NBA sezona 2012/13

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

L-Train
Kontakt:

Re: NBA sezona 2012/13

Post Postao/la L-Train » 12 feb 2013, 17:22

Ruzin stil igre mi se vise svidja,tako da sam ja na Ruzinoj strani :)
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.

nate
Kontakt:

Post Postao/la nate » 12 feb 2013, 20:16

Rose i Paul su 2 razlicita playa.Ja bi recimo rekao da su Rose i Westbrook jako slicni, a Paul i Rondo.

Makar je razlika u kvaliteti sto se tice Westbrooka i Ronda.

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 12 feb 2013, 20:47

Paul je bolji play od Rosea,ali je Rose bolji igrač(i Parker koji se nepravedno zapostavlja)
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.

Carlo
Kontakt:

Post Postao/la Carlo » 12 feb 2013, 20:50

Ako gledamo statistiku Paul je puno bolji igrač, a Rose je igrač koji je atraktivniji u svakom slučaju.
Liverpool's number 9! LONG LIVE THE KING KENNY!

miki_92
Kontakt:

Post Postao/la miki_92 » 12 feb 2013, 23:09

NBA All Star Game '87
ko zeli da se prisjeti trenutno na SK ;)
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."

Carlo
Kontakt:

Post Postao/la Carlo » 13 feb 2013, 02:11

Kakav je samo majstor Aldridge. Što je najbitnije čovjek ima dasku u glavi, a košarkaške sposobnosti ne treba spominjati. Post-up igra - uz to snaga i brzina, zatim šut, odbrana. Sve redom čovjek zakucava. Pravi superstar.

Prošle godine je Nowitzki rekao da je Aldridge najbolji power forward u ligi, a sigurno jeste.

DejaNMG
Kontakt:

Post Postao/la DejaNMG » 13 feb 2013, 02:21

Zanimljiv mec izmedju Raptorsa i Nugetsa, Gay vs Ty 8-)
Blue is the colour, football is the game
We're all together and winning is our aim
So cheer us on through the sun and rain
Cos Chelsea, Chelsea is our name. KTBFFH <333

<333 CFC & NYK & CZBG <333

Velibor Dunjic 1985-2014

Titova-Juga
Kontakt:

Post Postao/la Titova-Juga » 13 feb 2013, 02:22

Carlo je napisao/la:Ako gledamo statistiku Paul je puno bolji igrač

Yah, okay :lol:
- Nije lako ostati Čovjek među svim tim (ne)ljudima, ali to je izazov kojeg se ne bojim.

- Ko hoće, nađe način - ko neće, nađe razlog !

Smrt nacionalizmu !!

Carlo
Kontakt:

Post Postao/la Carlo » 13 feb 2013, 02:30

Titova-Juga je napisao/la:
Carlo je napisao/la:Ako gledamo statistiku Paul je puno bolji igrač

Yah, okay :lol:
Ne znam zašto takav post, svako ima svoje mišljenje. Rekoh da je Paul statistički bolji igrač, a sad je na pojedincu da misli šta želi.

Titova-Juga
Kontakt:

Post Postao/la Titova-Juga » 13 feb 2013, 02:37

Ne razumijem samo sta podrazumijevas pod puno bolji. Rose napreduje iz sezone u sezonu a vec ga ima u pts, a u asistencijama je na oko 3 manje ili tako nesto, Paul je ionako pass first type of player.
- Nije lako ostati Čovjek među svim tim (ne)ljudima, ali to je izazov kojeg se ne bojim.

Smrt nacionalizmu !!

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 13 feb 2013, 02:48

Titova-Juga je napisao/la:Ne razumijem samo sta podrazumijevas pod puno bolji. Rose napreduje iz sezone u sezonu a vec ga ima u pts, a u asistencijama je na oko 3 manje ili tako nesto, Paul je ionako pass first type of player.
Rose ima 3 poena vise, 3 asista manje, losije procente suta, 0,5 turnovera vise, 1.5 ukradenih manje i manje skokova. Mnogo bolja statistika je za Paula, ali za Rosea se ne smije nista reci, jer navijaci Bullsa misle da je novi Jordan. Mnogo mi je drag igrac, ali Paul je ubjedljivo najbolji PG lige. A Rose je jos i povrijedjen i Bog zna kakav ce biti kada se vrati. Sto se tice napredovanja, nije bas ni Paul u poznim godinama da ne napreduje, njemu je tek 27 godina.
CAVS BASKETBALL NEVER STOPS!!! BELIEVELAND

Mes Que Un Club!

Mi smo Horde Zla sa Sjevera...

Carlo
Kontakt:

Post Postao/la Carlo » 13 feb 2013, 02:55

Titova-Juga je napisao/la:Ne razumijem samo sta podrazumijevas pod puno bolji. Rose napreduje iz sezone u sezonu a vec ga ima u pts, a u asistencijama je na oko 3 manje ili tako nesto, Paul je ionako pass first type of player.
Pravi si zapeo. Napreduje pola lige. Evo uzećemo u obzir prošlu sezonu:
Paul ima prednost u:
FG%, 3pt%, FT%, skokovima, asistencija, ukradenim loptama
Rose:
Poeni, blokade + pravi više turnovera

Nemam namjeru da se raspravljam s tobom, rekoh stvar je ličnog mišljenja. Ti misliš da je Rose bolji, ok za tebe je bolji.

Titova-Juga
Kontakt:

Post Postao/la Titova-Juga » 13 feb 2013, 02:59

adriano_leite je napisao/la:
Rose ima 3 poena vise, 3 asista manje, losije procente suta, 0,5 turnovera vise, 1.5 ukradenih manje i manje skokova. Mnogo bolja statistika je za Paula, ali za Rosea se ne smije nista reci, jer navijaci Bullsa misle da je novi Jordan. Mnogo mi je drag igrac, ali Paul je ubjedljivo najbolji PG lige. A Rose je jos i povrijedjen i Bog zna kakav ce biti kada se vrati. Sto se tice napredovanja, nije bas ni Paul u poznim godinama da ne napreduje, njemu je tek 27 godina.

Ne vidim gdje to Chris moze jos napredovati, svake godine su mu tu negdje statistike. Doduse promijenio je i klub, sa Griffinom bi mogao jedino dizati prosjek asistencija ali takoder i smanjivati prosjek koseva. Ruza se bas i nije mogao pohvaliti da je okruzen sa nekim suterima ili showmanima pa da ima malo vise asistencija, mada ove sezone Bullsi imaju mnogo vise igraca koji mogu pogoditi nesto sa izvana nego je to bio slucaj ranije. Prije svega mislim na Belinelija i Natea.
Ruza je tu tek cetri sezone, i u svakoj je napredovao i pomicao vlastite granice, pa ne vidim razloga da tako i ne nastavi pogotovo sto se suta tice, (naravno ukoliko ova ozljeda nije ucinila svoje).

Porediti Jamesa i Bryanta sa goatom je besmisleno, a kamoli Ruzu, tako da ti to bas i nema smisla

P.S
Carlo, cuj napreduje pola lige.... Pa ne bas iskreno. Nije bas lako napredovati sa nikakvim sutom sa mnogo dobrim, ili sa 15 na 25 poena.

Smrt nacionalizmu !!

Carlo
Kontakt:

Post Postao/la Carlo » 13 feb 2013, 03:00

Nemam namjeru da se raspravljam. Za mene (i vidim veću foruma) je bolji Paul, za tebe Rose i kraj priče.

Titova-Juga
Kontakt:

Post Postao/la Titova-Juga » 13 feb 2013, 03:02

Carlo je napisao/la:Nemam namjeru da se raspravljam. Za mene (i vidim veću foruma) je bolji Paul, za tebe Rose i kraj priče.

SportSport.ba je mnogo uvažen portal + forum diljem Sjedinjenih država i njihove najjače košarkaške lige.

Smrt nacionalizmu !!

Carlo
Kontakt:

Post Postao/la Carlo » 13 feb 2013, 03:09

Carlo je napisao/la:Nemam namjeru da se raspravljam. Za mene (i vidim veću foruma) je bolji Paul, za tebe Rose i kraj priče.

SportSport.ba je mnogo uvažen portal + forum diljem Sjedinjenih država i njihove najjače košarkaške lige.
slika

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 13 feb 2013, 03:45

Ne vidim gdje to Chris moze jos napredovati, svake godine su mu tu negdje statistike. Doduse promijenio je i klub, sa Griffinom bi mogao jedino dizati prosjek asistencija ali takoder i smanjivati prosjek koseva. Ruza se bas i nije mogao pohvaliti da je okruzen sa nekim suterima ili showmanima pa da ima malo vise asistencija, mada ove sezone Bullsi imaju mnogo vise igraca koji mogu pogoditi nesto sa izvana nego je to bio slucaj ranije. Prije svega mislim na Belinelija i Natea.
Ruza je tu tek cetri sezone, i u svakoj je napredovao i pomicao vlastite granice, pa ne vidim razloga da tako i ne nastavi pogotovo sto se suta tice, (naravno ukoliko ova ozljeda nije ucinila svoje).

Porediti Jamesa i Bryanta sa goatom je besmisleno, a kamoli Ruzu, tako da ti to bas i nema smisla

P.S
Carlo, cuj napreduje pola lige.... Pa ne bas iskreno. Nije bas lako napredovati sa nikakvim sutom sa mnogo dobrim, ili sa 15 na 25 poena.
Mnogo je ocitiji napredak sa 16 na 20 poena i podizanje trice sa 22% na 39% nego sa double double ucinka na jos monstruozniji double double. To kazem jer Paul nije imao toliko rupa u igri kao Rose. Zbog toga je Roseov napredak ocitiji, dok Paul ima konstantu, ali nikako nije u poznim godinama da ne napreduje. Popravio je mnogo sut i ubitacniji je u clutchu.

Ovo za Jordana je bilo u smislu kao da je Rose on, jer se ne smije nista reci za Ruzu. Kao kada sam poredio rookie sezonu Rosea i Irvinga i rekao da je Kyrie imao bolju sezonu, a onda sam napadnut iako sam rekao ocito :lol:.

Mes Que Un Club!

Titova-Juga
Kontakt:

Post Postao/la Titova-Juga » 13 feb 2013, 04:12

Mnogo je ocitiji napredak sa 16 na 20 poena i podizanje trice sa 22% na 39% nego sa double double ucinka na jos monstruozniji double double. To kazem jer Paul nije imao toliko rupa u igri kao Rose. Zbog toga je Roseov napredak ocitiji, dok Paul ima konstantu, ali nikako nije u poznim godinama da ne napreduje. Popravio je mnogo sut i ubitacniji je u clutchu.

Ovo za Jordana je bilo u smislu kao da je Rose on, jer se ne smije nista reci za Ruzu. Kao kada sam poredio rookie sezonu Rosea i Irvinga i rekao da je Kyrie imao bolju sezonu, a onda sam napadnut iako sam rekao ocito :lol:.
To sto je Rose kao sto kazes imao vise rupa ne umanjuje nista njegov napredak, bas naprotiv. A kao sto i sam vidis, lik napreduje iz sezone u sezonu i pitanje je gdje bi stao da nije ove povrede, ali ja ga ne otpisujem jos, ja vjerujem da ce sviju iznenaditi i biti jos i bolji, (pogotovo sut). Irving je dosta napredovao takodjer, mada je on vec imao sut. Ono gdje ga nema nikako je odbrana, a igrati odbranu je prije svega stvar volje i pozrtvovanosti.

Smrt nacionalizmu !!

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 13 feb 2013, 04:17

To sto je Rose kao sto kazes imao vise rupa ne umanjuje nista njegov napredak, bas naprotiv. A kao sto i sam vidis, lik napreduje iz sezone u sezonu i pitanje je gdje bi stao da nije ove povrede, ali ja ga ne otpisujem jos, ja vjerujem da ce sviju iznenaditi i biti jos i bolji, (pogotovo sut). Irving je dosta napredovao takodjer, mada je on vec imao sut. Ono gdje ga nema nikako je odbrana, a igrati odbranu je prije svega stvar volje i pozrtvovanosti.
Rose je pored svih rupa imao i rupu u odbrani, a Irving je bio mnogo veca rupa nego je sada u odbrani. Moze se traziti razlog u povredi koja ga je svezala samo na 11 utakmica na Duke univerzitetu. Da je odradi citavu sezonu vjerovatno bi imao bolju igru u odbrani. Ja kazem za Ruzu da je odlican kosarkas, meni jedan od najdrazih, ali treba priznati da je Paul ipak najbolji PG u ligi. Meni su od Paula drazi i D-Will i Rose, ali Paul je ipak najbolji. Rose napreduje i od nikakvog suta dogurao je do respektabilnog suta, takodjer je i odbranu popravio, ma sve je popravio, ali opet Paul radi neke stvari koje ne radi niko tako dobro.

Mes Que Un Club!

Titova-Juga
Kontakt:

Post Postao/la Titova-Juga » 13 feb 2013, 04:24

Rose je pored svih rupa imao i rupu u odbrani, a Irving je bio mnogo veca rupa nego je sada u odbrani. Moze se traziti razlog u povredi koja ga je svezala samo na 11 utakmica na Duke univerzitetu. Da je odradi citavu sezonu vjerovatno bi imao bolju igru u odbrani. Ja kazem za Ruzu da je odlican kosarkas, meni jedan od najdrazih, ali treba priznati da je Paul ipak najbolji PG u ligi. Meni su od Paula drazi i D-Will i Rose, ali Paul je ipak najbolji. Rose napreduje i od nikakvog suta dogurao je do respektabilnog suta, takodjer je i odbranu popravio, ma sve je popravio, ali opet Paul radi neke stvari koje ne radi niko tako dobro.
Prosto je nemoguce ne napredovati u odbrani kada za trenera imas Tom Thibodeaua pod kojim je cak i K.Korver zaigrao u tom smjeru igre.
Rijetki su defektni slucajevi kao Carlos koje nikada niko nece promijeniti sto se toga tice, tako da definitivno velike zasluge za Ruzin ogromni napredak u odbrani ima Tom. Ja Paula respektiram kao jednog od najboljih igraca na svojoj poziciji uz Magica, ali takodjer sam morao reagirati na ono "puno bolji" sto rece Carlo, jer zasigurno nije. Uostalom, nastavi li kao sto je krenuo sa napredovanjem, u skoroj buducnosti Ruzu vidim kao 20+, 10+, 5+ igracem.

Smrt nacionalizmu !!

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.