FC Internazionale Milano

Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers,rio_Ferdy88,Puma

milanist
Kontakt:

Re: F.C. Internazionale Milano

Post Postao/la milanist » 19 feb 2013, 15:21

AndreaAgnelli je napisao/la:Još uvijek ništa nije izgubljeno, ali ako se ostane bez CL na kraju sezone bit će opet čistka i još jedna godina u tranziciji.

Bit će puno lakše u derbiju neko protiv Fiorentine. Milanov vezni red ima samo jednog tehničara, ostalo su sve destruktivci i radnici, teško će vam oni sakriti loptu kao Pizzaro, Aquilani ili Valero. Vala i nešto sumnjam da je Stramacioni toliki levat da dozvoli da mu ekipa odigra katastrofalno dva puta u nizu. Još jedna bitna stvar je što Milan igra psihički i fizički iscrpljujuću utakmicu protiv Barce, dok Inter može kalkulisati u Rumuniji i odmoriti ključne igrače.

Šteta što neće igrati Samuel, negdje sam čuo da je igrao u 12 derbija i svih 12 Inter je pobjedio. :D
jeste da u Milanu u vezi jedino montolivo gradi igru kada sa njim igraju suljo i nocerino ( nekada i flamini) medjutim kad aje tu prince to je malo drugaicje. sve u svemu sredina i nije bog zna nesto, medjutim napad je glavna pokretacka snaga milana. koliko se samo faraone i niang vracaju i do odbrane da pomognu ekipi to je za nevjerovati. dok sad umjesto pazze igra balonja. koji je maestralan otkako je dosao. i imat ce motiv vise protiv intera plus biti ce odmoren ( nemoze nastupati protiv barce), derbi ko derbi nikad se ne zna.. inter koji je u ocajnoj formi protiv Milana koji ima najbolju formu lige i koji se konacno dokopao 3 mjesta, bice dobra tekma. ko god da dobije nece ni priblizno rijesiti pitanje tog 3 mjesta i osigurati plasman u Lp ima jos 39 bodova u igri puno je to... nek pobijedi ko zaslusi :D
There is a good player, and a great star, and after a legend. But above all these comes Paolo Maldini.
POBJEDNIK SportSport.ba CALCIO LIGE SEZONA 2015/16

SiamoNoi
Kontakt:

Post Postao/la SiamoNoi » 19 feb 2013, 15:25

L'Avvocato je napisao/la:
SiamoNoi je napisao/la:Eto nek smo saznali i da Guarin ne može biti ofenzivna prijetnja.
Mislio je na to da je bolje za njega da igra povucenije i čeka prilike iz drugog plana, šuteve sa distance i sl. Ovako kako sad igra ne valja, jer se protivnici previše fokusiraju na njega, a on pada pod pritiskom epiteta glavnog organizatora napada. Isto se desilo Boatengu s odlaskom Ibre i dobivanjem više napadačkih zadataka. To bi bilo isto kao kad bi kod nas Vidal prešao iza dvojice napadača i glumio Messija.
Ma znam šta je mislio pravim se malo lud,oprostit će te mi :mrgreen:

Vidjet ćemo kako će to izgledat protiv Milana,ali ovo je sigurno idealna kombinacija u vezi:
Kuzmanović...DM
Guarin-Gargano/Cambiasso...MC
Kovačić...AMC

A znamo da teško da može biti idealno...u EL nema Kuzmanovića pa se mora u ovom slučaju Kovačića vraćat natrag,Guarina gurat naprijed...previše je to rošada i zato Strama možda i pokušava s Guarinom naprijed jer ovako praktički svaku utakmicu veznjaci igraju drugu poziciju.
A i u EL ne možeš baš odmarat ove glavne igrače kad je kadar tanak tj.otpalo je dosta igrača zbog ozljeda,a ne možeš na popis ubacit nove jer pravila ne dozvoljavaju.

nate
Kontakt:

Post Postao/la nate » 19 feb 2013, 15:29

e siamonoi pogodio si sto sam zelio reci.

znaci previse je rotacija, ali kovu bi trebao forsirati an mjestu desetke zato i ima taj broj 8-)

farisija
Kontakt:

Post Postao/la farisija » 19 feb 2013, 21:51

milina citati ovih zadnjih desetak postova, posebno jer nije bilo nekog likovanja od strane drugih navijaca nakon sramnog poraza od ljubicica. po meni nije rijesenje smjena strame sada, jer bi ga zamijenio samo gori. po meni bi bio dobar potez na ljeto potpisati simeonea za trenera, ako ne onda heykensa, ovaj drugi tezi ofanzivi, sa ponekim pojacanjem to bi dobro izgledalo.

JohnLowe
Kontakt:

Post Postao/la JohnLowe » 19 feb 2013, 23:18

Ultras1921 je napisao/la:slika
Kovacic treba da bude na mjestu Guarina ... U Po srede terena, i da tu uzima loptu i igra prema naprije. ne nazad. :roll: :roll:
inace ?

neroazzurni
Kontakt:

Post Postao/la neroazzurni » 20 feb 2013, 12:26

farisija je napisao/la:milina citati ovih zadnjih desetak postova, posebno jer nije bilo nekog likovanja od strane drugih navijaca nakon sramnog poraza od ljubicica. po meni nije rijesenje smjena strame sada, jer bi ga zamijenio samo gori. po meni bi bio dobar potez na ljeto potpisati simeonea za trenera, ako ne onda heykensa, ovaj drugi tezi ofanzivi, sa ponekim pojacanjem to bi dobro izgledalo.
Heykens ce u penziju poslije ove sezone tako da on otpada a sto se Simeonea tice i tu sam skeptik, ne zato sto on ne bi(dosao bi on i pjeske iz Madrida) nego zato sto jednostavno nema logike da napusta klub koji tako superiorno vodi prema LP i jos ukoliko mu uprava dovede pojacanja na ljeto oni bi mogli biti hit LP iduce godine...

Moramo se pomiriti sa cinjenicom da ni jedno ozbiljnije trenersko ime nece doci u nas klub ukoliko ne izborimo LP.
Sada je pitanje moze li Strama izboriti LP, po meni tesko pravo, tako da ne vidim razloga njegova ostanka ni dana vise. Mislim da bi se trebalo pokusati vec sada sa nekim novim imenom na klupi(Blanc...), dakle sjedne Morati sa njim i kaze: izbori LP i potpisujemo ugovor na 2-3 godine pod tvojim uslovima i cao...pa da vidite onda kad dodje taj trener kako "goni" po terenu, vidjeli bi kako Cassano trci kako se Palacio vraca nazad, kako Guarin gine za svaku loptu a ne mahat sudiji isl. Jer ne moze me bog ubijediti da mi nemam ekipu za top 3 ekipe, ma bjezi. Stvarno ne znam sta Morati vise ceka, zasto ceka derby, pa ako poduvamo u derby-u kone bjeze i pitanje je veliko mozemo li to stici. Kad se tebi igraci pocnu setati po terenu i to ponavljaju iz utakmice u utakmicu onda ti kao trener si nula i tacka.
:cry:
"Kod nas je reprezentacija kao kad dođeš malo na odmor. Kolači, porodica, pokloni i onda idu utakmice i tu si mrtav. Tako je bilo kod nas"

SiamoNoi
Kontakt:

Post Postao/la SiamoNoi » 20 feb 2013, 13:05

Mislim da ništa od Heynckesove mirovine ovo ljeto.

Silvestre vjerojatno preskače Cluj zbog bolova u mišiću.Pa dobro koji K oni rade na tim treninzima i općenito u klubu po tom pitanju...zadnjih 5,6 godina daleko najviše ozljeda i propuštenih utakmica imaju Inter i Milan...ovo mi nikad neće bit jasno.

sanjingr
Kontakt:

Post Postao/la sanjingr » 20 feb 2013, 19:21

poz drugovi :)

Lose protiv Fiorentine,sutra odbranit rezultat,nadam se da igraci nece biti umorni za Milan jer previse se tekmi igra ;)
*18 Scudetto 7 Coppa Italia 5 Italian SuperCup 3 Champions League 3 UEFA Cup 3 Club World Cup*

Io non rubo il campionato ed in serie B non ci sono mai stato.
Peppino Prisco: Per noi il milan non esiste.

FORZA INTER!

farisija
Kontakt:

Post Postao/la farisija » 20 feb 2013, 19:30

sanjingr je napisao/la:poz drugovi :)

Lose protiv Fiorentine,sutra odbranit rezultat,nadam se da igraci nece biti umorni za Milan jer previse se tekmi igra ;)
ooo dobro dosao, gdje se izgubi, ti si najaktivniji pa neobicno bez tebe

sanjingr
Kontakt:

Post Postao/la sanjingr » 20 feb 2013, 19:55

farisija je napisao/la:
sanjingr je napisao/la:poz drugovi :)

ooo dobro dosao, gdje se izgubi, ti si najaktivniji pa neobicno bez tebe
dušmani rade svoje ;)
*18 Scudetto 7 Coppa Italia 5 Italian SuperCup 3 Champions League 3 UEFA Cup 3 Club World Cup*

FORZA INTER!

SiamoNoi
Kontakt:

Post Postao/la SiamoNoi » 20 feb 2013, 20:00

Goalkeepers: 1 Handanovic, 27 Belec, 77 Di Gennaro;

Defenders: 6 Silvestre, 23 Ranocchia, 26 Chivu, 40 Juan Jesus, 31 Pereira, 42 Jonathan, 55 Nagatomo;

Midfielders: 4 Zanetti, 29 Kovacic, 11 Alvarez, 14 Guarin, 19 Cambiasso, 21 Gargano, 24 Benassi, 28 Pasa;

Forwards: 8 Palacio, 49 Terrani, 99 Cassano.

sanjingr
Kontakt:

Post Postao/la sanjingr » 20 feb 2013, 20:03

SiamoNoi je napisao/la:Goalkeepers: 1 Handanovic, 27 Belec, 77 Di Gennaro;

Defenders: 6 Silvestre, 23 Ranocchia, 26 Chivu, 40 Juan Jesus, 31 Pereira, 42 Jonathan, 55 Nagatomo;

Midfielders: 4 Zanetti, 29 Kovacic, 11 Alvarez, 14 Guarin, 19 Cambiasso, 21 Gargano, 24 Benassi, 28 Pasa;

Forwards: 8 Palacio, 49 Terrani, 99 Cassano.

pise svugdje da nema Silvestra,pokupio neku sitnu povredu

FORZA INTER!

sLucajni
Kontakt:

Post Postao/la sLucajni » 20 feb 2013, 21:46

Ma mi smo trebali uzeti Bastosa za sitne pare i igrati 4-2-3-1 .. tu nema mnogo price ...

Mozda bi i sad bilo tako moguce, ali da Cassano poradi malo na fitnesu i odbrani ...

----------Handanovic
Zanetti-Ranko-Juan-Nagatomo
-----Cambiasso-Guarin
---Alvarez-Kovacic-Cassano
------------Palacio

Ha ya .. sta koji q forsiraju **** 70defanzivaca kad nikog ove sezone nismo nadigrali ... Daj da igramo **** fudbal a ne ko pizde protiv Chieva i qrceva se braniti ... Dok ne vidim slicnu formaciju ne planiram gledati mucenje ...

farisija
Kontakt:

Post Postao/la farisija » 20 feb 2013, 23:54

sLucajni je napisao/la:Ma mi smo trebali uzeti Bastosa za sitne pare i igrati 4-2-3-1 .. tu nema mnogo price ...

Mozda bi i sad bilo tako moguce, ali da Cassano poradi malo na fitnesu i odbrani ...

----------Handanovic
-----Cambiasso-Guarin
------------Palacio

Ha ya .. sta koji q forsiraju **** 70defanzivaca kad nikog ove sezone nismo nadigrali ... Daj da igramo **** fudbal a ne ko pizde protiv Chieva i qrceva se braniti ... Dok ne vidim slicnu formaciju ne planiram gledati mucenje ...
potpisujem u potpunosti, defanziva nista ne donosi, bar da licimo na nesto

Pupi04
Kontakt:

Post Postao/la Pupi04 » 21 feb 2013, 00:19

Mora se u derbiju krenuti sa trojkom naprijed(Ricky,Cassano,Rodrigo).
Ako neko misli da je ovo veceras istrosilo Milan,grdno se vara,ovo ce ih samo jos vise dignut,mi ako ne prikazemo trku i zelju kakvu su oni veceras prikazali yebat nas.
...Io non rubo il campionato ed in serie B non son mai stato...

Tuzla ne zaboravlja, Tuzla pamti, podsjeća i opominje !

AndreaAgnelli
Kontakt:

Post Postao/la AndreaAgnelli » 21 feb 2013, 00:26

Ne mora značiti, to će biti posve drugačija utakmica. Kako je večeras Milan dao Barci loptu, poznavajući Stramu tako će Inter dati Milanu, a tek onda nastaju problemi za Milan, pa sjesti se prvog derbija u ovoj sezoni.

Ovakve velike i važne pobjede u CL obično izazovu kontra efekat, moj Juve ubije Chelsea i Celtic, a protiv Milana i Rome ne može meda s kašike. :mrgreen:

Pupi04
Kontakt:

Post Postao/la Pupi04 » 21 feb 2013, 00:38

Meni se cini da ce ovo jos vise da digne Milan,Juve sebi i moze priustit luskuz kiksanja,Milan tesko.

Sto se tice derbija,moze se pustit lopta Milanu,ali ako nema zelje i trke na terenu tesko da se moze sta vise ocekivat.
Imam osjecaj ako se udje u neko takticko nadmudrivanje i mirnu utakmicu da ce onaj showman nam presudit(nedo Bog).
Strami i Interu je ovo prekretnica sezone,dobit rivala visokog samopouzdanja u direktnoj borbi za LP,moze itekako okrenuti mlin na Interovu stranu,u suprotnom tu je kraj sezone Intera.
...Io non rubo il campionato ed in serie B non son mai stato...

Tuzla ne zaboravlja, Tuzla pamti, podsjeća i opominje !

AndreaAgnelli
Kontakt:

Post Postao/la AndreaAgnelli » 21 feb 2013, 00:44

Napisao sam neki dan, najveća šteta za Inter je što neće igrati Samuel u odbrani, ne bi se Balotelli vidio pored njega. Nakon večerašnje pobjede Milana, igrači Intera će imati još veći motiv da pobjede i da se dokažu protiv istih tih igrača, a i derbi je, ako se tad neće boriti onda neće nikad.

Ja sam nešto ubjeđen da Inter neće izgubiti u nedjelju. :D

sanjingr
Kontakt:

Post Postao/la sanjingr » 21 feb 2013, 02:21

Samuel ce samo tako faliti,zna se da s njim nikad nismo izgubili protiv Milana,raznjeo bi Balonju,pad samopouzdanja je veliki,Milan je u visinama,bit ce teško Interu,ako pobjede to ce bit prekretnica sezone i ostanak Strame na klupi,ako izgubimo blizu mu je otkaz,ali citao sam jucer ocitao je bukvicu igracima,cak je bilo i svadje,tako da ono iz Fiorentine se vise ne smije ponoviti,a protiv Cluja odmorit kljucne igrace.

slika

FORZA INTER!

sanjingr
Kontakt:

Post Postao/la sanjingr » 21 feb 2013, 08:05

farisija je napisao/la:
sLucajni je napisao/la:Ma mi smo trebali uzeti Bastosa za sitne pare i igrati 4-2-3-1 .. tu nema mnogo price ...

----------Handanovic
-----Cambiasso-Guarin
------------Palacio

potpisujem u potpunosti, defanziva nista ne donosi, bar da licimo na nesto
Mozemo sanjat ovakvu postavu a smijem se kladit da bi sa njom mljeli sve redom,Strama ce dobit nogu zbog hrpe defanzivaca sto koristi,Kovu mora stavit na trequartistu da pokaze sve sto zna,ali ako protiv Milana bude hrpa defanzivnih i popusi,ja bi mu odma otkaz dao.

ovo najavljuju za derbi

Nella testa di Stramaccioni, ci sarebbe un 4-3-1-2 con Zanetti, Ranocchia, Juan e Nagatomo davanti ad Handanovic; Cambiasso con Kovacic e Kuzmanovic in mediana, mentre Guarin sarebbe a sostegno di Palacio e Cassano.

Isti sastav kao protiv Viola,mora Gargana ubacit Kuzmanovica izbacit,Guarina vratit u sredinu a Kovacica kao trequartistu,inace je to sra*je kroz gusto granje.
Od kada je Mou otisao,niko nece da koristi njegovu 4-2-3-1 a zna se sta smo s njom radili,iako su sada drugi igraci ali moze pokusati ima Cassana i Alvareza za krila,Palacia kao spic i udri misko,al od tog nista :x

FORZA INTER!

Odgovori

Natrag na “FC Internazionale Milano”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []