FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,irfo,LjoZee

ceze
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la ceze » 12 feb 2013, 10:59

Jedino da se pokrene neka jaka marketinska akcija kao sto je bila ona Zeljo TV, da se i klub ukljuci u to, u suprotnom je ovo osudjeno na propast.
Moje misljenje.
Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...

DzoleZeljo
Kontakt:

Post Postao/la DzoleZeljo » 12 feb 2013, 11:01

@zaboljisportuBiH - E vidis prijatelju komentara, zato smo mi balije najgluplji narod na svijetu, i nista nismo u stanju sami pogrenuti, jer nam je u startu sve crno...

Ipak, radije cemo cekati da nam BOG sami posalje odredena sredstva... To je kod nas standardna rutina... ;)
Zadnja izmjena: DzoleZeljo, dana/u 12 feb 2013, 11:07, ukupno mijenjano 1 put.

anti_zli
Kontakt:

Post Postao/la anti_zli » 12 feb 2013, 11:01

Sad ili nikad !

CARSON

Post Postao/la CARSON » 12 feb 2013, 11:07

[quote="DzoleZeljo"]@zaboljisportuBiH - E vidis prijatelju komentara, zato smo mi balije najgluplji narod na svijetu, i nista nismo u stanju sami pogrenuti, jer nam je u startu sve crno...[/quote

BAS TAKO BOSNJI DAJ FUKA I DA SERENDA CITAV DAN TO JE SVE STO ZNA

zaboljisportuBiH
Kontakt:

Post Postao/la zaboljisportuBiH » 12 feb 2013, 11:16

DzoleZeljo je napisao/la:@zaboljisportuBiH - E vidis prijatelju komentara, zato smo mi balije najgluplji narod na svijetu, i nista nismo u stanju sami pogrenuti, jer nam je u startu sve crno...
Pa o tome i ja pričam. Odmah svi skeptici. Odmah gdje ćeš to i td. Naravno kad se i oni sami premišljaju i oni sami su skeptici. I oni ne bi rizikovali da daju Želji 30KM u tri mjeseca jer ne vjeruju Bukiju (onako spominjem prvi naumpao) da ih ne stavi u svoj džep, ali se svi klade da dobiju stoju a igube je u ta tri mjeseca. Evo @ublehas spominje ovu akciju. Prvi ja nisam znao za nju a svaku sam tekmu na Grbavici. Tako je dobro medijski propraćena. Skoro svaki dan uzmem Avaz uz kafu + sigrno jednom dnevno posjetim ovu stranicu i klix npr. O otme sam pričao kad sam rekao da ne znamo ni ko su nam sponzori sem Sarajevo osiguranja jer je bilo nešto na dresu pa nas iznenadilo. I to sam ovdje saznao jer su počele slike dresa dok se uživo i ne vidi šta piše.

nick
Kontakt:

Post Postao/la nick » 12 feb 2013, 11:17

CARSON je napisao/la:
DzoleZeljo je napisao/la:@zaboljisportuBiH - E vidis prijatelju komentara, zato smo mi balije najgluplji narod na svijetu, i nista nismo u stanju sami pogrenuti, jer nam je u startu sve crno...[/quote

BAS TAKO BOSNJI DAJ FUKA I DA SERENDA CITAV DAN TO JE SVE STO ZNA

evo pokrenite incijativu da svake sedmice bude puna grbavica,bas me interesuje kakvi ce rezultati biti
spielführer_21 je napisao/la:A najgori među najgorima su Avdo Avdić i Sinan Sinanović. Pa kad im samo imena pročitaš, znaš da u toj familiji nije niko normalan...

Stole iz Bora
Kontakt:

Post Postao/la Stole iz Bora » 12 feb 2013, 11:18

CARSON je napisao/la:Cuj gdje ces 1500 ljudi nafatati Vi niste svjesni koliko Zeljo navijaca ima sirom svijeta samo kad bi akcija krenula svi bi se iznenadili jer ovo je pravo vrijeme za neku akciju kolio god vam to glupo zvucalo-
Sad cemo vidjei koliko ce ti navijaci "sirom svijeta" potrositi para preko online shopa. Nemojte se bezveze zavaravati nije to tako lako kako izgleda.

@DzoleZeljo

Bezveze ti je ta prica sa balijama. Prvo, za Želju ne navijaju samo balije pa bi ti bolji izraz bio "bosanci.
Drugo, evo ti primjer iz komsiluka. Beograd ima cca 2.000.000 stanovnika, sto je oko 4 puta vise nego u Sarajevu. Imaju neku akciju, koliko vidim na Areni, za skuoljanje novca klubovima (Zvezda i Partizan) preko kupovine pive ili telefonskih dopuna, ne znam tacno sta je. Jedni (grobari) skupljaju da promjene stolice na stadionu a drugi (delije) da kupe klupski autobus. Od pocetka akcije, delije su skupile 8% od ukupne potrebne cifre (ti sad vidi koliko je autobus a koliko tribina) a za druge ne znam tacno ali nisu ni oni presli 10%. Uzmi broj stanovnika, broj navijaca (registrovanih) i broj onih koji ove sezone dolaze na Marakanu (preko 20.000 po utakmici) pa vidi gdje su oni a gdje smo mi u svim tim ciframa. E kad oni jos nisu dosli do cifre od 10% za autobus (ni priblizno koliko treba za tribinu( zamisli koliko bi nama trebalo da skupimo za tribinu.

P.S. Izvinjavam se sto sam "skeptik", necu vam vise kvariti idilu oko izgradnje tribine. Sretno vam u pokretanju akcije kao i u skupljanju novca, ja sam uvijek tu da pomognem klubu koliko mogu ... ;)
AMAR OSIM

1921 - JAČI OD RATOVA, REŽIMA I PARTIJA!

nick
Kontakt:

Post Postao/la nick » 12 feb 2013, 11:20

Stole iz Bora je napisao/la:Sve je to fino ali organizovanje radnih akcija prije rata i sada tesko da moze u istu recenicu. Nekada je stotine pa i hiljade omladinaca gradilo samo za hranu i derneke a sad niko nece da dodje dok ne vidi pare. Druga vremena, drugaciji ljudi ...
nekad su subota i nedalja bile neradne a godisnji mjesec trajo...
spielführer_21 je napisao/la:A najgori među najgorima su Avdo Avdić i Sinan Sinanović. Pa kad im samo imena pročitaš, znaš da u toj familiji nije niko normalan...

Baja_Zvjerka
Kontakt:

Post Postao/la Baja_Zvjerka » 12 feb 2013, 11:23

Zalijecete se ko djeca kakva na cokoladu u ratu... Ako bi to se i pokretalo mora se prvo odrzati radni sastanak, formirati sastav ljudi koji ce da rade, predloze, animiraju, imaju uticaja, sve treba biti dobro ustimano, sa akcijama u gradu, na tv-u, na radiju, malo ce ko to djaba da odradi, ne mozete na forumu pozivati raju, ili na fcb, mada svakako treba to uraditi.. Kod vas je sve ho-ruk, dakle ako se nesto misli, prvo pismen e-mail svim relevatnim u klubu. Ako ideja naidje na podrsku onda krenuti u realizaciju. Da se moze, moze se, da je tesko, tesko je, treba odmah reci koji su to pragovi i sta bi se radilo i kada bi se radilo. Npr. od 1000-10000 KM samo WC-i da se osposobe na stadionu, od 10000-20000 cemo to i to, i tako sve da raja vidi da nije uzalud. A ne kao Sarajevo 1.500.000 se mora skupiti, svi po milju i po, pa ne ide tako... I na kraju pare zavrsise "negdje". Takav je vakat dosao da niko nikome ne vjeruje, pa zbog toga je potrebno detaljniju analizu napraviti. Ko je spreman da se time bakće, i da to sve radi dobrovoljno? Svaki dan da izdvoji 2,3 h svog licnog vremena, ili na radnim sastancima sa ostalim ljudima u prostorijama npr. na stadionu ?

Dakle prvo ozbiljan plan i nacin djelovanja, smisljanje, ideje, kako, sta, ko, gdje, s cim, odakle, kome, za koga, zbog cega.. Kad na sva pitanja odgovorite, napravite dobar plan, oformite broj za donacije, uplata preko paypala, tada se moze pricati da bi ideja mogla uspjeti...
Tad podiže desnu ruku On, i zapjeva "Željo šampion", Grbavica ust'a cijela, i zastava plavo bijela zaviori južnom tribinom! Đilda LEGENDA !

ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM

Žvaka
Kontakt:

Post Postao/la Žvaka » 12 feb 2013, 11:24

nick je napisao/la: mislim da trebamo skupit milion lajkova i grbavica ce sama narast
Haha, dobar dobar :D

Stvarno ne mogu tako daleko razmišljati da li bi ili pak ne bi akcija te vrste imala efekta.
Što neko kaže puno je naše raje vani, kad bi se dobro organiziralo i izreklamiralo možda bi se fakat moglo doći na nekih desetak hiljada ljudi koji bi podržali tu ideju, bez da se smanji broj redovnih gledalaca.

Recimo za dijasporu s obzirom na jači standard staviti 15-20km a nama 10km, mislim da se tu niko ne bi bunio, šta je 5eura nekom vani, jedna piva. Na kraju kraje napraviti i posebnu rubriku, nešto kao što su zlatni sponzori da tu uplaćuju ljudi koji mogu izdvojiti više. Napraviti ugovore na godišnjem i polugodišnjem nivou kako sve ne bi nakon 2-3 mjeseca splasnulo.

I još jedna bitna stvar bi bila, neko je to već spomenuo, to da se svi učesnici akcije javno objavljuju. Napraviti web site i FB page koji bi svakodnevno ažurirao i objavljivao imena onih koji su uplatili. Nismo ni svjesni koliko je šminkera među nama i kojima je bitno da se zna da su dali a u suprotnom sigurno ne bi. Opet pokrenuti onaj naš časopis pa i kroz njega iz mjeseca u mjesec objavljivati.

Ekipa koja bi organizaciju preuzela na sebe bi morala imati bar jednog člana "od povjerenja", znači neko ime kojem svi vjerujemo. Evo npr Numa, iako ga lično ne znam poprilično sam siguran da je dečko pošten i da radi iz ljubavi, e sad da li ima vremena, snage ne znam ali mislim da samo takvi mogu nešto pokrenuti, to od naše uprave ne očekujem, čak ni nakon promjena nabolje, volio bih da griješim. Ja na žalost nemam puno slobodnog vremena (6 dana radna sedmica) ali možda iskustvom i idejama mogu pomoći.

boccaccio
Kontakt:

Post Postao/la boccaccio » 12 feb 2013, 11:28

Evo bas citam kako smo duzni savezu uplatiti 41.000 km vezano za kazne.To smo uradili mi navijaci.Steta koju mi pravimo je nesto sto smo zacas u stanju uraditi.Medjutim za dobro kluba ( ovo je nevezano za navijacke koreografije,jer ja cu uvijek postovati te likove koji su mnogo dali navijajuci za sveti klub) bi ideja koju je @zaboljisportuBiH jako lijepo razradio,bila nesto super pozitivno u istoriji navijaca jednog kluba.Potpuno se slazem da se moze od necega krenuti.Sa druge strane,razumijem skeptike iz hiljadu razloga,isto kao sto razumijem mnoge kada meni napisu da sam nerealan zato sto zelim da se dovedu tri jaka pojacanja u nas klub.Tako grmi i ova ideja.Ideja je sjajna,mi kao ljudi ipak nismo toliko sjajni.Dobri smo u dusi,ali smo prokleti i dzaba.
Poceti od necega,slazem se.I neka bi bilo hiljadu takvih ljudi na pocetku.Plasio bih se da kada bi hiljadu ljudi skupljalo neku kintu i da se radi na takav nacin,da li bi to poguralo ostale,ili bi i ovih hiljadu nakon nekog vremena odustalo,pitajuci se kolike su budale.
Pazljivo sam procitao svaki redak ovih postova @zaboljisportuBiH i sve je lijepo razradjeno.Ja bih se prvi uvalio u takvu pricu i pristao bih da se nesto ovako lijepo uradi.Mislim opet,da bi takvu akciju,podrzanu ovom idejom,trebao da proba da napravi visi nivo,kao sto je nas marketing i momci koji rade tu.Medjutim ,opet kao sto je Vublehas cini mi se napisao,jedna takva akcija je sramno prosla,prodavsi se samo 47 vaucera,u momentu kada smo mi kao navijaci jako ostetili svetinju,i kada je bio otvoren poziv da malo ispravimo te stvari.Jako slab odziv.Imaju ljudi pravo biti skepticni,jer su ljudi svjesni da smo prokleti.
Jako bi volio kada bi se ovakva ili cak malo i razradjenija misao nasla u rukama nekoga iz naseg marketinga,i da se nekim sastancima proba aktivirati nesto slicno.Ako ista onda da se za ovaj kamp proba napraviti neka akcija.Ili za neki projekat gdje bi trebalo mnogo manje love,kao stih proba.Od necega se treba krenuti.Navijackih akcija ima svugdje po svijetu u raznim oblicima.Kada navijaci budu svjesni da su nekom akcijom pomogli klubu,da klub bolje funkcionise,onda bi se mogao napraviti polet iliti prava revolucija u tom smislu.
Jos jednom pohvaljujem ovu ideju i naseg sjajnog forumasa.Bilo bi lijepo jos jednom bar pokkusati napraviti neku finu stvar za nas klub.Pa pomalo.Bilo bi lijepo fakat.
http: //fkzeljeznicar.ba/ Najbolji portal za najbolji klub !

Žvaka
Kontakt:

Post Postao/la Žvaka » 12 feb 2013, 11:29

Baja_Zvjerka je napisao/la:Zalijecete se ko djeca kakva na cokoladu u ratu... Ako bi to se i pokretalo mora se prvo odrzati radni sastanak, formirati sastav ljudi koji ce da rade, predloze, animiraju, imaju uticaja, sve treba biti dobro ustimano, sa akcijama u gradu, na tv-u, na radiju, malo ce ko to djaba da odradi, ne mozete na forumu pozivati raju, ili na fcb, mada svakako treba to uraditi.. Kod vas je sve ho-ruk, dakle ako se nesto misli, prvo pismen e-mail svim relevatnim u klubu. Ako ideja naidje na podrsku onda krenuti u realizaciju. Da se moze, moze se, da je tesko, tesko je, treba odmah reci koji su to pragovi i sta bi se radilo i kada bi se radilo. Npr. od 1000-10000 KM samo WC-i da se osposobe na stadionu, od 10000-20000 cemo to i to, i tako sve da raja vidi da nije uzalud. A ne kao Sarajevo 1.500.000 se mora skupiti, svi po milju i po, pa ne ide tako... I na kraju pare zavrsise "negdje". Takav je vakat dosao da niko nikome ne vjeruje, pa zbog toga je potrebno detaljniju analizu napraviti. Ko je spreman da se time bakće, i da to sve radi dobrovoljno? Svaki dan da izdvoji 2,3 h svog licnog vremena, ili na radnim sastancima sa ostalim ljudima u prostorijama npr. na stadionu ?

Dakle prvo ozbiljan plan i nacin djelovanja, smisljanje, ideje, kako, sta, ko, gdje, s cim, odakle, kome, za koga, zbog cega.. Kad na sva pitanja odgovorite, napravite dobar plan, oformite broj za donacije, uplata preko paypala, tada se moze pricati da bi ideja mogla uspjeti...
Vidim i ja da se ideja olako shvata ali velike stvari počnu ovako, razgovorom negdje pod kestenom, na tribini il u današnji vakat na forumu :)

E sad, najgadniji je prelaz sa ideje na djela, upravo to ko gdje šta s kim koliko kako...
2-3 ljudi bi trebalo za ovo plus pomoć od svih nas u vidu ukazivanja povjerenja i naravno reklamiranja. Što se mene tiče ne bih imao ništa protiv da uzmu i neke dnevnice samo da je sve transparentno.

avlami97
Kontakt:

Post Postao/la avlami97 » 12 feb 2013, 11:41

Stole iz Bora je napisao/la:Sve je to fino ali organizovanje radnih akcija prije rata i sada tesko da moze u istu recenicu. Nekada je stotine pa i hiljade omladinaca gradilo samo za hranu i derneke a sad niko nece da dodje dok ne vidi pare. Druga vremena, drugaciji ljudi ...
Kao i u većini postova se slažem s tobom, pa i ovaj put. Međutim, nije suština u broju ljudi koji bi se mogli angažovati za hranu i piće. To bi se i moglo "nafatati", ali je problem (kao i uvijek) lova. Našlo ni se mladih ljudi koji bi radi derneka, zajedničkog druženja, hrane, pića i ljubavi za Želju radili džaba.

Fol je u lovi koju nemamo. Radna snaga bi bila besplatna, ali mi nemamo lovu za lopate, krampe, kolica, daske, željezo, beton, stolice, keramiku, pisoare, smještaj graditelja, hranu i piće graditelja itd, itd...... To je problem. Nemamo inicijalna sredstva za pokretanje takve akcije i takva se akcija ne može izvesti bez para. Raja bi ugrađivala, beton, željezo, lim, drvo, ali se to mora obezbjediti, a to klub ne može.

Radne akcije u Titino doba su uspijevale, jer je sve bilo obezbjeđeno (čitaj lova), a ako bi izgradnja stadiona koštala, lupam 15 mil. KM, kroz dobrovoljan rad bi uštedjeli 3 mil. KM (opet lupam).

Fol je što mi nemamo 12 mil. KM. Kada se obezbjede ta sredstva (na bilo koji način), onda bi se mogla pokrenuti i radna akcija i uz dobar marketing bi se mogla i realizovati. Drugačije? Teško.!, da ne kažem nikako.
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".

zaboljisportuBiH
Kontakt:

Post Postao/la zaboljisportuBiH » 12 feb 2013, 12:00

@Baja zvjerka, Žvaka i Bocaccio sve se slažem sa vama i drago mi je da ste malo detaljnije pojasnili jer u suštini sam i ja neke od tih stvari spominjao samo površno. Naravno da treba plan (vidjeli ste šta sam pisao u dijelu za Gredu), da trebaju sastanci i da se treba krenuti od malih stvari. Ono je bila samo inicijalna ideja. Svašta bi se tu moglo dodati i svi bi mi imali neku bar sitnu ideju koja bi unaprijedila sve to. Nisam ja ništa posebno izmilsio. Svuda u svijetu klubovi imaju članarine i članove samo je fazon gdje to usmjeriti i kako inicirati. Treba spomenuti i onu akciju protiv Travnika koja je za kratko vrijeme dovela dodatnih 3000 ljudi na stadion. Oni su svi platili 5-10KM.

zeljocity
Kontakt:

Post Postao/la zeljocity » 12 feb 2013, 12:15

Raja ne znam koliko je kome poznato ali dijaspora ne moze naruciti artikle iz fan shopa putem neta. Nema dostave van BIH.
Zeljo je beton i to armirani beton.
Who is your čampion??
Domination of blue nation.

Stole iz Bora
Kontakt:

Post Postao/la Stole iz Bora » 12 feb 2013, 12:32

zeljocity je napisao/la:Raja ne znam koliko je kome poznato ali dijaspora ne moze naruciti artikle iz fan shopa putem neta. Nema dostave van BIH.
http://fkzeljeznicar.ba/konacno-online- ... hopa/4298/" onclick="window.open(this.href);return false;

http://www.ekupi.ba/FK-Zeljeznicar-g9262.aspx" onclick="window.open(this.href);return false;
AMAR OSIM

1921 - JAČI OD RATOVA, REŽIMA I PARTIJA!

Žvaka
Kontakt:

Post Postao/la Žvaka » 12 feb 2013, 12:35

zaboljisportuBiH je napisao/la:@Baja zvjerka, Žvaka i Bocaccio sve se slažem sa vama i drago mi je da ste malo detaljnije pojasnili jer u suštini sam i ja neke od tih stvari spominjao samo površno. Naravno da treba plan (vidjeli ste šta sam pisao u dijelu za Gredu), da trebaju sastanci i da se treba krenuti od malih stvari. Ono je bila samo inicijalna ideja. Svašta bi se tu moglo dodati i svi bi mi imali neku bar sitnu ideju koja bi unaprijedila sve to. Nisam ja ništa posebno izmilsio. Svuda u svijetu klubovi imaju članarine i članove samo je fazon gdje to usmjeriti i kako inicirati. Treba spomenuti i onu akciju protiv Travnika koja je za kratko vrijeme dovela dodatnih 3000 ljudi na stadion. Oni su svi platili 5-10KM.
Sve se može brate, uvijek je najteže skontati ideju i dobar koncept. Evo sad se može reći da imamo ideju, kad se ideja "dogodi" i ako upali kod većine, onda je sve lako. Ali "lako" samo pod uslovom da je preuzmu odgovorni i sposobni ljudi. Ko što već rekoh prezaposlen sam a predpostalvljam i većina od nas koji smo dali ove dublje priloge, vidi se po iskustvu.

Znamo kolika je nezaposlenost kod nas, koliko studenata završnih godina na ekonomiji, njima bi to moglo biti interesantno pa se valjda nađe neko. Takav jedan masivan projekt bi im mogao koristiti u karijeri, za diplomski/magistarski, za pronalazak budućih poslova.

I još kontam taj faktor povjerenja koji je jako bitan u današnji vakat, možda i najbitniji. Recimo da bi ta naša ekipa vršila samo sklapanje ugovora a da lova ide direkt na račun koji bi otvorio sam klub. Klub bi naravno izdao neki certifikat putem kojeg bi se svakome moglo dati na uvid da lova ide na pravo mjesto i klub bi mogao preuzeti plaćanje tih volontera na sebe, to je najmanje šta može.

Eh kako ovo sve lijepo zvuči, s druge strane opet, veliki dio najodanijih navijača su nezaposleni, maloljetnici, studenti i penzioneri, ne baš naša ciljna grupa :). Znači fokus je na onima koji baš i ne dolaze na tekme a vole Želju, tu već i ja postajem skeptičan.

champions1921

Post Postao/la champions1921 » 12 feb 2013, 12:53

Raja bezveze raspravljate o ovom skupljanju i nekoj besplatnoj radnoj snazi.. Ja sam takodjer idealista i optimista i zelim vjerovati da je tako nesto izvodivo ali cinjenice govore nesto drugo.. One govore da je prodato 47 vaucera za tekmu pod suspenzijom (podatak naveden u nekom od predhodnih postova), kada se snijeg cistio doslo 20 ljudi.. Ti podaci meni otvaraju oci i govore mi da sam cesto nerealan i u svojim razmisljanjima.. @zaboljisportuBiH svaka ti cast na pozitivnom razmisljanju kao i ostalima ali potrebno nas je takvih mnogo vise nego sto nas ima.. Bez obzira na cinjenice ja podrzavam ideju i voljan sam ucestvovati onoliko koliko mogu..
BUDI ŽELJO !!!

ublehas
Kontakt:

Post Postao/la ublehas » 12 feb 2013, 12:57

Ljudi, morate biti svjesni da je pisanje na forumu jedno, a realnost nešto sasvim drugo....Zapitajte se malo:

1) Koliko nas ima godišnju/polugodišnju kartu? (oko 500-600 ljudi X 50-80 KM)
2) Koliko nas je uplatilo vaučer? (47 ljudi X 5 KM)
3) Koliko nas dolazi na utakmice? (4000-5000 X 5-8 KM)
4) Koliko nas je došlo da pomogne kada je srušen krov, ili kada ej trebalo čistiti teren? - bila je akcija i za vikend (50-70 momaka X 0KM)
5) Koliko nas je došlo kada je trebalo maltati i krečiti jug? (15 momaka X 0KM)
.
.
.
.
I onda neko govori kako je izvodivo napraviti stadion na ovaj način (a da ne spominjem da se odmah svi ograđuju kako nemaju vremena)

ACTA NON VERBA.........

exbabilon
Kontakt:

Post Postao/la exbabilon » 12 feb 2013, 13:03

Raja, haj napravite pauzu, ugasite bagere, uzmite nesto pojedite, osvjezite se i recite ima li sta od lijevog beka.
Navijati za druge klubove je stvar geografije, navijati za Želju je stvar filozofije.

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Amidzaa, Ferroviere1987, Levin, Majestic-12 [Bot], mavi, NazorUso, rimljanin90, ultra1987, WeekendOffender, zeljooo13 i 65 gostiju.