FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

zaboljisportuBiH
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la zaboljisportuBiH » 13 feb 2013, 00:05

@Numaa druže (ako si uopšte pravi Numa) svojim javljanjem si samo potvrdio ono što sam ja htio reći @ublehasu. Nema potrebe da ja tebi pišem na info. Čak šta više bolje je da ovjde iznesem ideju jer odmah možeš vidjeti reakciju raje. NIgdje ja nisam tebe ocrnio niti sam rekao da loše radiš. Ako bolje pročitaš na kraju zadnjeg posta sam napisao kako si dobro uradio sa Holiday marketom. Nije mi uopšte bio cilj da te crnim, a nemam ni razloga. Objašnjavao sam @ublehasu kako je glupo da ti ja pravim plan id a ga ne mogu napraviti bez ulaznih podataka. Ne znam te pa moram reći ako si kapacitet ti ćeš to znati i bez mene ako ti se svidi ideja jer sam bio 100% ubjeđen da čitaš ovaj forum (zato kažem da si potvrdio ono što sam htio reći @ublehasu). Također, ponudio sam moju pomoć. Jedan naš forumaš mi je na pp ponudio da se nas nekoliko sa foruma nađemo i odemo do kluba. Znaš šta sam mu odgovorio? MOže ali ako znaš ovih par forumaša ozbiljnih poput @boccacio (on je ovdje svima pojam ozbiljnog forumaša i to sa razlogom) i to da zovnemo i NUmu ako ga ko zna i da vidimo možemo li mu pomoći i može li se realizovati ne samo ova ideja nego i druge koje su se nadovezale na moju. Ako dobro pročitaš moj prvi pos dio o ovoj ideji počinje ovako: Šta mi možemo uraditi? Htio sam pokazati kako uz mali trud možemo puno pomoći klubu samo ako nas ima dovoljno. Sad ispade da sam izreklamirao ono što je već pokrenuto. Naravno da ne može to preko noći. Drago mi je da se to pokrenulo. Nisam ja to izmislio. Dugo sam ja u sportu i to u košarci a mnogo pratim baš taj segment (da ti ne govorim šta sam radio i šta sad radim). Npr djeca na poluvremenu su bila redovno dok je Bosna igrala Jadransku ligu. Ovaj dio gdje spominjem PR je krenuo u smislu objašnjenja ne tebi nego @ublehasu kako bi to počelo, a ostalo je do tebe i ljudi u klubu. Inicijalna ideja koju ja ne mogu razraditi (znam uraditi ali ne ako nisam upućen u detalje jer sve ostalo bi bilo površno)nego samo davati još sitnije ideje koje ćete vi shodno mogućnostima kluba prihvatiti ili ne. Kao PR si počeo. Tako je obajvljeno u medijima kolikos e sjećam. Šta sam htio reći? Javnost nije obavještena na pravi način ni o tvom djelovanju u klubu ni o svemu što radiš. To je nekad dobro ali uglavnom nije. Kad iznosiš u javnost pozitivne stvari koje se rade i pojasniš javnosti (ne mislim sad nešto što je u povoju nego ono što završiš ili što je pri kraju) na pravi način raji to da elan da i oni poguraju. Holiday market je bio super promovisam i zbog toga je imao super rezultate. Ona akcija koju svi spominju za popust u shopu nije jer ni ja nisam znao za nju a stalno sam tu. Zato sam pričao i o sponzorima. Ne zna se ko su. Kako da ja budem sponzor kad me ne reklamiraš dobro. Interesuje navijače sve oko kluba. To im daje dodatnu želju za tekmama. Vole da vide da se nešto kreće.
Prvi sam ja branio BUkija ovjde kad sam pisao da ne može sam da treba pomoć itd, da trebaju pare za više ljudi u Marketingu itd. Tako i ti ne možeš preko noći. Imaš moju podršku ako ti šta znači, ali kritike i ideje imam pravo dati kao i svi i ako shvatiš na pravi način samo ti mogu biti od pomoći svi normalni forumaši. Ne volim ja forum. RIjetko i ovdje pišem i to uvijek sa namjerom da probam malo probuditi raju jer trenutnmo nemam drugog načina. Objasniti neke stvari jer sam dugo u sportu.Na tvom mjestu se ne bih nikad prijavio nego bi iznosio na presu sve što raja želi da zna ali što je dovoljno sazrleo da se kaže. Evo npr Amar na zadnjem presu mi je smao jednom rečenicom objasnio sve u vezi malog Hajradinovića. Olimpic potpisao sa njim ugovor da bi on jeftiniji bio Zaprešiću, a i Olimpic malo čvaknuo. Svima dobro sem Želji.
Kažeš jedini si se prihvatio? Gdje je to klub objavio da traži pomoć navijača. Evo ja ću ti pomoći iza svog redovnog posla. SIgurno nas još ima. Nego znaš gdje je problem? Ima jedna grupica navijača koja vodi i org forum i u koju se teško upada. Znam neku raju i nedaju nikom da priđe. Čak sam i pričao ali nikad niko da kaže hajd naleti kad budemo sjedili. Trebao sam doći do kluba i pitati treba li pomoći? DA kažem evo ja sam pametan i znam hajde da vam pomognem. Prvi bi ti pao od smijeha. Mogao si napraviti skupštinu navijača. Javno pozvati navijače koji su završili ekonomiju ili studente npr. i vidjeti hoće li ko doći ii ma li ko da ti pomogne. Svaka tebi čast za sve do sada ali hoću da ti kažem kako klub mora omogućiti navijačima da mu pomognu, a ne što kaže @ublehaš kupi polugodišnju iz Amerike. Kako, kome, na koji račun? DA li to ide u prave ruke to je pitanje koje uvijek sputava našu raju da daje lovu. E to ih tebaš ubjediti i bit će onih famoznih 15.000.
Izvini ako si me pogrešno shvatio. Možda sam i ja u krivu ali uvijek pišem ‘’ako je…onda’’ a skoro nikad ne konstatujem sem ako nisam sto posto siguran. Nadam se da ćemo imati priliku da se nekad i upoznamo jer se pisana riječ može uvijek shvatiti kako ne treba. Zato uvijek i pišem opširno, ali je uvijek nedovoljno. Uvijek nešto fali, neko pogrešno shvati. Sve što pišem je samo u cilju da Željo bude bolji nikako da skidam glave.

plavo nebo
Kontakt:

Post Postao/la plavo nebo » 13 feb 2013, 00:37

zeljocity je napisao/la:Ljudi sto se tice email kojeg sam dobio smijem se zaklet i evo zaklet cu se Bogom jednim jedinim da nije supljak.
Mozda je to samo privremeno ili je meni neko nestrucan odgovorio ali to mi vec malo cudno, ipak ide preko Viteza ako sam dobro skopcao. Uglavnom evo probajte sami onako ko fol narucit registracija je mila majka sam trebas odabrat korisnicko ime i ostavit svoj email i to je to.
probajte narucit nesto onako ofrlje i vidjet cete da ne ide u polju "IME DRZAVE" upisati bilo koje drugo ime od imena nase zemlje koje tu stoji.
Znaci nesto ne stima eh sad sta je i u cemu je problem ne znam.

Sto se tice radne akcije moje iskreno misljenje je da je to vrijeme uveliko proslo. Nema ba raja volje za to svi cekaju da neko drugi nesto uradi. Slobodnog vremena nikad u zadnjih 100god. nije bilo vise jer nazalost dosta nas ne radi ali raja jednostavno nece. Uljenili se skoro svi. Ako ce biti kakva akcija to mora biti medzu rajom koja se zna dobro nekih 5-10 ljudi se dogovore i urade nesto sitno npr. ociste jednu tribinu i tako nesto a za sve ostalo NEMA SE PARA nazalost.

Isti email sam i ja dobio u vezi slanja artikala u dijasporu... sasvim neodgovorno od strane (kod god je glavni za ovo) pogotovo izjava " svim navijacima sirom svijeta"... plus ponuda na ekupi.ba je stvarno bezzzee, bez dresova i tkd. ...u ponudi trening oprema i majice i dosta solja za kafu , novcanika itd, sitnice. Mislim da bi svako zelio da kupi trenutni dres a ne neku trening opremu ( dres i sorc). Bas sam se napalio da nesto pazarim kad ono sipak...
BOSNA je "vasa" drzava a SARAJEVO glavni grad.

PL BiH -1
Kontakt:

Post Postao/la PL BiH -1 » 13 feb 2013, 03:31

Kakve vi omladino moja nebuloze pisete? Kakve donacije? Kakva skupljanja?

Sve sto vi treba da uradite je da vas dodje 10.000 do 15.000 na svaku domacu utakmicu. Vi to ne mozete a vi bi da prosite i pare skupljate. Nema potrebe da vi malterisete, cistite, dodjite na stadion, ne palite baklje, ne psujte majke cetnicke i ustaske nego navijajte za svoj tim stvorite zavidnu atmosferu a to ce privuci i one koje ste otjerali svojim malogradjanskim ponasanjem ili bolje receno beogradskom furkom. Imate sansu da pomognete i igracim i klupskom budzetu a do sada ste ga ostetili za 100.000 KM malo manje.

Lozite se vi na mene. Psujte ionako svojim igracima psujete pa me nebi iznenadilo. Samo nemojte pisati ovdje nebulozne eseje o prosenju.

I dosta vise o tome. Ja znamd a je dosadno nema pojacanja ali ako je Amaru ovaj tim ok i meni je ok.

ublehas
Kontakt:

Post Postao/la ublehas » 13 feb 2013, 07:54

@zaboljisportuBiH

Pošto vidim da me dosta spominješ u predhodnom postu, da ti odgovorim. Prvo ja nisam rekao da ne treba pomoći klubu, samo sam rekao da je tvoja ideja nerealna. Objasnio sam i zašto. Dao sam konkretne primjere raznih akcija ''pomoći klubu''. Pa ovdje ljudi pišu o redovnom mjesečnom izdvajanju za 15ak hiljada navijača, a nama prosjek ispod 5 hiljada gledalaca. Sve je to super na papiru, ali moramo biti svjesni žalosne činjenice da niko neće (čast izuzetcima) da mrdne guzicom da bi se nešto promjenilo. Lako je pisati po forumu i davati ideje. Treba se potruditi da se one i realizuju. Neko reče šta je 1,25 KM/sedmično. Nije ništa, ali smijem se kladiti da 90% ljudi koji ovdje pišu neće odvojiti taj dodatni iznos za Želju. Evo, kako Numa reče, sad će uskoro članske. Evo nam svima prilike da nešto promjenimo. Hajde da svi kupimo tu člansku. Iskreno ja sam malo skeptik, ali daj Bože da me razuvjerite i da je svi kupimo. Ja sigurno hoću....

DANDY
Kontakt:

Post Postao/la DANDY » 13 feb 2013, 07:56

Ideje koje iznosite su izvrsne,ali za neko drugo podneblje i drugi mentalitet ljudi.Mi nemamo razvijenu tu svijest,i to je Naš glavni problem.Morate biti svjesni da Željo ima 2000-2500 ljudi,fanatika koji bi i gaće sa g.u.z.i.c.e dali za dobrobit kluba.Nažalost je tako.Sve preko te cifre je zamajavanje.Početkom 2009 sam bio sudionikom jednog od projekata vezanih za dobrobit navijača i kluba (UNFKŽ).Ideja je krenula upravo ovako na jednom od foruma (org),da bi se 23.12.2008 i sprovela u djelo.Ideje koje smo tada imali su bile dugoročne i strašne.Do polovine 2009 sve funkcionisalo kako treba i kako je bilo zamišljeno.Međutim....e tu se ponovo vračam na priču o mentalitetu i svijesti.Mi to nemamo.Danas je od tog projekta ostalo samo ime UNFKŽ.

avlami97
Kontakt:

Post Postao/la avlami97 » 13 feb 2013, 08:02

Vidim da neki forumaši izlaze sa prijedlozima - kako dalje? kako napraviti stadion? kako od Želje napraviti moćan klub?

Navešću jedan primjer: Univerzitet u Sarajevu je obezbjedio finansijska sredstva za gradnju biblioteke unutar Kampusa (bivša kasarna "Maršal Tito"). Sredstva su obezbjeđena putem donacija, a iznos je, čini mi se 15 mil. KM, ako ne i veći. Kako su to uspjeli? Odgovor je zaista jednostavan, a odgovor je znanje.

Željo da bi napravio bilo kakav pomak na tom planu mora angažirati sopstvenu pamet. Intelektualni potencijal sigurno postoji, samo ga treba ujediniti i početi raditi.

Željo ima dugu historiju. Tešku i burnu, a na ovoj Planeti ima sigurno 1000 klubova koji su finansijski bogatiji od Želje. Željo i Željin stadion su pretrpjeli kataklizmu. Samo zamislite, kada bi neko ko to treba da uradi (više ljudi) organizirao jednu akciju u kojoj bi se tražila pomoć za igradnju stadiona. Na adrese tih hiljadu klubova poslati, uz pismo za pomoć, popratni materijal o stradanju Grbavice uz molbu da im se sa samo 1000 KM pomogne. To je 1 mil KM.

Ne znam zašto, ali sam naveo jedan najbanalniji primjer - kako doći do love. Lovu ne donosi navijač. Lovu donosi intelektualni potencijal.

Radi svega ovog sam naveo i primjer bibliotetke u Kampusu Univerziteta. Nije dovoljno htjeti - treba i znati. Lijep pozdrav.
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".

Avanes
Kontakt:

Post Postao/la Avanes » 13 feb 2013, 08:32

Kad bi ljudi fakat voljeli Zelju kao sto pisu i govore gdje bi nam kraj bio. Onda dodje ta akcija sa voucherima kad nam je bila susprenzija (ako se dobro sjecam igrali smo protiv Radnika), ovdje je bilo 100 raznoraznih postova kako su svi kupili, kako ide prodaja... Ja odem na stadion da kupim i nigdje nikoga, sad kad sam vidio da je prodano velikih 47 vouchera, pa mislim o cemu mi ovdje govorimo, o nekim milionima da da.
Dajte vi nama napravite clanske da ko fakat voli Zelju kupi tu clansku i na taj nacin pomogne klubu.

47 vouchera halo!
Prvenstvo je vaznije, kup je onako usput.

likusa
Kontakt:

Post Postao/la likusa » 13 feb 2013, 10:13

[quote="DzoleZeljo"]@likusa - Ma **** tu pricu vise kako ljudi kraj sam krajem spajaju. (uz duzno postovanje prema tebi) Pa ko je kriv ako narod nije? ZASTO?, jer uvijek biraju iste, a kada treba rusiti ****, nema nas 1.000 na skupu. Zato, zajebimo tu pricu... ;)

Drug ja kolko mjesecno potrosim dolazeci na tekme kad nekom kazem zamanta mu se ;) ,danas neko nema a Boga mi dosta ih i nece da daje lovu na te stvari..al jbg to je jace od mene ! Svaki dolazak je 30 km (karta,nafta,jelo),svaku ustedjevinu sam potrosila u fan shopu ,prvi dan kad se otvorio fan shop stari iskesira preko 100km ,mislim da u svom gradu imam najvise stvari iz fan shopa.Sve je to sto sam bolesnik za Željom i ne mogu kad je tekma da ostanem kuci,nesto mi neda,isto tako cu ja uzet clansku cuvam dio love za to (vec odavno se nadam da ce uvest) al opet dodjes na pricu da sam to ja,ti i jos par ovakvih bolesnika... (sjeti se npr.kupa protiv Borca kad se bilo na sjeveru,sramota kolko je samo bilo raje ;) )...vaučer ja nisam uzela(a da je tekma bila 100% bi dosla),bila sam na tekmi zbog koje smo zaradili zabrane i tada me srce zabolilo jer mi to nismo,nismo Željo.Ti ljudi sigurno nece kupit clansku,ti ljudi ne vole Želju.

(pola nece ni procitat al nema veze ;) )
Željeznicar za život cijeli !

TeaM87
Kontakt:

Post Postao/la TeaM87 » 13 feb 2013, 10:44

slika

:lol: :lol:
FKŽ !

likusa
Kontakt:

Post Postao/la likusa » 13 feb 2013, 10:51

:lol: :lol: izgleda dobar trening bio
Željeznicar za život cijeli !

DzoleZeljo
Kontakt:

Post Postao/la DzoleZeljo » 13 feb 2013, 11:05

@likusa - Tacno je to sve sto kazes, ali opet mi svi imamo jedan drugi problem koji nama usaden svima u glave. Taj glupi Bosnjacki mentalitet. Nema je najveci problem pokrenuti konjicu sa mjesta. Evo ovdje ti se vecina boje i uopste ne zele ulaziti u bilo kakve rasprave/debate o pronalasku sredstva jer bi nas odmah u staru bilo 1.000 (OVo je realnost, racunajuci i dijasporu, pa da ne pretjerujemo). Od necega se treba krenuti. Kod nas bi raja odmah 10.000 odanih dusa.... Jbg, ne ide to tako....Mic po mic, pa kako drugi vide uspjeh (dobrobit) ovih 1.000 sigurno bi se prikljucivali, jedan po jedan. Naravno ovo bas i ne zahteva da jedan obicni navijac odvaja od svojih usta kada nema, vec na navijace koji su ajde nazovimo malkice bolji finansijski potkovaniji, pa im dodatnih 5 KM mjesecno ne bih predstavljao problem....

E sada, opet imas sa druge strane da se pitas? Sta Zeljo treba da ponuditi svojim clanovi za uzvrat! (Ovi fanatici, ukljcujiti mene, sigurno ne zele nista drugo osim zelje stvaranja jakog Zelje, ali sa druge strane gledista imas one koje bi neke moguce beneficije clanske karte u startu privukle....Nekako je opet bolje je imati ovu 1.000 odanih DUSA, nego recimo 5.000 neaktivnih clanova koje bi morali moljakati za uplate i slicno...

Ovo je nase realnost, nazolost, tako nam je podnevlje, svako pametan, svako fakultet ima, svako ovo, svako ono, a na kraju sage opet cekanje da im neko nesta uraditi.... Otom, potom, nije ovo izgleda niti mjesto niti vrijeme. Ideje su zapravo i iznesene povrsno da bi se utvrdila reakcija navijaca. (sportsport.ba je forum koji je najvise popracen od strane simpatizera Zelje, pa upravo iz tog razloga, navedene ideje su ponudene ovdje) .Doslo se do zakljucka da 90% Zeljinih forumasa neaktivno, vec samo znaju da kenjaju kako i sta, 5% skeptika i 5% za.

Nista, vidim da nismo ostvarili zeljenu porsku sa ovim idejama, pa se ja posvlacim sa iznosenjem isti...

Pozdrav svima.. ;)

EDIT: @likusa - (Ubuduce, molim te, kada citiras post citiraj ga upotpunosti jer ovako se dobije drugo znacenje posta. Hvala :) )

zaboljisportuBiH
Kontakt:

Post Postao/la zaboljisportuBiH » 13 feb 2013, 11:21

ublehas je napisao/la:@zaboljisportuBiH

Pošto vidim da me dosta spominješ u predhodnom postu, da ti odgovorim. Prvo ja nisam rekao da ne treba pomoći klubu, samo sam rekao da je tvoja ideja nerealna. Objasnio sam i zašto. Dao sam konkretne primjere raznih akcija ''pomoći klubu''. Pa ovdje ljudi pišu o redovnom mjesečnom izdvajanju za 15ak hiljada navijača, a nama prosjek ispod 5 hiljada gledalaca. Sve je to super na papiru, ali moramo biti svjesni žalosne činjenice da niko neće (čast izuzetcima) da mrdne guzicom da bi se nešto promjenilo. Lako je pisati po forumu i davati ideje. Treba se potruditi da se one i realizuju. Neko reče šta je 1,25 KM/sedmično. Nije ništa, ali smijem se kladiti da 90% ljudi koji ovdje pišu neće odvojiti taj dodatni iznos za Želju. Evo, kako Numa reče, sad će uskoro članske. Evo nam svima prilike da nešto promjenimo. Hajde da svi kupimo tu člansku. Iskreno ja sam malo skeptik, ali daj Bože da me razuvjerite i da je svi kupimo. Ja sigurno hoću....
Nisam ja pričao o realnosti nego o tome šta mi možemo uraditi umjesto da palamudimo. TO je poenta bila. Skoro svaki klub u svijetu ima članske. Treba osmisliti. Evo ja sam ovdje naveo sitnih ideja za bolju člansku. Ja ću davati i po zvaju a da zauzvrat ne dobijem ništa, ali ostale treba privući drugim stvarima. Rekao sam već jednom da ja sad znam na prvu nazvati 20 manijaka koji bi plaćali a ne dolaze na tekme. Jbg ljudi gledali bolje tekme, treba ih privući ponovo na neki način. Zgadilo im se sve, ali vole Želju pitaju itd. Mora se početi. Dođe 10 protiv Maribora na loš rezultat iz prve a ni tad nisu svi mogli (inostranstvo, drugi dijelovi BiH, morali na posao i sl).Možda je nerealno 15, ali možda i nije ne znamo dok ne pokušamo. Spominjao sam te jer sam objašnjavao Numi zašto sam nešto napisao. Odmah na prvu neki govore ne može a jesmo li probali?

ublehas
Kontakt:

Post Postao/la ublehas » 13 feb 2013, 11:34

zaboljisportuBiH je napisao/la:
ublehas je napisao/la:@zaboljisportuBiH

Nisam ja pričao o realnosti nego o tome šta mi možemo uraditi umjesto da palamudimo. TO je poenta bila. Skoro svaki klub u svijetu ima članske. Treba osmisliti. Evo ja sam ovdje naveo sitnih ideja za bolju člansku. Ja ću davati i po zvaju a da zauzvrat ne dobijem ništa, ali ostale treba privući drugim stvarima. Rekao sam već jednom da ja sad znam na prvu nazvati 20 manijaka koji bi plaćali a ne dolaze na tekme. Jbg ljudi gledali bolje tekme, treba ih privući ponovo na neki način. Zgadilo im se sve, ali vole Želju pitaju itd. Mora se početi. Dođe 10 protiv Maribora na loš rezultat iz prve a ni tad nisu svi mogli (inostranstvo, drugi dijelovi BiH, morali na posao i sl).Možda je nerealno 15, ali možda i nije ne znamo dok ne pokušamo. Spominjao sam te jer sam objašnjavao Numi zašto sam nešto napisao. Odmah na prvu neki govore ne može a jesmo li probali?
Ja ti govorim da se probalo. Iznio sam ti podatke šta se sve probalo (mnogo manje stvari) i kako su prošle. Kada je Numa zvao momke da se dijele hengeri nije se odazvalo ni 10 ljudi. Evo Numa reče aBd idu članske. Evo rekao je da se već razmišljalo i o većini stvari koje si spomenuo za članske, i vjeruj mi da to nije smo otštampaj par članskih i gotovo. Kad se dublje uđe tu ima milion problema i milion opcija.
Poenta mog pisanja je da ništa nije tako jednostavno kao što se čini kada se piše. Za sve treba puno više vremena i sredstava nego što izgleda ''na prvu''. Opet ponavljam ideja ima milion, ali ponudite se Numi da mu konkretno pomognete, a ne samo davati okvirne ideje i puštati da se neko drugi pati sa tim i komentarisati šta je trebalo uraditi, a šta ne i što to nije urađeno ovako ili onako.

zeljocity
Kontakt:

Post Postao/la zeljocity » 13 feb 2013, 11:35

Avanes je napisao/la:Kad bi ljudi fakat voljeli Zelju kao sto pisu i govore gdje bi nam kraj bio. Onda dodje ta akcija sa voucherima kad nam je bila susprenzija (ako se dobro sjecam igrali smo protiv Radnika), ovdje je bilo 100 raznoraznih postova kako su svi kupili, kako ide prodaja... Ja odem na stadion da kupim i nigdje nikoga, sad kad sam vidio da je prodano velikih 47 vouchera, pa mislim o cemu mi ovdje govorimo, o nekim milionima da da.
Dajte vi nama napravite clanske da ko fakat voli Zelju kupi tu clansku i na taj nacin pomogne klubu.

47 vouchera halo!

Jarane upravo si opisao nas mentalitet. Ne samo manijaka nego cijele drzave. MI SMO VELIKI NA RIJECIMA to vazi za cijelu drzavu. Pa covjece sjeti se samo price nasih starijih o Yugi. Yuga ovo Yuga ono ma daaajjjj. Kaze mogli smo putovat cijelim svijetom sa pasosom Yuge, ma nemoj a od koje godine to vazi? Zivjelo se kazu super u Yugi haha jeste plate su bile redovne i zivot je bio fin a de mi objasni zasto tolika sela i dobar dio gradova nema sredzenu kanalizaciju i rasvjetu? Pa bolan Banjaluka problem sa kanalizacijom imaju rijeku koja protice pored Castela ne sjecam joj se imena pitaj banjalucane kakav smrad vlada ljeti, Prijedor isti fazon, Sarajevo, Zenica itd.. da ne nabrajam najveci gradovi svi u belajima ali Yuga je bila zakon. U poredzenju sa poslije ratnom Bosnom sve je zakon. Malo off topic ali poenta je PUNO PRICAMO MALO RADIMO. Pogledaj samo izvjestaje nakon repkinih tekmi kad pobijemo. Pa niko ziv ne napise nesto lose jer lafo nema greska??? Ne realni smo totalno dosta pricamo i mastamo ali na djelima smo tanki. Uradimo jednu stvar dobro i onda se time sladimo "100god." mislim ono fakat nigdje veze.

Imam jednu zelju a to je da se nas narod osvjesti i prestane zivjeti u balonu gdje smo mi najjaci najbolji itd.. pa bolan skoro 20god. od kako je rat stao pa dokle ce nam rat biti izgovor za neimastinu i sve ostalo u ovoj drzavi??
Zeljo je beton i to armirani beton.
Who is your čampion??
Domination of blue nation.

Argentina
Kontakt:

Post Postao/la Argentina » 13 feb 2013, 11:42

Kao sto postoje seminari za trenere, gdje dodju veliki i trofejni treneri i rpicaju o taktikama, treninzima, igracima, tako nesta slicno moze da se uradi i za marketing. Pogledaj fan shop Dortmunda, Bayerna, Lyona, PSG, Manchestera, Barse itd, vidis sta to oni imaju, kako to oni rade, i samo prekopiras u skladu sa nasim mogucnostima. I ovi veliki klubovi imaju 90% isith stvari i na isti rade, mozda mi ne mozemo kao oni radi budzeta, popularnosti i tome slicno, ali zato ne treba praviti i stampati bubam milion salova, nego 100 salova i tome slicno. Pogledaju kako oni promocije prave, kako njihova stranica za online izgleda i sve ostale stvari za koje budzet nije "vazan", tj isto ti je napraviti stranicu za Barsu i za Zelju. Pogledas bolje kako rade, prekopiras sto se moze kopirati, promjenis ono sto ne mozes, neku slabiju varijantu i uvjeren sam da se moze unaprijediti sve. Malo sam se vise dotakao ponude fan shopa, koja je realno dobra, ali to se moze prneijeti i na ostatak marketing :D
Prvak NR BiH: 1946
Prvak Jugoslavije: 1972
Prvak BiH: 1998, 2001, 2002, 2010, 2012 i 2013
Kup BiH: 2000, 2001, 2003, 2011, 2012 i 2018
Super kup BiH: 1998, 2000 i 2001
Dupla kruna: 2001 i 2012
Titula, kup i super kup: 2001
Kup UEFA: 1/4(1972) i 1/2(1985)

champions1921

Post Postao/la champions1921 » 13 feb 2013, 11:45

@zaboljisportuBiH
Haveru u ovoj drzavi ako pozitivno razmisljas, mislis da nesto mozes uraditi, promijeniti, pokrenuti sa mrtve tacke odmah moras biti spreman da tvoje misljenje i djelo budu predmet osporavanja, ismijavanja i podcjenjivanja.. Na svaku pozitivnu inicijativu doci ce nas hejbet da je osporimo i nazovemo nebulozom.. To je ta nasa apatija, nas luzerski mentalitet koji nas je i doveo do ovakve situacije i iz tog razloga i sve stoji na mrtvoj tacki vec 17 godina i jos uvjek cekamo neku sadaku, cekamo da neko drugi odradi ono sto mozda i mi mozemo ali necemo pokusati jer nas je strah da se nebi ne daj Boze sta izofirali.. Jednostavno mnogi od nas su izgubili vjeru i u sebe i u drustvo i olako odustaju od sansi da nesto pokusaju.. Bolje ovako stajati u mjestu i moliti boga da dodje tajkun i da nas izvede na pravi put..
Zadnja izmjena: champions1921, dana/u 13 feb 2013, 11:47, ukupno mijenjano 1 put.
BUDI ŽELJO !!!

DzoleZeljo
Kontakt:

Post Postao/la DzoleZeljo » 13 feb 2013, 11:46

@ublehas - Stani malo... Pa nije nama 18 godina da mi mozemo letati gore dole. Ja cu ti reci jednu stvar iz svog iskustva. Taj posao koji vi dzaba (fanatici) mislite raditi, taj posao valja jedan period, a poslije kurcu ne valja, jer dolaze svade i prepirke, tko je vise, tko je manje. Hiljadu puta sam se nasao u ovakvim sitvacijama.

Ako se misli praviti kakav tim (nazovimo ga TIM za UNAPRIJEDENJE), moraju se dovesti pravi i edukovati ljudi, kojima ce mjesto u tom timu biti placeno, a tako da oni nece raditi na princimu EMOCIJA kao sto bi svaki fanatik radio...To je upravo i razlog zasto se navijaci ne ubacuju u klub. (Rijedak je slucaj Numa, vjerovatno je zaposlenik, ali nije moje da o tome raspravljam)

Dakle, ne treba vise srati o ovome, nismo mi za ovoga, to je tako. Trebat ce ovdje jos dosta vremena proteci kako bi mi poceli svatati neke stvari...

zaboljisportuBiH
Kontakt:

Post Postao/la zaboljisportuBiH » 13 feb 2013, 11:51

@ublehas znam ja sve to, ali sam ti i rekao za ovih 47 prodatih da ja nisam znao da je bilo a tu sam stalno. Evo ponudio sam se koliko je u mojoj moći. Kažem ti još jednom cilj mi je bio pokazati raji koliko možemo pomoći da hoćemo a da nije samo priča.

zaboljisportuBiH
Kontakt:

Post Postao/la zaboljisportuBiH » 13 feb 2013, 11:59

champions1921 je napisao/la:@zaboljisportuBiH
Haveru u ovoj drzavi ako pozitivno razmisljas, mislis da nesto mozes uraditi, promijeniti, pokrenuti sa mrtve tacke odmah moras biti spreman da tvoje misljenje i djelo budu predmet osporavanja, ismijavanja i podcjenjivanja.. Na svaku pozitivnu inicijativu doci ce nas hejbet da je osporimo i nazovemo nebulozom.. To je ta nasa apatija, nas luzerski mentalitet koji nas je i doveo do ovakve situacije i iz tog razloga i sve stoji na mrtvoj tacki vec 17 godina i jos uvjek cekamo neku sadaku, cekamo da neko drugi odradi ono sto mozda i mi mozemo ali necemo pokusati jer nas je strah da se nebi ne daj Boze sta izofirali.. Jednostavno mnogi od nas su izgubili vjeru i u sebe i u drustvo i olako odustaju od sansi da nesto pokusaju.. Bolje ovako stajati u mjestu i moliti boga da dodje tajkun i da nas izvede na pravi put..
U svemu nam je tako druže. Evo i posla slabo ima a svi sjede, piju kafe i mole Boga da ga ne nađu (čast izuzecima). Sve gospoda. Da ne odem u off.

terabajt
Kontakt:

Post Postao/la terabajt » 13 feb 2013, 12:15

Sta rade ovi gore u vodi da nisu isli lopte dohvatali hahahah.

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], Google Adsense [Bot] i 10 gostiju.