrgreen: ,osim ovog crvenog sa kojim se slažem donekle
Al previše ovo rutinski igrate, sa pola snage što kažete. Nemo' da se opustite sa Arsenalom pa da mi plačete ovdje :lol: :mrgreen:
[/

Cuj nemoj me doista pogrsno svahtiti ,ali stvarno jeli ovo sportska tema gdje se rasprave vode ili forum lingvista ,gramaticara.Ne pisem doktorsku disertaciju da moram paziti na interpukcijske znakove malo veliko slovo itd..Sada sto neko zna zeli napraviti muhu od medjeda to je dr.ali halalim :D nije fino i dje to nema tacke ili zareza kod mene barem jednog .Pisem jer mi je tako merak sto bi rekli iz cuga. 8-) zivili

nedim1993
Kontakt:

Post Postao/la nedim1993 » 10 feb 2013, 19:19

GAL je napisao/la:
nedim1993 je napisao/la:
GAL je napisao/la: yebo tačke yebo zareze, ma gramatiku čitavo. Evo moja glava ako je konto šta si htio reć :mrgreen: ,osim ovog crvenog sa kojim se slažem donekle
Al previše ovo rutinski igrate, sa pola snage što kažete. Nemo' da se opustite sa Arsenalom pa da mi plačete ovdje :lol: :mrgreen:
[/

Cuj nemoj me doista pogrsno svahtiti ,ali stvarno jeli ovo sportska tema gdje se rasprave vode ili forum lingvista ,gramaticara.Ne pisem doktorsku disertaciju da moram paziti na interpukcijske znakove malo veliko slovo itd..Sada sto neko zna zeli napraviti muhu od medjeda to je dr.ali halalim :D nije fino i dje to nema tacke ili zareza kod mene barem jednog .Pisem jer mi je tako merak sto bi rekli iz cuga. 8-) zivili

pa napisao si ne može niko shvatit šta si napisao. al dobro tvoja stvar nije ni bitno.

Centre evo glaso sam samo za tebe Option 1. jel ti srce na mjestu ? :mrgreen:

nego za ove što onako arsenal** prave amaterskim klubom stvarno samtram bayern favoritom a tako se prema protivniku ne priča, nikad ;) . a ni ne dotiče me to vaše izdizanje bayerna u nebesa, a sve što nije bayern nije nizašta.

ovaj što kaže mučimo se protiv kojekakvih ekipa. Ti si vidio rezultat 1:0 il 2:0 il kako već al nisi gledo utakmicu, tako da... a juče smo se mučilili sa sunderlandom zbog crvenog kartona a vidjeli smo već kako se vaš najveći konkurent muči sa crvenim kartonom, i to onaj što vas guzi već 2 3 godine u svakom smislu.
Vođa zna.

ceze
Kontakt:

Post Postao/la ceze » 10 feb 2013, 20:02

Ako na mene mislis, gledao sam veliku vecinu tekm Arsenala ove sezone.
Izmedju ostalih onu kad ste ispali od Bratforda i onu epsku protiv Readinga i onu gdje ste razvalili West Ham, onu jucer itd.
I da me pogresno ne shvatis, meni je Arsenal drag klub i uopce ga ne omalovazavam, naportiv.
Sasvim dobra ekipa, na momente fantasticna, sa jakim ofenzivnim, ali dosta slabijim defenzivnim dijelom ekipe ( vidjelo se to veoma dobro protiv Liverpoola), te sa tankom klupom.
Slozit ces se i sam da je tako.

Nego se pojavio ovaj frajer sa nekom svojom pricom na temi Bayerna.
Normalno je da ce se ovdje pisati hvalospjevi nakon ovakve sezone, ne vidim tu nista cudno ili neobicno.

gio10
Kontakt:

Post Postao/la gio10 » 10 feb 2013, 20:14

Bayern će ovo glat uzeti, nije isključeno i "gaženje" arsenala u obje utakmice.
Sretno objema ekipama, na kraju neka pobjedi fudbal :)
Ja te volim, volim Željo..

nedim1993
Kontakt:

Post Postao/la nedim1993 » 10 feb 2013, 20:20

gio10 je napisao/la:Bayern će ovo glat uzeti, nije isključeno i "gaženje" arsenala u obje utakmice.
Ball possesion season 2011-2012:

1. Arsenal 60,2 %
2. City 58,2 %
3. United 57,7 %
4. Tottenham 56,7 %
5. Chelsea 55.5 %
6. Liverpool 55,5 %
.....

moj tim ako šta zna, zna igrat fudbal ;)
Vođa zna.

tyler durden
Kontakt:

Post Postao/la tyler durden » 10 feb 2013, 20:37

a igranje fudbala je posjed lopte ? :roll:

gio10
Kontakt:

Post Postao/la gio10 » 10 feb 2013, 20:40

tyler durden je napisao/la:a igranje fudbala je posjed lopte ? :roll:
pa uglavnom, osim onih malih ekipa, fudbal se sveo na posjed lopte, barcin stil igre,i ja volim takav stil igranja fudbala, valjda zbog atraktivnosti, al sa druge strane me nerviraju "šupačke" ekipe tipa Čelzija i ostalih mališana kad se zatvore u svojih 16 :?
Ja te volim, volim Željo..

nedim1993
Kontakt:

Post Postao/la nedim1993 » 10 feb 2013, 20:42

tyler durden je napisao/la:a igranje fudbala je posjed lopte ? :roll:
arsenal igra na velik posjed lopte i napadački fudbal, da ih gledaš nikad ti ne bi bilo dosadno. tako da itekako znaju igrat fudbal.
Vođa zna.

Semsudin
Kontakt:

Post Postao/la Semsudin » 10 feb 2013, 20:51

A Bože likova. Do prije mjesec dana govore nek pobijedi bolji, a danas da će nas sahranit. :roll:

Ne mora nužno pobijedit' jača ekipa, pobijedit' će ona koja će imati sve/većinu igrača na raspolaganju i ona koja bude bolja u te dvije utakmice, koja će imati dovoljno koncentracije da izbori plasman dalje.

Ne vidim razloge zašto je Arsenal otpisan, igraju sve bolje, ljepše, i imaju šansu za prolaz dalje. ;)
Inače momak je legenda mislim na Sea
Stil rušiljende strogo prekucende

schweinsteiger
Kontakt:

Post Postao/la schweinsteiger » 10 feb 2013, 20:55

nedim1993 je napisao/la:
gio10 je napisao/la:Bayern će ovo glat uzeti, nije isključeno i "gaženje" arsenala u obje utakmice.
Ball possesion season 2011-2012:

1. Arsenal 60,2 %
2. City 58,2 %
3. United 57,7 %
4. Tottenham 56,7 %
5. Chelsea 55.5 %
6. Liverpool 55,5 %
.....

moj tim ako šta zna, zna igrat fudbal ;)

Mislio zamazat' oci statistikom iz Premierlige :lol:
Iako tvoj "parametar" za igranje fudbala i nije neki,da ti pokazem da smo i tu jaci B-)

Statistika za prosjecan posjed lopte na utakmici do zadnje odigranih utakmica :

1.Barcelona 69.4 %
2.Bayern 64.2 %
3.Lille 58.8 %
4.Man City 58.6
5.Arsenal 58.5 %
6.Juventus 58.5 %

Izvor : http://www.whoscored.com/Statistics ,pa sam pogledaj :D

Sad ispade da Man City od tvog tima bolje igra fudbal...tu treba nesto mijenjat' pod hitno :lol:

Protiv Arsenala ocekujem gutavu utakmicu u Londonu,ali kod kuce cista rutina.Ne podcjenjujem Arsenal kao klub nikako,ali jednostavno smo na svim pozicijama pokriveni bolje od njih.
Mogu pricati o nekoj timskoj igri,ali u toku ove sezone imamo 15 razlicitih strijelaca u svim takmicenjima,drugi u Europi po posjedu lopte i po tacnosti dodavanja,znaci imamo bolju timsku igru od njih.
Za mene bi bilo iznenadjenje ako ispadnemo i to veliko.

Arsenal u zadnje vrijeme igra sve bolje?
Bayern od pocetka sezone igra dobro i stabilno.

Jednostavno receno;dobri su,ali ne dovoljno dobri da prodju dalje.Mogu proc' samo ako budu imali nafake k'o Chelsea protiv Barce,na kraju krajeva Chelsea protiv Bayerna.
#miasanmia

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 10 feb 2013, 20:57

Ispricat cete moje drage kolege i navijace Bayerna zbog nepotrebnog omalozavanja bilo kojeg tima, a u ovom slucaju Arsenala. Nemojte molim vas te djecje price kao npr " sahranit cemo vas ". Pustite timove da igraju fudbal, u ovom slucaju 2 jako uspjesna tima Bayern i Arsenal. Objektivno i subjektivno gledajuci misljenja sam da ce Bayern proci dalje. Subjektivno jer bih volio da se to desi, klempa mi je zivotni san. Naravno san mi je da ju Bayern uzme. S druge strane kazem objektivno jer je Bayern tokom citave sezone pokazao ipak mnogo vise od Arsenala. Zatim bolje su ukomponovan tim s boljim igracima. No daleko od toga da je Arsenal slaba ekipa. To je jedna odlicna ekipa s odlicnim trenerom, tako da smirite strasti molit cu lijepo.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

brzitesanj
Kontakt:

Post Postao/la brzitesanj » 10 feb 2013, 20:59

@Semsudin
Pa šanse uvjek postoje, ali objekltivno Topnici preko Bayerna ne mogu. Ovo je trenuztno Arsenalov vrh u LP :D
I ♥ Bayern!
25.05.2013g.

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.