Juventus FC - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

Koga mislite da ćemo dobiti u 1/4 finalu?

Anketa je završila: 15 mar 2019, 07:26.

Barcelona
3
12%
Tottenham
2
8%
Porto
7
28%
Ajax
4
16%
United
5
20%
City
0
Nema glasova.
Liverpool
4
16%

Ukupno glasova: 25

L'Avvocato
Kontakt:

Re: Juventus F.C.

Post Postao/la L'Avvocato » 16 feb 2013, 23:12

AndreaAgnelli je napisao/la:Vratit će se Chiellini, Asamoah će uskoro opet uhvatiti formu, dobit ćemo širinu u ekipi. Bit će to dobro.

Ove sezone smo odgrali 4 katastrofalne utakmice (vs Milan, vs Sampdoria, vs Genoa, vs Roma) i opet smo prvi na tabeli. Kada u jakoj ligi poput Serie A imaš takav luksuz da sebi možeš dopustiti 4 loše utakmice sve ti postane jasno koliko si jači u odnosu na ostale ekipe.
Zaboravio si i Inter ... i to je bila veoma loša utakmica s taktičke strane. Ubili nas na kontre.

Ali koga briga, i dalje smo prvi. Neće od sutra biti 5 bodova prednosti najvjerovatnije, ali i ovo je dobro s obzirom na to da imamo i LP-a u kojoj zaista igramo odlično.
★★★

"Uči(čitaj), u ime Gospodara tvoga koji stvara."(Al-Alaq)

Sarajevo1946
Kontakt:

Post Postao/la Sarajevo1946 » 16 feb 2013, 23:12

Ja Tottija stvarno volim ko igrača i ne vjerujem da je namjerno, jednostavno neoprezno. De Rossi je sa dvije noge uletio Lichsteineru i sreća pa ga nije zakačio, otkinuo bi mu nogu :roll: .

Derbi je derbi, ne pokazuju se tako lako crveni kartoni i ne trebaju, ali jbg...

Idemo dalje, nakon Celtica halalim ovaj poraz.
Zadnja izmjena: Sarajevo1946, dana/u 16 feb 2013, 23:13, ukupno mijenjano 1 put.
37 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
ALESSANDRO DEL PIERO #10

Vivo Per Lei - Juventus
AHHHHHHHH come gioca DEL PIERO!!!

Nedved11
Kontakt:

Post Postao/la Nedved11 » 16 feb 2013, 23:12

Al' sudije sakate Juve u 2013 godini, i opet konkurencije zaostaje par bodova.
*38* SCUDETTI VINTI SUL CAMPO*

AvantiSignora
Kontakt:

Post Postao/la AvantiSignora » 16 feb 2013, 23:13

legenda reala je napisao/la:Pojede vas Roma u drugom poluvremenu, nadigrali su vas u svim parametrima.Inače odlična utakmica, ona prava za fudbalske sladokusce ;)

AvantiSignora je napisao/la:Nadam se da cemu se ono vratiti (Tottiu) al duplo tada.. Da je onde bilo po pravilnu crveni onda ko zna...
Šta ba, hoćeš da kažeš da je Toti trebo dobiti crveni za onaj faul nad Pirlom :?: :?:

Sta ba jesi corav??
32 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Fino Alla Fine Forza Juventus ooooooo oooooo

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 16 feb 2013, 23:17

Ma daj ba kakav crveni :roll: pa to ni Hypnose ili Bianconeri ne bi tražili :P
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

Contentissimo
Kontakt:

Post Postao/la Contentissimo » 16 feb 2013, 23:22

slika[/quote]

Ibra neki dan za puno manji faul dobio crveni, a ovaj rasjekao koljeno covjeku i onda to nije crveni

ps

da neko ne pomisli da se izvlacim na sudjenje, ravnopravna utakmica u kojoj je Roma iskoristila odbijanac i fantasticnim sutem pobjedila...sve u svemu slijedi nam bitan period odmora a onda Siena kuci a nakon toga idemo u smrdograd pa sta Bog da?

FINO ALLA FINE FORZA JUVENTUS
36 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★★★
Alla Juventus vincere non è importante è l'unica cosa che conta

«It is much easier to paint another Mona Lisa then it is to create another Del Piero» - Iker Casillas

AvantiSignora
Kontakt:

Post Postao/la AvantiSignora » 16 feb 2013, 23:23

legenda reala je napisao/la:Ma daj ba kakav crveni :roll: pa to ni Hypnose ili Bianconeri ne bi tražili :P

Dobar si.. Mozda mu je trebi koljeno satrati pa onda bi bilo pitanje dal je crveni
32 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Fino Alla Fine Forza Juventus ooooooo oooooo

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 16 feb 2013, 23:26

Contentissimo je napisao/la:
da neko ne pomisli da se izvlacim na sudjenje, ravnopravna utakmica u kojoj je Roma iskoristila odbijanac i fantasticnim sutem pobjedila...sve u svemu slijedi nam bitan period odmora a onda Siena kuci a nakon toga idemo u smrdograd pa sta Bog da?

FINO ALLA FINE FORZA JUVENTUS
Sad će još ispasti da ste vi dominirali :mrgreen:

AvantiSignora je napisao/la: Dobar si.. Mozda mu je trebi koljeno satrati pa onda bi bilo pitanje dal je crveni
Vidio sam faul iz svih uglova i po meni nije bilo za crvenog, ali poštujem tvoje mišljenje da ne idemo dalje, ne možemo jedan drugogo ubjediti :P
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

ramiral
Kontakt:

Post Postao/la ramiral » 16 feb 2013, 23:27

Ja sam nekoliko postova napisao o tome kako neće biti nimalo lahka utakmica i da bi Roma mogla da odigra ekstra dobro što se nažalost i obistinilo.

Jako loša utakmica u drugom poluvremenu za nas, Vučina je jednostavno morao ranije van, Gio nije trebao ući jer je sve upropastio što je dotakao, fakat ne znam šta je s njim nekoliko tekmi, Anelak se još traći što je i normalno.

Ostali su nešto puno peljali i petljali loptu, Vidal, Pogba pa i Padoin... :?

Ne može se ovako igrati u derbiju drugo poluvrijeme.
29 ... a do maja 2012 - 30 ...

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

terabajt
Kontakt:

Post Postao/la terabajt » 16 feb 2013, 23:28

Posle onakve partije u glazgovu nisam ocekivao ovaj poraz. Al mislim da napoli nema snage za skudeto iskreno ,pa i nije neki bolan poraz.

Andrej
Kontakt:

Post Postao/la Andrej » 16 feb 2013, 23:31

"Nije normalno, dan odmora više bi nam značio. Bili smo umorni, bez energije, niko od igrača nije me zadovoljio. Nismo poštovali dogovore iz svlačionice i Romina pobeda je zaslužena", konstatovao je trener Juventusa.

"Mislim da bi liga trebalo da ima više respekta prema šampionu, mi se borimo za Italiju u Evropo. Ali, šta je tu je, izdržaćemo, ovakvi porazi koriste sazrevanju. Naučili smo da kada ne funkcionišemo kao tim, gubimo utakmice", dodaje Konte.

"Danas sam od igrača tražio da kažu ko nije sposoban ili ko je umoran da kaže i da ne igra meč, niko se nije javio. Sada se videlo koliko je važan rad preko nedelje", zaključio je trener Juventusa.
"Si può far tutto ma la famiglia non si può lasciare. E la Juve fa parte della mia famiglia" - Giovanni Agnelli

francobaresi
Kontakt:

Post Postao/la francobaresi » 16 feb 2013, 23:34

Da je Napoli iole jača ekipa , napravio bi vam dosta problema u borbi za Scudetto . Jer Juventus trenutno plaća danak igranju LP-a , nije isto igrati samo jedno takmičenje kao lani , i na dva kolosijeka kao ove sezone . Neki Juventini su o tome meni se čini pisali i prošle sezone , dok su neki živjeli u ubjeđenju da to ne znači toliko . Ne želim da provociram , ali LP-a je jedini razlog zašto je Milan onoliko pao zadnjih 5-6 utakmica , i zašto je izgubljen Scudetto.
Nisu tu krivi ni Muntari ni onaj "fantomski" gol , ni neke treće sile . Jednostavno umor , te iscrpljenost su uzeli svoje .
"Once Milan flows through your veins. It'll flow forever in your blood."
-Rui Costa-

AndreaAgnelli
Kontakt:

Post Postao/la AndreaAgnelli » 16 feb 2013, 23:42

Juventus je ove sezone za razliku od prošlosezonskog Milana sve vrijeme prvi na tabeli i bodovna prednost oscilira iz kola u kolo, a činjenica je da prva pozicija do sada nije nijednom ozbiljno ugrožena. Milan je igrao CL i ganjao je Juventus, Juventus igra CL pa njega ganjaju. Juventus ima bodovnu prednost pa sebi smije dopustiti loše utakmice. To je razlika.

Sve dok smo prvi na tabeli, nisam zabrinut, svaki put kad bi se neko približio na tabeli, Juve bi opet povratio bodovnu prednost. Sreća nam je što ćemo pred utakmicu protiv Napolija imati čitavu sedmicu da pripremimo utakmicu.

O samoj igri večeras nemam šta reći, titule se nikad nisu osvajale u derbijima, važno je da mi redovno pobjeđujemo mediokritet ekipe.

Kao što napisah u nekom od ranijih postova, imamo luksuz da sebi možemo dopustiti kikseve i odigrati katastrofalno, a da se to na tabeli ne osjeti.

AmiciDiNessuno
Kontakt:

Post Postao/la AmiciDiNessuno » 16 feb 2013, 23:51

Nemamo jos uvijek dovoljno dobru sirinu u ekipi, imamo sirinu za Serie A, ali onu pravu kvalitetnu sirinu gdje bi mogli na dva fronta da igramo sjajno, to jos nemamo. Mozemo odigrat dva derbija dobro, otrest Viole pa Celtic al vec treci dolazi da nas smori i protiv Rome koja je uvijek nabrijana protiv nas nakon dva teska meca za treci nemamo dovoljno snage niti kvaliteta.
Medjutim, skudeto je i dalje nas da ga izgubimo jer sve sto vazi za Juve, vazi i za Napoli.I njihov period teskih utakmica ce doci, a mi smo srecom Celtic rjesili u prvom mecu, tako da ce se stvari poslozit.Samo Bayern i Barselona i donekle Man UTD imaju tu sirinu i kompaktnost da igraju dobro na oba fronta.Mi smo u drugoj godini projekta i sve je bajno, za sada.Mnogo vise nego sto sam ocekivao ali moramo shvatit da imamo jos toga da odradimoi da se poboljsamo da bi mogli na dva fronta hladno igrat.Pogledajte Dortmund, oni jednostavno moraju birat ili liga ili Liga Sampiona. Tu smo mi slicni, samo sto mislim da cemo mi sve dati na ligu, jer je Conte izjavio da je Liga Prvaka san i sve sto se tu postigne samo je plus i nikakvo dodatno opterecenje ne zeli na igrace.

Contentissimo
Kontakt:

Post Postao/la Contentissimo » 16 feb 2013, 23:53

ma sutra ce Icardi srusiti napoli :mrgreen:
36 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★★★
Alla Juventus vincere non è importante è l'unica cosa che conta

«It is much easier to paint another Mona Lisa then it is to create another Del Piero» - Iker Casillas

L'Avvocato
Kontakt:

Post Postao/la L'Avvocato » 17 feb 2013, 01:01

DaBogda :D

Ma ne treba se previse osvrtati na ovu utakmicu. Vidjelo se da su momci umorni i da su jednostavno platili danak umoru. Ne treba biti ni ljut na njih, jer ove sezone, kao i prethodne rade fantastican posao.

Sad se treba posvetiti utakmici protiv Siene. Napoli tada gostuje Udineseu pa bi tu mogli očekivati neki kiks, ako sutra i dobiju Sampu.
★★★

"Uči(čitaj), u ime Gospodara tvoga koji stvara."(Al-Alaq)

AndreaAgnelli
Kontakt:

Post Postao/la AndreaAgnelli » 17 feb 2013, 01:20

Za nadati je se da će konačno i gostujuća ekipa imati isti sudijski tretman kao domaćin na Sao Paolu. :roll:

Idemo lagano utakmicu po utakmicu, ne treba ništa unaprije planirati. Malo nas raspored zeza jer tokom čitave sezone prije ili poslije utakmice Lige šampione igramo derbi. Ovaj ritam 2 pobjede pa kiks je svakako bolji prošlosezonskog od jedne pobjede pa 2 remija.

Možda se večeras mogao izvesti skroz drugi sastav i odigrati na mišiće, ali najlakše je biti kapetan nakon bitke. Conte je, kako sam kaže, pričao sa igračima i svi su mu potvrdno odgovorili da su spremni da igraju.

Sami smo sebi krivi, ali opet kad čovjek malo bolje razmisli, pobjedom protiv Celtica osigurali smo sebi povratak u europsku elitu i obezbjedili desetak miliona eura, a večeras protiv Rome smo samo izgubili 3 boda koja nas nisu koštala gubitka pozicije u ligi. Smijemo kalkulisati u nekim utakmicama i to je najbitnije.

Jest da mi svaki Juventusov poraz oduzme par godina života i da noćima mirno ne spavam, sve dok smo prvi na tabeli nema potrebe za preoukpacijama. 8-)

Padovan
Kontakt:

Post Postao/la Padovan » 17 feb 2013, 11:54

Nemam šta ni Conteu zamjeriti, jer sinoć je rekao da je pitao igrače, ako neko nije spreman 100%, ili je emotivno ispražnjen da se javi, ali niko se nije javio. A što kaže da je na svoju ruku promjenio tim, ponovo bi bilo što nisu igrali Matri-Vučinić jer su postozali golove u zadnjih nekoliko utakmica, ili što mijenjaš tim koji pobjeđuje.

Moje je mišljenje da se ne bi osjetilo toliko igranje u Europi, da prije i poslije Evropskim utakmica nismo do sad većinom igrali derbije, to je najveći problem, a u zadnjih 7 dana Fiorentina-Celtic-Roma. Sad se tebe spremiti za Sienu, pa nakon toga 5-6 dana da se pripremi za Napoli.
1992-1995 nikad zaboraviti...

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

FC Ljuta Krajina

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 17 feb 2013, 11:58

Ocjene za sinoćnji poraz na Olimpicu ;)

slika
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

AndreaAgnelli
Kontakt:

Post Postao/la AndreaAgnelli » 17 feb 2013, 13:20

Pepe obnovio povredu, sezona definitivno završena. Igrači će dobiti dva dana odmora i treninge će nastaviti u utorak. Pametno, da se igrači malo odmore i osvježe.

Krkanski start Tottija nad Pirlom nije teže povrijedio Pirla, do udarca je igrao dobru utakmicu, ali poslije je tačno igrao opreznije i pažljivije.

Onaj sinoćnji krkanluk De Rossija i Tottija je mila majka šta nas čeka na oranici u Napoliju 1. marta.

Zaključano

Natrag na “Juventus FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.