HKK Široki
Moderatori/ce: nerminh74,CashMan,ultrasstyle_tz
Re: HKK Široki
jako vazna pobjeda ua Zadru..sad slijedi final 4 kupa..pa gostovanje u Podgorici
HKK ŠIROKI - Ponos Hercegovine ® NK ŠIROKI BRIJEG
da li neko zna zasto se Sakic nervira sto mu je otac palestinac????
-
- Kontakt:
Zato što provocirate s tim ,ne može jednostavnijeacoddd1 je napisao/la:da li neko zna zasto se Sakic nervira sto mu je otac palestinac????
Inace jucer smo pokazali da se možemo nosit s Igokeom ,1-2 lopte će odlucit prvenstvo
Šutalo se jučer s*ebo skroz ,da je on bio malo bolji možda bi i pobijedili,Ramo napucali osobnim
Suci

- MilosObilic
- Kontakt:
felix123 je napisao/la:Zato što provocirate s tim ,ne može jednostavnijeacoddd1 je napisao/la:da li neko zna zasto se Sakic nervira sto mu je otac palestinac????
Inace jucer smo pokazali da se možemo nosit s Igokeom ,1-2 lopte će odlucit prvenstvo
Šutalo se jučer s*ebo skroz ,da je on bio malo bolji možda bi i pobijedili,Ramo napucali osobnim
Suci![]()
,ali ne treba se vadit na to ,samo dabogda mi imali onakvo suđenje kući vazda
stvarno što mu to smetaacoddd1 je napisao/la:da li neko zna zasto se Sakic nervira sto mu je otac palestinac????

sad malo ozbiljno, odlično je široki odigrao, šutalo nije s***** ništa, odličnu odbranu su igrali na njemu, kad je bio sam dao je sve, iskočio vam je onaj Frimen, ili kako li se već preziva, čovjek kao da u more baca loptu, sve upadalo, kod nas edvads po običaju neće da se oznoji i to je to, a što se tiče suđenja eto i ja kažem, dabogda vam bilo onakvo suđenje kući vazda...
ne a ozbiljno zna li neko zasto ga to toliko nervira???:)))))))
a dabogda i imali,juce se vidjelo sta je aba liga i kakvo je sudjenje tamo,i realno da su prave sudije bilo bilo bi 30 razlike za IGOKEU ali ni one nisu mogle pomoci sirokom...
a dabogda i imali,juce se vidjelo sta je aba liga i kakvo je sudjenje tamo,i realno da su prave sudije bilo bilo bi 30 razlike za IGOKEU ali ni one nisu mogle pomoci sirokom...
Ovo bi Igosi u sred sezone mijenjali propozicije,pa zar stvarno nemaju dobra igrača do 21. Očito se cijena mora platit...
platice dodik.. nista ti ne brinibrzi je napisao/la:Ovo bi Igosi u sred sezone mijenjali propozicije,pa zar stvarno nemaju dobra igrača do 21. Očito se cijena mora platit...

Ma da kupi propozicije na kraju sezone-ja,al u pola sezone-nema cijeneaco93 je napisao/la:platice dodik.. nista ti ne brinibrzi je napisao/la:Ovo bi Igosi u sred sezone mijenjali propozicije,pa zar stvarno nemaju dobra igrača do 21. Očito se cijena mora platit...

-
- Kontakt:
Barać,jedi anemična go**a
Ja ne znam koji je njemu k***c ,ove godine trebo eksplodirat ,presudna godina da digne karijeru na višu razinu,već sad se svrstao u kategoriju onih koji će lutat po Zadaru ,Sibenci Jolly, Zaboku i ostalim ,nista od njega
Apel navijača ,vraćat Velića ako ne može sad ,onda čim završi Aba liga ,jer Vujo nema šanse protiv Igokee ,a Vela ih je skinuo bezbroj puta
Danas bezvoljno
Sad dolazi Radnicki pa idemo u Split pa dolazi Zvezda sve 3 utakmice ,po meni bit ce dovoljno bar 1 pobijedit za ostanak u ligi ...moja podrška neće izostat u sve 3. VAZDA I VJEČNO,SAMO I UVIK
Ja ne znam koji je njemu k***c ,ove godine trebo eksplodirat ,presudna godina da digne karijeru na višu razinu,već sad se svrstao u kategoriju onih koji će lutat po Zadaru ,Sibenci Jolly, Zaboku i ostalim ,nista od njega
Apel navijača ,vraćat Velića ako ne može sad ,onda čim završi Aba liga ,jer Vujo nema šanse protiv Igokee ,a Vela ih je skinuo bezbroj puta
Danas bezvoljno
Sad dolazi Radnicki pa idemo u Split pa dolazi Zvezda sve 3 utakmice ,po meni bit ce dovoljno bar 1 pobijedit za ostanak u ligi ...moja podrška neće izostat u sve 3. VAZDA I VJEČNO,SAMO I UVIK
moramo 2 do kraja dobiti..inače smo donji..
važna utakmica je za 2 tjedna protiv Splita
važna utakmica je za 2 tjedna protiv Splita
- Kiselikrastavci
- Kontakt:
Siroki ce ostat' u ABA-ligi. Bilo bi veliko iznenadjenje da tako ne bude. Mislim da Solnok do kraja nece ostvariti dvije pobjede vise od Sirokog, a i Split zahvaljujuci najvise besparici ima losije karte. Ja se nadam ipak da ce Splicani opstati, ne samo sto su veliki klub, nego sto se oslanjaju na rad s madjim kategrorijama, poput Sirokog, s tim sto KK Split regrutuje momke iz Splita, a HKK Siroki momke iz Mostara. Ja bih volio da Solnok ispadne, pa da to 14.mjesto dobije neka ozbiljnija ekipa, a ako vec mora iz neke pogranicne zemlje bivse drzave, onda bi najbolje bilo da to bude sofijski Lukoil Akademik, tri puta je jaci od Solnoka i unio bi dodatni kvalitet u ABA-ligu, ne bi zalutao kao Solnok.
Zanimljivo je da navijaci Bosne, Capljine i Mrkonjic-Grada imaju dovoljno razloga da navijaju protiv Sirokog do kraja ABA-lige, jer im je to jedina realna sansa da se ukrcaju na brod zvani regionalno takmicenje. Kup je pokazao da isti protiv Igokeee i Sirokog nemaju sta da traze, a 95 % je sigurno da Siroki na kraju cak i zavrsi kao poslednji i ispadne iz ABA, da ce BiH imati dogodine 2 predstavnika u ABA-ligi. Zbog interesa BH-kosarke bilo bi najvaznije da Siroki sacuva svoj status, pa da Siroki i Igoeka i dogodine igraju ABA, jer je kvalitet apsolutno na njihovoj strani.
Zanimljivo je da navijaci Bosne, Capljine i Mrkonjic-Grada imaju dovoljno razloga da navijaju protiv Sirokog do kraja ABA-lige, jer im je to jedina realna sansa da se ukrcaju na brod zvani regionalno takmicenje. Kup je pokazao da isti protiv Igokeee i Sirokog nemaju sta da traze, a 95 % je sigurno da Siroki na kraju cak i zavrsi kao poslednji i ispadne iz ABA, da ce BiH imati dogodine 2 predstavnika u ABA-ligi. Zbog interesa BH-kosarke bilo bi najvaznije da Siroki sacuva svoj status, pa da Siroki i Igoeka i dogodine igraju ABA, jer je kvalitet apsolutno na njihovoj strani.
To je samo posao. Trava raste, ptice lete, valovi udaraju u pijesak. Ja tucem ljude. (Muhamed Ali)
Potrosio sam devedeset posto zarade na pice i zene. Ostalo sam spiskao. (Dzordz Best)
Potrosio sam devedeset posto zarade na pice i zene. Ostalo sam spiskao. (Dzordz Best)
solnok ostaje svakako.. imaju ugovor na dvije seozne, kao i mztKiselikrastavci je napisao/la:Siroki ce ostat' u ABA-ligi. Bilo bi veliko iznenadjenje da tako ne bude. Mislim da Solnok do kraja nece ostvariti dvije pobjede vise od Sirokog, a i Split zahvaljujuci najvise besparici ima losije karte. Ja se nadam ipak da ce Splicani opstati, ne samo sto su veliki klub, nego sto se oslanjaju na rad s madjim kategrorijama, poput Sirokog, s tim sto KK Split regrutuje momke iz Splita, a HKK Siroki momke iz Mostara. Ja bih volio da Solnok ispadne, pa da to 14.mjesto dobije neka ozbiljnija ekipa, a ako vec mora iz neke pogranicne zemlje bivse drzave, onda bi najbolje bilo da to bude sofijski Lukoil Akademik, tri puta je jaci od Solnoka i unio bi dodatni kvalitet u ABA-ligu, ne bi zalutao kao Solnok.
- ŠB_Fidelis
- Kontakt:
Široki Brijeg se oslanja na igrace iz vlastitog grada primarno, to sto ti vidis pod Mostar je grad rodjenja, koji zbog rodilista u istom dijeli ogroman broj Širokobriježana, ukljucujuci mene i svakog Širokobrijezanina ovdje na forumu, pa shodno tome i Bilinovca i Baraca i Bosnjaka i Planinica i Stanka Baraca i ostalih prije njih.Kiselikrastavci je napisao/la:Siroki ce ostat' u ABA-ligi. Bilo bi veliko iznenadjenje da tako ne bude. Mislim da Solnok do kraja nece ostvariti dvije pobjede vise od Sirokog, a i Split zahvaljujuci najvise besparici ima losije karte. Ja se nadam ipak da ce Splicani opstati, ne samo sto su veliki klub, nego sto se oslanjaju na rad s madjim kategrorijama, poput Sirokog, s tim sto KK Split regrutuje momke iz Splita, a HKK Siroki momke iz Mostara. Ja bih volio da Solnok ispadne, pa da to 14.mjesto dobije neka ozbiljnija ekipa, a ako vec mora iz neke pogranicne zemlje bivse drzave, onda bi najbolje bilo da to bude sofijski Lukoil Akademik, tri puta je jaci od Solnoka i unio bi dodatni kvalitet u ABA-ligu, ne bi zalutao kao Solnok.
...Život za Široki...
- Kiselikrastavci
- Kontakt:
Naravno da sam mislio na mjesto (bolnicuŠB_Fidelis je napisao/la:Široki Brijeg se oslanja na igrace iz vlastitog grada primarno, to sto ti vidis pod Mostar je grad rodjenja, koji zbog rodilista u istom dijeli ogroman broj Širokobriježana, ukljucujuci mene i svakog Širokobrijezanina ovdje na forumu, pa shodno tome i Bilinovca i Baraca i Bosnjaka i Planinica i Stanka Baraca i ostalih prije njih.Kiselikrastavci je napisao/la:Siroki ce ostat' u ABA-ligi. Bilo bi veliko iznenadjenje da tako ne bude. Mislim da Solnok do kraja nece ostvariti dvije pobjede vise od Sirokog, a i Split zahvaljujuci najvise besparici ima losije karte. Ja se nadam ipak da ce Splicani opstati, ne samo sto su veliki klub, nego sto se oslanjaju na rad s madjim kategrorijama, poput Sirokog, s tim sto KK Split regrutuje momke iz Splita, a HKK Siroki momke iz Mostara. Ja bih volio da Solnok ispadne, pa da to 14.mjesto dobije neka ozbiljnija ekipa, a ako vec mora iz neke pogranicne zemlje bivse drzave, onda bi najbolje bilo da to bude sofijski Lukoil Akademik, tri puta je jaci od Solnoka i unio bi dodatni kvalitet u ABA-ligu, ne bi zalutao kao Solnok.

To je samo posao. Trava raste, ptice lete, valovi udaraju u pijesak. Ja tucem ljude. (Muhamed Ali)
- Kiselikrastavci
- Kontakt:
Ufff, to je sve prilicno zamrseno, kao i cijela kadrovska organizacija ABA-lige, tako da se tek treba da vidi koje pravilo ce rukovodstvo lige u slucaju da Solnok bude poslednji primijeniti. Ja licno mislim da bi bilo nepravedno da Solnok kao 14. opstane, a neko iz kvarteta Siroki/Split/Zadar/Cibona a koji na tabeli bude poziciju ispred ispadne. Ako su sportski kriterijumi prevladali kada je plasman u EL u pitanju (ne vise po savezima, nego po plasmanu u ABA), onda mislim da tako treba biti i kada je ispadanje iz lige u pitanju, pa potpisao isti i stogodisnji ugovor sa ligom.aco93 je napisao/la:solnok ostaje svakako.. imaju ugovor na dvije seozne, kao i mztKiselikrastavci je napisao/la:Siroki ce ostat' u ABA-ligi. Bilo bi veliko iznenadjenje da tako ne bude. Mislim da Solnok do kraja nece ostvariti dvije pobjede vise od Sirokog, a i Split zahvaljujuci najvise besparici ima losije karte. Ja se nadam ipak da ce Splicani opstati, ne samo sto su veliki klub, nego sto se oslanjaju na rad s madjim kategrorijama, poput Sirokog, s tim sto KK Split regrutuje momke iz Splita, a HKK Siroki momke iz Mostara. Ja bih volio da Solnok ispadne, pa da to 14.mjesto dobije neka ozbiljnija ekipa, a ako vec mora iz neke pogranicne zemlje bivse drzave, onda bi najbolje bilo da to bude sofijski Lukoil Akademik, tri puta je jaci od Solnoka i unio bi dodatni kvalitet u ABA-ligu, ne bi zalutao kao Solnok.
upravo sam ja ljepio tamo u prvom mjesecu..znaci mzt i szolnok ako budu zadni nitko ne ispada odlučeno je na sastanku ovog sidra ili cega vec 10.1.2013. godine..a posto mzt nece biti zadnji, ostake szolnok ili ovaj kvartet..Kiselikrastavci je napisao/la:Ufff, to je sve prilicno zamrseno, kao i cijela kadrovska organizacija ABA-lige, tako da se tek treba da vidi koje pravilo ce rukovodstvo lige u slucaju da Solnok bude poslednji primijeniti. Ja licno mislim da bi bilo nepravedno da Solnok kao 14. opstane, a neko iz kvarteta Siroki/Split/Zadar/Cibona a koji na tabeli bude poziciju ispred ispadne. Ako su sportski kriterijumi prevladali kada je plasman u EL u pitanju (ne vise po savezima, nego po plasmanu u ABA), onda mislim da tako treba biti i kada je ispadanje iz lige u pitanju, pa potpisao isti i stogodisnji ugovor sa ligom.aco93 je napisao/la:solnok ostaje svakako.. imaju ugovor na dvije seozne, kao i mztKiselikrastavci je napisao/la:Siroki ce ostat' u ABA-ligi. Bilo bi veliko iznenadjenje da tako ne bude. Mislim da Solnok do kraja nece ostvariti dvije pobjede vise od Sirokog, a i Split zahvaljujuci najvise besparici ima losije karte. Ja se nadam ipak da ce Splicani opstati, ne samo sto su veliki klub, nego sto se oslanjaju na rad s madjim kategrorijama, poput Sirokog, s tim sto KK Split regrutuje momke iz Splita, a HKK Siroki momke iz Mostara. Ja bih volio da Solnok ispadne, pa da to 14.mjesto dobije neka ozbiljnija ekipa, a ako vec mora iz neke pogranicne zemlje bivse drzave, onda bi najbolje bilo da to bude sofijski Lukoil Akademik, tri puta je jaci od Solnoka i unio bi dodatni kvalitet u ABA-ligu, ne bi zalutao kao Solnok.
szolnok ce dobiti sve 3 kuci utakmice, odnosno 2 koje su ostale (mzt,zadar) i vjerojatno nece biti zadnji dok ce onda u tom slucaju sirokom trebati 1 odnosno 2 pobjede da budu sigurni..ona u splitu se nameće kao imperativ i tada bi i s jednom vjerojatno izborili ostanak.
Široki uglavnom kupi igrače iz okoline, rijetko iz Mostara, uglavnom su to Posusje, Čitluk, Grude, Ljubuški..i onda gore Rama, Livno itdKiselikrastavci je napisao/la:Naravno da sam mislio na mjesto (bolnicuŠB_Fidelis je napisao/la:Široki Brijeg se oslanja na igrace iz vlastitog grada primarno, to sto ti vidis pod Mostar je grad rodjenja, koji zbog rodilista u istom dijeli ogroman broj Širokobriježana, ukljucujuci mene i svakog Širokobrijezanina ovdje na forumu, pa shodno tome i Bilinovca i Baraca i Bosnjaka i Planinica i Stanka Baraca i ostalih prije njih.Kiselikrastavci je napisao/la:Siroki ce ostat' u ABA-ligi. Bilo bi veliko iznenadjenje da tako ne bude. Mislim da Solnok do kraja nece ostvariti dvije pobjede vise od Sirokog, a i Split zahvaljujuci najvise besparici ima losije karte. Ja se nadam ipak da ce Splicani opstati, ne samo sto su veliki klub, nego sto se oslanjaju na rad s madjim kategrorijama, poput Sirokog, s tim sto KK Split regrutuje momke iz Splita, a HKK Siroki momke iz Mostara. Ja bih volio da Solnok ispadne, pa da to 14.mjesto dobije neka ozbiljnija ekipa, a ako vec mora iz neke pogranicne zemlje bivse drzave, onda bi najbolje bilo da to bude sofijski Lukoil Akademik, tri puta je jaci od Solnoka i unio bi dodatni kvalitet u ABA-ligu, ne bi zalutao kao Solnok.
Zanimljivo je da navijaci Bosne, Capljine i Mrkonjic-Grada imaju dovoljno razloga da navijaju protiv Sirokog do kraja ABA-lige, jer im je to jedina realna sansa da se ukrcaju na brod zvani regionalno takmicenje. Kup je pokazao da isti protiv Igokeee i Sirokog nemaju sta da traze, a 95 % je sigurno da Siroki na kraju cak i zavrsi kao poslednji i ispadne iz ABA, da ce BiH imati dogodine 2 predstavnika u ABA-ligi. Zbog interesa BH-kosarke bilo bi najvaznije da Siroki sacuva svoj status, pa da Siroki i Igoeka i dogodine igraju ABA, jer je kvalitet apsolutno na njihovoj strani.) rodjenja, ali u knjizicama igraca stoji samo mjesto rodjenja, a ja licno ne znam tacno ko je tacno odakle. Eto s pravom si me kao mnogo bolji poznavalac prilika u Sirokom Brijegu i insajder demantovao i nadopunio. Ja sve to opet gledam iz regionalnog ugla, bez obzira radilo se o momcima iz Sirokog Brijega, Mostara, Citluka, Posusja ili nekog drugog grada u Hercegovini, HKK Siroki je pozitivan primjer kako klub koji se godinama oslanja na sopstvene kadrove opstaje u vrhu regionalne kosarkaske scene. Uz to je poznat i po izuzetnom gostoprimstvu i kao sredina koja voli i zivi ne samo za kosarku, nego i za sport u globalu. Stoga se nadam da ce ostati u ligi.
Babić Mijo - Rama/Prozor
Ramljak Ivan - Posusje
Bilinovac Josip - Široki Brijeg
Peršić Dalibor (Tuzla, odnosno Lukavac)
Bošnjak Domagoj - Široki Brijeg
Novak Mario - Široki Brijeg
Šakić Željko - (on je kao iz Zagreba, al mu je majka iz Širokog

Barać Boris - Široki Brijeg
Rikić Robert - Pravi Mostarac, znači jedino ti je on baš iz Mostara

- Kiselikrastavci
- Kontakt:
Ovaj Sakic bi jos mogao postati paklen igrac, mada je u 25. godini, ali ima dosta prostora za napredak.
- ŠB_Fidelis
- Kontakt:
Sakic je najkvalitetniji suter u ovoj ekipi. Zna upadati u krizu i letargiju, al cinjenica je da je najkvalitetniji suter u nasem rosteru. Nije 25 ni prestaro za igraca, mogao je otici prosle sezone, al nije dosla dovoljno zadovoljavajuca ponuda. Fali malo samo sirine ovoj ekipi. U biti, da je samo Planinica (takodjer Široki Brijeg) pridodati na ovaj roster, odnosno da je bilo Jonesa i Freemana na pocetku sezone pridodati Planinicu, ne bi strepili za buducnost u ABA ligi.
...Život za Široki...
- Kiselikrastavci
- Kontakt:
Potpisujem, a ja opet volim dobre sutere, pa sam mozda i toliko subjektivan u pohvalama Sakicu. Dobar igrac, bez sumnje. Sto se tice Planinica, mislim da ne igra lose u Makabiju, i mislim da bi trebao dobijati vecu minutazu u Tel-Avivu u narednim mecevima (vise od tih 8-9 minuta), pogotovo u Evroligi, gdje su sanse da Makabi ode medju osam sve manje. Ah da, Siroki je ipak klub koji proizvodi (dobre) igrace i osudjen je na takvu sudbinu, da prodaje vjecito ono najbolje sto ima. A to je i sudbina mnogih klubova u regiji. Stoga bih i volio da dogodine vidim Siroki u ABA-ligi! Jer proizvodnja igraca stvara bazu i zalog za buducnost kada je opstajanje kluba u pitanju.ŠB_Fidelis je napisao/la:Sakic je najkvalitetniji suter u ovoj ekipi. Zna upadati u krizu i letargiju, al cinjenica je da je najkvalitetniji suter u nasem rosteru. Nije 25 ni prestaro za igraca, mogao je otici prosle sezone, al nije dosla dovoljno zadovoljavajuca ponuda. Fali malo samo sirine ovoj ekipi. U biti, da je samo Planinica (takodjer Široki Brijeg) pridodati na ovaj roster, odnosno da je bilo Jonesa i Freemana na pocetku sezone pridodati Planinicu, ne bi strepili za buducnost u ABA ligi.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 10 gostiju.