kad se radi o sportu i reprezentaciji ljudi očito ne šljive tu konstitutivnost....treba biti,ali rat i politika su učinili svojeciza je napisao/la: tim stavom negiras konstitutivnost jednog kosntitutivnog naroda u BIH srba,jer ko ce onda predstavaljat srbe BIH,ako ce svi preko drine,jer BH treba bit reprezentacija i srba i hrvata i bosnjaka, nije nista manje njihova,od ostalih
Reprezentativci (fudbal)
Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_
Re: Reprezentativci (fudbal)
Po nekim treba zvati svakog muslimana koji ima iole ima "bosansko" ime i cije se prezima zavrsava na "ic". Citam pojedine postove i prosto ne vjerujem
Pored toliko kvalitetni igraca koje imamo u repki pojedini su prepali Grka pa tako da pod hitno moraju se papiri zavrsit Bicakcicu, slat delegacije sve moguce koje postoje po Kolasinca koji po mom misljenju ne zeli igrat za nas u ovom trenutku dok ga Njemci ne ****, a i procedura je dosta komplikovana.
Pa imamo pojedine koje vec igrace koji su 96,97,98 godiste vide kao perspektivnog igraca i buducnosti BIH jer ta djecurlija su u mladim selekcijama Milana, CFC, Arsenala, itd , a niko se ne pita hoceli biti sta od tih takozvanih IGRACINA.
Moja poruka je da se opustite i da vjerujete ovim momcima sto nose BIH na ledjima i onima koji su se vec dokazali ,a za tu omladinu ima vremena

Pa imamo pojedine koje vec igrace koji su 96,97,98 godiste vide kao perspektivnog igraca i buducnosti BIH jer ta djecurlija su u mladim selekcijama Milana, CFC, Arsenala, itd , a niko se ne pita hoceli biti sta od tih takozvanih IGRACINA.
Moja poruka je da se opustite i da vjerujete ovim momcima sto nose BIH na ledjima i onima koji su se vec dokazali ,a za tu omladinu ima vremena

U jednostavnosti lezi genijalnost.
Ne zive ni Bosnjaci samo u BIH
Vidim ovdje se polemise ko su i sta su Miralem i Adem,a niko da objasni kako treba,i jedan i drugi su BOSNJACI.
I nije Miralem Goran,nego Goranac,a Goranci sa Kosova su Bosnjaci,Adem Bosnjak iz Sandzaka.
Svi Muslimani koji su rasuti po bivsoj Jugoslaviji su porijeklom iz BIH,apsolutno svi. Ne zelim da na ovom forumu skrecem sa teme,ali ocigledno da Bosnjaci iz BIH nisu svjesni cinjenice,da su i Miralem i Adem porijeklo iz BIH. Njihovi preci su napustali BIH,ako procitate historiju Bosnjaka,vidjecete kako su se seljali,i morali napustati BIH,neki su zavrsavali na Kosovu,neki u Makedoniji,ali svi su htjeli ici za Tursku.Sandzak je ionako na berlinskom kongresu otet od BIH. Bosnjaci po Hrvatskoj i Sloveniji znamo da su radi posla isli po tim zemljama. Znaci svaki Bosnjak sa ovih prostora ima korijene iz BIH,apsolutno svaki. To sto smo mi mutavi,to je druga stvar,ali ovo su cinjenice.

Vidim ovdje se polemise ko su i sta su Miralem i Adem,a niko da objasni kako treba,i jedan i drugi su BOSNJACI.
I nije Miralem Goran,nego Goranac,a Goranci sa Kosova su Bosnjaci,Adem Bosnjak iz Sandzaka.
Svi Muslimani koji su rasuti po bivsoj Jugoslaviji su porijeklom iz BIH,apsolutno svi. Ne zelim da na ovom forumu skrecem sa teme,ali ocigledno da Bosnjaci iz BIH nisu svjesni cinjenice,da su i Miralem i Adem porijeklo iz BIH. Njihovi preci su napustali BIH,ako procitate historiju Bosnjaka,vidjecete kako su se seljali,i morali napustati BIH,neki su zavrsavali na Kosovu,neki u Makedoniji,ali svi su htjeli ici za Tursku.Sandzak je ionako na berlinskom kongresu otet od BIH. Bosnjaci po Hrvatskoj i Sloveniji znamo da su radi posla isli po tim zemljama. Znaci svaki Bosnjak sa ovih prostora ima korijene iz BIH,apsolutno svaki. To sto smo mi mutavi,to je druga stvar,ali ovo su cinjenice.
Titule YUG-BiH-- (6) 66/67, 84/85, 98/99, 06/07, 14/15, 18/19
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97
Sulejmani je Goranac, oni poticu sa Gore kod Prizrena i jedan deo njih se izjasnjava kao Bosnjaciadnan79 je napisao/la:Doduse on nije Albanc nego Goran ali koliko ja znam vecina Gorana je sa Kosova. Ali uglavnom nije Bosnjak...ciza je napisao/la:tebe sam razumio ,nisam znao da je albanac
Njegovi su se davno iselili ,ja mislim da je i njegov otac rodjen u uzoj Srbiji,od Goranaca poznati fudbaler je bio jos Fahrudin Jusufi a cuo sam da je porodica Igora Duljaja sa Gore
Pa sta ako je Srbin nije Srbijanac.dean je napisao/la:daDevil je napisao/la:.Sa druge strane Srbi se ljute sto Stevanovic igra za BiH,
zato jer je srbin
daa u isto vreme opravdavaju to sto Subotic igra za Srbiju.
zato jer je srbin...
ne vidim tu dvoličnost
ja se recimo nikad ne bi mogao ljutit ako bi neki srbin iz hrvatske odabrao srbiju....niti bi ga zvao "našim ukradenim talentom".... a znam da srbija ima neke sportaše koji su rođeni u hrvatskoj....idi brate ako si srbenda...."moj" sigurno nisi.....

Reprezentacija okuplja ljudi zajednicke nacionalnosti a ne veroispovesti.
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))
a sta je kod tebe srbin vjeroispovjest?

sve su pite pitice, samo burek pitac je
dean je napisao/la:daDevil je napisao/la:.Sa druge strane Srbi se ljute sto Stevanovic igra za BiH,
zato jer je srbin
daa u isto vreme opravdavaju to sto Subotic igra za Srbiju.
zato jer je srbin...
ne vidim tu dvoličnost
ja se recimo nikad ne bi mogao ljutit ako bi neki srbin iz hrvatske odabrao srbiju....niti bi ga zvao "našim ukradenim talentom".... a znam da srbija ima neke sportaše koji su rođeni u hrvatskoj....idi brate ako si srbenda...."moj" sigurno nisi.....
Razlika je u tome jarane sto su srbi u BiH konstitutivan narod i za takve se mozemo ljutiti sto ne igraju za nas dok u hrvatskoj srbi nisu konstitutivan narod i za takve i ne mora nuzno da bude zaljenja sto ne igraju za hrvatsku, u tome je razlika.
ma da su srbi ostali u Hrvatskoj sa svojom krajinom, i dalje bi više gledali prema srbiji....a teško da bi neko plakao za njima i zvao ih "našim talentima"....ipak smo ratovali protiv njih ....dadnan je napisao/la:
Razlika je u tome jarane sto su srbi u BiH konstitutivan narod i za takve se mozemo ljutiti sto ne igraju za nas dok u hrvatskoj srbi nisu konstitutivan narod i za takve i ne mora nuzno da bude zaljenja sto ne igraju za hrvatsku, u tome je razlika.
srbi su možda ostali u bih kao kontitutivan narod,ali to ne znači da je prihvačaju i da odjednom vole bošnjake...oni obično kažu da su iz RS ,a ne iz Bih....isto bi bilo i u Hrvatskoj da nije bilo Oluje...
ne vidim neku razlikuDevil je napisao/la:[
Pa sta ako je Srbin nije Srbijanac.![]()
Reprezentacija okuplja ljudi zajednicke nacionalnosti a ne veroispovesti.

- Tracy3McGrady
- Kontakt:
http://s14.directupload.net/file/d/3170 ... ed_png.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
Anfernee "Penny" Hardaway #1
@dean tvoj problem sto nisi citao knjige ili pazio na casu.Ja na sportskom forumu nemam nameru da edukujem ljude u tom smeru.Kada me budes pitao razliku izmedju napadaca i golmana onda ti mogu odgovoriti. 

Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))
+1Devil je napisao/la:@dean tvoj problem sto nisi citao knjige ili pazio na casu.Ja na sportskom forumu nemam nameru da edukujem ljude u tom smeru.Kada me budes pitao razliku izmedju napadaca i golmana onda ti mogu odgovoriti.
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q
ne treba, hvala...nisam tako nisko paoDevil je napisao/la:@dean tvoj problem sto nisi citao knjige ili pazio na casu.Ja na sportskom forumu nemam nameru da edukujem ljude u tom smeru.Kada me budes pitao razliku izmedju napadaca i golmana onda ti mogu odgovoriti.

ali da, možda je rasprava otišla u krivom smjeru...
Dean jarane nemoj se šta naljutiti ali jedna moja polovina konta da si glup, a druga polovina konta da si baš glupan.
A kolko se sjećam ovo je tema o fudbalskim reprezentativcima, a ne tema o geografiji i nacionalnoj pripadnosti.

A kolko se sjećam ovo je tema o fudbalskim reprezentativcima, a ne tema o geografiji i nacionalnoj pripadnosti.
DRUG NEBI TI PUNCA
ne ljutim se...ali ne vjerujem da ti išta kontaš, jarane mojbagrcavi je napisao/la:Dean jarane nemoj se šta naljutiti ali jedna moja polovina konta da si glup, a druga polovina konta da si baš glupan.![]()

ali razumijem da ti se možda ne sviđa nešto što sam napisao
Nek' se ti nisi naljutio, a sad što brkaš neke pojmove nije ni važno 

DRUG NEBI TI PUNCA
misliš na "srbin" i "srbijanac"?bagrcavi je napisao/la:Nek' se ti nisi naljutio, a sad što brkaš neke pojmove nije ni važno

Crveni križ Brčko distrikta saopštio je večeras da su dalju brigu oko liječenja dječaka Elvedina Deronjića preuzeli reprezentativci BiH Edin Džeko, Senijad Ibričić i Sanel Jahić.
Njioh trojica su, zahvaljujući fondaciji Pomozi.ba, preuzeli sve daljnje troškove liječenja malog Elvedina.
"Koristim priliku kako bi se zahvalio svima građanima koji su se uključili u akciji skupljanja novčanih sredstava za liječenje, onima koji su već uputili novac ili onima koji su bili spremni pomoći Elvedinu, jer su pokazali kako solidarnost ne umire.
Također, ovim putem molimo sve vas da obustavite sve dalje uplate za pomoć Elvedinu Deronjiću jer su se Crvenom krstu/križu Brčko distrikta BiH uz pomoć prijatelja iz fondacije POMOZI BA iz Sarajeva javili naši provjereni humanisti - reprezentativci Senajid Ibričić, Edin Džeko i Sanel Jahić koji su izrazili želju da pomognu u liječenju dječaka Elvedina Deronjića.
Naime, radi se o tome da su Džeko, Ibričić i Jahić preuzeli sve daljnje troškove liječenja malog Elvedina.
Još jednom VELIKO HVALA našim reprezentativcima i molimo se da liječenje bude uspješno.
Zajedno gradimo snagu humanosti", stoji u saopštenju na oficijenloj stranici Crveniog križa Brčko distrikta.
Njioh trojica su, zahvaljujući fondaciji Pomozi.ba, preuzeli sve daljnje troškove liječenja malog Elvedina.
"Koristim priliku kako bi se zahvalio svima građanima koji su se uključili u akciji skupljanja novčanih sredstava za liječenje, onima koji su već uputili novac ili onima koji su bili spremni pomoći Elvedinu, jer su pokazali kako solidarnost ne umire.
Također, ovim putem molimo sve vas da obustavite sve dalje uplate za pomoć Elvedinu Deronjiću jer su se Crvenom krstu/križu Brčko distrikta BiH uz pomoć prijatelja iz fondacije POMOZI BA iz Sarajeva javili naši provjereni humanisti - reprezentativci Senajid Ibričić, Edin Džeko i Sanel Jahić koji su izrazili želju da pomognu u liječenju dječaka Elvedina Deronjića.
Naime, radi se o tome da su Džeko, Ibričić i Jahić preuzeli sve daljnje troškove liječenja malog Elvedina.
Još jednom VELIKO HVALA našim reprezentativcima i molimo se da liječenje bude uspješno.
Zajedno gradimo snagu humanosti", stoji u saopštenju na oficijenloj stranici Crveniog križa Brčko distrikta.
1946
- Cautinho
- Kontakt:
Ima li negdje na netu stranica ili konkretno lista gdje mogu naci sve i do jednog igrača naše reprezentacije,gdje igra,datum rodjenja ,statistika u reprezentaciji?
Keep walking.
Imaš to na Transfermarktu i Soccerwayu, radi se samo o trenutno aktivnim reprezentativcima.
S tim da veliki broj igraca ima druge zastave kao sto su hrvatska, srbija, svedska, njemacka, danska...Edol je napisao/la:Imaš to na Transfermarktu i Soccerwayu, radi se samo o trenutno aktivnim reprezentativcima.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.