FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

NYKnicks Fan
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la NYKnicks Fan » 19 feb 2013, 00:55

Romariooo je napisao/la:
Saurman je napisao/la:Tržišna vrijednost Gomeza je 42 mil uz ovo dodati 10 mil i mislim da bi Atletico bio zadovoljan.
heh, kad bi bayern poslao ovakvu ponudu za falcao-a, ljudi bi umirali od smijeha, cuj gomez i 10 miliona, ne bi ljudi gomeza dzaba uzeli vjerovatno,sta ce im on, hoce kes i doveli bi nekog mladog mocnog igraca, kamoli da ga racunaju 40 miliona, gomez stvarno ne vrijedi nesto puno, to sto daje puno golova ne znaci mnogo, realno gledajuci falcao je tripu bolji napadac i ako gomez vrijedi 40, onda falcao 120 miliona

bayern ako misli dovesti falcao-a mora napraviti neku spektakularnu ponudu, vidjeli smo kako ste prosli s javi martinezom, 40 miliona on je placen, a nije ni blizu mocan igrac kao falcao, koji je vjerovatno najbolji klasicni napadac u svijetu, cifre ce tu biti vrtoglave, moguce i oko 70 miliona, ako dodje kojim slucajem u bayern tek tad cete vidjeti koja je to klasa za jednog gomeza kojeg je i mandza zasjenio

cuj gomez plus 10 miliona za falcao-a, onda bi moglo i mandza i 5 miliona, stvarno smijesno, da neko da najboljeg spica u svijetu za mandzinu zamjenu i 10 miliona, nemam rijeci
Ti visis na ovoj temi u pm.

gerdmuller
Kontakt:

Post Postao/la gerdmuller » 19 feb 2013, 03:44

smopiBVB je napisao/la:Znam da mu je tolika vrijednost na TM-u ali...sumnjam da bi Atletiko bio zadovoljan!Sta ces kad ce ovi siromasi ponuditi 60-70 milki i mislim da ce prije to prihvatiti nego Gomonju i kesh!Jos jedna stvar,mislim da za Gomonju niko nece dati 40 milki,jeste da trpa i da je masina za golove ali...Naravno,to je moje misljenje!

Nego,zaboravih reci!Nedavno mi lik kojeg znam pokazuje klip,bio na tekmi bayo-real,polufinale LP prosle sezone na AA...Jao atmosfere,Boze sacuvaj...Mislim,nije me toliko pogodilo,jer bayo i real nisu klubovi koji me "ispunjavaju" i koji me posebno zanimaju(koje volim) ali opet,polufinale LP uzivo :o
mozes malo pojasnit? jesi se pozitivno iii negativno iznenadio?
"Primili smo nekoliko zahtjeva od određenih ljudi iz cijeloga svijeta:Amerika,Arapske zemlje ... koji zele da ulazu novac u nas Bayern.Odbio sam sve.Zasto? Jer nasi navijaci to ne vole."
- Karl-Heinz Rummenigge

secer
Kontakt:

Post Postao/la secer » 19 feb 2013, 08:59

smopiBVB je napisao/la:@secko
Druze,mislim da ti to bilo koji fotograf ili kamerman(bar ovi sto rade svadbe i sl zahebancije)moze napraviti,naravno ako hoces da se to uklopi kako treba i izgleda profesionalno,a ne kosta puno ;)
ih, ne smije to u ruke nekog fotografa/kamermana.
to sto ce se aBd snimati nije za svacije oci, a pogotovo nije za onog ko bi to mog´o predati muriji. ;)
Vecina vas vec prosla Arsenal :roll:
Imate razlog biti optimisti,u svemu ste jaci i bolji ali...previse podcjenjivanja ;)
jok, ne podcjenjujemo.
lopta je okrugla, zar ne?
lahko se moze desiti da nas arsenal izbaci.
ali, isto tako treba rec´ da nam bayernove ulijevaju sigurnost i optimizam.
vido, lajkovo, da **** i mogu da umrem XD

film i kinematografija - tema gdje ne postoji vlastito misljenje, samo klaretovo i pogresno!

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 19 feb 2013, 09:51

Očekivani sastavi za večerašnji meč u Londonu ;)

slika
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Chuckie
Kontakt:

Post Postao/la Chuckie » 19 feb 2013, 10:45

Romariooo je napisao/la:davno sam ja govorio da se bayern treba kutarisati robena, jos prije pocetka prosle sezone, vidljivo je bilo da pada u formi konstantno i da su povrede koje se gu uvijek mucile jos i cesce postale, proslu sezonu pokazalo se da su ga trebali prodati dok su jos mogli i neke novce uzeti, malo je igrao, i sto je odigrao uglavnom je ostao tragicar teski, ova sezona naravno nastavak svega toga, miler je za njega postao maradona, tesko da ce ga sad iko kupiti i za male pare, taj covjek nosi jednostavno neku nesrecu sa sobom i na licnom i timskom planu, tragicar je bio u finalu svjetskog prvenstva kad je imao mec loptu, ne samo dakle u bayernu tragicar, znanje je uvijek imao, al kad se sve sabere, bolje da ga se bayern davno kutarisao

sto se tice arsenala, ili ti ga vengerove nejaci, bayern je izrazito bolja ekipa i samo treba mirno i pametno to odraditi, jako male sanse ima arsenal, u prvoj utakmici nosit ce ih publika, trcat ce ko ludi, ali ce vjerovatno ponovo pokazati svoju naivnost, sad su slabiji i naivnije nego ikada, bayern to mora iskoristiti i iskontrolisati prvu utakmicu

kao da gledam, arsenal ce pokusati navaliti od pocetka, bayern im mora uzeti loptu i kontrolisati posjed lopte da ih primiri, ta vengerova djeca mogu biti opasna ako ih krene od pocetka dobro i razmasu se, al bayern ima puno vise znanja i iskustva u ovakvim utakmicama, u prvih pola sata ce ih smiriti, a onda i kazniti njihovu naivnost, arsenal ima sanse jedino ako bayern izuzetno lose odigra i totalno podbaci iz nekog razloga, al to je tesko za ocekivati

ne smije vas zavarati ime i ugled koji arsenal ima kao i cinjenica da su godinama bili u vrhu, sad je to druga prica, podolski, giroud, gervinjo, cazorla, arteta i jos neki prvotimci nemaju bogzna kakvo iskustvo u ligi prvaka, oni sto su arsenalu nabili rejting su i otisli, ovo sto je sad ostalo doslo je iz manjih ekipa, ili su igraci koji su nekada grijali klupu, slab je arsenal jednostavno za ovakve bitke i bayern ako to rutinski ne prodje to moze znaciti jedino da nesto kod bayerna nije stimalo, samo sebe mozete kriviti, nikako se vaditi na neki kvalitet protivnika koji osim imena nema vise nista kvalitetno, niti jedan prvotimac arsenala u ovom trenutku ne bi mogao prismrditi u prvi tim bayerna i to jasno govori o odnosu snaga
Kakva gomila gluposti na jednom mjestu.

dr.adnan
Kontakt:

Post Postao/la dr.adnan » 19 feb 2013, 11:01

Svi se mi drzimo nase (granitne) odbrane koja je u BL nepropusna vec 6 utakmica zaredom (racunajuci i Kup). No, kad je u pitanju LP, tu je malo drugacija situacija... Naime, u šest utakmica grupne faze primili smo sedam golova, te smo samo u jednoj sačuvala praznu mrežu...

Na cemu gradimo toliko samopouzdanje da cemo pregaziti Arsenal? Ako uzmemo statisticki, to zvuci impresivno. Bayern ima 11 vezanih pobjeda (sva natjecanja) i čak 23 utakmice bez poraza. Posljednji put nas je porazio Bayer 28. oktobra prošle godine. I svako bi uz ovakve brojke imao takve aspiracije i zelje ;-) Ali, statistika je kao bikini. Puno pokazuje, ali ne otkriva ono najvaznije :-)

No, Arsenal je ranjena zvijer. Uspjeli su povezati konce svoje igre i upisali 3 pobjede i remi, te su i njihovi apetiti rasli. Sve je to poremetilo poraz u Kupu i sad ce Wenger traziti osvetu i barem nesto priblizno. Motiva njegovoj ekipi nece nedostajati, jer se negdje moraju opravdati. Ali, tu i lezi nasa prednost. Njihova mladost i poletnost protiv naseg iskustva i stalozenosti. Wenger ne može računati na povrijeđene Nacha Monreala i Kierana Gibbsa, dok je Andre Santos posuđen Gremiu. Kod nas jedino ce faliti Pizza i Holger i naravno suspendovani Boa.

Arsenal ima Girouda koji je drugi asistent LP-a (4), ali ono po cemu je Bayern prepoznatljiv i jedinstven ove sezone u LP-u su strijelci. Bayern je imao čak devet različitih strijelaca u grupnoj fazi, što je najviše od svih klubova. :-)

Sve u svemu, ne ocekujem gazenje protivnika, vec dobru i jaku utakmicu i uz naravno povoljan rezultat (samo nek nije bilo koji oblik poraza).

Moram priznati da mi sva ova naglabanja oko eventualnih transfera pocinju pomalo nervirati... Ekipa radi svoj posao i vise nego odlicno. Ne zelim nikakve Galacticose, FC Hollywood mi je sasvim dovoljan ;-)

I da se podsjetim jedne radne akcije iz prosle sezone LP-a...
IIIIDDDDEEEEEMMMMMMOOOOOO !!!!!!
Sent from my Philips Smart TV.

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 19 feb 2013, 11:01

Romariooo je napisao/la:
to sto daje puno golova ne znaci mnogo
:lol:

Romariooo je napisao/la:

realno gledajuci falcao je tripu bolji napadac i ako gomez vrijedi 40, onda falcao 120 miliona
Gomez redovno trpa,Gomez ima jak ugovor tako da je cijena sasvim realna.Falcao jest bolji napadač ali ove sezone baš i ne pokazuje neku izrazitu golgetersku formu i njegova cijena je 50 mil.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 19 feb 2013, 11:06

Frajer je treći strijelac Primere sa 20 golova i ne pokazuje neku golgetersku formu? :roll: Da ne govorim o tome kako je bio van terena neko vrijeme. :roll:
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 19 feb 2013, 11:11

Od tih 20 u jednoj utakmici je zabio 5 i ako ćemo o povredama onda i Gomeza nije bilo gotovo cijeli prvi dio sezone.

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 19 feb 2013, 11:13

Pa to sa povredom je usko povezano sa (samo :mrgreen: ) 20 postignutih golova. Čuj, u jednoj utakmici postigao 5. Jbt, pa ljudi dragi o čemu mi pričamo? Koliko je često da jedan igrač zabije 5 golova na utakmici? Jes' Falcao je baš opao, kako ga nije stid zabiti 20 golova u 22 ligaške utakmice. Prokletnik jedan :!:
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

KSIVLE
Kontakt:

Post Postao/la KSIVLE » 19 feb 2013, 11:13

Ovde je @Romarioo u pravu. :?: Realna Gomezova cijena je nekih 30-35m, a Falcaova 55-60, tako da ova opcija "Gomez + 10m za Falcaoa" nema nikakve veze sa stvarnosti.
"Zanimanje tako velikih klubova godi, ali ja neću napustiti Dortmund. Ovdje nogomet nikada nije bio sporedna stvar; oduvijek je bio glavna!"

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 19 feb 2013, 11:23

Monolog je napisao/la:Pa to sa povredom je usko povezano sa (samo :mrgreen: ) 20 postignutih golova. Čuj, u jednoj utakmici postigao 5. Jbt, pa ljudi dragi o čemu mi pričamo? Koliko je često da jedan igrač zabije 5 golova na utakmici? Jes' Falcao je baš opao, kako ga nije stid zabiti 20 golova u 22 ligaške utakmice. Prokletnik jedan :!:
Kod napadača se traži konstantnost pogotovo to vrijedi za njega za koga traže 50-60mil.Kakve koristi ako zabije i 10 golova u jednoj utakmici pa ga onda nema u naredene tri. :?

slika
slika

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 19 feb 2013, 11:29

Ma ja.
Inače svaku 7. utakmicu zabije 4-5 golova, a u šest utakmica se ne vidi. :D
Nemoguće je da jedan Falcao upiše asistenciju, dominira utakmicom, pogodi stativu-prečku i na kraju ne zabije gol. Jednostavno, nemoguće. Pa Messiju se znalo desiti da 2-3 utakmice (rijetko, al' dešavalo se) bez postignutog pogotka, pa niko nije govorio o lošoj golgeterskoj formi.

M4kaveli
Kontakt:

Post Postao/la M4kaveli » 19 feb 2013, 11:31

Dobro zbori @Saurman.
Falcao nije u onoj formi u kojoj je bio prosle sezone.
Zabija on i sada, ali slabije se krece po terenu, manje ucestvuje u napadima itd.
Vjerovatno zbog povrede.
Ali i ovakav je bolji od Gomeza.
Sir Alex Ferguson: ''Guardiolina Barcelona je najbolji tim koji sam ikad gledao''.

brzitesanj
Kontakt:

Post Postao/la brzitesanj » 19 feb 2013, 11:33

Neuer:
Ponekad mi je dosadno na golu Bayerna
Poneš sebi kakvu knjigu ili križaljku a može i neki dobar stip. :D

Pa za nadti se je da nećeš ni danas nešto posebno imati posla, a vjerujem da neć večers prvi pu u 2013 godini vaditi loptu iz gola. :mrgreen:
I ♥ Bayern!
25.05.2013g.

BavaracZenica
Kontakt:

Post Postao/la BavaracZenica » 19 feb 2013, 11:43

Ova linija njihova zadnja djeluje dosta jako, ali to u utakmici se sve prelomi.

Sanga-Mert-Koscielny-Vermalen ... :D Nadam se samo da necemo zijanit kakav jeftin gol, a da cemo se borit kao i uvijek hocemo, i naravno ova linija prema napadu Walcot-Cazorla-Podolski iza njih na sredini ovaj Wilshere :) sta reci imaju dobar sastav, al sto je Wenger rekao nisu mentalno jaki i jos dorasli tom nivou recimo koji imaju igraci Bayerna, a kak ce i imat kad vec sljedece sezone mozda 2-3 igraca iz ove postave Arsenala nece bit tu, vazda mjenja nest.

moja prognoza neka 1-1 ;)
FC Bayern !!!!!

Marsal
Kontakt:

Post Postao/la Marsal » 19 feb 2013, 11:50

Ta odbrana na papiru izgleda dobro, realnost je drugačija. Freiburgova odbrana ulijeva više povjerenja nego Arsenalova.
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988

BavaracZenica
Kontakt:

Post Postao/la BavaracZenica » 19 feb 2013, 11:52

Marsal je napisao/la:Ta odbrana na papiru izgleda dobro, realnost je drugačija. Freiburgova odbrana ulijeva više povjerenja nego Arsenalova.
Hehe ma ima istine u tome, samo vidjecemo imamo mi naseg Buytena koji zna zakazat samo tako, sva sreca pa cjela ekipa radi i odbranu i napad, pa nece mozda bit puno problema :o
FC Bayern !!!!!

M4kaveli
Kontakt:

Post Postao/la M4kaveli » 19 feb 2013, 11:53

BavaracZenica je napisao/la:Ova linija njihova zadnja djeluje dosta jako, ali to u utakmici se sve prelomi.

Sanga-Mert-Koscielny-Vermalen ... :D Nadam se samo da necemo zijanit kakav jeftin gol, a da cemo se borit kao i uvijek hocemo, i naravno ova linija prema napadu Walcot-Cazorla-Podolski iza njih na sredini ovaj Wilshere :) sta reci imaju dobar sastav, al sto je Wenger rekao nisu mentalno jaki i jos dorasli tom nivou recimo koji imaju igraci Bayerna, a kak ce i imat kad vec sljedece sezone mozda 2-3 igraca iz ove postave Arsenala nece bit tu, vazda mjenja nest.

moja prognoza neka 1-1 ;)
Greska.
Njihova zadnja linija djeluje veoma slabo, da ne kazem smijesno.
Sagna davno ispao iz forme, Mertesacker veoma trom, Koscienly nikada nije bio neki stoper a Vermaelen koji je klasicni stoper igra beka jer su im Gibbs i Monreal povrijedjeni.

Ribery bi trebao iskoristiti ovo a s druge strane Robben kada uleti i ako uleti u 2. poluvremenu.
Sir Alex Ferguson: ''Guardiolina Barcelona je najbolji tim koji sam ikad gledao''.

Faraon iz Visokog
Kontakt:

Post Postao/la Faraon iz Visokog » 19 feb 2013, 12:06

Monreal nije povrijedzen,nego ne moze nastupat za Arsenal u LP,jer je igrao za Malagu
Rođen s tobom da budem

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.