FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

radebl
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la radebl » 09 nov 2009, 00:59

aakiica_sa je napisao/la:Neko rece nemoze se vladati masom od 4000 ljudi. Evo jedne mase od oko 5000 ljudi koja veoma dobro vlada. Moze od 0:50 pa nadalje...
izvini,znam da ces se uvrjediti....al meni zvuci kao da pjeva 50 ak momaka a ne 5 000 8-)
nas klub nas grad...samo nama pripada! L'87

"TRECI PUT CASTIMO"

HordeZla
Kontakt:

Post Postao/la HordeZla » 09 nov 2009, 01:57

nikad_izvini je napisao/la:
aakiica_sa je napisao/la:Neko rece nemoze se vladati masom od 4000 ljudi. Evo jedne mase od oko 5000 ljudi koja veoma dobro vlada. Moze od 0:50 pa nadalje...
Par pitanja ne želeći da umanjim dobro navijanje na tom klipu.

Gdje su ti ljudi na prvenstvenim utakmicama i ima li razlike u atmosferi na utakmicama u Europi i ligaškim ?
kakvo je navijanje bilo istoka i zapada ?
jel Sjever navijačka tribina ili ih ima još ?
koliko pravih tribina ima Grbavica a koliko Koševo ?
kapacitet Koševa i Grbavice
kad ste nas otpuhali na Koševu. Ja se ne sjećam, podsjeti me, molim te.

opet isti scenario sutite i divite nam se kao i u subotu

out.arr
Kontakt:

Post Postao/la out.arr » 09 nov 2009, 02:59

TheManiacs je napisao/la:Eh da pocnem.
IGOR PULJIC-Brat od preminulog vedrana puljica je manijak,maloprije smo se dopisivali i nisam mogo da vjerujem onome sto mi je rekao.

On i stari bili su na jugu i dok su horde zla pjevale njihovu pjesmu

Sjever pamti te Puljicu Vedrane!

Neka grupica pored Njeg i njegovog stadiona govorili

**** vam on vise mater.

Sta mislite kako su se osjecali njih dvojica pored te skupine mladica ?

Jug treba promjenu to je evidentno ;)
Eh da ti nesto ja kazem , Igor Puljic je u subotu bio na SJEVERNOJ tribini stadiona Grbavica .srcem uz suze u ocima pjevao pjesme FK Sarajevo ! Da nebi doslo do prepirke i negativnog naboja vi kao navijaci "Manijaci" ili bilo koje druge navijacke skupine nemate razloga da pricate o ovakim stvarima , i da ste upravu a i da NE ! Da ste psovali tragicno preminulog momka nije nista novo jer vi imate pojedinaca kakve mozes u bajci napraviti . To nije prica za forume jer mi ipak zivimo u istom gradu , a meni je tesko sto bi se reklo cekati tranvaj sa pojedincima iz ovoga grada a koje pripadaju "nasim" navijackim skupinama (TM ili HZ ).

Sto se tice navijacke grupe kojoj ja pripadam tj.. HordeZla , da ste imalo realni , posteni , moralni rekli bi braco svaka cast ! Ne gledajuci ovaj derby HordeZla imaju organizaciju kakvu ni jedna navijacka grupa nema u drzavi !Sto je izhod ne videnog navijanja do sada u ovakih derbyima . Jasno je vremena se mjenjaju ali mi smo dosta ispred sviju .

Sto se tice Manijaka !? Ne zelim da komentiram nacin i stav te grupe ali to nije ono sto bi trebalo prestavljati nas GRAD !

Samo bi vas zamolio da ne spominjete navedenog momka u bilo kakvim kontekstima a posebno u ovom slucaju kao Off-topic ovdje !

I za kraj malo o posljednjem derbyu ;) i ovim prepucavanjima ! Kao sto rekoh organizacija i vodenje tribine je doslo do izrazaja u poslijednjem derbyu tako da smo vas u tom segmentu moze se reci ponizili . Htio bi jos nesto da navedem , nemate sta pricati o proljecu jer mi nismo takva drzava , takav mentalitet da mozemo nesto promjeniti iz korijena tako da se i vas nacin vodenje tesko moze promjeniti za tako mali period ! Tako da vam se blizi priblizno ista situacija a mozda i gora !

Izvinjavam se na nesto duzem postu mozda i prenapucanim rijecima ali nadam da ste shvatili moju poentu.

anonimus
Kontakt:

Post Postao/la anonimus » 09 nov 2009, 04:00

Gdje su ti ljudi na prvenstvenim utakmicama i ima li razlike u atmosferi na utakmicama u Europi i ligaškim ?
Kao prvo svaki vas put oderemo u zadnje vrijeme od kad su novi momci na sjeveru

jordan 23
Kontakt:

Post Postao/la jordan 23 » 09 nov 2009, 10:59

out.arr je napisao/la:
TheManiacs je napisao/la:Eh da pocnem.
IGOR PULJIC-Brat od preminulog vedrana puljica je manijak,maloprije smo se dopisivali i nisam mogo da vjerujem onome sto mi je rekao.

On i stari bili su na jugu i dok su horde zla pjevale njihovu pjesmu

Sjever pamti te Puljicu Vedrane!

Neka grupica pored Njeg i njegovog stadiona govorili

**** vam on vise mater.

Sta mislite kako su se osjecali njih dvojica pored te skupine mladica ?

Jug treba promjenu to je evidentno ;)
Eh da ti nesto ja kazem , Igor Puljic je u subotu bio na SJEVERNOJ tribini stadiona Grbavica .srcem uz suze u ocima pjevao pjesme FK Sarajevo ! Da nebi doslo do prepirke i negativnog naboja vi kao navijaci "Manijaci" ili bilo koje druge navijacke skupine nemate razloga da pricate o ovakim stvarima , i da ste upravu a i da NE ! Da ste psovali tragicno preminulog momka nije nista novo jer vi imate pojedinaca kakve mozes u bajci napraviti . To nije prica za forume jer mi ipak zivimo u istom gradu , a meni je tesko sto bi se reklo cekati tranvaj sa pojedincima iz ovoga grada a koje pripadaju "nasim" navijackim skupinama (TM ili HZ ).

Sto se tice navijacke grupe kojoj ja pripadam tj.. HordeZla , da ste imalo realni , posteni , moralni rekli bi braco svaka cast ! Ne gledajuci ovaj derby HordeZla imaju organizaciju kakvu ni jedna navijacka grupa nema u drzavi !Sto je izhod ne videnog navijanja do sada u ovakih derbyima . Jasno je vremena se mjenjaju ali mi smo dosta ispred sviju .

Sto se tice Manijaka !? Ne zelim da komentiram nacin i stav te grupe ali to nije ono sto bi trebalo prestavljati nas GRAD !

Samo bi vas zamolio da ne spominjete navedenog momka u bilo kakvim kontekstima a posebno u ovom slucaju kao Off-topic ovdje !

I za kraj malo o posljednjem derbyu ;) i ovim prepucavanjima ! Kao sto rekoh organizacija i vodenje tribine je doslo do izrazaja u poslijednjem derbyu tako da smo vas u tom segmentu moze se reci ponizili . Htio bi jos nesto da navedem , nemate sta pricati o proljecu jer mi nismo takva drzava , takav mentalitet da mozemo nesto promjeniti iz korijena tako da se i vas nacin vodenje tesko moze promjeniti za tako mali period ! Tako da vam se blizi priblizno ista situacija a mozda i gora !

Izvinjavam se na nesto duzem postu mozda i prenapucanim rijecima ali nadam da ste shvatili moju poentu.[/quote

iskreno da ti kazem nesto,jako je glupo komentarisati pojedince,jer nas ima svakakvih.isto tako ja se sjecam kada su horde prije par godina izvizdali 2 puta,prvo momka najmladju zrtvu rata u bih kome je noga amputirana,a isto tako djecaka od 12 godina navijaca zelje koji je poginuo u dresu zelje igrajuci lopte pred kucom.djecak je sin jednog starog igraca vrbanjuse.znaci jako je glupo da ja kazem da su horde stoka zbog par debila,koji mozga nemaju.iskreno da je vedran puljic bio navijac zelje isto tako bi i pojedini pripadnici hordi to govorili,jer smo mi opcenito narod koji funkcionise na principu,ko mu **** mater ba vise.tako da je bezveze i glupo davati takvim ljudima prostora,a vjeruj mi i na forumu ih ovdje ima mali milion.glupana ciji argumenti su takvi da ih zdrav razum ne moze skontati.
sto se tice utakmice,ja iskreno mrzim fk sarajevo,jer su kroz historiju uvijek meni bili odvratni.ja koliko poznajem zeljinu historiju,a sigurno mnogo vise od brojinih ovdije,tako znam i njihovu,koje ni oni sami ne znaju.iskreno zeljo je trenutno jedna prosjecna ekipa,sa golmanom kojeg licno znam,i kojem u lice sam rekao da ga **** onaj njegov dajdja camil i ko ga drzi u zelji.jos vise boli,to sto je sarajevo isto tako prosjecna ekipa,ali ljudi su pobjedili i mozemo mi sad muda jesti,pricati o penalima i ofsajdima.kad se samo sjetim koliko sam ko dijete motao trake da vidim ofsajde kad smradovi pobjede.to je njima najdraze i ja im cestitam.zao mi sad sto skori neki dan nisam nogu slomio u kladionici,mozda bi pobjedili sad.hahha sala fin je momak.
ja se nadam da ce zeljo konacno krenuti naprijed,nije amar madjionicar,tesko je od nekih kloceva napraviti igrace.zeljo nema jakog igraca na sredini,jadni smo mi kad nam bekric razmislja,decko je mozda dobar za beka,ali za organizatora nikako.a u ovoj ligi tako je malo potrebno da budes najbolji,jer je sve losija i losija.cestitam sarajevu jer su u ovom trenutku samo zrelija ekipa od nas.]
VOLIM TE ŽELJO

Stole iz Bora
Kontakt:

Post Postao/la Stole iz Bora » 09 nov 2009, 11:03

Ne bi lose bilo da neko otvori PDF HZ vs TM ili TM vs HZ, kako hocete pa se lijepo tamo prepucavajte do sljedeceg derbija. Klipovi, navijanje, pjesme, tuce, seljakluci, papanluci, mali, veliki i sve ostalo spominite i pisite na tom PDF-u. A da nama, koji ne zelimo da ucestvujemo u tim prepucavanjima, ostavite teme o nasim klubovima da lijepo pisemo trenutna desavanja vezena za klub(ove).
Derbi bio i prosao. Sarajevo pobjedilo i svaka im cast na tome. HZ bile organizovanije i jedinstvenije od Manijaka i tu im svaka cast.
Sljedeca utakmica je uzvratni susret kupa sa Rudarom u Prijedoru. Cilj je zadrzati onu razliku sa Grbavice ..
AMAR OSIM

1921 - JAČI OD RATOVA, REŽIMA I PARTIJA!

bistrikboy
Kontakt:

Post Postao/la bistrikboy » 09 nov 2009, 11:26

Stole iz Bora je napisao/la: Sljedeca utakmica je uzvratni susret kupa sa Rudarom u Prijedoru. Cilj je zadrzati onu razliku sa Grbavice ..
Tako je,jedini sarajevski predstavnik u kupu BiH ima sirom otvorena vrata polufinala,bitno je rutinski odraditi revans i sa par pojacanja na zimu napasti na oba fronta 8-)
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua

nikad_izvini
Kontakt:

Post Postao/la nikad_izvini » 09 nov 2009, 13:05

anonimus je napisao/la:

Kao prvo svaki vas put oderemo u zadnje vrijeme od kad su novi momci na sjeveru
To zadnje vrijeme su dva-tri derbija. Rekoh ja, ko zlatna ribica. Otplivaj dalje :mrgreen:
Ne treba, ne bi smjelo, superiorni uspjeh Osimovog "Željezničara" s bilo kim identificirati; to je isključivo trijumf Amarovog građanskog "masla"-inat provincijskom, mahalaškom Sarajevu. By Senad Avdić, Slobodna Bosna

nikad_izvini
Kontakt:

Post Postao/la nikad_izvini » 09 nov 2009, 13:08

HordeZla je napisao/la:

opet isti scenario sutite i divite nam se kao i u subotu
Po toj priči i klipu od dvadesetak sekundi, ispada da smo vi razvalili na Grbavici kada smo zabili go a vi ušutjeli :roll:
Dva zadnja derbija na Grbavici. To je sve. O vašim godinama šutnje nećemo da pričamo. Boli :mrgreen:
Ne treba, ne bi smjelo, superiorni uspjeh Osimovog "Željezničara" s bilo kim identificirati; to je isključivo trijumf Amarovog građanskog "masla"-inat provincijskom, mahalaškom Sarajevu. By Senad Avdić, Slobodna Bosna

nikad_izvini
Kontakt:

Post Postao/la nikad_izvini » 09 nov 2009, 13:10

Pomoćni sudija Drašković je dobio negativnu ocjenu :roll:

Zanima me hoće li pitari i sada da istupaju iz lige i furaju se kako su sami protiv svih, osim mahača sa strane, oni su sa njima :lol:

nikad_izvini
Kontakt:

Post Postao/la nikad_izvini » 09 nov 2009, 13:52

Gerrard je napisao/la:
nikad_izvini je napisao/la:Pomoćni sudija Drašković je dobio negativnu ocjenu :roll:

Zanima me hoće li pitari i sada da istupaju iz lige i furaju se kako su sami protiv svih, osim mahača sa strane, oni su sa njima :lol:
Ako je to onaj na istocnoj tribini , njega treba dozivotno suspendovati !

Prvo je u prvom dijelu 3 puta Hadzicu svirao nepostojece ofsajde kada je isao prema golu , a u drgom dijelu je isti Bucanu svirao 3-4 ofsajda koja nisu postojala !
Nije. To je onaj zbog kojeg ste dali drugi gol iz ofsajda. Odmah je dobio prijavu iz saveza al šta nam to znači. Opet kažem, zaslužena pobjeda njanja jer nismo ni zaslužili ništa drugo do poraza kada izgubimo os tako loše ekipe makar i uz sudijsku pomoć.

nikad_izvini
Kontakt:

Post Postao/la nikad_izvini » 09 nov 2009, 13:59

Gerrard je napisao/la:

Nije da smo vas otpuhali zadnji put na Kosevu nego vam vratili za sve prethodne godine kada ste se izivljavali nad sjeverom koji je bio podjeljen sto se sada vam desava ... tek sada onaj trans GDJE GOD BILI , UVIJEK SMO KORAK ISPRED VAS , ima neko znacanje , vama tek sljede godine patnje dok se rijesite agenture !

STRUMFOVI SE NAVUKLI NA HORS, T...A TELETABIS, E...S BACKSTREET BOYS
Cijenim iskrenost :mrgreen: Tako je i bilo. Jbg, sad nam vraćate, samo ne mogu rende kora ovih mlađih navijača koji se sjećaju zadnja dva-tri derbija :mrgreen:
Koliko sam ja upućen, nije u pitanju agentura, u pitanju je smjena generacija na Jugu i stvaranje novog jezgra a nije da ne stvara. Jer smo prošle godine bili baš al zaista loši i preloši. Ove godine smo bolji.
Treba uzeti u obzir da nemamo rezultata evo šesta godina, čini mi se za razliku od vas koji ste bili mnogo uspješniji pa ste se opet mučili da uspostavite tribinu kako treba.
Ako izborimo Europu naredne godine biće dobro, barem što se tiče Juga. To mogu odgovorno da tvrdim. Ako ne izborimo, bićemo bolji ali ne toliko da vam možemo parirati. Realno.

nikad_izvini
Kontakt:

Post Postao/la nikad_izvini » 09 nov 2009, 14:10

Gerrard je napisao/la:
Vidi mozda je bio ofsajd , ali to niti jedna tv emisija nije dokazala , samo se nagadja ;)

Jedina istina je da ste poderani na vasem terenu , pogotovo vas boli deranje na tribinama , ali sta je tu je imate vremena da se iskupite :D

SKORO GDJE CES U OFSAJD BUDALO JEDNA :?

@ nikad_izvini

Ma kakva smjena generacija nedavno se pisalo o tome i neki vasi kazu da se to vec desilo , a evo ja koji nisam u toj grupi znam u cemu je problem i koji ljudi su polahko poceli dovoditi jug kao sto je nasa agentura dovela sjever do dna , samo se jos cekaju podjele to svaku utakmicu kod vas moze doci do izrazaja jer znam dosta raje koja se polahko sprema sa svojim podgrupama da napusti jezgro skupine radi pojedinca !
Smjena se desila u smislu da nema nekih likova na tribini. Promjena se desila jer sad imamo svoje pjesme a ne pođonjene od drugih navijačkih skupina. Promjena se desila da mnogo više ljudi navija na običnim ligaškim utakmicama. To je neko moje viđenje kao nekoga ko je neutralan i malo stariji navijač. Nije se našao ko je ugodio svima i nikada neće. Bitno je da nema marisana, barem koliko sam upućen.
Bitno je da se sjedne i dogovori. Nadam se da su dovoljno pametni to da urade. Vidjećemo šta će se desiti. Trenutno je mnogo bolje nego što je prije bilo, to odgovorno tvrdim.

edhem_sa
Kontakt:

Post Postao/la edhem_sa » 09 nov 2009, 15:19

slika

TheManiacs
Kontakt:

Post Postao/la TheManiacs » 09 nov 2009, 15:24

edhem_sa je napisao/la:slika
Tako je,Konacno malo pravde ;)
Na vjernost ti se kunem !
THE MANIACS 1987

DinoTM
Kontakt:

Post Postao/la DinoTM » 09 nov 2009, 15:27

TheManiacs je napisao/la:
Sta ce nam sad to, izgubili smo, ispravke nema.

TheManiacs
Kontakt:

Post Postao/la TheManiacs » 09 nov 2009, 15:30

DinoTM je napisao/la:
TheManiacs je napisao/la:
Sta ce nam sad to, izgubili smo, ispravke nema.

Hebiga al nek svi znaju da smo izgubili lopovski ;)
Na vjernost ti se kunem !
THE MANIACS 1987

SpleeN_TM
Kontakt:

Post Postao/la SpleeN_TM » 09 nov 2009, 15:30

Ja sad posao da postavim :D
Ma sudjenje je bilo katostrofalno, ja sam se toliko iznerviro da je jedan komad odjece zavrsio pocjepan( nista Zeljino ;) )
A navijanje je bilo poslabasno...
Trebaju nam 2 stvari
1. Istok --> da posaljemo neke ljude koji ne zele navijati, nego kreteni ni ne zele sjesti za vrijeme navijanja
2. Krov nad jugom--> Napraviti krov kao na sjeveru, culo bi se navijanje do San Sira :D

belafonte
Kontakt:

Post Postao/la belafonte » 09 nov 2009, 15:40

NSBiH
Drugi gol Sarajeva u derbiju je regularan
Nakon što su nekoliko puta pregledali snimak sa utakmice Željezničara i Sarajeva, stručne osobe koje su zadužene za suđenje u Premijer ligi BiH konstatovale su da je drugi pogodak tima sa Koševa regularan.

Naime, posljednji igrač ispred Ibrahima Šehića, golmana tima sa Grbavice bio je njegova saigrač, Predrag Šimić.

Da napomenemo, iz Željezničara su imali dosta primjedbi na suđenje pomoćnika Dalibora Draškovića, koji je od kontrolora dobio i negativnu ocjenu.

Kako su nam potvrdili iz krovne kuće bh. nogometa sada će protiv kontrolora suđenja biti proveden postupak, jer je pod pritiskom dao lošu ocjenu za asistenta vječitog derbija.
Evo dajem vam jos jednu sansu da ko ljudi cestitate pobjedu :oops:
Zadnja izmjena: belafonte, dana/u 09 nov 2009, 15:41, ukupno mijenjano 1 put.

mister
Kontakt:

Post Postao/la mister » 09 nov 2009, 15:41

Ma gotovo je sad.Možemo mi sad do sutra naglabati jel bio ofsajd ili nije ali ostaje rezultat 2-1 za pitare.

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Ahrefs [Bot], Levin, NazorUso, ZeljeznicarUberAlles i 40 gostiju.