_dreamer_ je napisao/la:ultrasstyle_tz je napisao/la:
@dreamer pokusavam ti rec da su i on i jasmin i svi to mislili dok nisu vidjeli koliko nas malo ustvari ima. promjena imena vise nije nuzda , ali to si upravu time bi ustedio par godina god "obicnih" gradjana, a nas je nazalost premalo da bi nase misljenje bilo relevantno...ne mozemo jedni na druge uticat a da uticemo na nekog da ne ide gledat Olimpic ili kako god se vec taj klub zvao u Evropi. Nadam se da ce ostat Sloboda bar u nekom obliku, ali vise nisam optimista.
ne znam, MALO je relativan pojam. Ja da sam Gracic, ja se ne bih kockao s tim stvarima, bez obzira na to sta ce biti sa pravom Slobodom. Kupio bih navijace time da im dam ono sto im mogu dati, a duboko sam uvjeren da i on tako misli.. Vidjet cemo sta ce biti...
dajte ljudi to MALO je glupost, u ovakvim vremenima ima "malo" zbog milion razloga, pa hebo ga, Zeljo je sampion 2009 pa mu protiv Leotara doslo 1000ljudi na utakmicu 2010... sve je relativno,
zato protiv Borca u finalu nema karti za kupiti, ni protiv Sirokog, Laktasa (proslava), protiv Dinama, FKS, Hajduka, europske tekme... hocemo li reci sada da nema navijaca Slobode zato sto u ovaj pogani vakat za Slobodu ljudi imaju svojih briga, pa nek Sloboda stane na noge sutra, vidjeli bi koliko ce ljudi doci na europsku utakmicu...cuj nema vas.
to je obicna glupost.
ako cemo tako onda najveca navijacka grupa u BiH ima 200 clanova, jer toliko otprilike ima ljudi koji u HZ i TM idu po gostovanjima i ginu za klub, brinu se za tribinu, koreo itd.
znaci ne mozete tako reci koliko je nekih... klub je nastao 1919, a ne 87 ili vec koje kada su fukare nastale.
klub ima svoju filozofiju i tradiciju, protkan kroz pore grada i masa ljudi mogu slobodno reci 100 000 ljudi se identifikuje sa Slobodom, i njenu sudbinu shvataju kao licni poraz i normalno da ne mogu gledati sta im se radi od kluba...vjerovatno su se zbog toga distancirali... ali reci da vas nema, smijesno.