BV Borussia Dortmund

Moderatori/ce: Monolog,ribery,_dreamer_,hammers,geronimo

Koliko vjerujete treneru Kovaču

1) Nikako, treba da ide
3
60%
2) Dobar je za ovaj klub
2
40%

Ukupno glasova: 5

kraljttbvb
Kontakt:

Re: BV Borussia Dortmund

Post Postao/la kraljttbvb » 21 feb 2013, 18:29

amerosm je napisao/la:Dzeko bi bio napredak u odnosu na Lewandowskog, ali ja licno ipak ne vjerujem da ce doci do tog transfera, jer isti nece pristati na ogromno smanjenje place, a isto tako ne vjerujem da BVB zeli da nekon bude placeniji od
Götze-a koji trenutno u BVB-u zaradjuje oko 4,5 miliona € ako se ne varam, a uz to isti je dijete BVB-a, ima samo 20 godina i uz to je Nijemac sto je po meni najvaznije u ovoj cijeloj prici, a isto tako praksa je pokazala koji BVB politiku vodi posljednjih godina.

Ruku na srce ovdje je odsteta najmanji problem za BVB...

Ja na Dzeku gledam kao na Sahina. Otisao u jaci klub, malo se povlacio po klupi i sad mu (uslovno receno) i slabija liga odgovara, ako ce za svoj tim igrati svaku tekmu po 90 minuta. Dzeko zaradjue vise od Lewandowskog, ali Lewa je do sada (kad je mogao) svaku tekmu odigrao cijelu, Klop ga nikada ne mijenja, dok kod Dzeke to nije slucaj. Dzeko dadne 2 gola, a iducu utakmicu pocinej na klupi. Mislim da je Dzeko pametan decko i da mu je draze igrati za 4 milke, a biti jedini napadac u ekipi koja je realno jaca od City-ja, nego zaradjivati vise a ne biti siguran u svoje mjesto u timu.
Dzeko je u godinama kad je najjaci i kad bez ikakvih problema fizicki moze izdrzati ritam srijeda-subota i u godinama kada mu treba sto vise utakmica da ne bi stagnirao. I sam zna da ako dodje u BVB i pokaze se (posebno golovima), za 2-3 godine ce moci birati klub u koji hoce da ide ;)

Mozda i ne htjedne pristati na smanjenje place i ostane na klupi u City-ju, ali onda mu je bolje da ide u toplije krajeve (Emirati, Katar, Kuvajt), bar se nece puno znojiti na utakmicama a uzimat ce bruku love :)
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 21 feb 2013, 21:55

Auuu jeste se raspisali...a i ima nas masala :mrgreen:

Meni jedna od drazih utakmica(iako nije imala neki znacaj) je pobjeda nad Hsv-om 3-2 cini mi se 2003.-e.

U tom mec smo imali velikih problema sa povredama(Kehl,Metzelder,Frings,Amoroso,Rosicky,Dede,Conceicao),Hsv je poveo sa 2-0 a onda od 64.-e do 69.-e minute preko Kollera(2x) i Ewerthona BvB pravi preokret i pobjedjuje 3-2.

Sastav iz tog meca:
Weidenfeller - Fernandez, Wörns, Bergdölmo, Jensen - Reuter, Gambino (79. Malte Metzelder :lol: ), Ricken - Odonkor (60. Senesie), Koller, Ewerthon

smopiBVB
Kontakt:

Post Postao/la smopiBVB » 21 feb 2013, 23:37

E jesu brate i bili tandem,ovaj mal a prebrz,a drugi jablan kojeg lopta nije mogla preskociti ama bas nikako... :lol:
Nadavali su se golova da valja...nasi Ewerton i Kohler...

anelkabvb
Kontakt:

Post Postao/la anelkabvb » 22 feb 2013, 00:20

Jel se neko jos sjeca utakmice cini mi se protiv Austrie Bec, kada ga Addo uvalja sa "Kreuzbandriss-om",trzaj desnom i sut ljevicom....kako je to bilo mocno :D :D :D

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 22 feb 2013, 00:25

Dobrodoslica novim pojacanjima. :D Po prvim upisima cini mi se da su to momci s podugim stazom, sto posebno pozdravljam. :D

Kad se vece vracamo u proslost, red bi bio da spomenemo i "legendarnu" Sali Feiersinger, seprtljavu plavusu koja krpila sve rupe u ekipi. :lol: Jedan od N Generalovih "igraca zadatka" koji je imao itekako vaznu ulogu u pohodu na klempu '97. Uff ta ekipa je bila fenomen. Moller kao uobrazeni dirigent i virtuoz u ekipi, Sammer kao mozak i produzena Generalova ruka na terenu, Kohler - sef, lider, jednostavno fussballgott, legendarni i briljantni libero Julio Cesar, za fajt uvijek raspolozeni Reuter i Freund, u napadu hladni egzekutori Chapi i Kalle, Lars kao zlatni decko, gospodin na terenu Susi Zorc, velemajstor Sousa kao ispomoc Andyu, razbijac Heikko, te mnostvo vec pomenutih "igraca zadatka" - Kree, Reinhardt, Tretschok, Lambert, Heinrich, etc. A na klapi cuveni matematicar i njegov sivi mantilcic. 8-)

Pobjeda protiv Juventusa jeste najveca, ali nista manje meni ne znaci i ono cuveno izbacivanje Uniteda bez 6-7 standardnih prvotimaca ili Chapijev volej za torpediranje Bavaraca u cetvrtfinalu '98. :D
Der Mann für die entscheidenden Tore.

smopiBVB
Kontakt:

Post Postao/la smopiBVB » 22 feb 2013, 00:36

Sta nam ovo seikovi izvaljuju neki kesh za Rojsonju... :?
Mozda misle Dzeksona ukljuciti u transfer,bar se spekulise ali...Mislim da Rols-Rojs nigdje niti zeli niti ce otici!Em sto je tek stigo,em sto voli grad i klub,em sto mu je tu kucistei ukucani i naravno njegova ljepsa polovina Kuronja :lol:
Sad salu na stranu,vjerujem nasem ponajboljem igracu,da nece poletiti i da ce jos dugo dugo ljubiti zuti dres i veseliti nas svojim partijama!Ma o kome se radilo,bio to City,Real...yayo :lol: (ups njih je vec odbio davno :twisted: )

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 22 feb 2013, 00:37

@anelka
Ja se sjecam da smo u toj tekmi primili gol iz slobodnjaka sa cini mi se 100 metara :lol:
smopiBVB je napisao/la:E jesu brate i bili tandem,ovaj mal a prebrz,a drugi jablan kojeg lopta nije mogla preskociti ama bas nikako... :lol:
Nadavali su se golova da valja...nasi Ewerton i Kohler...
Bila je dobra ta generacija...nikad necu prezaliti ono ispadanje iz tadasnje druge grupne faze sa Milanom,Realom i Lokomotivom iz Moskve...to zadnje kolo i onaj poraz od Brugge-a na penale su mi najteze pali :( :mrgreen:

@hare
Hitzfeld je izjavio da mu je najteza odluka u karijeri bila da Fiersingera ne uvrsti u prvih 11 u finalu 1997.-e ali Sammer se oporavio od povrede i morao je zaigrati :D

anelkabvb
Kontakt:

Post Postao/la anelkabvb » 22 feb 2013, 00:45

@adnan to mislis na onog malog ser.onju Portilla,koji nam ga uvali u 91....eh sta se sve tad razbilo u sobi,ne smijem ni pomislit na to.... :) :)
A nakon Brugge-a je i krenulo sve naopako,jos Amoroso promasi penal,Amoroso koji od 100 pokusaja 105 penala zabije :D :D :D :D al ga bas tad zaustavi Tomo Butina....
Mada je po meni sve niz brdo krenulo u sezoni prije Brugge-a,u 34. kolu kuci protiv Cottbusa 1-1 i to nas posla u kvalifikacije za LP,a Cottbus ispao u 12. kolu :D

smopiBVB
Kontakt:

Post Postao/la smopiBVB » 22 feb 2013, 00:47

Kad pricate o teskim trenucima...ono finale Kup Uefa 2002 :?
Sjecate se golova Van Hooidonk-a(ili kako se vec pise)mamu mu J***,i njemu i slobodnjaku!E ni ono necu zaboraviti... :evil:

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 22 feb 2013, 01:01

anelkabvb je napisao/la:@adnan to mislis na onog malog ser.onju Portilla,koji nam ga uvali u 91....eh sta se sve tad razbilo u sobi,ne smijem ni pomislit na to.... :) :)
Najgore je sto sam se poslije toga jos nadao u prolaz...i onda jos Koller daje gol u Milanu za 0-1 ali Real pobjedjuje u Moskvi iako je imala i Lokomotiva par finih prilika.
anelkabvb je napisao/la:Mada je po meni sve niz brdo krenulo u sezoni prije Brugge-a,u 34. kolu kuci protiv Cottbusa 1-1 i to nas posla u kvalifikacije za LP,a Cottbus ispao u 12. kolu :D
To stoji...nevjerovatno sta su uradili u tom zadnjem kolu i to protiv mrtvog Cottbusa :twisted:

@smopi
A i to je finale bas peh...prvo sto se igralo u Roterdamu a onda i Kohler pravi penal i dobija crveni na samom pocetku utakmice.Da se to finale igralo slucajno u Dortmundu peticu bi primio Feyeenord

Damir_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Damir_BvB » 22 feb 2013, 02:37

slika

Sta velite na ovo :) :o 8-) :D :D :D :D
BvB Echte Liebe !!!

anelkabvb
Kontakt:

Post Postao/la anelkabvb » 22 feb 2013, 11:44

http://www.spox.com/de/sport/fussball/i ... ilien.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Veliki intervju sa nasom legendom.....allez Dede,allez Dede,allez Dede

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 22 feb 2013, 12:38

Prema pisanju BILD-a Leitner ce na kraju sezone napustiti BVB, a interes su pokazali Mainz i Hertha. Da sam na mjestu Zorca istog bi pokusao prodati u Frankfurt i uz adekvatnu doplatu doveo Rode-a.

Ocekivan potez Leitner-a, jer ruku na srce nakon povratka Sahin-a on je tek 5 opcija za Klopp-a na toj poziciji.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 22 feb 2013, 13:01

Nadam se da to nije istina...a ne bi' rekao da je tek peta opcija...i u Donetzku je dobio sansu ispred Sahina.

Lokos19
Kontakt:

Post Postao/la Lokos19 » 22 feb 2013, 13:18

nebi valjalo da ode Leitner,
za mene je on pravo perspektivan i dobar igrac,
samo igra na pogresnoj poziciji.

nije on za "dopel6",
neidu ga bas dvoboji,
al zato ima onaj bezobrazluk za dribling i zadnji pas

treba ga vise forsirat ofanzivno... na desetki i krilima
usudio bi se cak reci da bi mali mogo izrast u "the next götze" 8-)

sta je sa onim mustafom iz australije?
vidim da klopp forsira hoffmana, gintera, pa cak i ovog madjara sad,
a nidje pumukla :mrgreen:
Fatzke: "Neželimo otvarat banku, nego sportski uspjeh!"

smopiBVB
Kontakt:

Post Postao/la smopiBVB » 22 feb 2013, 13:29

Ne moze izrasti u "novog Goconju" jer imaju isto godina,da je mladji pa hajd ;)
Da bi volio da ode-NE,ima on telenta itekako,perspektivan je,ali mislim da ni on ne zeli sjediti na klupi bas onda kad treba najvise da dokaze!Steta bi bila da ode,i iskreno se nadam da nece,ipak je on jedan od nasih dragulja! ;)
Ako vec mora negdje,onda nek to bude posudba ako je moguce... :roll:

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 22 feb 2013, 16:07

@Damire dres je odličan :!:

Leitner realno nema neke budućnosti kod nas (trenutno). Možda bi najbolja opcija bila posudba na dvije godine, nešto kao kad je Jajo posudio Kroosa Apotekarima, pa ako bi se fino "razvijao" onda ga vratiti. ;)

Sjeća li se neko njega?
slika
Evo cijeli intervju s legendom:
http://sportbild.bild.de/SPORT/fussball ... oppen.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Zadnja izmjena: Semir bvb, dana/u 22 feb 2013, 18:58, ukupno mijenjano 1 put.
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!

Damir_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Damir_BvB » 22 feb 2013, 17:12

DIE TRANSFER-BILANZ DER LETZTEN ZEHN JAHRE
Borussia Dortmund:
Saison 2012/2013: +6,65 Millionen Euro
Saison 2011/2012: +0,64 Millionen Euro
Saison 2010/2011: -2,1 Millionen Euro
Saison 2009/2010: -4,55 Millionen Euro
Saison 2008/2009: -1,45 Millionen Euro
Saison 2007/2008: -5,42 Millionen Euro
Saison 2006/2007: +5,25 Millionen Euro
Saison 2005/2006: +2,525 Millionen Euro
Saison 2004/2005: +10,15 Millionen Euro
Saison 2003/2004: -12,87 Millionen Euro
GESAMT: -1,175 Millionen Euro

Kad se ovo pogleda zadnjih 10 god samo ovako mal minus, moze se rec da dobro poslujemo :) ... Bayern je napravio minusa oko 300 mio a za to vrijeme nisu uzeli ni jednu titulu evropsku sramotno i zalosno pored tog ogromnog ulaganja ... Nadam se da cemo i mi sad svake sezone dovodit po jedno odlicno pojacanje a pokusat zadrzat kostur ekipe ... Mislim da je Lewat zadnji od kljucnih igraca koji ce nas napustit u narednim godinama ... Kagawa ce sve osim uspjet u Man Utdu ... Iskreno mislim da ce isto i Lewat proc nece njeg niko trpit koliko ga Klopp trpio i da hoce vise samo objavit i rec IDEM je.bo sve svoje ...

Za Leitnera se slazem sa @ Semom upravu si da se pitam ja isto to bi ucinio 2 godine posudbe u Mainzu da radi sa Tuchelom i to je to ma da moze i godina dana za pocetak :), nekako vjerujem da ce se on jos razvit i napredovati ... A dobro je i Amer rekao ukljucit ga u transfer za Rodea bi bilo takodje dobro samo mislim da do tog nece doc ...

INACE slijedi Gladbach, mislim da pobjeda ne dolazi u pitanje jer Gladbach je u losoj formi nista im ne polazi za rukom ... pa onda slijedi AA i Fc Bauern ... Ako tu utakmicu dobijemo onda smo TOP :D ... Bayern je predobroj formi gaze sve redom i trenutno su najbolja ekipa evrope barem po meni, tu ce se vidjet koliko smo jaki ... Nemam nesto dobar osjecaj no mozda se do tad promjeni ima jos vremena najvaznije je da ne igra grbo isjeceni bogu hvala :) ...
BvB Echte Liebe !!!

DrDule
Kontakt:

Post Postao/la DrDule » 22 feb 2013, 17:26

Bila bi greska prodati Lajtnera, najbolje za njega i za BVB bi bilo da ga proslede na jednogodisnju pozajmicu posto mislim da ce to biti dovoljno za njega, jer Sahinu istice pozajmica 2014 godine i ako ne bude ispunio ocekivanja tj ne dostigne nivo na kom je igrao pre nego sto je napustio Dortmund, tada bi bile male sanse da mu se otkupi ugovor.I u toj situaciji bi uleteo Lajtner ko budali samar. :) Prva opcija neka bude Majnc, jos ako oni izbore Evropu onda bolje od ovoga ne moze.

Za Rodea sam siguran da ce na leto napustiti Ajntraht, jos kada se uzme u obzir da je na leto EP za mlade i da tesko da ce promaci skautima koji ce da prate prvenstvo, ne bi me cudilo da ode u PL.Najbitnije je da se Kelu produzi ugovor, vise bih zeleo da on ostane nego Rode da dodje.

Ne znam ja za vas, ali ja bih bas voleo da za vikend pocne Sahin, a da Klop cuva Groskrojca za sredu gde ce ga cekati redovna musterija. :D Trebace mu neki kontinuitet, a siguran sam da ce poceti sledece nedelje protiv Hanovera.Ipak ce Klop odmarati pojedine igrace ili im dati smanjenu minutazu jer onog tamo utorka dolazi Sahtjor.Kela ce Klop odmarati sto bi trebalo da znaci da ce on poceti mec u Minhenu.Za Gladbah nece igrati Herman zbog kartona.Ocekujem da ce se mec resiti u prvih pola sata, a posle konacno da stanu na loptu i da ne dozvole da se protivnik vrati u igru.

Damir_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Damir_BvB » 22 feb 2013, 21:31

Daniel Ginczek nasa nekadasnja " nada " zabio je ni manje ni vise nego hattrick veceras :) ... I u 22 utakmice zabio je 10 komada tek mu je 21 god ... Tako to nasi momci rade imamo rasadnik pravi ...

Leitner Via "Facebook" meldete sich Leitner am Freitagabend selbst zu Wort: "Nein, ich spreche nicht mit anderen Clubs. Nein, ich will den BVB nicht verlassen. Ich fühl mich sauwohl hier. Ich denke an das Hier und Jetzt und daran, wie ich mich gegen die starke Konkurrenz durchsetzen kann. Und dafür werde ich 100% Gas geben. Mehr gibt's zu dem Thema nicht zu sagen." ... Najbolja opcija posudit ga na godinu dana u Mainz i to je to ...

Hertha zainteresovana za Lasse Sobiecha, ocigledno da je u pitanju jos jedna posudba na godinu dana po meni super rjesenje nesto ne vjerujem u njeg bog zna mnogo... Kad se jedan Santana gubi koji je moze igrat u svakoj ekipi BUndeslige sta bi tek bilo sa Lasseom, bilo bi po meni jako ne obiljno da s njim planiramo kao s 3 stoperom ...

Imal sta novo za Dzeku Edina da ne bude samo na kraju da smo se dzaba nafurali :lol: to bi bio udarac pravi ... Nadam se da ce Nuri igrat protiv Gladbacha jer evo Kuba je upitan za taj mec ...

Bild napravio Aleminium tabelu tu smo zauzeli vjerovali ili ne 9 mjesto sa 7 puta pogodjenim aleminiumom prvi su Werder i Freiburg sa po 15 ... Tako da ne mozemo se puno zalit nismo bas mnogo peha u tom segmentu ove sezone imali ... Predprosle sezone je Barrios sam pogodio 11 puta aleminium :D

Nur der BvB Echte Liebe ...
BvB Echte Liebe !!!

Odgovori

Natrag na “BV Borussia Dortmund”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.