Sportski komentatori

Puma
Moderator
Kontakt:

Re: Sportski komentatori

Post Postao/la Puma » 11 feb 2013, 19:41

A gdje je tu Nebojsa Sofranac :mrgreen:
Call the coroner!
There's gonna be a lot of slow singin' and flower-bringin'
If my burglar alarm starts ringin'

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 11 feb 2013, 20:00

Bertrand je napisao/la:
Slazem se za ovu nabrojanu cetvorku. Meni nije los ni Zivkovic (Holandsku najcesce prenosi). Ali najgotivniji mi je Novakovic. Covjek zna sve zivo o Engleskoj, od toga koliko je Ipswich udaljen od Norwicha pa do klupskog stanja u Gillinghamu.

Gojkara. :lol: :lol:
Pa to su i neke osobine koje komentator treba da zna.Da se zna pripremiti za utakmicu a ne da pola sata pred mec skuplja podatke.Ne znam da li neko na fejsu ima u prijateljima Dragisu Corsovica,'ladno je lik napisao na statusu u fazonu do 17:00 na Jahorini na skijanju a posle radim prenos LP.Cekaj bre,ako radis prenos logicno je da se pripremis vise od par sati za utakmicu,ali jok on je celu zimu na Jahorini jer radi onu emisiju "S Jahorine s ljubavlju" i eto u medjuvremenu mogao bi malo da uradi koju utakmicu,**** pripremu. :roll: :lol:
Treba sa SK spomenuti i Denisa Radonjica (Argentinska liga),odlican komentator.Realno oni imaju najjacu postavu komentatora,sto je i logicno,Arena donekle moze da im parira ali ima manji izbor. ;)
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

Admir_Sa
Kontakt:

Post Postao/la Admir_Sa » 11 feb 2013, 20:30

dodat edina sportklubu, a izbacit iliju. i nekako otjerat gojka, al bi drmali samo tako

dobar je meni i jurisevic predrag, valjda sam dobro zapamtio prezime. prije je komentarisao sa marjanom nhl i bila je ludara, sad je cesto na khl, al bezveze kad to nije to, nhl je nhl
nema potpisa

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 11 feb 2013, 21:00

Šta je Štefko zaboravio si Šarenca :P
Dobri su oni na RTCG komentatori, moćno je zlatne Lavice gledati uz njih.

Edina ne volim folira se, za mene je Vlado Majer najbolji za košarke.
Baho za reprezentacije, njegove emocije su iskrene, ovo ostalo se sve nazor dere ono gollllllllgooollllll.

PS: Edin kopira našeg nena#4, uvijek su im ista mišljenja, ovaj piše na forumu, ovaj isto ili slično napiše u kolumni :mrgreen: :mrgreen:
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

miki_92
Kontakt:

Post Postao/la miki_92 » 11 feb 2013, 22:17

neko je pitao kako se "Brada" zove, to je Vladimir Novakovic(lik je enciklopedija i odlican kom.)
slika
ko voli Bundesligu neka procita ovaj njegov fenomenalni tekst
http://www.b92.net/sport/teme/novakovic ... _id=670527
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 11 feb 2013, 22:37

Admir_Sa je napisao/la:dodat edina sportklubu, a izbacit iliju. i nekako otjerat gojka, al bi drmali samo tako

dobar je meni i jurisevic predrag, valjda sam dobro zapamtio prezime. prije je komentarisao sa marjanom nhl i bila je ludara, sad je cesto na khl, al bezveze kad to nije to, nhl je nhl
Gde njega nadje?
Covek drobi i drobi i ne staje. Losa dikcija, vriskanje, lose poznavanje sportova, smaranje frazetinama...

I sta imas protiv Ilije? Dobar je za neobavezne utakmice. Ne smara mnogo statistikama i twitter zanimacijama. Jeste da nije poznavalac kosarke kao igre, ali radi korektne i interesantne prenose. Makar se ne ispaljuje mnogo.

Od ostalih ovde pomenutih likova Vlada Novakovic je 1 kralj. Covek je zavrsio skandinavistiku, raspolaze brdom informacija nevezanih za sport i mnogo paznje poklanja izgovorima imena igraca i trenera. Uzivanje je slusati ga.

Dobar je isto i Srdjan Radojevic. Vidi se da decko sprema prenose, razume se u problematiku igre i ne ide daleko od zbivanja na samoj utakmici.

Ostali koji rade fudbal su korektni, ne i izuzetni (sem Chiche i Gojka, koji su losi).

Mnogo vece "shushke" rade druge sportove. A pogotovo su to ovi polunovinari sa EuroSporta Srbija.

Slobodas
Kontakt:

Post Postao/la Slobodas » 11 feb 2013, 22:42

Neki dan gledam Slovenija Bosna i onaj Marijan al lik smara u PM , jos govori mi smo bolji moramo dobiti ovdje :o i onda krene sa nekom privatnom pricom kako se je on vracao sa nekim likom iz svice :o :o :o
Jedan grad jedna ljubav -- Sloboda Tuzla 1919
Azmir Husic i Jasmin Imamovic nisu jedni od nas !!!
ǝpnsɐɹpǝɹd ısnɹ ǝظuɐuz
NSBIH skupina lopova , SAVEZ NAPOLJE !!!

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 11 feb 2013, 23:43

miki_92 je napisao/la:neko je pitao kako se "Brada" zove, to je Vladimir Novakovic(lik je enciklopedija i odlican kom.)
slika
ko voli Bundesligu neka procita ovaj njegov fenomenalni tekst
http://www.b92.net/sport/teme/novakovic ... _id=670527
Odličan tekst.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

hanniz
Kontakt:

Post Postao/la hanniz » 11 feb 2013, 23:51

Zamislite Gojko, Vugdalić i Bilić prenose jednu utakmicu zajedno. :lol:

Dream team. 8-)
slika
slika
slika
you'll never walk alone!

NIHAD ĐEDOVIĆ!

Admir_Sa
Kontakt:

Post Postao/la Admir_Sa » 11 feb 2013, 23:53

Vugda nikako ne spada u ovu kategoriju, bar se njemu možeš nasmijat ak niš, a kod ove dvojice samo sjest i plakat. treci bi im mogao biti onaj corsovic sa rtrs :D
nema potpisa

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 11 feb 2013, 23:55

Ne znam da li je neko od vas gledao prosle sezone na Areni one 2-3 utakmice sto su radili Milojko Pantic i Zvonko Mihajlovski.E to su tek bile komedije. :lol:

hanniz
Kontakt:

Post Postao/la hanniz » 11 feb 2013, 23:58

Admir_Sa je napisao/la:Vugda nikako ne spada u ovu kategoriju, bar se njemu možeš nasmijat ak niš, a kod ove dvojice samo sjest i plakat. treci bi im mogao biti onaj corsovic sa rtrs :D
jel taj corsovic prenosio EP prošle godine? :)

ja mislim da bi 95% forumaša bolje prenosilo utakmicu od Bilića. :lol:
you'll never walk alone!

NIHAD ĐEDOVIĆ!

Adi_Zepce
Kontakt:

Post Postao/la Adi_Zepce » 12 feb 2013, 00:52

Vugdalic nije klasa,ali je on tu da "pravi segu" kod prenosa.Zna lik izvaliti da se covjek posteno nasmije.Gojko je posebna prica za sebe.Ja ga 99% ne razumijem sta prica,a Boris je jos gori.Njega mozes razumijeti,ali covjek prica nepovezano.Djeluje kao da je zaostao u razvoju :mrgreen:
De pequeño yo te empecé a seguir! Poco a poco me enamoré de ti! Cuando juegues siempre estaré a tu lado! No me falles Valencia! Yo nunca te he fallado!!!

www.valencia-balkan.net

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 12 feb 2013, 00:57

Pade mi jos jedan indijanac na pamet.Onaj gospodin sto radi snimke utakmica Sarajeva i Zelje na Vogosci.Njega sam par puta slusao. :lol:
I seca li se neko pre par godina onog ludaka na OSM-u sto je radio prenose Copa Libertadores. :lol:

Titova-Juga
Kontakt:

Post Postao/la Titova-Juga » 12 feb 2013, 02:08

Admir_Sa je napisao/la:Vugda nikako ne spada u ovu kategoriju, bar se njemu možeš nasmijat ak niš, a kod ove dvojice samo sjest i plakat. treci bi im mogao biti onaj corsovic sa rtrs :D

Da, mnogo je smiješan taj Vugdalić :geek: :?
- Nije lako ostati Čovjek među svim tim (ne)ljudima, ali to je izazov kojeg se ne bojim.

- Ko hoće, nađe način - ko neće, nađe razlog !

Smrt nacionalizmu !!

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 12 feb 2013, 12:25

Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Admir_Sa
Kontakt:

Post Postao/la Admir_Sa » 12 feb 2013, 12:51

Titova-Juga je napisao/la:

Pa kad bude sam komentarisao onda se može pricati o njemu kao komentatoru, a ovako gdje Adis u toku tekme radi komentatorski posao, a ovaj dobacuje iza se ne može reci da je on komentator kao kemo, gojko i slicni.

Joj sjecam se kad su prenosili nba i sad ona trojica otisli u ameriku da prenose sa lica mjesta i veze neš nisu bile u redu i pola utakmice Vugda prenosio iz studija, ajj kad se sjetim, igraca on nije mogao potrefiti :lol:
nema potpisa

Titova-Juga
Kontakt:

Post Postao/la Titova-Juga » 12 feb 2013, 13:54

Admir_Sa je napisao/la:
Titova-Juga je napisao/la:

Pa kad bude sam komentarisao onda se može pricati o njemu kao komentatoru, a ovako gdje Adis u toku tekme radi komentatorski posao, a ovaj dobacuje iza se ne može reci da je on komentator kao kemo, gojko i slicni.

Joj sjecam se kad su prenosili nba i sad ona trojica otisli u ameriku da prenose sa lica mjesta i veze neš nisu bile u redu i pola utakmice Vugda prenosio iz studija, ajj kad se sjetim, igraca on nije mogao potrefiti :lol:

Pa dobro ima i te, mada meni meni on nikada nece biti komentator, a vrsta humora kojom se sluzi i sa onakvom bojom glasa mi jednostavno ne pasu. Mislim da je rijec iskljucivo o razlicitom ukusu, meni je ono cisti debilizam :D
- Nije lako ostati Čovjek među svim tim (ne)ljudima, ali to je izazov kojeg se ne bojim.

- Ko hoće, nađe način - ko neće, nađe razlog !

Smrt nacionalizmu !!

AdoS
Kontakt:

Post Postao/la AdoS » 12 feb 2013, 20:45

Pari Ser Žermen i to naglasak na Pari :lol:

Admir_Sa
Kontakt:

Post Postao/la Admir_Sa » 12 feb 2013, 20:54

vratnicaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
nema potpisa

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.