Saurman je napisao/la:jose je napisao/la:Za ekipe kao što su Napoli, Udinese i sl. treba da bude čast igranje u Ligi Evrope. Pa nisu se oni naosvajali Lige prvaka, pa ih sad kao ne interesuje ovo takmičenje. Takav odnos mogu razumjeti od strane Liverpoola, Intera ili Manchester Uniteda, a ovi mogu samo da se poklope.
Napoli,Udinese i ostali jednostavno ne mogu kvalitetno igrati na više frontova ali ovo večeras je baš bruka i sramota.
Napoli je prosle sezone dokazao da moze igrati na vise frontova(osvojio kup, u ligi zavrsili 5. sa 3 boda zaostatka za Udineseom koje je zavrsilo trece, te LP sesnaestina finala). Problem je u tome sto igraci ni sekunde nisu bili motivirani za vecerasnju tekmu, falilo je borbenosti... Bas sam procitao intervjue sa Maggiom, Hamsikom i Mazzarijem i iz toga se moze zakljuciti da je bitnija utakmica protiv Sampe u nedelju od ove tekme.
Napoli ne mozes porediti sa Udineseom. Udinese se zajebava u LP sto Napoli nije radio.Reci mi jedan klub iz Italije koji ne omalozava ovo mizerno takmicenje!? Evo veceras su se nesto k'o uozbiljili Inter i Lazio, koliko toliko.
Ne trazim opravdanje za ovaj poraz, jer kako sam napisao i na temi Napolija ovo nije samo brukanje kluba, vec cijelog italijanskog nogometa, no svima je jasno da nikoga u Napoliju ne zanima ovo takmicenje, pocevsi od predsjednika De Laurentiisa, do cistacica.