NK Travnik

Moderator/ica: GracanicaAA

tmtmtmtm
Kontakt:

Re: NK Travnik

Post Postao/la tmtmtmtm » 02 feb 2013, 21:45

zna li se sta u vezi dovodjenja napadaca...u petak se ide na pripreme trebalo bi se to rijesiti ubrzo jer sa popovicem koji nije klasicni napadac ne moze se sezona iznijeti ???

denisov

Post Postao/la denisov » 03 feb 2013, 19:44

tmtmtmtm je napisao/la:zna li se sta u vezi dovodjenja napadaca...u petak se ide na pripreme trebalo bi se to rijesiti ubrzo jer sa popovicem koji nije klasicni napadac ne moze se sezona iznijeti ???
poslije utakmice sa vitezom dobro se vidi sta nam fali,,,napadac i jos jedan ili 2 ofanzivna vezna,,,mnogo je defanzivaca u ekipi,,,

tmtmtmtm
Kontakt:

Post Postao/la tmtmtmtm » 03 feb 2013, 23:31

isakovic dolazi 100 posto...i velike su sanse da dodje turkovic iz crne gore.....provjereno

vidovitadjemila

Post Postao/la vidovitadjemila » 06 feb 2013, 16:25

NEDO TURKOVIĆ U TRAVNIKU
Nedo Turković (23.10.1989.) novi je napadač Travnika u koji je stigao iz crnogorskog prvoligaša Lovćena. Prošao je omladinsku školu Željezničara, a još je nastupao za SAŠK Napredak a plavi dres Vezira nosio je 2010/2011 .
Turković stigao u Travnik
Jutros je obavio ljekarski pregled pa će nakon potpisivanja ugovora sa ekipom u petak otputovati u Makarsku .

„ Iza mene je dobra sezona u Lovćenu ali zbog finansijskih problema klub je prezimio na posljednjem mjestu . Kada sam dobio poziv iz Travnika nisam se dvoumio jer me za ovaj klub vežu pozitivne uspomene , „istakao je Turković.

Njegovim dolaskom vjerovatno je zaključena lista dolazaka na Pirotu .Prije Turkovića stigli su Grabus , Čurić , Pjanić i Hećo . Travnik je blizu dogovora sa Čelikom vezano za transfer Mišića na Bilino polje pa je sve izvjesnije da ovaj mladi bočni igrač neće više igrati na Piroti.
OTKAKO JE STARI TRAVNIK NASTAO,OVAKAV SVJET JOS NIJE RASTAO A MENE DUGO BILO NIJE...

vidovitadjemila

Post Postao/la vidovitadjemila » 08 feb 2013, 16:15

TRAVNIK OTPUTOVAO U MAKARSKU
Nogometaši i stručni štab NK Travnik u petak ujutro su otputovali u Makarsku gdje će u Hotelu Bonaca boraviti na osmodnevnim pripremama.
Ekspedicija na čelu sa direktorom Midhetom Sarajčićem , broji 31 člana.

Stručni štab Elvedin Beganović , Islam Torlak , Selver Lihovac i Davor Kovačević na pripreme je poveo 24 nogometaša : Nevres Fejzić , Alen Delić , Amel Pjanić i Alija Salešević-vratari , Elvedin Varupa , Simbad Terzić , Nihad Ribić , Nermin Varupa , Neven Laštro , Adnan Kovačević , Haris Zatagić , Nedo Turković , Deni Simeunović , Nebojša Popović , Adin Lihovac , Senad Tabaković , Ibrahim Hrvat , Nail Šehović , Nijaz Fazlić , Eldar Torlak , Anel i Amel Čurić , Suvad Grabus i Haris Hećo , te Bahrudin Šahinović - fizioterapeut i Akif Fazlić - ekonom.

Prvu provjeru Travnik će imati već u subotu 09.februara protiv Imotskog ,11.februara planiran je duel sa Zmajem , 13.februara sa Jadranom iz Kaštel Sućurca , te 14.februara sa banjalučkim Borcem.

Ma sve je ovo u redu ,ali kako se vise ne skonta da raja bojkotuje Travnik zbog ovog seoskog smrada i sličnih njemu.Svaka čast nova uprava, ima dobrih ljudi ali dok je on tu nema Travniku naprijed i NEMA RAJE NA PIROTI.
Ne znam stvarno kako to neko vise to ne moze skontati.Pa jeli stvarno cilj da se igra pred 100 tinjak domacih navijaca.Daj tjerajte to smece iz kluba u Rostovo na koridu gdje mu je i mjesto
;)
OTKAKO JE STARI TRAVNIK NASTAO,OVAKAV SVJET JOS NIJE RASTAO A MENE DUGO BILO NIJE...

vidovitadjemila

Post Postao/la vidovitadjemila » 10 feb 2013, 16:57

Nogometaši Travnika jučer su u Tučepima odmjerili snage sa Imotskim.
No, utakmica je igrana samo 40 minuta (rezultat 0:0 ) i prekinuta je nakon ozljede Senada Tabakovića koji je zadobio potres mozga . Htinom intervencijom i uz podršku osoblja iz Hotela Bonaca , Tabaković je prebačen u splitsku Bolnicu gdje mu je konstatovan lakši potres mozga i iz predostrožnosti je zadržan na 24-satnom liječničkom promatranju.
U šoku zbog njegove ozljede utakmica nije nastavljena a Travnik je meč počeo u sastavu : Pjanić,Ribić,Terzić,Laštro,Grabus,Tabaković,An. Čurić,Zatagić,Hećo,Popović ,N. Varupa. Naredni meč Travnik igra 11.februara sa Zmajem.

denisov

Post Postao/la denisov » 10 feb 2013, 18:59

steta za malog tabakovica,,,i da se sto prije oporavi

England
Kontakt:

Post Postao/la England » 11 feb 2013, 15:49

Zemljak kažeš? Trener? Dovedi ga u Zagreb!

Dva dana kasnije Bašić je stigao u Veslačku. U najboljem odjelu, drhtavog glasa i klecajućih koljena. S poklonom u ruci čekao je da Blažević završi jutarnju prozivku ‘pjesnika’.

- Velika mi je čast - bilo je sve što je stigao izustiti prije nego ga je ovaj zagrlio. Valjda mi koji svakoga dana imamo Ćiru na raspolaganju nismo svjesni privilegije...

Osim mjesta rođenja i strasti za nogometom, Blažević i Bašić dijele slične početke. Obojica su se počela baviti trenerskim poslom sa 27 godina nakon obećavajućih nogometnih karijera koje su morale ranije završiti zbog ozljeda

- Pukao mi je križni ligament i znao sam da nema ništa od ozbiljnog nogometa pa sam se primio trenerske škole - povjerio mu se Bašić.

- Križni? Pa i meni isto - bio je u nevjerici Blažević.

Bez dlake na jezicima

Netko je sa strane konstatirao:

- Previše je toga slučajno...

Dijele i još jednu sklonost koja je ponekad više mana nego vrlina. Naime, u Blaževića i Bašića nema, što se kaže, dlake na jeziku. Ćiro je posljednji Mohikanac koji se usudi stvari u HR nogometu nazvati pravim imenom, a pola stoljeća mlađa kopija nedavno je slično išao glavom kroz zid.

- U Travniku me ‘pomeli’ ovi moji kad sam rekao da neka rade svoj posao ili daju ostavke - objasnio je Bašić koji je zanat učio u Njemačkoj i Škotskoj, ali svjestan je kako mu za karijeru nužno treba doza iskustva s kojom može oplemeniti mladenačku nadobudnost. A da nije ‘jazavac’ Ćiro se uvjerio kada mu je ovaj predočio svoje rezultate. U šest mjeseci je od amaterske družine Travnika stvorio ozbiljnu ekipu koja se može pohvaliti s nekoliko vrijednih rezultata.

‘Ima, bre, da ih bijete’

- Tukao si Sarajevo i Čelik? - bio je iznenađen Ćiro.

- I Želji sam uzeo bod. A Sarajevu je trebala pobjeda pa da sruši rekord s devet trijumfa u nizu. A moj kapetan deset godina stariji od mene - ponosno će Bašić čija je momčad bila hit uvodnog djela Premijer lige. U devet kola primili su sedam pogodaka, i bili su svojevrsna senzacija. S najmanjim budžetom u ligi su plijenili pažnju. A onda su kola krenula nizbrdo. Počeli su štrajkovi i sav trud je pao u vodu.

- Ali, ja sam ponosan na ono što sam napravio. Travnik je trebala biti sjajna i mlada ekipa koja je imala nešto za reći u BiH nogometu. No, vizije čelnih ljudi kluba nisu bile identične mojima. Ali, valjda sam dokazao da se mladima može vjerovati - kazao je.

Ćiro je bio impresioniran i ponosan na zemljaka. Tko zna, možda je u njemu evocirao svoje početke u švicarskom Veveyu. Sjećanja na Lausannu, Kantridu i bijeli šal..

- Što da ti kažem sine? Sa svojih početaka pamtim savjet Ostoje Šimića iz Rijeke. Prije utakmice samo je rekao u svlačionici: “Ima, bre, da ih bijete” - nasmijao se velemajstor motivacije kojeg je mladi Bašić dovoljno zaintigrirao...

- Daj mi svoj broj. Ti si od sada moja briga - kazao mu je Ćiro, a mladi Travničanin je skoro pao sa stolice od uzbuđenja.

- Javit ću ti se - obećao mu je Ćiro na rastanku i pitao ga:

- Znaš dokle bi stigli Capello i Mourinho da su krenuli od tamo odakle smo nas dvojica? Do Novog Travnika - nasmijao se Ćiro Blažević.
Tom Hanks je bio vatrogasac i **** nam je svima mater.

vidovitadjemila

Post Postao/la vidovitadjemila » 11 feb 2013, 18:45

Zmaj -Travnik 0-1

Nogometaši Travnika su u drugoj test utakmici danas u Makarskoj slavili protiv domaćeg niželigaša

Jedini gol postigao je Adnan Kovačević. Trener Elvedin Beganović dao je priliku svim nogometašima osim povrijeđenim Tabakoviću , Torlaku i Zatagiću.Naredni meč Travnik igra 13.februara u Kaštelu protiv Jadrana.
Sastav u prvom poluvremenu : Fejzić,Terzić,Grabus,Ribić,Laštro,An.Čurić , N.Varupa,Hećo,Kovačević,Lihovac,Turković.
Igrali još : Popović,Simeunović,Am.Čurić,Šehović,Hrvat,Pjanić,Fazlić,E.Varupa.
slika

vidovitadjemila

Post Postao/la vidovitadjemila » 13 feb 2013, 17:12

Rijad Pljevljak u Travniku

Travnički premijer ligaš brojniji je za još jednog nogometaša . Na Pirotu je iz Olimpica stigao 22-godišnji Rijad Pljevljak .

Pljevljak je prošao omladinsku školu Željezničara a protekle dvije sezone igrao je u PL BiH za tim sa Otoke za kojeg je postigao 6 golova . Igra u napadu na poziciji ofanzivnog veznog ili napadača .

Zadovoljan sam dogovorom sa Travnikom . Vidi se da je to organizovan klub a nadam se da ću se svojim radom nametnuti treneru Beganoviću , istakao je Pljevljak koji se odmah uputio ka Makarskoj gdje će se priključiti prvom timu u pripremnoj fazi .
slika

vidovitadjemila

Post Postao/la vidovitadjemila » 13 feb 2013, 18:40

slika

Veziri navijaci tada Borac Travnika sa gostovanja 1985 godine u Kaknju .Bila je to odlucujuca utakmica za ulazak u drugu ligu grupa jug bivse drzave i pobjeda Travnika 0-1.

slika

Veziri -jesen 1990.Prolazak kroz carsiju prema Piroti.

Zel
Kontakt:

Post Postao/la Zel » 13 feb 2013, 19:36

Ovakve slike vrijede kapu dukata! :D
Lopta mora da ide ka golu, i samo ka golu - kao što krv ide u srce!

vidovitadjemila

Post Postao/la vidovitadjemila » 14 feb 2013, 16:46

Travnik - Imotski 2:2

U ponovljenoj kontrolnoj utakmici nogometaši Travnika juče su na pripremama u Makarskoj remizirali sa Hrvatskim drugoligašem Imotskim.

Meč je odigran po kišovitom i vjetrovitom vremenu i teškom terenu a priliku je dobio i tek pristigli Pljevljak.Strijelci za Travnik bile su novajlije Hećo i Turković.Travnik je meč počeo u sastavu Pjanić,Laštro,Ribić,Terzić,N.Varupa,Grabus,An.Čurić,Kovačević,Hećo,Popović i Pljevljak.

U drugom dijelu priliku za igru dobio je ostatak ekipe osim ozlijeđenih Torlaka,Tabakovića i Zatagića,te vratara Fejzića,Delića i Saleševića .Naredni meč Travnik igra u petak protiv banjalučkog Borca .

Armageddon2012
Kontakt:

Post Postao/la Armageddon2012 » 14 feb 2013, 18:54

Naredni meč Travnik igra u petak protiv banjalučkog Borca .
da si ti meni ziv i zdrav,izgleda da su u tvoj grad vijesti brze stizale u vrijeme vezira :D :D
sa gospodinom gospodski,sa konjem-konjski...

Armageddon2012
Kontakt:

Post Postao/la Armageddon2012 » 14 feb 2013, 18:58

a evo ti i vijest 8-) 8-)

$ $ "

&, 14 & 2013 17:53

$ ? & ? су $ ¥ $ у пет $ " " на " у & % су ? 1:0 $ ? " ?, " ". ? $ ? " је " $ у 55. " " & & $ ?.

- У ' ? " је " " " % " " % " " " % ?, ? % $ је ? ? на " $. У $ ? & " " ? ' " " ? & опасност по ? " & ? " " ?. У & " $ је $ &, " је $ " ?, а $ " & " у ?. $ & " се ? ? на ? ", ? " $ $ ' ?. & $ пет " ' " $ ", ? " & " " $ & ' " у $ 14 $, & " ? " за & првенства – & је & $ са """ % ¥ % & $ ".

&: $ ($ 45. "), " ($ 65. Ступар), " ($ 75. "), $ ($ 85. $), " ($ 45. "), Граховац ($ 45. $), " ($ 60. "), ? ($ 75. "), " ($ 70. ". $), " ($ 45. "), " ($ 45. ?). Тренер: $ ".

": ", ", &, ", ?, Н. Варупа, Ан. ", -, ", ", ". % су ?: $, ?, Е. Варупа, ", ", ?, '. ", ", Хорват. Тренер: $ ".
sa gospodinom gospodski,sa konjem-konjski...

realno
Kontakt:

Post Postao/la realno » 14 feb 2013, 19:10

mozel kakav komentar?; Kakav je ovaj Misic sto nam je stigao u Celik?, pozzz
Celik u srcu

travnik
Kontakt:

Post Postao/la travnik » 14 feb 2013, 19:46

realno je napisao/la:mozel kakav komentar?; Kakav je ovaj Misic sto nam je stigao u Celik?, pozzz
Po meni dobar fudbaler, borben , igra timski, ima jak sut. Kod nas je igro na ljevoj strani.

realno
Kontakt:

Post Postao/la realno » 14 feb 2013, 21:28

travnik je napisao/la:
realno je napisao/la:mozel kakav komentar?; Kakav je ovaj Misic sto nam je stigao u Celik?, pozzz
Po meni dobar fudbaler, borben , igra timski, ima jak sut. Kod nas je igro na ljevoj strani.
hvala, pozz
Celik u srcu

vidovitadjemila

Post Postao/la vidovitadjemila » 14 feb 2013, 22:11

Armageddon2012 je napisao/la:
Naredni meč Travnik igra u petak protiv banjalučkog Borca .
da si ti meni ziv i zdrav,izgleda da su u tvoj grad vijesti brze stizale u vrijeme vezira :D :D
Ma citav raspored Travnika na pripremama je pomjeren ,onom utakmicom koja je prekinuta sa Imotskim.Cak je i trener Beganovic juce u izjavi za lokalni radio rekao da je tekma s Borcem u petak,ali nema veze.
Sve u svemu mislim da Travnik nije rjesio problem realizacije i ako nekoga ne dovedu nece biti dobro.Ali vidjecemo.A u pravu si telal jos nije stigao u Travnik.
Inace ovdje se vjesti tako prenose. :D
Evo jedna istinita anegdota iz vezirskih vremena .Naredio vezir da pijacni dan u Travniku bude pomjeren sa petka na cetvrtak,te da se to kaze raji.To neukom telalu predstavljase veliki problem kako da objavi,ali ovaj se dosjeti.
Izidje na čarsiju i udari u bubanj te povika.CUJTE I POCUJTE NARODE-NIJE VISE PETAK U PETAK NEGO JE PETAK U CETVRTAK.
E tako i ova tekma sa Borcem nije u petak nego u cetvrtak.Ma Travnik je čarsija sa velikim mogucnostima ,ovdje se i vrijeme pomjera :D
I hvala na izvjestaju jarane...

IlPrincipe
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipe » 15 feb 2013, 15:18

Da li neko moze da mi posalje sliku grba kluba u sto boljoj rezoluciji radi se o jednom projektu za sve klubove?
link posaljite u pm Hvala
Od slavnog kluba ostalo je samo ime .. A.C Milan !

Odgovori

Natrag na “Prva liga FBiH”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], Google Adsense [Bot] i 2 gosta.