Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Re: Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post Postao/la nerminh74 » 17 feb 2013, 00:08

Kiselikrastavci je napisao/la: Ma o kakvim pritiscima pricas? Pusti te teorije zavjere... Sami igraci odaberu za koga ce da igraju, neki kalkulisu gdje ce bolje proci, neki se polakome da ce brze napredovati u karijeri da bi prije svega sto prije dosli do velikog novca, neki ostanu istrajni da nastupe za zemlje iz kojih poticu. Neki istraju, neki se zeznu i pokaju, a neki nikada ne znaju da li su pogrijesili ili ne. Kakvi pritisci...
nevolim te teorije zavjere, ali ovo sto sam ja napisao (precizno slovenija) potvrdila mi je osoba kojoj vjerujem tako da to nije zavjera
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

Kiselikrastavci
Kontakt:

Post Postao/la Kiselikrastavci » 17 feb 2013, 00:08

filip13 je napisao/la:
Kiselikrastavci je napisao/la:Koji? Navedite konacno te primjere?

misliš da npr. slovenci ne vrše pritisak na omića da ne igra za nas?
Kako "vrse pritisak", hajd' objasni mi to? Jel mu fizicki prijete, ucjenjuju da ce mu nauditi porodici, kako? Oni sigurno jesu dosli njemu prvi da ga nagovore da zaigra za Sloveniju, ali taj momak je dobrovoljno potpisao da ce igrati za njih, i ono sto je u sustini jedino vazno (papiri ne postizu poene), odazivao se pozivima njihove mlade reprezentacije i igrao za nju. Znaci da je Omic to izabrao, a ne Slovenci, oni ponudili, on pristao, pomislio vjerovatno da ce se bolje prodati kao slovenacki prvotimac, znaci lova, interesi, to je bilo u pitanju, a ne pritisci. A mogao je isto tako i odbiti. Sada je malo sazreo, pa se dvoumi, mada on ima perspektivu i u slovenackoj reprezentaciji. Slovenci imaju sjajne bekove, ali u reketu osim Lorbeka i Begica koji vise nisu najmladji i nemaju neki poseban izbor. Ali vracam se na pocetak posta, KAKO VRSE PRITISAK? PRIMJER?
To je samo posao. Trava raste, ptice lete, valovi udaraju u pijesak. Ja tucem ljude. (Muhamed Ali)
Potrosio sam devedeset posto zarade na pice i zene. Ostalo sam spiskao. (Dzordz Best)

Kiselikrastavci
Kontakt:

Post Postao/la Kiselikrastavci » 17 feb 2013, 00:10

nerminh74 je napisao/la:
Kiselikrastavci je napisao/la: Ma o kakvim pritiscima pricas? Pusti te teorije zavjere... Sami igraci odaberu za koga ce da igraju, neki kalkulisu gdje ce bolje proci, neki se polakome da ce brze napredovati u karijeri da bi prije svega sto prije dosli do velikog novca, neki ostanu istrajni da nastupe za zemlje iz kojih poticu. Neki istraju, neki se zeznu i pokaju, a neki nikada ne znaju da li su pogrijesili ili ne. Kakvi pritisci...
nevolim te teorije zavjere, ali ovo sto sam ja napisao (precizno slovenija) potvrdila mi je osoba kojoj vjerujem tako da to nije zavjera
Kako? Sta? Dajte ljudi malo preciznije i ozbiljnije da pricamo. Kako neko moze da vrsi pritisak na nekog igraca da igra za njihovu reprezentaciju? To prvi put cujem u zivotu. A niko ne navodi primjere, pricamo po sistemu ofrlje.
To je samo posao. Trava raste, ptice lete, valovi udaraju u pijesak. Ja tucem ljude. (Muhamed Ali)
Potrosio sam devedeset posto zarade na pice i zene. Ostalo sam spiskao. (Dzordz Best)

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 17 feb 2013, 00:14

edinjo-bih je napisao/la:Slovenci su pravili pritisak na Nurkica i Polutka, pa oni opet nastupaju za nas, ko hoce taj nadje put!
edinjo neki nemaju srecu da ih na vrjeme prepoznaju
evo ti kuzmic, on se tu negdje vrti 3-4 godine i tek prosle su ga skontali, a mogli su ga rezervisati onda kada smo igrali U-20

kiselikrastavac, vrise se pritisci na razne nacine, tipa da ce ga zvati i ako odbije tuziti FIBA-i (npr. mi smo tuzili bremera i uzeli mu 50 000 Eura) ili ako je mladzi da vise nece igrati kao npr. nurkic kada je odbio pa je odmah zaljepljen za klupu, ali je imao srece pa mu je talenat primjecen i onda ga je otkupila cedevita ili npr. tako sto su sulejmanovicevom ocu oduzeli penziju (onu socijijalnu koju dobijes poslje samo nekog perioda zivota u finskoj) ili kada ih dovedu jer daju posao nekome od njihove rodbine u tu drzavu da ce dobiti otkaz i samim tim boravisnu dozvolu, ...
nista to nije teorija zavjere, to su vec primjenjivane metode
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

filip13

Post Postao/la filip13 » 17 feb 2013, 00:20

Kiselikrastavci je napisao/la:
filip13 je napisao/la:
Kiselikrastavci je napisao/la:Koji? Navedite konacno te primjere?

misliš da npr. slovenci ne vrše pritisak na omića da ne igra za nas?
Kako "vrse pritisak", hajd' objasni mi to? Jel mu fizicki prijete, ucjenjuju da ce mu nauditi porodici, kako? Oni sigurno jesu dosli njemu prvi da ga nagovore da zaigra za Sloveniju, ali taj momak je dobrovoljno potpisao da ce igrati za njih, i ono sto je u sustini jedino vazno (papiri ne postizu poene), odazivao se pozivima njihove mlade reprezentacije i igrao za nju. Znaci da je Omic to izabrao, a ne Slovenci, oni ponudili, on pristao, pomislio vjerovatno da ce se bolje prodati kao slovenacki prvotimac, znaci lova, interesi, to je bilo u pitanju, a ne pritisci. A mogao je isto tako i odbiti. Sada je malo sazreo, pa se dvoumi, mada on ima perspektivu i u slovenackoj reprezentaciji. Slovenci imaju sjajne bekove, ali u reketu osim Lorbeka i Begica koji vise nisu najmladji i nemaju neki poseban izbor. Ali vracam se na pocetak posta, KAKO VRSE PRITISAK? PRIMJER?

perfidno,prefinjeno,na kulturan način,ne daju mu ispisnicu iz ovog ili onog kluba,vrše pritisak da familiju igrača, postoji milion načina,ne kažem da je ovo prisutno i kod omića ali može biti

santos
Kontakt:

Post Postao/la santos » 17 feb 2013, 00:29

Naravno da ce svaki savez pokusati da pridobije nekog stranog talenta koji igra kod njih ali je osnovno hoce li taj momak pristati a tu veliku ulogu igraju menadzeri i roditelji koji savjetima mnogo uticu na njih a ovi prvi gledaju prvenstveno svoj interes

malo zesci pritisak moze da postoji samo u situaciji kada igrac prihvati prvi put da igr za neku selekciju a kasnije odbije,kljucno pitanje je PRVI pristanak igranja za slovenacke selekcije a tu je u pitanju interes,karijera... 95%

u omladiskoj ekipi Olimpije su 4 stranca i oni vecinom imaju najveci ucinak i minutazu

Kiselikrastavci
Kontakt:

Post Postao/la Kiselikrastavci » 17 feb 2013, 00:33

nerminh74 je napisao/la:
edinjo-bih je napisao/la:Slovenci su pravili pritisak na Nurkica i Polutka, pa oni opet nastupaju za nas, ko hoce taj nadje put!
evo ti kuzmic, on se tu negdje vrti 3-4 godine i tek prosle su ga skontali, a mogli su ga rezervisati onda kada smo igrali U-20

kiselikrastavac, vrise se pritisci na razne nacine, tipa da ce ga zvati i ako odbije tuziti FIBA-i (npr. mi smo tuzili bremera i uzeli mu 50 000 Eura) ili ako je mladzi da vise nece igrati kao npr. nurkic kada je odbio pa je odmah zaljepljen za klupu, ali je imao srece pa mu je talenat primjecen i onda ga je otkupila cedevita ili npr. tako sto su sulejmanovicevom ocu oduzeli penziju (onu socijijalnu koju dobijes poslje samo nekog perioda zivota u finskoj) ili kada ih dovedu jer daju posao nekome od njihove rodbine u tu drzavu da ce dobiti otkaz i samim tim boravisnu dozvolu, ...
Evo ovako da pokusam da odgovorim. Iskreno ne poznajem nista od ovih primjera, nigdje to u medijima nisam procitao, ali hajde da vjerujem. Ovako ovo prvo sa tuzbom FIBA i 50.000 evra mi nista nije jasno o cemu se radi, molim da mi se ponovo i podrobnije objasni o cemu se tu radi, djeluje mi sve nepovezano, zbunjen sam. Ovo sa Nurkicem nije razlog da se popusti u izboru sto ja tvrdim i sto je i sam Nurkic dokazao da je istinito. Znaci da postoji i Cedevita i Zadar, tako je i u klupskoj kosarci, nekoga negdje ne prepoznaju, nekoga prepoznaju. A znaci i da nije opravdanje da igras za onog za koga ne zelis da igras. Lijepo promijenis klub, dokazes se ako imas kvalitet i kraj price. E' sad ovo sa Sulejmanovicem je vrlo cudan i apstraktan argument. U Finskoj sam bio samo jednom, kratko, u Espoo, i ta mi se zemlja ne cini drugacija od ostalih zemalja Unije, tj. radi se o zemlji u kojoj je uspostavljena vladavina prava. Ali kakve ima to veze sa kosarkom. Ko moze dokazati da njegov otac nije izgubio penziju iz nekog drugog razloga? E' to vec spada u sferu teorija zavjere. Klasican primjer. Ako se Sulejmanovici osjecaju ostecenim i uistinu smatraju da je to razlog, pa postoje sudovi, i medjunarodni ako treba. Zbilja, ovaj poslednji primjer nije bas vjerodostojan i bio bi vjerovatno presedan u istoriji evropskog sporta i prava. Takodje ovo za boravnim vizama je neozbiljno, nema nikakvu ozbiljnu podlogu. Ako je to uistinu tako, zasto se niko jos nije javno oglasio? Smijesno...
Molim da mi se prvi primjer dodatno pojasni.

Kiselikrastavci
Kontakt:

Post Postao/la Kiselikrastavci » 17 feb 2013, 00:38

perfidno,prefinjeno,na kulturan način,ne daju mu ispisnicu iz ovog ili onog kluba,vrše pritisak da familiju igrača, postoji milion načina,ne kažem da je ovo prisutno i kod omića ali može biti[/quote]

A i ne mora...
A ispisnica ti se uvijek mora dati, postoje razni nacini raskidanja ugovora, ali igrac se ne moze negdje drzati kao u zatvoru. Bavio sam se sportom, imao iskustva sa tim stvarima, potpisivao ugovore, zanm vrlo dobro o cemu pricam.

filip13

Post Postao/la filip13 » 17 feb 2013, 00:40

Kiselikrastavci je napisao/la:perfidno,prefinjeno,na kulturan način,ne daju mu ispisnicu iz ovog ili onog kluba,vrše pritisak da familiju igrača, postoji milion načina,ne kažem da je ovo prisutno i kod omića ali može biti

A i ne mora...
A ispisnica ti se uvijek mora dati, postoje razni nacini raskidanja ugovora, ali igrac se ne moze negdje drzati kao u zatvoru. Bavio sam se sportom, imao iskustva sa tim stvarima, potpisivao ugovore, zanm vrlo dobro o cemu pricam.[/quote]

pa niko ne govori o zatvoru,nego o perfidnom,prefinjenom pritisku,pritisku na familiju

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 17 feb 2013, 00:42

nerminh74 je napisao/la:

i ako postoji valjan ugovor, zasto se ispisnica mora dati, zato i postoje obligacioni odnosi
Evo ovako da pokusam da odgovorim. Iskreno ne poznajem nista od ovih primjera, nigdje to u medijima nisam procitao, ali hajde da vjerujem. Ovako ovo prvo sa tuzbom FIBA i 50.000 evra mi nista nije jasno o cemu se radi, molim da mi se ponovo i podrobnije objasni o cemu se tu radi, djeluje mi sve nepovezano, zbunjen sam. Ovo sa Nurkicem nije razlog da se popusti u izboru sto ja tvrdim i sto je i sam Nurkic dokazao da je istinito. Znaci da postoji i Cedevita i Zadar, tako je i u klupskoj kosarci, nekoga negdje ne prepoznaju, nekoga prepoznaju. A znaci i da nije opravdanje da igras za onog za koga ne zelis da igras. Lijepo promijenis klub, dokazes se ako imas kvalitet i kraj price. E' sad ovo sa Sulejmanovicem je vrlo cudan i apstraktan argument. U Finskoj sam bio samo jednom, kratko, u Espoo, i ta mi se zemlja ne cini drugacija od ostalih zemalja Unije, tj. radi se o zemlji u kojoj je uspostavljena vladavina prava. Ali kakve ima to veze sa kosarkom. Ko moze dokazati da njegov otac nije izgubio penziju iz nekog drugog razloga? E' to vec spada u sferu teorija zavjere. Klasican primjer. Ako se Sulejmanovici osjecaju ostecenim i uistinu smatraju da je to razlog, pa postoje sudovi, i medjunarodni ako treba. Zbilja, ovaj poslednji primjer nije bas vjerodostojan i bio bi vjerovatno presedan u istoriji evropskog sporta i prava. Takodje ovo za boravnim vizama je neozbiljno, nema nikakvu ozbiljnu podlogu. Ako je to uistinu tako, zasto se niko jos nije javno oglasio? Smijesno...
Molim da mi se prvi primjer dodatno pojasni.
tebi se treba crtati :roll:
evo, BiH je zvala Bremera za EP i ovaj nije dosao, BiH g tuzila FIBA-i i ovaj platio 50 000 eura da bi povukli tuzbu jer je znao da je mogao dobiti barem 6 mjeseci zabrane igranja, isto tako nesto moze uraditi slovenija Omicu
nurkica su slovenzi zvali da igra za reprezentaciju, on odbio i odmah mu se minutaza u laskom drasticno smanjila, ali se zeznuli zato sto se on uspio prodati Cedeviti
u finskoj Emirov otac je dobio socijalnu penziju na osnovu boravka od 5 godina, ali kako mu je sin odbio da nastupi za reprezentaciju onda su oni iskoristili klauzulu koja postoji u takvim penzijama tj. da je kvario dobar image finske odbijanjem (stetio drzavi)...
ako nisi opet shvatio onda pitaj nekog drugog

Kiselikrastavci
Kontakt:

Post Postao/la Kiselikrastavci » 17 feb 2013, 01:07

Ovako,
prvi primjer:
to prvi put cujem, ali stvarno! Po tome recimo je americki savez poslednjih godina mogao zgrnuti grdne milione zbog neodazivanja igraca da igraju za Team USA? Nevjerovatno... :shock: Ali krenimo sa etickog i pravnog aspekta u ovu polemiku. Mene drzava tuzi jer necu da igram za nju i tuzi me za 50.000 evra i jos FIBA, jedna medjunarodna sportska organizacija to aminuje :o Pa to ne samo da je kardinalno krsenje ljudskih prava, nego ja u tu zemlju nikada vise u zivotu ne bih zavirio, ma kako da se zove :shock: Ako su to metode privoljevanja da ti igraci igraju pod drzavnim grbom, onda laku noc i sportu i svemu, sve ode u pm... E' to je primjer pritiska koji nema veze sa zdravim razumom, ali bukvalno...
Ovo drugo u vezi Nurkica se u sustini slazemo, promijenis sredinu, kazes cao prethodnom klubu i kraj price. Ozbiljna kosarka se igra u mnogim zemljama Evrope, ne samo u Sloveniji. A opet ostanes dosledan svojim stavovima.
A ovo trece, opet niti ima veze s pravnim normama, niti je to u pravosudju i ustavnim sistemima zemalja clanica EU moguce! Mozda u Sjevernoj Koreji, ali to sa imidzem, ta prica ne pije vodu, nego je nista vise do teorije zavjere. Finci jednostavno ne zele da slabe svoj izbor potencijalnih reprezentativaca, racunaju sa Sulejmanovicem i to je to. Sulejmanovic se sam presao, a ako je principijelan i zeli igrati za BiH, onda ako ga sada ne puste, ne treba ni da se odaziva pozivu Finske, niko ga ne moze natjerati na to. Kada i Finci to shvate, vjerovatno ce zaigrati za BiH, a ja mu iskreno i zelim da zaigra za BiH ako mu je to zelja.

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 17 feb 2013, 01:10

Kiselikrastavci je napisao/la:Ovako,
prvi primjer:
to prvi put cujem, ali stvarno! Po tome recimo je americki savez poslednjih godina mogao zgrnuti grdne milione zbog neodazivanja igraca da igraju za Team USA? Nevjerovatno... :shock: Ali krenimo sa etickog i pravnog aspekta u ovu polemiku. Mene drzava tuzi jer necu da igram za nju i tuzi me za 50.000 evra i jos FIBA, jedna medjunarodna sportska organizacija to aminuje :o Pa to ne samo da je kardinalno krsenje ljudskih prava, nego ja u tu zemlju nikada vise u zivotu ne bih zavirio, ma kako da se zove :shock: Ako su to metode privoljevanja da ti igraci igraju pod drzavnim grbom, onda laku noc i sportu i svemu, sve ode u pm... E' to je primjer pritiska koji nema veze sa zdravim razumom, ali bukvalno...
Ovo drugo u vezi Nurkica se u sustini slazemo, promijenis sredinu, kazes cao prethodnom klubu i kraj price. Ozbiljna kosarka se igra u mnogim zemljama Evrope, ne samo u Sloveniji. A opet ostanes dosledan svojim stavovima.
A ovo trece, opet niti ima veze s pravnim normama, niti je to u pravosudju i ustavnim sistemima zemalja clanica EU moguce! Mozda u Sjevernoj Koreji, ali to sa imidzem, ta prica ne pije vodu, nego je nista vise do teorije zavjere. Finci jednostavno ne zele da slabe svoj izbor potencijalnih reprezentativaca, racunaju sa Sulejmanovicem i to je to. Sulejmanovic se sam presao, a ako je principijelan i zeli igrati za BiH, onda ako ga sada ne puste, ne treba ni da se odaziva pozivu Finske, niko ga ne moze natjerati na to. Kada i Finci to shvate, vjerovatno ce zaigrati za BiH, a ja mu iskreno i zelim da zaigra za BiH ako mu je to zelja.

bremer je znao unaprijed da se mora odazvati ;) pasos mu je pomogao ,jer se nije brojao kao stranac.

Kiselikrastavci
Kontakt:

Post Postao/la Kiselikrastavci » 17 feb 2013, 01:16

lumani je napisao/la:
Kiselikrastavci je napisao/la:Ovako,
prvi primjer:

bremer je znao unaprijed da se mora odazvati ;) pasos mu je pomogao ,jer se nije brojao kao stranac.
Kako MORA covjece? Gdje to pise? U kojem zakonu? Moras sluziti vojni rok u zemljama gdje isti jos nije ukinut, ali gdje na svijetu neki sportista MORA igrati za reprezentaciju? Pa nije on rob, on je slobodan covjek, odazivanje reprezentativnim obavezama je slobodan i licno neobavezan cin svakog sportiste. Kakvo crno mora...

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 17 feb 2013, 01:21

Kako MORA covjece? Gdje to pise? U kojem zakonu? Moras sluziti vojni rok u zemljama gdje isti jos nije ukinut, ali gdje na svijetu neki sportista MORA igrati za reprezentaciju? Pa nije on rob, on je slobodan covjek, odazivanje reprezentativnim obavezama je slobodan i licno neobavezan cin svakog sportiste. Kakvo crno mora...
u FIBA-inom pravilniku

Kiselikrastavci
Kontakt:

Post Postao/la Kiselikrastavci » 17 feb 2013, 01:32

nerminh74 je napisao/la:

u FIBA-inom pravilniku
Kako je moguce da to stoji pravilniku? :shock: Je li BH- i svaka druga reprezentacija privatni klub ili je ipak reprezentacija? To nema nigdje. U klubu se obavezujes ugovorom na saradnju, ali reprezentacija nije obavezna da sklapa ugovorne odnose sa igracima, moze s njima da se pogodi oko premija u zavisnosti od postignutog rezultata, ali da ih na takav brutalan i protivpravan nacin goni da igraju za nacionalni tim, to je protivzakonito. Moze li mi neko pokazati taj pravilnik?

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 17 feb 2013, 01:37

nerminh74 je napisao/la:

u FIBA-inom pravilniku
Kako je moguce da to stoji pravilniku? :shock: Je li BH- i svaka druga reprezentacija privatni klub ili je ipak reprezentacija? To nema nigdje. U klubu se obavezujes ugovorom na saradnju, ali reprezentacija nije obavezna da sklapa ugovorne odnose sa igracima, moze s njima da se pogodi oko premija u zavisnosti od postignutog rezultata, ali da ih na takav brutalan i protivpravan nacin goni da igraju za nacionalni tim, to je protivzakonito. Moze li mi neko pokazati taj pravilnik?
odes na fiba-nu stranicu i potrazis pravilnik

Kiselikrastavci
Kontakt:

Post Postao/la Kiselikrastavci » 17 feb 2013, 01:42

Daj mi adresu. fiba.com ili fibaeurope.com? Posto tvrdis da je ta informacija prisutna u pravilniku, molim te da mi sto prije posaljes adresu.

kobe24
Kontakt:

Post Postao/la kobe24 » 17 feb 2013, 01:47

Vidim da je neko spominjao mogucnost igranja Sulejmanovica za Slovence, vjerujte da od toga nema nista, momak iskljucivo zeli da igra samo za nasu reprezentaciju. Situacija oko njega je bas teska, a ja se iskreno nadam da cemo ga na kraju konacno i dobiti. Volio bih njega nego bilo kojeg drugog, jer je stvarno veliki potencijal i ne traze ga velike evropske ekipe bez razloga. A, ovo u vezi njegovog oca je istina, nazalost.
P.S. Ja ne znam sta je s ovim krastavcem, al' je covjek nenormalno naporan. :D
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."

Kiselikrastavci
Kontakt:

Post Postao/la Kiselikrastavci » 17 feb 2013, 01:53

kobe24 je napisao/la:Vidim da je neko spominjao mogucnost igranja Sulejmanovica za Slovence, vjerujte da od toga nema nista, momak iskljucivo zeli da igra samo za nasu reprezentaciju. Situacija oko njega je bas teska, a ja se iskreno nadam da cemo ga na kraju konacno i dobiti. Volio bih njega nego bilo kojeg drugog, jer je stvarno veliki potencijal i ne traze ga velike evropske ekipe bez razloga. A, ovo u vezi njegovog oca je istina, nazalost.
P.S. Ja ne znam sta je s ovim krastavcem, al' je covjek nenormalno naporan. :D
Cuj naporan? :lol: Pa ovde covjece kruze fantasticne price koje nemaju veze sa sportom i sto bi bili presedani svoje vrste kada je istorija sporta u pitanju. Te mora platiti 50.000 evra ako se ne odazove, te ocu oduzimaju penziju zbog sina koji nece da igra za Finsku, ne mogu produziti boravnu vizu, mislim, naucna fantastika, al' bukvalno...

storm_raider
Kontakt:

Post Postao/la storm_raider » 17 feb 2013, 02:18

A ti si dosao da ispravis tu "nepravdu" i neko je duzan tebi da salje pravilnik? Da, istina je, nije puska jedini nacin da se neko "natjera" (ucjeni) da igra za neku reprezentaciju.
Sport je lijek za tijelo i duh.

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.