Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

Neutralan88
Kontakt:

Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji B

Post Postao/la Neutralan88 » 11 feb 2013, 01:37

Tesko je dobiti npr Seada koji je tamo i rodio se u Njemackoj iako je ime i prezime nase jbg

Tacnije zaboravit mozemo takve igrace, al i logicno ipak cijeli zivot si u toj drzavi nemas sa Bosnom licno veze nikakve.

Sto se tice "domaci igraca" sve je jasno ko dan :)

Popis stanovnistva i biras 3x naroda i to je to

Nazalost je tako, sistem je dno dna al hajde valjda se jos napravi u nasu korist Dzeka ;)

Sent from my iPhone using Tapatalk

santos
Kontakt:

Post Postao/la santos » 11 feb 2013, 01:41

Mozda je i bilo ali sam sad nasao misleci da je ovaj Gacinovic (1995) i dalje BH reprezentativac a vidim poceo je da daje golove za prvi tim Vojvodine na pripremama

znam da je bio jedno vrijeme clan kadetske repke ali sad vidim igra za juniore Srbije

"Orlići" se ne odbijaju!

http://pressrs.ba/sr/sport/fudbal/story ... jaju!.html" onclick="window.open(this.href);return false;

AlenHalilovic
Kontakt:

Post Postao/la AlenHalilovic » 11 feb 2013, 01:52

Znali neko sta je sa golmanom mlade ekipe FC Bayerna M. Raif Husic. Momak trenutno igra za njemacku U17 Repku. Jel se zna da je bio na nekom spisku saveza ili nije jos bilo nikakvo interesovanje?. Treba vec dugorocno gledati i traziti Begu zamjenu :D

velez_mostar
Kontakt:

Post Postao/la velez_mostar » 11 feb 2013, 02:34

Prije je bila ona varijanta "ako nisi dovoljno dobar za Srbiju, igraj za BiH", ali to je proslost, i danas to moze samo napisati jedna obicna neznalica, ili totalno subjektivna osoba.

BiH je po rankingu 26. reprezentacija svijeta, Srbija 37., prvi smo u grupi, i idemo u Brazil, dok Srbiju mlati ko stigne, i premale su im sanse da idu u Brazil, u svim segmentima igre smo bolji, atraktivnije igramo, malo se odbranom mogu kur.cit, ali nas golman, vezni red, i NAPAD je 2.dimenzija za njihov.

Ide mi na zivce sto smo u proslosti stvorili viziju o nama kao o "nekoj tamo Bosni" koja je jako slaba, i nikako da ljudi shvate da smo trenutno 2. reprezentacija Balkana, i da ne postoji opcija da neki igrac koji "nema mjesta" u Srbiji, ima kod nas.

edinjo-bih
Kontakt:

Post Postao/la edinjo-bih » 11 feb 2013, 12:14

santos je napisao/la:Mozda je i bilo ali sam sad nasao misleci da je ovaj Gacinovic (1995) i dalje BH reprezentativac a vidim poceo je da daje golove za prvi tim Vojvodine na pripremama

znam da je bio jedno vrijeme clan kadetske repke ali sad vidim igra za juniore Srbije

"Orlići" se ne odbijaju!

http://pressrs.ba/sr/sport/fudbal/story ... jaju!.html" onclick="window.open(this.href);return false;
zato sto ih vec od malena uce nacionalizmom!

nevera
Kontakt:

Post Postao/la nevera » 11 feb 2013, 14:06

http://sportsport.ba/bh_fudbal/ukoliko- ... rati/98166" onclick="window.open(this.href);return false;

svaka cast Kovacu, odmah se vidi da je to njemacka skola. Nikad Bosanci ili Hrvati nece bit tako pametni....

BegAx
Kontakt:

Post Postao/la BegAx » 11 feb 2013, 14:08

nevera je napisao/la:http://sportsport.ba/bh_fudbal/ukoliko- ... rati/98166

svaka cast Kovacu, odmah se vidi da je to njemacka skola. Nikad Bosanci ili Hrvati nece bit tako pametni....
Gospodin bio, gospodin ostao!

vendeta87
Kontakt:

Post Postao/la vendeta87 » 11 feb 2013, 15:50

velez_mostar je napisao/la:Prije je bila ona varijanta "ako nisi dovoljno dobar za Srbiju, igraj za BiH", ali to je proslost, i danas to moze samo napisati jedna obicna neznalica, ili totalno subjektivna osoba.

BiH je po rankingu 26. reprezentacija svijeta, Srbija 37., prvi smo u grupi, i idemo u Brazil, dok Srbiju mlati ko stigne, i premale su im sanse da idu u Brazil, u svim segmentima igre smo bolji, atraktivnije igramo, malo se odbranom mogu kur.cit, ali nas golman, vezni red, i NAPAD je 2.dimenzija za njihov.

Ide mi na zivce sto smo u proslosti stvorili viziju o nama kao o "nekoj tamo Bosni" koja je jako slaba, i nikako da ljudi shvate da smo trenutno 2. reprezentacija Balkana, i da ne postoji opcija da neki igrac koji "nema mjesta" u Srbiji, ima kod nas.
Ma trebalo bi sa njima odigrati jednu priateljsku i to u Beogradu pa ih oderati ko Janeze!

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 11 feb 2013, 17:51

ceze je napisao/la:
edinjo-bih je napisao/la:sa foruma transfermarkt-a (od jednog clana tamo):

"Was zu Niko Jelisic und Dusan Jevtic. Ich kenne beide persönlich.

Beide sehen sich als klare Serben! Der einzige Unterschied ist, dass Duki nicht die Qualität besitzt, um für Serbien zu spielen, deswegen benutzt er Bosnien um seine Karriere anzukurbeln, da es bei Duisburg nicht besonders gut für ihn läuft. Wenn er die Chance gehabt hätte für Serbien oder für Deutschland zu spielen, wäre im Bosnien Scheiß egal!

Jetzt zu Niko. Ich weiß gar nicht wie man auf den Gedanken gekommen ist, ihn überhaupt zu berufen?! Es war vor vorne rein klar, dass er für Serbien Spiel will.

Die Aussage "Bayern lässt mich nicht" ist der größte Witz überhaupt. Er hat nur auf die Einladung des serbischen Verbands gewartet.

Solche Spieler kotzen mich am meisten an, die unser wunderbares Bosnien nur ausnutzen wollen, um sich einen Vorteil in ihrer Karriere zu schaffen.

Sorry für den Text, aber das musste ich los werden. "
Evo nesto o Niki Jelusicu i Dusanu Jevticu. Obojicu znam licno.
Obojica se smatraju Srbima. Jedina razlika je da Duki ne posjeduje kvalitet da igra za Srbiju i zbog toga koristi Bosnu da karijeru unaprijedi. U Duisburgu mu ne ide bas najbolje. Kada bi imao sansu da igra za Srbiju ili Njemacku, za Bosnu bi mu bilo svejedno.
Sad o Niki. Ne znam kako je nekome palo na pamet da ga uopce pozove ? Od pocetka je bilo jasno da hoce da igra za Srbiju.
Izjava: "Bajern me nece pustiti" je šala( glupost ). On je samo cekao poziv Fudbalskog saveza Srbije.
Takvi igraci mi se najvise gade, koji nasu divnu Bosnu samo iskoristavaju kako bi unaprijedili karijeru.

Eto :mrgreen:
Pa ja sam vam za Niku to sve nedavno rekao. ;)
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 11 feb 2013, 17:58

vendeta87 je napisao/la: Ma trebalo bi sa njima odigrati jednu priateljsku i to u Beogradu pa ih oderati ko Janeze!
Hehe ma oderati ih kao Estoniju...ili kao Estonija? To je sad pitanje. :D
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

STEVIE
Kontakt:

Post Postao/la STEVIE » 11 feb 2013, 18:50

santos je napisao/la:Mozda je i bilo ali sam sad nasao misleci da je ovaj Gacinovic (1995) i dalje BH reprezentativac a vidim poceo je da daje golove za prvi tim Vojvodine na pripremama

"Orlići" se ne odbijaju!

jebu mu orlici mater.
"I'm a man who believes that I died twenty years ago.
And I live like a man who is dead already.
I have no fear whatsoever of anybody or anything." - Malcolm X

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 11 feb 2013, 18:52

STEVIE je napisao/la:

"Orlići" se ne odbijaju!

jebu mu orlici mater.
Znaci ni mater mu ne odbija orlice? :mrgreen:
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

STEVIE
Kontakt:

Post Postao/la STEVIE » 11 feb 2013, 18:55

Cartman je napisao/la:
STEVIE je napisao/la:

"Orlići" se ne odbijaju!

jebu mu orlici mater.
Znaci ni mater mu ne odbija orlice? :mrgreen:
pa od matere je i naucio da prima orlice :D . ovaj mali je obicno smece ko' i onaj marin.
"I'm a man who believes that I died twenty years ago.
And I live like a man who is dead already.
I have no fear whatsoever of anybody or anything." - Malcolm X

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 11 feb 2013, 18:57

Ma ajde, ne pravite cirkus od topica, njegov izbor, njegova briga, njegovo pravo na kraju krajeva.
Šta je sa onim Arslanagićem, da li ga je iko ikada iz Saveza kontaktirao ?
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

TMovac
Kontakt:

Post Postao/la TMovac » 11 feb 2013, 19:04

Mozda je i bilo ali sam sad nasao misleci da je ovaj Gacinovic (1995) i dalje BH reprezentativac a vidim poceo je da daje golove za prvi tim Vojvodine na pripremama

"Orlići" se ne odbijaju!

http://pressrs.ba/sr/sport/fudbal/story ... jaju!.html" onclick="window.open(this.href);return false;[/quote]

jebu mu orlici mater.[/quote]
Znaci ni mater mu ne odbija orlice? :mrgreen:[/quote]

pa od matere je i naucio da prima orlice :D . ovaj mali je obicno smece ko' i onaj marin.[/quote]

Ako mislis na Marka Marina,momka niko nikada nije zvao da igra za nas,tako da njega bas i ne krivim sto je zaigrao za ELF.
Ne idem ja na tu prokletu utakmicu da vidim "svemirski" fudbal, jer nema ga ovdje. I još dugo ga neće biti. Idem da gledam Želju zato što samo tih par sati imam osjećaj da negdje pripadam, da je nešto moje!

TMovac
Kontakt:

Post Postao/la TMovac » 11 feb 2013, 19:06

zizu1991 je napisao/la:Ma ajde, ne pravite cirkus od topica, njegov izbor, njegova briga, njegovo pravo na kraju krajeva.
Šta je sa onim Arslanagićem, da li ga je iko ikada iz Saveza kontaktirao ?
Koliko ja znam nisu.Mada smatram da ga podhitno moraju kontaktirati,kao i onog malog Atajica iz Celtica
Ne idem ja na tu prokletu utakmicu da vidim "svemirski" fudbal, jer nema ga ovdje. I još dugo ga neće biti. Idem da gledam Želju zato što samo tih par sati imam osjećaj da negdje pripadam, da je nešto moje!

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 11 feb 2013, 19:11

Ja sam jednom davno gledao Dinu u U19 Belgije, mada tad nisam puno obracao paznju na njega kao "potencijalnog" je jer imao mozda 17-18 godina, znao sam da je porjeklom iz BiH. Zapravo on tad nije bio ni na mapi tih igraca koji bi mogli nastupati za nasu reprezentaciju, generalno totalni anonimus.

A sad je u dobrom klubu i napreduje, ako ima sanse da bude nas zasto ne. Koliko znam nikada ga nijedan mediji nije spomenuo u proteklih par godina, a kamoli da je on sam nesto izjavio po pitanju igranja za reprezenaciju. Pitanje je da li uopste zeli.

Treba biti sada brz da mu ne usljedi poziv za U21 ako vec nije.

Mozda ne bi bilo lose da se konacno ti mladi pocnu kontaktirat na vrijeme. Za buduce kvalfikacije i generalno za buducnost reprezentacije.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

Rockefeller
Kontakt:

Post Postao/la Rockefeller » 11 feb 2013, 19:46

Evo vam prilike da gledate Hajrovića. Igra Manchester United U21 vs Arsenal U21. Utakmica počinje u osam.

http://www.lshunter.net/" onclick="window.open(this.href);return false;

ceze
Kontakt:

Post Postao/la ceze » 11 feb 2013, 19:53

Rockefeller je napisao/la:Evo vam prilike da gledate Hajrovića. Igra Manchester United U21 vs Arsenal U21. Utakmica počinje u osam.

http://www.lshunter.net/" onclick="window.open(this.href);return false;
E hvala ti puno :)
Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...

Boskvalitet
Kontakt:

Post Postao/la Boskvalitet » 11 feb 2013, 20:38

kad zavrsi se utakmice nek malo napise kako je igro

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Ahrefs [Bot] i 4 gosta.