Safet Sušić - Pape

GospodinBuha
Kontakt:

Re: Safet Sušić - Pape

Post Postao/la GospodinBuha » 18 feb 2013, 19:49

Ko je to ometao i stvarao probleme Safetu Susicu u radu? Imali smo sasvim solidnu grupu, plus Francusku, koja je odmah na pocetku prosula bodove protiv Bjelorusije u Parizu....

Ko je kriv sto nismo otisli na prvenstvo?[/quote]

krivi su sušić ali i glavni igrači a to su džeko i spahić,
Senijad Ibričić mama i tata fuzbala

Dufresne
Kontakt:

Post Postao/la Dufresne » 18 feb 2013, 19:50

GospodinBuha je napisao/la:Ko je to ometao i stvarao probleme Safetu Susicu u radu? Imali smo sasvim solidnu grupu, plus Francusku, koja je odmah na pocetku prosula bodove protiv Bjelorusije u Parizu....

Ko je kriv sto nismo otisli na prvenstvo?

krivi su sušić ali i glavni igrači a to su džeko i spahić,[/quote]

Ali u citavom fudbalskom svijetu stoji da trener preuzima odgovornost za neuspjeh, samo kod nas ne...
Pravda za Papeta!

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 18 feb 2013, 20:07

Dufresne je napisao/la:
calcio je napisao/la:@Dufresne, imas cudan pogled na fudbal. Uvijek neko mora biti krivac za poraz? Trener ili neki pojedinac, igrac?

Prijatelju, imas fudbalski klub, dovedes trenera i postave se ciljevi za tu sezonu! Treneru omogucis uslove za rad! Zavrsi se sezona, podvuce se crta! Pitas jesu li ispunjeni ciljevi ili nisu, a uzme se u obzir sve stvari koje su se desile u toku sezone!

Ako se ne ispune uslovi, ko preuzima odgovornost za neuspjeh?

Ovo sve primjenis, nasu reprezentaciju u prethodnim kvalifikacijama?

Ko je to ometao i stvarao probleme Safetu Susicu u radu?
Koliko smo imali povreda u toku kvalfikacija?
Imali smo sasvim solidnu grupu, plus Francusku, koja je odmah na pocetku prosula bodove protiv Bjelorusije u Parizu....

Prosle kvalifikacije nisu bile neuspjesne. Mislim cak da uz sve sto se desavalo, sa suspenzijama i slicno, da je odlazak u baraz (uz borbu za prvo mjesto do zadnje minute) vrlo dobar rezultat. Francuska, Rumunija, Bjelorusija, Albanija, nije to bila neka lagana grupa kao sto neki misle.
Na kraju kvalifikacija su svi bili slozni, od igraca do Osima, pa i do ogromne vecine navijaca, da Susic treba da nastavi raditi kao selektor.

@gospodine Buha, sto je ovo tata i mama fuzbala na klupi?

TMovac
Kontakt:

Post Postao/la TMovac » 18 feb 2013, 20:10

Rikardo je napisao/la:
Dufresne je napisao/la:
Rikardo je napisao/la:Kad mi odemo na prvenstvo u Brazi opet ce se naci nezadovoljni misevi. Kako ovdje ima njih nekoliko jedva cekaju da mi izgubimo od Grcke samo da mogu pisati kontra Susica.

Kao neki dan jedan napisa "igraci su zasluzni za pobjedu nad Slovenijom", bas me zanima ko bi onda bio kriv za poraz ? Susic ? Isto tako za svaku drugu utakmicu.
Nije nego je do sada bilo, kad pobjedimo fenomenalna taktika Papeta, a kad izgubimo zato sto je Lulic napravio crveni, ili Spahic napravio penal!!!!

Pobjedili smo Sloveniju, zato sto imamo od njih 20x bolju ekipu, prvenstveno, pa onda sve ostalo!!!!
A onda opet Pape kriv sto su Seferovic, Hajrovic izabrali Svicuarsku, ... ma ja.
Pape i Savez su krivi sto nisu uradili svoj dio posla.Pape je sa Izetom razgovarao u februaru,a ovaj je tek u novembru debitirao za Svicarce,znaci citavih devet mjeseci su imali vremena.Sto se tice Izeta i Seferovica obojica su imala i imaju civilno drzavljanstvo Bosne i Hercegovine.Dakle samo im je trebalo sportsko drzavljanstvo.A igrac sam NE MOZE pokrenuti proces promjene sportskog drzavljanstva.To je na savezu da pokrene.Na igracu je samo da potpise izjavu da zeli 'promjeniti sportsko drzavljanstvo.A koju mu dostavi savez.Tako da je do saveza.Istina niko ne garantuje da bi pomenuti dvojac to potpisao,ali barem bi savez,a i selektor skinuli teret sa sebe.Tj mogli bi reci pokusali smo,mi smo svoje odradili,oni su odbili i vozdra.A ove price da igraci moraju sami sredjivati sebi papire su price za malu djecu.Ono sto igraci sami moraju jeste izganjati civilno drzavljanstvo,a to je pomenuti dvojac imao.Tako da je ovdje krivica 75% Papeta i saveza i 25% krivica samih igraca.I to je to.
Ne idem ja na tu prokletu utakmicu da vidim "svemirski" fudbal, jer nema ga ovdje. I još dugo ga neće biti. Idem da gledam Želju zato što samo tih par sati imam osjećaj da negdje pripadam, da je nešto moje!

Dufresne
Kontakt:

Post Postao/la Dufresne » 18 feb 2013, 20:15

calcio je napisao/la:
Dufresne je napisao/la:
calcio je napisao/la:@Dufresne, imas cudan pogled na fudbal. Uvijek neko mora biti krivac za poraz? Trener ili neki pojedinac, igrac?

Prijatelju, imas fudbalski klub, dovedes trenera i postave se ciljevi za tu sezonu! Treneru omogucis uslove za rad! Zavrsi se sezona, podvuce se crta! Pitas jesu li ispunjeni ciljevi ili nisu, a uzme se u obzir sve stvari koje su se desile u toku sezone!

Imali smo sasvim solidnu grupu, plus Francusku, koja je odmah na pocetku prosula bodove protiv Bjelorusije u Parizu....

Prosle kvalifikacije nisu bile neuspjesne. Mislim cak da uz sve sto se desavalo, sa suspenzijama i slicno, da je odlazak u baraz (uz borbu za prvo mjesto do zadnje minute) vrlo dobar rezultat. Francuska, Rumunija, Bjelorusija, Albanija, nije to bila neka lagana grupa kao sto neki misle.
Na kraju kvalifikacija su svi bili slozni, od igraca do Osima, pa i do ogromne vecine navijaca, da Susic treba da nastavi raditi kao selektor.

@gospodine Buha, sto je ovo tata i mama fuzbala na klupi?
Ako je cilj bio da ne odemo na EP, onda nisu bile neuspjesne... 8-)
Pravda za Papeta!

GospodinBuha
Kontakt:

Post Postao/la GospodinBuha » 18 feb 2013, 20:17

ibričić je na klupi u reprezentaciji jer neće više da pije i derneći po gradu,samo ga virtuoznost drži u širem spisku i javnost koja prepoznaje genije,inaće klan okolo tima je imao pokušaj daga eliminiše preko pojedini medija,ali znajte da nemate šanse,ibro sad kad nema misketa ide u prvi sastav,a čim ode spahić poslije ovih kvalifikacija ako održi riječ,ibro je kapiten a džeko zamjena.
Senijad Ibričić mama i tata fuzbala

Dufresne
Kontakt:

Post Postao/la Dufresne » 18 feb 2013, 20:18

Kao neki dan jedan napisa "igraci su zasluzni za pobjedu nad Slovenijom", bas me zanima ko bi onda bio kriv za poraz ? Susic ? Isto tako za svaku drugu utakmicu.[/quote]

Nije nego je do sada bilo, kad pobjedimo fenomenalna taktika Papeta, a kad izgubimo zato sto je Lulic napravio crveni, ili Spahic napravio penal!!!!

Pobjedili smo Sloveniju, zato sto imamo od njih 20x bolju ekipu, prvenstveno, pa onda sve ostalo!!!![/quote]

A onda opet Pape kriv sto su Seferovic, Hajrovic izabrali Svicuarsku, ... ma ja.[/quote]

Pape i Savez su krivi sto nisu uradili svoj dio posla.Pape je sa Izetom razgovarao u februaru,a ovaj je tek u novembru debitirao za Svicarce,znaci citavih devet mjeseci su imali vremena.Sto se tice Izeta i Seferovica obojica su imala i imaju civilno drzavljanstvo Bosne i Hercegovine.Dakle samo im je trebalo sportsko drzavljanstvo.A igrac sam NE MOZE pokrenuti proces promjene sportskog drzavljanstva.To je na savezu da pokrene.Na igracu je samo da potpise izjavu da zeli 'promjeniti sportsko drzavljanstvo.A koju mu dostavi savez.Tako da je do saveza.Istina niko ne garantuje da bi pomenuti dvojac to potpisao,ali barem bi savez,a i selektor skinuli teret sa sebe.Tj mogli bi reci pokusali smo,mi smo svoje odradili,oni su odbili i vozdra.A ove price da igraci moraju sami sredjivati sebi papire su price za malu djecu.Ono sto igraci sami moraju jeste izganjati civilno drzavljanstvo,a to je pomenuti dvojac imao.Tako da je ovdje krivica 75% Papeta i saveza i 25% krivica samih igraca.I to je to.[/quote]

:idea:
Pravda za Papeta!

Kvota
Kontakt:

Post Postao/la Kvota » 18 feb 2013, 20:34

Ma ovde bi neki forumasi dali da Safet lize dupe pojedinim fudbalerima da bi igrali za nas ,MA DAJTE SE MALO UOZIBILJITE! Jel vama POJEDINCIMA ova reprezentacija lici na SPRDACINU! Ko voli ovu zemlju i sveti nam grb i ko ce ostavljat srce na terenu BUJRUM a ko se dize iznad svetinje neka razguli i daleko mu kuca od Bosne bila!

mancity
Kontakt:

Post Postao/la mancity » 18 feb 2013, 20:43

Mi nemamo tu sirinu da bi napravili neki rezultat, Imamo 4,5 igraca koji nesto vrijede u svijetu. koji igraju u reprezentaciji i kada sjede u klubu na klupi(nisu u formi), jer i takvi su bolji od ostalih. Spustimo se malo na zemlju, nama da dodju tri Del Bosquea ne mogu od nase reprezentacije napravit Spaniju! Ove kvalifikacije imamo podjednake sanse sa Grcima! I Slovake ne treba otpisati. Sve dosadasnje kvalifikacije uspjeh je bio 2. mjesto! Lijepo je sve svoje smatrati najbolje, najljepse, najjace, naj,naj,naj... ali pogledajmo malo oko sebe i skinimo paucinu sa ociju!!!
Jose Mourinho``I don't know if it is this season or next season with Roberto, or with another person in the future, but normally in the direction the club is going, sooner or later they will win the big cup.''

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 18 feb 2013, 22:34

Dufresne je napisao/la:

Cuj ovog k'o da je sad ustao iz zimskog sna.
Pa fakat nema pojma da je repka jedno vrijeme bila ni na zemlji ni na nebu.Ili ti ga suspenzija.
Da Salihovica koja je vrlo vazna karika nije bilo pola kvalifikacija.
Da su vecina novinara okvalifikovala kradju Skotskog sudije kao reprizu Irske i Henrijeve ruke.Ili mozda famozna Blaterova steta bi bilo da se svjetsko igra bez Ronalda kad smo Portugal izvukli u barazu.
Da fakat nam pola repke igraju ili su igrali u klubovima koje moras dobro proguglati nebi li ih pronasao.
Da je selektor Turske primao ni manje ni vise nego 100 puta vecu platu od naseg pa opet nije sa Turskom nikud otisao,iako su imali sasvim dobru repku.
Da nam repku izbjegavaju skoro svi pocev od potencionalnih igraca do bilo kakvih trenera.Ti igraci ne vide prosperitet a treneri nece da rade za klikere.
Ima toga jos.zato @dufresne mani se suplje.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

soko
Kontakt:

Post Postao/la soko » 18 feb 2013, 22:45

harishp je napisao/la:
Dufresne je napisao/la:

Pa fakat nema pojma da je repka jedno vrijeme bila ni na zemlji ni na nebu.Ili ti ga suspenzija.
Da su vecina novinara okvalifikovala kradju Skotskog sudije kao reprizu Irske i Henrijeve ruke.Ili mozda famozna Blaterova steta bi bilo da se svjetsko igra bez Ronalda kad smo Portugal izvukli u barazu.
Da fakat nam pola repke igraju ili su igrali u klubovima koje moras dobro proguglati nebi li ih pronasao.
Da je selektor Turske primao ni manje ni vise nego 100 puta vecu platu od naseg pa opet nije sa Turskom nikud otisao,iako su imali sasvim dobru repku.
Da nam repku izbjegavaju skoro svi pocev od potencionalnih igraca do bilo kakvih trenera.Ti igraci ne vide prosperitet a treneri nece da rade za klikere.
Ima toga jos.zato @dufresne mani se suplje.
nemoj tako vidis pise "Treneru omogucis uslove za rad!"

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 18 feb 2013, 22:50

Jest ali on govori za klub.
Nasa repka to jest savez nema para ni za normalne dresove,vec vrece ljudima navlace :mrgreen:
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 18 feb 2013, 23:36

Ovo plus kakav dobar ugovor sa dovoljno minuta kao poklon Susicu od foruma SS.ba i svi problemi repke su rijeseni. Jos mu mozda ukucati i memorisati sve brojeve. Ali ono slucajno stavimo 10 puta Vrsajevica, ali ispod brojeve od ovih za koje jos nije nikad cuo.

slika
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

BlazKraljevic
Kontakt:

Post Postao/la BlazKraljevic » 19 feb 2013, 00:15

TMovac je napisao/la:

Pape i Savez su krivi sto nisu uradili svoj dio posla.Pape je sa Izetom razgovarao u februaru,a ovaj je tek u novembru debitirao za Svicarce,znaci citavih devet mjeseci su imali vremena.Sto se tice Izeta i Seferovica obojica su imala i imaju civilno drzavljanstvo Bosne i Hercegovine.Dakle samo im je trebalo sportsko drzavljanstvo.A igrac sam NE MOZE pokrenuti proces promjene sportskog drzavljanstva.To je na savezu da pokrene.Na igracu je samo da potpise izjavu da zeli 'promjeniti sportsko drzavljanstvo.A koju mu dostavi savez.Tako da je do saveza.Istina niko ne garantuje da bi pomenuti dvojac to potpisao,ali barem bi savez,a i selektor skinuli teret sa sebe.Tj mogli bi reci pokusali smo,mi smo svoje odradili,oni su odbili i vozdra.A ove price da igraci moraju sami sredjivati sebi papire su price za malu djecu.Ono sto igraci sami moraju jeste izganjati civilno drzavljanstvo,a to je pomenuti dvojac imao.Tako da je ovdje krivica 75% Papeta i saveza i 25% krivica samih igraca.I to je to.
Uvijek, ali bas uvijek se nadje neka drchela da postavi nesto slicno ovome gore. Mislio sam da ce i najveca budala stati nakon onogo sto se nedavno desavalo oko baloavog Izmeta i djubreta Seferovica, ama jok...odnekud izviri, izmili iz neke shashe i ove ga: kriv je Pape, kriv je savez. ON zna kad je bio koji kontakt, on zna ko treba pokrenuti koju proceduru???? Pa bolan bio i tesko se razbolio, da bi pokreno preceduru moras imati odobrenje od doticnog, mora ti reci da hoce da ti pokrenes proceduru. Pa jadan bio i o jadu se zabavio, zar ti nista i ne znaci to sto su Dzeko i Spaha slali poruki NA DAN UTAKMICE? Zar nisu onoga majmuna Sefera dovlacili na nekakve priredbe po Sarajevu, prolasili ga najboljim igracem do, ne mogu sjetiti koliko godina, vodali ga ko da je Rivelinjo i Zairzinjo, a on prvom prilikom zbrisao za Svajcarsku, y... mu sva Svajcarska roditelje.Ako ti je cilj da samo privuces paznju, da sa nekim izmjenis misljenje, da te ko fol u nesto ubjedjuju jer u stvarnom zivotu te odmah zaceraju u tri krasne, onda nadji nesto iole realno, nesto sto i moze biti nemoj se ovuda prosipati. Vjerujem da te se stide i hejteri tipa Nihce, Gringe, Principala i slicnih.

BlazKraljevic
Kontakt:

Post Postao/la BlazKraljevic » 19 feb 2013, 00:26

Principatus je napisao/la:Ovo plus kakav dobar ugovor sa dovoljno minuta kao poklon Susicu od foruma SS.ba i svi problemi repke su rijeseni. Jos mu mozda ukucati i memorisati sve brojeve. Ali ono slucajno stavimo 10 puta Vrsajevica, ali ispod brojeve od ovih za koje jos nije nikad cuo.

slika
Molio bih te da mi odgovoris jesili ti imao ovaj nik prije jedno 2 godine kad sam zadnji put citao ovaj forum (naravno ne recunajuci ovaj period odkako sam se prijavio) ?
Iskreno mislim da su ukrao nick i password onome tipu jer ovo sto citam su takve gluposti i budalastinje koje onaj ne bi mogao izmisliti. Ono je bio neki lik sa britkim, vickastim komentima da sam uzivao citajuci, a ova sada sto citam pod tim nickom nije ni za k.... Mozda i grijesim, mozda je u pitanju drugi, slican nick, ali sam dobro zapamtio da je ugavnom koristio slike Ibisevica. Ovaj gore post je kao trebao bitu smijesan :lol:

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 19 feb 2013, 01:05

1. Nemoj uzimati sve suvise za ozbiljno. Komentari ovog stila su jos samo ironicni odgovori na gluposti koje se ovdje mogu procitati. To jest pravdanje i aminovanje svega sta Susic radi.

2. Ovo iznad nije sala i ne treba da bude smijesno, jer to je zalosno, a ne komicno.

3. Ja nisam hater. Dakle nema potrebe da me svrstavas u neke grupe. Bit ce mi izuzetno drago ako bas legenda BiH fudbala uspije da odvede nasu repku na SP. U onoj utakmici protiv Rumunije, kada smo pobijedili, Susic je po meni dao najbolje komentare u ovom citavom periodu, jer je dolazilo od srca, time me je kupio. No sa svojom nonsalantnosti naspram svom poslu sigurno ne cini nista dobro. Nekad mi manje smeta sam Susic i njegove nekad amaterske greske, nego kada ljudi slijepo pokusavaju da opravdaju sve, i pri tome svaku kritiku dozivljavaju kao napad na samog sebe i licni neuspijeh.

Ne pljujem po Susicu kad postavim njegovu izjavu gdje kaze da nema kontakta sa Misketom, niti ista zna u pitanju njega. Onda znam dobro kakav je kontakt imao sa drugima, koji su usput popljuvani. Isto nisam pljuvao po Zahirovicu, kada sam rekao da je presao u Bijelorusiju. No neke i sama istina vec vrijedja. Ne volim kad ljudi lazu, ali najgore je sam sebe lagati. A mi ovdje ne pricamo o visoj matematici nego o ociglednim stvarima i greskama.

4. Zbog 3. pisem ovakve komentare, jer se ne isplati bolje pisati.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

BlazKraljevic
Kontakt:

Post Postao/la BlazKraljevic » 19 feb 2013, 04:25

Principatus je napisao/la:1. Nemoj uzimati sve suvise za ozbiljno. Komentari ovog stila su jos samo ironicni odgovori na gluposti koje se ovdje mogu procitati. To jest pravdanje i aminovanje svega sta Susic radi.

2. Ovo iznad nije sala i ne treba da bude smijesno, jer to je zalosno, a ne komicno.

3. Ja nisam hater. Dakle nema potrebe da me svrstavas u neke grupe. Bit ce mi izuzetno drago ako bas legenda BiH fudbala uspije da odvede nasu repku na SP. U onoj utakmici protiv Rumunije, kada smo pobijedili, Susic je po meni dao najbolje komentare u ovom citavom periodu, jer je dolazilo od srca, time me je kupio. No sa svojom nonsalantnosti naspram svom poslu sigurno ne cini nista dobro. Nekad mi manje smeta sam Susic i njegove nekad amaterske greske, nego kada ljudi slijepo pokusavaju da opravdaju sve, i pri tome svaku kritiku dozivljavaju kao napad na samog sebe i licni neuspijeh.

Ne pljujem po Susicu kad postavim njegovu izjavu gdje kaze da nema kontakta sa Misketom, niti ista zna u pitanju njega. Onda znam dobro kakav je kontakt imao sa drugima, koji su usput popljuvani. Isto nisam pljuvao po Zahirovicu, kada sam rekao da je presao u Bijelorusiju. No neke i sama istina vec vrijedja. Ne volim kad ljudi lazu, ali najgore je sam sebe lagati. A mi ovdje ne pricamo o visoj matematici nego o ociglednim stvarima i greskama.

4. Zbog 3. pisem ovakve komentare, jer se ne isplati bolje pisati.
Jasno je da nikada sve nije izrazito crno ili bijelo, krajnje desno ili lijevo, pa je tako i sa Safetom Susicem. Medjutim, ako bi birao radije bi se prikljucio onima koji su krajnje pozitivni jer je situacija takva. Zar nismo prvi na tabeli, zar ne igramo najljepsi fudbal, zar nismo ostali neporazeni od jedne Grcke u Atini dok smo od tih istih Grka fasungu primali u po Zenice, zar nismo nekoliko mladica koji su prosli sve mladje selekcije transformisali u A reprezentativce? Sta sad, yeboga ti...moramo traziti dlaku u jajetu, ko da je bitno je li Cocalic ili Ljevakovic odn Vrsajevic ili Sunjic, Vrancic, Svraka, Sesar...selektor je taj koji zna sta mu treba ionako ce tesko neko od pobrojanih biti neki nosilac igre odnosno tesko da ce od njega nesto zavisiti. A najvise se razocaram kada vidim da se, na neki nacin normalni ljuci, prikljuce coporu i hajci iskomplesiranih debila, pa s'tim u vezi mi je jos i cudnije ovo pominjajne Vrsajevica, sasvim solidnog igraca za nase prilike, momka koji je ovo sto je odigrao, odigrao je na visem nivou nego sto su mnogi ocekivali. Svraka i Sesar takodje!
Safet ima ponekada blentavih izjava i nesredjenih recenica, ali zar covjek jedan dugi period od nekih 20-ak plus godina, nije zivio van BiH, a uostalom fudbaleri i nisu bas poznati po nekakvom akademskom izrazavanju i gramatickom sklopu recenica. Sve dok dobro stojimo, dok smo u vrhu, koga boli k... je li Susic izbacio glagol iz recenice, je li se malo zapetljao, je li mozda u glavi ima Francusku ili Tursku gramatiku dok prica na Bosanskom? Realno gledajuci ja ne ocekujem da odemo na SP direktno, mislim da cemo negdje kiksati a da ce Grci kao i uvijek nekako se provuci. Baraz (da ponovo taj strsni baraz) nam ne bi trebao izmaci, posebno nakon poraza Slovaka kod kuce. A onda treca-sreca i odlazak u Brazil. Ako Bog Da.

Dufresne
Kontakt:

Post Postao/la Dufresne » 19 feb 2013, 09:57

Ima toga jos.zato @dufresne mani se suplje.[/quote]

Ja zaista ne razumijem zasto si napisao ovo sve gluposti, na moje pitanje "ko je kriv sto nismo otisli na proslo EP?
Po tvome oni koji su krivi sto nismo otisli na prvenstvo:

- Sto se tice suspenzije, predpostavljam da su licno Spahic, Dzeko i Susic dolazili i pregovarali sa delegatima FSRS i kantonalnim savezima za reformu statuta NSBiH, niko nije znao kad je se Pape potajno sastajao Platinijem i sastavljao strategiju, kako da se spasi bh. fudbal.... :lol: Pape danima nije mogao da spava zbog potencijalne suspenzije...Za te probleme, je UEFA uvela komitet za normalizaciju, sastavljenu od nasih fudbalskih velikana da rjesavaju, sto su na kraju i rjesili...Plus, Pape je uz sebe na klupi uvijek imao Osima, koji svaku utakmicu bio uz njega... Toliko oko suspenzije...

- Mi smo u prethodnim kvalifikacijama smo odigrali 10 utakmica, plus 2 utakmice baraza...A ti vrati film, i prebroj koliko je utakmica nije odigrao Salihovic... Znaci ovdje je opravdanje sto u par utakmica nismo imali jednog igraca... :roll: Vraticu, se na ovaj primjer na to sto si pisao malo nize o potencijalnim reprezentativcima...

- Da je Spahic napravo glupost u Parizu - jeste... :evil: Ali o tome ja govorim, kad si ti dosao, da spasavas svoju kozu protiv Francuske u Parizu, u utakmici, koja je bila odlucujuca i za Francuze, onda nemamo nista pricati dalje... Svi znaju, da UEFA i FIFA stite velike, da je im u cilju prvo na prvenstvima vide velike ekipe, pa onda male... Da Spahic nije napravio penal, utakmica bi se igrala sve dok Francuzi ne bi dali gol, i onda naravno baraz... Ko je ocekivao sa onakvim Portugalom da ih dvomecu mozemo proci? Izvukli smo nerjeseno u Zenici i to je realno nas vrh, ali su nas u drugoj utakmici otresli k'o beba zvecku i to je realan omjer snaga... Ali kad se ti nadjes u situaciji da hoces postici rezulatat protiv Francuske ili Portugala, to je vec propala misija, mi takve ekipe mozemo uhvatiti "na krivoj nozi" jednu utakmicu, ali nadigravati se sa njima... :roll: Ali se ovdje postavlja opet pitanje zasto je se rezultat trazio utakmici protiv Francuza u Parizu i dvomecu protiv Portugala, kad je se tu znalo da cemo ako bude bilo potrebe protiv sebe imati UEFU,FIFU, sudije Platinija, Blatera itd? Zasto se nije rezultat osigurao u drugim laksim utakmicama? Zasto su bodovi gubljeni protiv Albanije i Rumunije, tek tako? Zasto nismo uspjeli da predjemo centra protiv Francuza na Kosevu, a u Parizu smo od njih bili bolji 5x? Vjerovatno je opet UEFA zajedno za rumunskim nacionalistima i albanskom mafijom napravila urotu da tu izgubimo bodove....Mi na proslo EP nismo otisli radi tri utakmice:

1. Francuska na Kosevu
2. Albanija u gostima
3. Rumunija u gostima

Eh sad mene interesuje, cija je greska da mi protiv Francuza na Kosevu ne predjemo centar, a odemo u Pariz i 70 minuta ih drzimo u dzepu?
Cija je greska da odemu u Rumuniju i da ne sutnemo loptu na gol, i onda ih bez problema dobijemo na Bilinom polju?

Ponavljam, ovdje niko ne ocekuje pobjede protiv Francuza i Portugalaca, ali ocekujem pobjede protiv ekipa koje su slabije od nas i koje su u rangu sa nama, a to Pape nije uradio!
Ko trazi razloge u povredi Salihovica, penalu Spahica i slicno, trazi uzrok na pogresnom mjestu!!!!

- Sto se tice, igraca koji igraju u slabijim klubovima, to cu se doci do potencijalnih igraca! Ali opet mala regresija? Uzmi sastav Grcke iz 2004, pa vidi u kojim klubovima su igrali njihovi igraci, ali ih to opet nije sprijecilo da osvoje prvenstvo protiv jednog Portugala, heeej jednog Portugala u sred Lisabona pred 80,000 gledalaca!!!! Grcka je dokaz kad postoji organizacija i sistem rada, profesionalizam i maksimalna posvecenost poslu!!!! Ali pazi, mi ne govorimo ovdje da BiH osvoji prvenstvo, nego da ode na njega!!!! Nemoj molim te samo da ti argument na ovo bude, kako su Grci nevjerovatno sretni!!!!

- Ovo mi je vrh tvoje price... :roll: De mi samo reci, kakvih dodirnih tacaka ima visina plate turskog selektora sa tim sto mi nismo otisli u Poljsku i Ukrajinu!!!! Molim te mi objasni ovu tezu!!!!

- Potencijalni igraci, ja mislim da je ovdje suvisno komentarisati... Pape, poznat po nevjerovatnom znanju iz drustvene nauke zvane Logika, posebno je superioran kada koristi induktivni sistem, pokazan na primjeru Harisa Seferovica;

Premisa 1: Haris Seferovic je rodjen u Svicarskoj.
Premisa 2: Haris Seferovic je igrao za sve mladje uzraste Svicarske.
Premisa 3: Haris Seferovic je pozvan na rostilj u Ljubljanu, na koji je se nije odazvao, nego je prihvatio poziv
jednog trenerskog anonimusa Hicvelda i odigrao 15 minuta u toj prijateljskoj utakmici.

Iz ove prethodne 3 premise, sistemom induktivnog donosenja odluka, Pape izvodi zakljucak da je SASVIM LOGICNO DA HARIS SEFEROVIC IGRA ZA SVICARSKU!!!! :evil:

Ako je pri tome dodamo, da u reprezentaciji imamo samo, ali samo dvojicu napadaca, od kojih jedan ima 27, a drugi 29 godina, a da pri tome nemamo ni na vidiku njihove buduce zamjene, zakljucak da je logicno da Haris Seferovic zaigra Svicarsku, je jos vise ocigledan!

Eh sad logicni primjer Harisa Seferovica, cemo da uporedimo sa nelogicnim primjerom Asmira Begovica...

Premisa 1: Asmir Begovic rodjen u Trebinju, BiH, pocetkom rata odlazi u Kanadu!
Premisa 2: Igra za mlade selekcije Kanade
Premisa 3: Odbija pozive da zaigra za BiH
Premisa 4: Daje izjave za kanadske medije da ga ne interesuje BiH, da ce samo igrati za Kanadu
Premisa 5: Igra prijateljske utakmice za reprezentaciju Kanade
Premisa 6: Odziva za na zvanicne utakmice Kanade, samo sto sjedi na klupi i ne upisuje zvanicne minute za Kanadu...

Na osnovu ovih 6 premisi, Ciro na osnovu do sad nepoznatog sistema zakljucivanja poziva Asmira Begovica u reprezentaciju BiH, i u utakmici protiv Estonije ga uvodi u zadnjih 15 minuta!!! Na osnovu tog nelogickog postupka Cire, mi trenutno imamo na golu imamo golmana, koji je po slobodnoj procjeni u grupi od 10-15 najboljih golmana na svijetu! Zato moramo da zahvalimo Ciri, na ovom vrlo nelogickom potezu!!!!

Utakmica protiv Slovenije nam je pokazala slijedece;

1. Da nam je odbrana i dalje boljna tacka!
2. Da apsolutno nemamo klupe!
3. Da nam trenutno igra dosta zavisi, od poteza jednog igraca - Pjanica!

Ako hocemo, da rjesimo prva dva problema treba maksimalno da se potrudimo da svaki igrac koji ima minimalno i promil sanse da zaigra za nas, da to se i desi!!! Sa rjesavanjem, prva dva problema, skidamo veliki pritisak i sa Pjanica i sami tim, dobijamo jacu i bolju ekipu!!!

Ko hoce da nadje opravdanje, sto nismo otisli na prethodno EP, u tome sto je Salihovic bio povrijedjen, sto je Spahic napravio penal, sto je Lulic dobio crveni Portugalu ili cak sto turski selektor ima vecu platu od Papeta, nek ga i dalje trazi u tome...

- Pape je glavni krivac sto nismo otisli na zadnje EP
- Ima sansu da bude jedan od glavnih krivaca, sto se bude prosirila baza igraca za reprezentaciju

Dobio je jos jednu sansu da nas odvede na prvenstvo, ako nas ne odvede (ja se najiskrenije nadam da se to nece desiti), predpostavljam da ce opravdanje za to da bude grcka sreca, a nas baksuzluk...

Zapamtite, Brazil je jos daleko: mec sa Grcima, dvomec sa Slovacima i gostovanja u Litvaniji i Latvji...

Zivi bili, pa vidjeli... 8-)
Pravda za Papeta!

Batko
Kontakt:

Post Postao/la Batko » 19 feb 2013, 10:00

Naklon za trud, manje vise se slazem sa vecinom.....U globalu dobar tekst...

ahmic
Kontakt:

Post Postao/la ahmic » 19 feb 2013, 10:10

Brazil je daleko,jos...Ima Sajo nekih nelogicnosti i puno mu treba da uvidi kvalitet..Begovic je skoro ga bio odkantao,zbog slomljenog Hasagica...Al ,gotivim ga jos ..

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.