Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,Monolog,geronimo,hammers,rio_Ferdy88,Artetitis
Stvarno vise nema smisla se prepucavati vise. Bayern je dokazao da je bolja ekipa trenutno i gotovo. Oni su potpuno posveceno izgradili tim, sacuvali sto je najvaznije i sada mogu da napadu sve trofeje. Arsenal sa druge strane je napravio dobar tim ali nije uspio da ga sacuva posto ga je gradio oko jednog igraca koji je svoju buducnost vidio na drugom mjestu i sada su tu gdje jesu i moraju sve iz pocetka!supermario je napisao/la:Ako ne poznajete Dantean nemoj da sudite o njemu. Dante je stoper koji konkurise da na kraju sezone bude U TOP 11 u evropi. @Paja ti tvrdis na osnovu jedne utakmice da se nije nesto pokazao ???? Pa objektivno i nije, jer kako ce se pokazati kad je vecinom nasa sredina radila njegov posao, a sto je bilo posla coek je bez greske uradio. Smijesno je ocekivati od jednog stopera da se istice u utakmici gdje je imao vrlo malo duela. Ja znam da ce na kraju sezone opet recim Ramosa, Pique, Puyola, T.Silvu, i jos par stopera biti proglasenim kao da su bolji od Dantea, ali samo zato sto je ovaj dosta vremena igrao u slabijim klubovima, i kada se siticala slava on nije bio tu da je pokupi. Defintivno Dante se moze nositi sa bilo kojim od ovih gore navedenih stopera. Recimo da momak ima bolju tehniku od svih navedenih.![]()
a sve ostale sposobnosti su mu na visokom nivou, te covjek nebi mogao izdvojiti neki segment u kojem je ovaj los
Slazem se, jer vec se vec ponavljamo, ali sam imao potrebu da odregujem nakon sto neki prozivaju Dantea. Ostalo je sve recenoGunner4 je napisao/la:Stvarno vise nema smisla se prepucavati vise. Bayern je dokazao da je bolja ekipa trenutno i gotovo. Oni su potpuno posveceno izgradili tim, sacuvali sto je najvaznije i sada mogu da napadu sve trofeje. Arsenal sa druge strane je napravio dobar tim ali nije uspio da ga sacuva posto ga je gradio oko jednog igraca koji je svoju buducnost vidio na drugom mjestu i sada su tu gdje jesu i moraju sve iz pocetka!supermario je napisao/la:Ako ne poznajete Dantean nemoj da sudite o njemu. Dante je stoper koji konkurise da na kraju sezone bude U TOP 11 u evropi. @Paja ti tvrdis na osnovu jedne utakmice da se nije nesto pokazao ???? Pa objektivno i nije, jer kako ce se pokazati kad je vecinom nasa sredina radila njegov posao, a sto je bilo posla coek je bez greske uradio. Smijesno je ocekivati od jednog stopera da se istice u utakmici gdje je imao vrlo malo duela. Ja znam da ce na kraju sezone opet recim Ramosa, Pique, Puyola, T.Silvu, i jos par stopera biti proglasenim kao da su bolji od Dantea, ali samo zato sto je ovaj dosta vremena igrao u slabijim klubovima, i kada se siticala slava on nije bio tu da je pokupi. Defintivno Dante se moze nositi sa bilo kojim od ovih gore navedenih stopera. Recimo da momak ima bolju tehniku od svih navedenih.![]()
a sve ostale sposobnosti su mu na visokom nivou, te covjek nebi mogao izdvojiti neki segment u kojem je ovaj los
Nikad. On za 15 godina koliko ja znam nikad nije bio kriv, uvijek nadje neku izvlakusu. Sudije, mediji, pare... iako je u zadnjih par godina skrsio vise od 100 miliona na nove igrace. Smijesan lik.SamoZeljo je napisao/la:Kad ce Wenger priznati neznanje pa reci JA SAM KRIV, COVJEK ME JE TAKTICKI RAZVALIO??
Meni su smijesni ovi koji ne krive Wengera a istovremeno tvrde da je razlika izmedju Arsenala i Bayerna minimalna. Sta je onda problem pa da Arsenal veci dio utakmice izgleda onako jadno??
BigBigBang je napisao/la:
Ono sto samj a ovde procitao o Bayernu je da je to neki stroj koji melje, dominira sredinom terena sa najboljim napadacima, najboljim odbrambenim, iako je to daleko od istine. Ruku na srce niti je Mandzukic Cavani niti su Dante i Van Buyten neki stoperi koje bi ja volio vidjeti u svojoj ekipi. Ali su zato takticki i trkacki vrh vrhova i to je glavna snaga Bayerna a ne neka individualna kvaliteta nekih igraca.
Nisam 100% siguran,ali prije par dana sam procitao kako Manicni razlog za losu igru uvijek nalazi u igracima i svu krivicu na njih prebacuje,dok Mourinho nikad nije rekao "Ovaj i ovaj su krivi,ja nisam",vec je uvijek svu krivicu na sebe preuzeo.SamoZeljo je napisao/la: I da, bilo je trenera koji preuzmu krivicu na sebe. Npr. Mancini je to uradio nekoliko puta! Glasno i jasno izjavio, JA PREUZIMAM KRIVICU NA SEBE! Nije bas ovim rijecima "konkurent me takticki razvalio" ali ni ja nisam mislio da ce bas tako reci.
I Jose Mourinho je znao reci da preuzima krivicu na sebe!
irridu je napisao/la:ja nez sta se raspravljate,bayern je u ovom trenutku da ne pretjeram medju top 10 ekipa u europi
Prblem je sto ni jedan trener bez obizra ko dosao do 2014 nece moci da priusti taj novac na jednog igraca. Tako je bar Gazdis najavio.irridu je napisao/la:ja nez sta se raspravljate,bayern je u ovom trenutku da ne pretjeram medju top 10 ekipa u europi dok arsenal iskreno nije ni blizu tome.Volim arsenal drag mi je oduvijek bio,ali jednostavno ne stima mnogo stvari.Sta se drugo moglo i ocekivati nego potop koji se desio sinoc,treba bit realan pa rec da bi arsenal tesko vidio i ovu fazu LP da nije bio u grupi sa timovima koji nisu ni blizu evropksog vrha.Necu rec da wenger treba da ode,mada kada se malo razmisli mozda to i ne bi bila tolko losa opcija.Kao prvo previse gresaka je napravio,nije smio pusiti fabregasa,nasira,van persia,songa... jednostavno previse je to raspianja da bi se bilo konkurentno.Kao drugo kolko god to bilo dobro za financije pravljenje buducnosti ili sta ti ja znam sta vec jednostavno bez velikih transfera se ne moze nista postici.Giroud,podolski i cazorla su ruku na srce prosjecni igraci kada se gleda na neki veliki nivo i kada pogledamo timove poput reala,mancestra oba ,barce pa i bayerna.Realno vecina igraca arsenala ne bi mogla ni da prismrdi prvoj postavi nekog od gore navedenih klubova.Jedine dvije svijetle tacke koje bi trebale da ostanu u ovom timu su wilshere i walcott.Kao trece ja nisam za to da klub bude rob pojednih igraca,ali jednostavno bez zvijezda se ne moze kolko god se wengr protivio tome,njegova taktika je ove sezone ocajna ali i da nije opet bi tesko izlazili na kraj sa velikim ekipama jer razlika u kvaliteti je ogromna. Nije mi drago zbog toga ali danasnji fudbal se sveo na to kolko para tolko muzike.Ako bi umjesto wengera dosao trener koji je spreman da izdvoji sredstva 50+ miliona za pojacanja onda neka dodje jer ovako vise ne ide.Arsenal svake godine tone sve dublje i dublje,prosle godine je to van persie donekle vadio ali sta sad ? sta iduce godine ako se vako nastavi?
A može priuštiti Jovetića za koga Fiorentina traži 30 mil.Gunner4 je napisao/la:Ajde budi malo realan. CUj Cavani,Benzema??? Te igrace Arsenal ne moze priustiti i tacka. A sta hvali Joveticu?
Ne hvali mu nista. Ali mozda fali.Gunner4 je napisao/la:Ajde budi malo realan. CUj Cavani,Benzema??? Te igrace Arsenal ne moze priustiti i tacka. A sta hvali Joveticu?
Matori, da si ti meni ziv i zdrav, Bayern je medju dve najbolje ekipe u Evropi, a samim tim i u svetu, bolji od Nemaca jedino mogu biti Katalonci, drugi niko nije bolji...irridu je napisao/la:ja nez sta se raspravljate,bayern je u ovom trenutku da ne pretjeram medju top 10 ekipa u europi
Sta Jo-Jo je smesan igrac po tebi ili sam te pogresno razumeo ???Edin.- je napisao/la:cuj samba i jovetic i tarabti naki pojacanja.
pa ovaj klub propada bas zbog ovakvih navijaca a ne zbog wengera ili uprave.
sve dok se ne dovedu dobra pojacanja, nema nista ni od ovih smijesnih kupova.
trebamo napadaca kao cavani, benzema, itd.. koji moze sam povuc loptu napravit nesto i postic go. a ne girouda kao prvog, i chamakha kao zamjenu napadaca imat u ekipi.
Pa ova dvojica ne bi mogla biti nosioci treceligaske ekipe.
Cao trofeji jos minimalno 5 godina.
Kada bi dosao Joveta i jos neko pre svega u defanzivi nebi to bio 'ovakav Arsenal"... Bilo kako bilo ceka nas jedno zanimljivo ljeto...Edin.- je napisao/la:ma sta bi to on donio ovakvom Arsenalu? nista, mozda bi se samo bolje prodao i otisao u neki veci klub.
Ma koji 30 miliona. Tvrde pazar... 20 u vrh glave!Saurman je napisao/la:A može priuštiti Jovetića za koga Fiorentina traži 30 mil.Gunner4 je napisao/la:Ajde budi malo realan. CUj Cavani,Benzema??? Te igrace Arsenal ne moze priustiti i tacka. A sta hvali Joveticu?Benzema ne bi pojačao ekipu.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 8 gostiju.