Teretana

Moderatori/ce: ribery,insider,rio_Ferdy88,Crixus

Timewriter
Kontakt:

Re: Teretana

Post Postao/la Timewriter » 05 feb 2013, 00:30

[youtube][/youtube]
za sve one koji nemaju vremena ili novca za teretanu jednostavan trenining za skidanje zimskog sala :D

katalinskiosim
Kontakt:

Post Postao/la katalinskiosim » 12 feb 2013, 23:11

raja danas sam nesta razmisljao da ojacam svoj triceps tako sto bi ga 2 x sedmicno trenirao. Prvi put u ponedeljak poslije prsa, sa maximalnim brojem ponavljanja 6. A onda u petak poslije ramena, da ga odradim al sa ponavljanjima od 10-15. Naravni po 4 vjezbe, u svakoj po 3-4 serije.

Kakvo je vase misljenje o ovom nacinu "ojacanja" tricepsa i ako je fakat glup, da mi vi preporucite kako da ga radim, jer ja nisam zadovoljan sa tom misicnom skupinom.
Cijenim svako misljenje, hvala.
MI SMO ŽELJINI ŽELJO JE NAŠ

STEVEN
Kontakt:

Post Postao/la STEVEN » 12 feb 2013, 23:24

Jel neko koristio No Explode ? Kakav je efekat ? Ima li negativnih strana ? Moze li se koristiti zajedno sa Wheyom i kreatinom ?

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 12 feb 2013, 23:32

nisam koristio, ali koliko sam cuo pojacava snagu i ne preporucuje se onima koji imaju problema sa srcem. Valjda siri krvne sudove, veci i brzi dotok krvi i sl.
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

OTNYS_YNWA
Kontakt:

Post Postao/la OTNYS_YNWA » 12 feb 2013, 23:53

Ja sam uzimao no xplode i moram ti priznati da me odlično gurnuo. Ali recimo da mi je prijatelj isti uzeo ali nije djelovao, čak je jedno vrijeme i 3 doze uzimao. Dakle, sve zavisi i od organizma. U svakom slučaju od 1-10 ja mu dajem 8.5 ocjenu.
Izdržljivost na treningu, snaga, sve ćeš to dobiti. Nema nikakvih indikacija, tako da ga što se toga tiče možeš uzeti. Ako ga tek počinješ uzimati, predlažem ti da prvu sedmicu piješ po pola doze, pa tek onda da pređeš na punu.
katalinskiosim je napisao/la:raja danas sam nesta razmisljao da ojacam svoj triceps tako sto bi ga 2 x sedmicno trenirao. Prvi put u ponedeljak poslije prsa, sa maximalnim brojem ponavljanja 6. A onda u petak poslije ramena, da ga odradim al sa ponavljanjima od 10-15. Naravni po 4 vjezbe, u svakoj po 3-4 serije.

Kakvo je vase misljenje o ovom nacinu "ojacanja" tricepsa i ako je fakat glup, da mi vi preporucite kako da ga radim, jer ja nisam zadovoljan sa tom misicnom skupinom.
Moj ti je savjet da triceps ne radiš poslije treninga koji odradiš a da njega forsiraš ( Mislim na prsa i ramena ). Definitivno ti je bolje da ga odradiš poslije leđa. Ne znam po kojem programu radiš, ali trebalo bi da zapadne da ga radiš 2x.
Što se tiče jačanja, vjeruj mi da ti vajde nema od pretjeranog trpanja. Tipa, sa čela staviš maksimalo pa do 5-6 ponavljanja. Šta god da radiš, njega radi 8-10-12 ponavljanja. Mijenjaj šipke, radi sa bučicama ekstenzije i slično. Naravno, da ti ne spominjem da moraš i vježbe mijenjati, non stop. Kad mišić navikne na nešto, onda teže napreduje. Moraš ga 'iznenaditi'.

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 12 feb 2013, 23:57

Ima li neko masivniji ? :mrgreen:
PORAZ ZABOLI SRECA UTIHNE,AL VJERA U TEBE NIKAD NE PRESTAJE !!!

ferroviere
Kontakt:

Post Postao/la ferroviere » 12 feb 2013, 23:57

imam 19 godina... ne idem, niti planiram ići u teretanu, ali ipak vodim računa o svom tijelu... svaki dan radim serije sklekova, trbušnjaka, čučnjeva etc... mislim da je to dovoljno, nema potrebe za davanjem para i teretanom, kamoli da pijem neke supstance :roll:
Svaka pizda s brda može zapaliti i srušiti Sarajevo. Samo ga Željo, međutim, može pobijediti.

S.S. Lazio - Padroni di Roma !

OTNYS_YNWA
Kontakt:

Post Postao/la OTNYS_YNWA » 13 feb 2013, 00:02

8. juna će dvije godine kako sam u teretani. Jedinu veću pauzu koju sam napravio bilo je na ljeto kada sam mjesec dana bio na moru, i mjesec dana ramazana. Osim toga, redovno treniram. Dobio sam oko 23 kg. Od suplemenata, najjače što sam uzimao bio je taj no xplode. Na početku se moraš gurnuti nečim, ako preguraš prva 3 mjeseca u teretani onda ćeš dugo i ostati ( Ne daj Bože neke bolesti, povrede i slično ). Sada mi prije treninga ništa ne treba, imam snage, imam volje i jedino što pijem jeste protein poslije treninga. ( Nekada mi se desi da zapadnem u neku krizu, safata me neki kompleks, pa se roknem no xplodeom da se eto kao vratim, ali niĐe veze. Sve je to stvar psihe ). Najvažnija stvar jeste da se pazi o ishrani. Recimo, ganjao sam masu i znao sam po 5-6 puta na dan jesti, trpao ko stoka u sebe. Sada sam smanjio na neka 4 obroka uz čisti protein i dobro se držim. :mrgreen:

katalinskiosim
Kontakt:

Post Postao/la katalinskiosim » 13 feb 2013, 00:51

katalinskiosim je napisao/la:raja danas sam nesta razmisljao da ojacam svoj triceps tako sto bi ga 2 x sedmicno trenirao. Prvi put u ponedeljak poslije prsa, sa maximalnim brojem ponavljanja 6. A onda u petak poslije ramena, da ga odradim al sa ponavljanjima od 10-15. Naravni po 4 vjezbe, u svakoj po 3-4 serije.

Moj ti je savjet da triceps ne radiš poslije treninga koji odradiš a da njega forsiraš ( Mislim na prsa i ramena ). Definitivno ti je bolje da ga odradiš poslije leđa. Ne znam po kojem programu radiš, ali trebalo bi da zapadne da ga radiš 2x.
Što se tiče jačanja, vjeruj mi da ti vajde nema od pretjeranog trpanja. Tipa, sa čela staviš maksimalo pa do 5-6 ponavljanja. Šta god da radiš, njega radi 8-10-12 ponavljanja. Mijenjaj šipke, radi sa bučicama ekstenzije i slično. Naravno, da ti ne spominjem da moraš i vježbe mijenjati, non stop. Kad mišić navikne na nešto, onda teže napreduje. Moraš ga 'iznenaditi'.[/quote]

Vidim da znas od cemu pricas i hvala na savjetu. Sta mislis o propadanju izmedju klupa za triceps ?
MI SMO ŽELJINI ŽELJO JE NAŠ

OTNYS_YNWA
Kontakt:

Post Postao/la OTNYS_YNWA » 13 feb 2013, 01:55

Više od pola godine treniram sa rođakom koji je završio neki kurs za fitnes trenera u Beogradu, tako da sam dosta upio i od njega. Sve što pišem, prepisujem ono što sam radio sa njim jer je stvarno potrebno imati nekoga uz sebe dok treniraš. Još ako se radi o obrazovanom momku onda nema fule. Svi mi kontamo znamo trenirati, možemo napredovati iako ne mjenjamo vježbe i slično, i talašika. Neki treniraju i po pola godine, godinu, a nema napretka.

Što se tiče tog propadanja, ili razboja, njega ti je najbolje raditi na prelazu između dvije grupe mišića. Npr, odradiš leđa i onda prelaziš na triceps. Ja obično prvo radim to, jer mi dođe kao neko zagrijavanje. Onda poslije odradiš sa čela EZ šipku, pređeš na sajle i odradiš sa ravnom šipkom recimo i završiš sa ekstenzijom iznad glave, jedna ruka ili obje.

slika

slika

Nemoj obje raditi za jedan trening, već razdvoji u dva.

Kada budeš sljedeći put radio triceps, recimo da počneš sa uskim bendžom, ali da paziš da samo tricepsom vučeš a ne prsima, pređeš na ekstenziju, vratiš se na sajle i staviš špagu ( Jer si prošli trening radio sa šipkom, iznenadi mišić ), i završiš sa čela, može opet EZ šipka jer je najbolji pokret triceps kada nju radiš.

Pazi da mišić dobro zagriješ, ovo su najbolji načini:

slika

slika

Samo mijenjaj vježbe, nemoj dozvoliti da ti se mišić navikne na jedno. To ti je moj savjet.

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 14 feb 2013, 14:45

STEVEN je napisao/la:Jel neko koristio No Explode ? Kakav je efekat ? Ima li negativnih strana ? Moze li se koristiti zajedno sa Wheyom i kreatinom ?

No Explode vec ima kreatina u sebi ;) Nekada bio popularan kod UFC boraca. :!: Ali to je blo nekada,Sada manje vise,jer ima dosta boljeg izbora.
Zadnja izmjena: lumani, dana/u 14 feb 2013, 14:51, ukupno mijenjano 1 put.

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 14 feb 2013, 14:50

Moj savjet ti je,radi Veliki misic,sa malim zajedno! ;) Posto je triceps veci misic,ne bih ti savjetovao sa prsima.Razlog :?: kada radis prsa pomocni misic ti je triceps,a tada vec gubis dosta energije jer trening za prsa dosta umori :lol: lakse ti je onda dan posle triceps trening odraditi.

Dex
Kontakt:

Post Postao/la Dex » 14 feb 2013, 18:18

slika :D :D :D
I had an appointment with you tonight… in Samarra.

OTNYS_YNWA
Kontakt:

Post Postao/la OTNYS_YNWA » 14 feb 2013, 22:13

lumani je napisao/la:
STEVEN je napisao/la:Jel neko koristio No Explode ? Kakav je efekat ? Ima li negativnih strana ? Moze li se koristiti zajedno sa Wheyom i kreatinom ?

No Explode vec ima kreatina u sebi ;) Nekada bio popularan kod UFC boraca. :!: Ali to je blo nekada,Sada manje vise,jer ima dosta boljeg izbora.
Ima dosta boljeg, ali štetnijeg izbora. Konkretno mislim na hemorage i jack 3D. To su preparati koji su sa razlogom uklonjeni sa tržišta.

Što se tiče ostalih suplemenata koji mogu parirati no xplodeu, tu su C4 i obični kreatin, mickronized, onaj u crnoj kutijici.

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 15 feb 2013, 06:14

OTNYS_YNWA je napisao/la:
lumani je napisao/la:

Ima dosta boljeg, ali štetnijeg izbora. Konkretno mislim na hemorage i jack 3D. To su preparati koji su sa razlogom uklonjeni sa tržišta.

Što se tiče ostalih suplemenata koji mogu parirati no xplodeu, tu su C4 i obični kreatin, mickronized, onaj u crnoj kutijici.

Jacky je uklonjen jer je Amercki vojnik u Afganistanu imao overdose :) uzimao 3 X vise nego sto pise na kutiji,inace bih se i danas normalno koristio.Nano Vapor,Neurocore,magnum oppus,da ne nabrajam dalje,odlicni preparati ;)

OTNYS_YNWA
Kontakt:

Post Postao/la OTNYS_YNWA » 16 feb 2013, 01:17

Imaju efedrina u sebi, zbog hemorage i jack 3d-a se pada na ljekarskom. :mrgreen:

Salkao
Kontakt:

Post Postao/la Salkao » 16 feb 2013, 16:12

[youtube][/youtube]
http://www.youtube.com/watch?v=1ecp2u5uZTs&feature=plcp

Dex
Kontakt:

Post Postao/la Dex » 16 feb 2013, 18:11

Salkao je napisao/la:[youtube][/youtube]
Moj jaran uradi 30, frapiraš se kad vidiš
I had an appointment with you tonight… in Samarra.

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 16 feb 2013, 22:44

OTNYS_YNWA je napisao/la:Imaju efedrina u sebi, zbog hemorage i jack 3d-a se pada na ljekarskom. :mrgreen:

sumnjam da je ephedrin,samo moze biti dmaa ;) dmaa je malo blazi od ephedrina :)

stolica
Kontakt:

Post Postao/la stolica » 16 feb 2013, 23:41

moze li mi neko objasniti,da li teretana ostecuje srce???
Pustio je dva mora da se dodiruju, između njih je pregrada i oni se ne miješaju –
pa, koju blagodat Gospodara svoga poričete?!

Sve što je na Zemlji prolazno je, ostaje samo Gospodar tvoj, Veličanstveni i Plemeniti

Odgovori

Natrag na “Fitness & Bodybuilding”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.