Arsenal - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: _dreamer_,Monolog,ribery,geronimo,hammers,rio_Ferdy88,Artetitis

Gdje će Arsenal završiti iduće sezone?

Anketa je završila: 08 avg 2019, 14:38.

Šampioni (sami se prijavite nadležnom doktoru ako izaberete ovu opciju)
1
6%
Od drugog do četvrtog mjesta
3
19%
Peto ili šesto mjesto
7
44%
Od sedmog do desetog mjesta, pad u mediokritetstvo, Everton II FC
2
13%
Od jedanaestog do sedamnaestog mjesta, katastrofa, dobro da ne ispadnemo
0
Nema glasova.
Od osamnaestog do dvadesetog mjesta (vidjeti tekst iz zagrade kod prve opcije)
0
Nema glasova.
Uzimamo EL/neki domaći kup uz plasman u Top 4
1
6%
Uzimamo EL/neki domaći kup uz plasman van Top 4
2
13%

Ukupno glasova: 16

schweinsteiger
Kontakt:

Re: Arsenal

Post Postao/la schweinsteiger » 23 feb 2013, 00:41

Van Gaal je prepoznao talenat i isklesao ga u mnogim igracima.
Frank de Boer,Kluivert,Seedorf,Xavi,Iniesta,Puyol,Schweinsteiger i Muller su samo neki koji trebaju biti zahvalni van Gaalu do kraja zivota.
Sam Xavi je izjavio da ni sam nije mogao vjerovati kako je s 18 godina on igrao za Barcu,a na klupi sjedio Guardiola i to sve zbog Gaala.
#miasanmia

SamoZeljo
Kontakt:

Post Postao/la SamoZeljo » 23 feb 2013, 01:17

Luis van Gaal je za Wengera BABO!

Luis van Gaal je pokazao vise i osvojio vise nego Wenger. Pokorio je Evropu sa 10 puta manje para na raspolaganju nego sto je imao i ima Wenger. Onu dominaciju u Evropi Wenger moze samo sanjati.
Wenger vise nigdje ne moze dominirati, u Evropu se moze samo plasirati (i to ako mu se sve poklopi) i onda plakati ko pic** kad ga Bayern kanta na Emiratima.
Rijetko je kad Luis van Gaal doveo nekog flopa. Za Wengera znamo da vec godinama nista drugo ne radi, samo flopine dovodi. Ne sjecam se kad je zadnji put doveo mladog igraca da valja.
Wenger je svoje najbolje godine ostavio iza sebe. Od njega vise nema nista! KRAJ!

Luis van Gaal je gradio cijele timove, ne samo igrace. Wenger je pic** koja ne smije odustati od svoje luzerske filozofije niti smije voditi drugi tim. To NECE da uradi kako bi naivni mislili da je on neki svetac koji nesto ZNA.

Ajax iz devedesetih i sadasnja Barcelona (koju je dobrim dijelom gradio) je dokaz da je Luis van Gaal svjetlosnu godinu ispred Wengera. Da ne spominjem manje ili nikako poznati AZ sa kojim je Luis van Gaal kasnije dominirao u Holandiji. Bio ispred Ajaxa i PSVa.

suhakrpa
Kontakt:

Post Postao/la suhakrpa » 23 feb 2013, 01:32

Wenger je sa Arsenalom prosao sito i reseto i meni bi bilo krivo da ga otpuste sada kada lose ide. Medjutim, treba uzeti u obzir da smo vec dugi niz godina bez trofeja i da navijaci polako pocinju gubiti strpljenje. Izgradnja i otplacivanje stadiona ne mogu biti opravdanje za lose rezultate i ne osvajanje nijednog trofeja vec nekoliko godina. Ekipa poput Arsenala mora konstantno biti u vrhu i imati dobre igrace u ekipi, a ne pustati ih da igraju za rivale zbog nekoliko desetina hiljada funti vise (na sedmicnoj bazi). Takvom politikom se moze zaraditi novac, ali ako se on ne ulozi u prave igrace onda je on naprosto bacen.

Pogledajte ekipu Arsenala sada. Koliko igraca svjetske klase imamo u ekipi? Imamo Wilshera pred kojim je svjetla buducnosti i koji ce sigurno postati WC igrac. A sta je sa ostalima? Sjecate li se kada smo u ekipi imali Henrya, Piresa, Campbela, Vieru, Berkgampa, Ljungberga...Vecina nas se sjeca koliko smo tada imali igraca koji su bili "svjetska klasa"...

Imali smo mi i Fabregasa, RvP-a, Nasria, Songa...igrace koji su bili od velike vaznosti za ekipu, ali su otisli zbog toga jer fudbaleri igraju nogomet da sebi obezbjede kvalitetan zivot i igrat ce za onoga ko im ponudi vise. I sta nam sada vrijedi sto smo finansijski stabilan klub, a sto su City, Barcelona i United zaduzeni do guse, ako cemo svake godine gledati kako gore navedeni klubovi osvajaju trofeje i obaraju rekorde. Da li bi Arsenal finansijski propao ako bi se troskovi plata povecali za 400.000 sedmicno. Siguran sam da nebi!!

Rockefeller
Kontakt:

Post Postao/la Rockefeller » 23 feb 2013, 01:56

Nisam ja dovodio Simao-a u Barcelonu.

Orion87
Kontakt:

Post Postao/la Orion87 » 23 feb 2013, 11:01

Danas je jako bitna utakmica i mislim da se pobijeda mora zabilježiti po svaku cijenu.
Tvrd je orah voćka čudnovata,al' je čekić sprava zajebana...

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 23 feb 2013, 11:25

Rockefeller je napisao/la:Nisam ja dovodio Simao-a u Barcelonu.
Koja priča, jbt. :roll:
Pa isto kad bi neko napisao "Nije ni Gaal doveo Chamakha, Squilacija i Gervinha" u Arsenal. :roll:
Al' baš ista priča.
Inače, LVG je jako tvrdoglav. Usudiću se i napisati da nema tvrdoglavijeg lika u trenerskom svijetu. :mrgreen: Da je dobar - dobar je. Da l' bi bio bolji od Wengera pod svakakvim uslovima (nedostatak novaca i slične stvari)? Sumnjam. Al', da l' bi mogao pokrenuti Arsenal s mrtve tačke - mogao bi. Zato što je to lik kod kojeg ne bi bilo ni mrvicu zayebancije i koji bi od dječaka napravio muškarčine (čitajte ovo bez ikakvih seksualnih maštarija :mrgreen: ).
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 23 feb 2013, 11:58

Monolog je napisao/la:Da l' bi bio bolji od Wengera pod svakakvim uslovima (nedostatak novaca i slične stvari)? Sumnjam.
Eh ovdje se ne slazem s tobom. LvG je upravo od igraca koje je Bayern vec imao napravio jednim od najboljih u timu.
Jedan Muller je do tada bio nepoznat, a Gaal je od njega napravio igracinu. Danas je Muller jedan od najboljih ako ne i najbolji igrac Bayerna, a dosao je iz omladinskog pogona. Ista stvar je s Badstuberom, Gaal ga je promovisao u prvi sastav a ovaj je igrao odlicno. Schweinsteiger koji je do tada bio samo dobar igrac je postao World Class samo zahvaljujuci Gaalu a vec je bio u Bayernu. Jedino je Robben koji je dosao u Bayern vec bio odlican igrac, medjutim postao je jos bolji u Bayernu. A Bayern je Robbena doveo za relativno male pare za jednog takvog igraca, te pare Arsenal itekako moze priustiti.
Monolog je napisao/la:Al', da l' bi mogao pokrenuti Arsenal s mrtve tačke - mogao bi. Zato što je to lik kod kojeg ne bi bilo ni mrvicu zayebancije i koji bi od dječaka napravio muškarčine (čitajte ovo bez ikakvih seksualnih maštarija :mrgreen: ).
Ovdje se potpuno slazem.

Sto se tice Wengera, njemu treba odati pocast za sve sto je uradio za Arsenal. Pa prakticki je covjek svoj zivot ugradio u ovaj klub. Ponekad nije sve niti u trofejima, Arsenal je prepoznatljiv po tome da igra igru koja je potpuno drukcija od tipicne engleske igre na silu. Zbog toga sam ih uvijek volio, za razliku od Man-Utda npr. Dakle Wengeru po mogucnosti dignuti i kakav spomenik, bez obzira na dug period bez trofeja ali drugi trener bi trebao da dodje.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

Rockefeller
Kontakt:

Post Postao/la Rockefeller » 23 feb 2013, 12:25

Pratite nit. Covjek je rek'o da taj tip nikad nije pogrijesio u dovodjenju igraca.

Van Fall nije trener za Arsenala. Ako je on zasluzan za danasnju Barcelonu onda je i za danasnji Ajax. Sa BM ako se ne varam u 3 pokusaja osvojio jednu ligu. Neka...

PS. samo 3 imena koja nemaju veze sa Arsenalom su prihvatljiva i to 2035. : Low, Klopp i Blanc.(valjda se tako pise).
Zadnja izmjena: Rockefeller, dana/u 23 feb 2013, 12:32, ukupno mijenjano 1 put.

Marsal
Kontakt:

Post Postao/la Marsal » 23 feb 2013, 12:31

Ja bih baš volio da se vidi ko je od navijača Arsenala sve za ostanak Wengera, medjutim anketa nije rješenje jer u njoj može glasat svako tako da bi se nakupilo dosta glupih glasova od hejtera koji žive na ovoj temi poput Neutralnog, međeda Pande i ostalih...
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 23 feb 2013, 12:40

Rockefeller je napisao/la:Sa BM ako se ne varam u 3 pokusaja osvojio jednu ligu. Neka...
Prva sezone u Bayernu odmah osvojio Bundesligu, DFB kup i igrao finale LP-a.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

Semsudin
Kontakt:

Post Postao/la Semsudin » 23 feb 2013, 12:41

Jedino da se ovako izjasnimo, u postu. :mrgreen:

Ja sam ZA ostanak Wengera.
Za nasljednika hmm.. voljeli bismo svi mi da vidimo Kinga tu, ali ipak, kakvi bi rezultati bili sa njim, neiskusnim? Pametnije bi bilo da bude pomoćnik Wengeru, jednu godinu, možda dvije, da uđe u taj posao. ;)
Arsenal Under-21s team to play Tottenham: Fabianski, Bellerin, Hajrovic, Miquel, Angha, Hayden, Olsson, Gnabry, Henderson, Ansah, Akpom
Igraju nam mladi protiv Tottenhama, trenutno je 1:2. Chuba dao za nas, po običaju... 8-)
Inače momak je legenda mislim na Sea
Stil rušiljende strogo prekucende

SamoZeljo
Kontakt:

Post Postao/la SamoZeljo » 23 feb 2013, 12:57

Rockefeller je napisao/la:Pratite nit. Covjek je rek'o da taj tip nikad nije pogrijesio u dovodjenju igraca.

Van Fall nije trener za Arsenala. Ako je on zasluzan za danasnju Barcelonu onda je i za danasnji Ajax. Sa BM ako se ne varam u 3 pokusaja osvojio jednu ligu. Neka...

PS. samo 3 imena koja nemaju veze sa Arsenalom su prihvatljiva i to 2035. : Low, Klopp i Blanc.(valjda se tako pise).
Ko je rekao da van Gaal nikad nije pogrijesio?
Mislis na mene? NE, nisam to rekao. Ja sam rekao RIJETKO KAD je pogrijesio, a rijetko kad i nikad nije isto. Procitaj opet. ;)

Kad Wenger uradi sa Arsenalom ono sto je van Gaal sa Ajaxom, ja cu prvi biti za njega. Luis van Gaal je u Ajax dosao 91. godine a 95. je dominirao u Evropi. Da nije bilo "dopingovanog" Juventusa, Ajax bi bio jedini klub koji je Ligu Prvaka osvojio dvije godine uzastopno. Drugo finale je izgubio na penale a kasnije se otkrila afera o dopingovanju. Ipak, UEFA je 2004. odlucila da ta titula ostane Juventusu, iako se trebala dati Ajaxu.
Sta reci o liku koji je otkrio igrace kao sto su: van der Saar, Kluivert, Seedorf.... i sa tim mladim igracima se prosetao Evropom.
(te godine je stupio na snagu Bosmanov pravilnik i skoro svi igraci Ajaxa su otisli u inostranstvo)

U Bayernu nisu imali vremena da cekaju. Kod njih se odmah moralo funkcionisati. Ipak im je pomogao, kao i svakom klubu u kojem je radio. Igrao je cak i finale Lige Prvaka sa Bayernom i zasluzeno izgubio.
Inace je pored Mourinha jedini trener koji je sa tri razlicita kluba igrao polufinale Lige Prvaka, a i Mourinha je on stvorio.

U Barceloni je osvojio duplu krunu, prvu nakon 39 godina i stvorio je ekipu koja dominira.
Cinjenica je da je neizmjerno uspjesniji od Wengera. Titule govore u njegovu korist.

P.S. Nije tajna da sma ja uvijek bio protiv ove filozofije u Arsenalu, a od nedavno sam i protiv Wengera jer sam shvatio da se lik nece promijeniti. On je potpisao ugovor da radi za ekonomsku dobit a ne trofeje. Mozemo mi pricati sta hocemo, njemu su bitne pare i zato je prodana pic**!
Mancini: Nisam kao Wenger, ja želim pobijeđivati

Marsal
Kontakt:

Post Postao/la Marsal » 23 feb 2013, 13:08

Posljednji intervju Wengera
vrijedi pročitat, priča o suši trofeja, o filozofiji, o novcima koje ima za rekonstruisanje tima...
http://www.mirror.co.uk/sport/football/ ... pt-1725111" onclick="window.open(this.href);return false;

Ja ću svoje misljenje o tome trebali on ostat na klupi iskazat kroz pjesmu:
[youtube][/youtube]

Često kritikujem njegove poteze, laži i sve, ali opet kad se pogleda šta je sve uradio za klub, ne mogu se okrenut protiv takvog čovjeka. Zazelit cu mu odlazak u mirovinu ili u neki drugi klub tek kada on kaze da je vrijeme za to!
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988

BigBigBang
Kontakt:

Post Postao/la BigBigBang » 23 feb 2013, 13:10

Neko ko nam ovde soli pamet o tome da je Van Gall otkrio Van Der Sara, Seedorfa, Klaiverta i slicne samo pokazuje koliko zapravo nema pojma o fudbalu. To je isto ko da kazes da je Rajkard otkrio Messija :lol:
VOAJERU CIGANE ODLAZI IZ ARSENALA!

SamoZeljo
Kontakt:

Post Postao/la SamoZeljo » 23 feb 2013, 13:32

BigBigBang je napisao/la:Neko ko nam ovde soli pamet o tome da je Van Gall otkrio Van Der Sara, Seedorfa, Klaiverta i slicne samo pokazuje koliko zapravo nema pojma o fudbalu. To je isto ko da kazes da je Rajkard otkrio Messija :lol:
Ti veze nemas ali si uporan u svojim glupostima.
Ikao nista nije na tvojoj strani, lupas te smajlije koju su navodno dokaz da je neko pogrijesio?
Van der Saara je licno otkrio Luis van Gaal i doveo ga u Ajax (iz Nordwijka).
http://nl.wikipedia.org/wiki/Edwin_van_der_Sar" onclick="window.open(this.href);return false;
Procitaj prva tri reda dole ispod onog AFC Ajax: (prevedi ne google :D)

Seedorf je se 16 godina debitovao u Ajaxu. Najmladji debitant u istoriji kluba.
U moru mladih talenata, Luis van Gaal je izvlacio najbolje i zato mu se moze pripisati zasluga i za Seedorfa kao i za Kluiverta i mnoge druge.

Sta reci za covjeka koji je stvorio i jednog od najboljih trenera danasnjice?
Sta bi danas bio Jose Mourinho da nije bilo Luis van Gaala? Prevodioc? :mrgreen:

Ti si smijesan, tebi svijet fudbala pocinje sa Wengerom i zavrsava se na Wengeru. :lol:

Rockefeller
Kontakt:

Post Postao/la Rockefeller » 23 feb 2013, 13:58

@SZ nisi preprav'o 'nikad' u 'rijetko kad'? Ako nisi onda je moja greska, ne znam kako se desilo. :? Ispricavam se. :D

PS. Wenger je otkrio vece igrace. Mada iza obojce stoje fantasticni skauti.

SamoZeljo
Kontakt:

Post Postao/la SamoZeljo » 23 feb 2013, 14:14

Nisam editovao. Da sam editovao poslije tebe, vidjelo bi se. Uvijek se vidi kad editujes ako tvoj komentar nije zadnji na temi. Nego svejedno. Svakako znam da ti nisi namjerno pogresno procitao. ;)

Slazem se da i jedan i drugi stoje dobro kad je stvaranje igraca u pitanju. Ipak mislim da je van Gaal uspjesniji i volio bi ga vidjeti u Arsenalu.
Gospodin iz Dortmunda bi ipak bio bolja opcija. Ja mislim da bi. Ne zato sto je veci strucnjak od van Gaala ili Wengera, nego zato sto je mladji i perspektivniji, i sto je vjerovatno manje tvrdoglav od ove dvojice. :)

BigBigBang
Kontakt:

Post Postao/la BigBigBang » 23 feb 2013, 14:22

SamoZeljo je napisao/la:
BigBigBang je napisao/la:Neko ko nam ovde soli pamet o tome da je Van Gall otkrio Van Der Sara, Seedorfa, Klaiverta i slicne samo pokazuje koliko zapravo nema pojma o fudbalu. To je isto ko da kazes da je Rajkard otkrio Messija :lol:
Ti veze nemas ali si uporan u svojim glupostima.
Ikao nista nije na tvojoj strani, lupas te smajlije koju su navodno dokaz da je neko pogrijesio?
Van der Saara je licno otkrio Luis van Gaal i doveo ga u Ajax (iz Nordwijka).
http://nl.wikipedia.org/wiki/Edwin_van_der_Sar" onclick="window.open(this.href);return false;
Procitaj prva tri reda dole ispod onog AFC Ajax: (prevedi ne google :D)

Seedorf je se 16 godina debitovao u Ajaxu. Najmladji debitant u istoriji kluba.
U moru mladih talenata, Luis van Gaal je izvlacio najbolje i zato mu se moze pripisati zasluga i za Seedorfa kao i za Kluiverta i mnoge druge.

Sta reci za covjeka koji je stvorio i jednog od najboljih trenera danasnjice?
Sta bi danas bio Jose Mourinho da nije bilo Luis van Gaala? Prevodioc? :mrgreen:

Ti si smijesan, tebi svijet fudbala pocinje sa Wengerom i zavrsava se na Wengeru. :lol:
Hahaha zasluge najjace svjetske skoel fudbala i najjaceg skautinga u Holandiji pripisujes jednom covjeku i ovde nekome govoris da je smijesan :lol: :lol:

Svaka cast Van Gaalu na uspjesima ali nije Ajax bio tada mala maca i nizerazredni klub pa ga on preporodio i digao na noge. Wenger je trajna kategorija svidjalo se to tebi ili ne, prije sto se pomiris sa cinjenicom lakse ce ti biti.

Kakve ti nebuloze pricas cuj sta bi bilo sa Mourinhom? Pa nemoj mi reci da je i njega otkrio? :lol: Mourinha je ucio Sir Bobby Robson prije nego sto je i Van Gaal dosao bili su zajedno u sportingu pa benfici pa barceloni, molim te lijepo nemoj vise nebuloze da iznosis ovde provaljujes se.

SamoZeljo
Kontakt:

Post Postao/la SamoZeljo » 23 feb 2013, 14:34

Nikakvi skauti nisu otkrili van der Sara nego licno Luis van Gaal. I nikakvi skauti nisi dominirali u Evropi, nego Luis van Gaal.
Naravno da skauti imaju zalsuge i isto tako Ajaxova skola fudbala ali, on je bio na celu najuspjesnijeg Ajaxa u posljednjih 30 godina, a skola i skauti su postojali i bez njega.
Od ispodprosjecnog AZa je stvorio giganta i dominirao u Holandiji, i pored skauta i skole fudbala, Ajax je izgubio titulu od AZa kojeg je tada vodio Luis van Gaal. Znaci, da u njemu ipak ima vise nego sto ti pricas!
On je jedini trener (pored Mourinha) koji je sa tri razlicita kluba igrao polufinale Lige Prvaka. U ostala dva kluba nije bilo Ajaxovih skauta i skole fudbala, ali covjek je uspio i sa tim klubovima.
Stvorio je Mourinha, jednog od najboljih trenera danasnjice.....

Mozes pricati sta hoces i koliko hoces, od Wengera je neizmjerno uspjesniji.

BigBigBang
Kontakt:

Post Postao/la BigBigBang » 23 feb 2013, 14:38

Svaka mu cast na prvenstvima Holandije sa AZ-om pogotovo u situaciji kada su Holandski klubovi visestruko slabiji nego sto su to bili. Osim LP sa Ajaxom i titule sa Bayernom i finala LP nista tu nije posebno, nemoj mi pricati o prvenstvu holandije kao nekom mjerilu molim te. Mourinha niej niko stvorio on je sam postao to sto jeste a ako neko ima zasluge u tome to je onda najvise Sir Bobby Robson. Govoriti da je Mourinha stvorio neko i onda jos reci Van Gaal dokaz je samo koliki si fudbalski mediokritet.

Kao sto sam i rekao Wenger je u Arsenalu trajna kategorija sto prije trolovi poput tebe to prihvate to ce vam biti lakse, nema fajde od nekih vasih kvaziargumenata navijaci i uprava stoje iza Wengera, znam da je bolno ali zivi sa tim.

Zaključano

Natrag na “Arsenal”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []