Meni je drago zbog Lahma. Nešto se ne sjećam (mada, ove sezone nisam gledao više od 15 Bayernovih utakmica) da je odigrao u svom prepoznatljivom elementu. Sinoć je bio prava potpora za Mullera i kasnije Robbena po toj desnoj strani, a u odbrani je svakako bio na svom nivou, jer se Podolski i TV nisu nešto naigrali. Ok, TV i nije klasični lijevi bek, pa se to treba uzeti sa rezervom.
Inače, kako sam napisao na CL temi, Bayern je raskomadao Arsenala. Al' baš raskomadao. Ne znam, al' mislim da su mogli dati još koji gol, samo ih je "sjebalo" to rano vodstvo.
Dante je haman taj ključni odbrambeni igrač. Opet pišem da ja to nisam očekivao od njega (mislio sam da je igrač za manjih sredina), al' on je ubjedljivo najbolji Bayernov stoper. Smio bih se kladiti da bi Buyten i Badstuber (ili Buyten i Boateng) bili za klasu slabiji do sinoćnjeg stoperskog dvojca.

Mada, moram priznati da je Buyto sinoć nosio sve igrače Arsenala u zubima.

Pravovremena istrčavanja, nimalo paničarenja, čitanje igre, na kraju krajeva i "poluasistent" kod Mullerovog gola. Utakmicu je odigrao za 10.

Eh, poznavajući njega - on će napraviti neki kiks u nekoj narednoj.
Također, nije mi jasno prizivanje Gomeza. Mandžukić je pokazao da Bayern pogađa sa Hrvatima. Nakon što su "ukrali" Olića, sad su napravili pravi potez i sa
Đilkošem. Kod trećeg gola je odlično primio loptu (imao stopera na leđima), proslijedio je desno i ispratio akciju do kraja.

Ne znam, al' Mandžukić se stvarno odlično snašao u Bayernu i sigurno je jedan od najzahvalnijih centarfora. Aktivno učestvuje u izgradnji napada, može trčati 2 utakmice, vršiti presing i opet bit ubojit po gol protivnika. Gomezu i jest mjesto na klupi.
Jedva čekam kup utakmicu protiv Dortmunda. Naravno, navijaću za BvB (kao i obično), no ovoga puta nisam toliko ubijeđen u njihovu pobjedu.

Recimo opet 1:1 ili 2:2, pa da vidimo penale i ta s*anja.

"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”