SS.BA FBL - 3. sezona (Yahoo)
Moderatori/ce: insider,Monolog,ribery,_dreamer_
Re: SS.BA FBL - 3. sezona (Yahoo)
Prvo da kažem da je ovo samo igra i da se ne vrijedi nervirati oko bilo čega, kako god da bude naredne sezone.
Mislim da nije pošteno od @adriano_leite-a da ucjenjuje sa tim: "ako ne bude onako kako ja mislim, ja odustajem!"
Dobra stvar ove igre i jeste u tome da se ti kroz sezonu, nakon manje ili više uspješnog drafta, trudiš sa trejdovima i uzimanjem igrača iz FA, da dobiješ što bolju ekipu. Evo ja sam imao relativno loš draft, krenuo sam sa 3 ubjedljiva poraza, ali onda sam trgovao, otpuštao neke igrače i uzimao druge, i danas sam prvi.
Ali moji trejdovi su bili upravo bazirani na ovu sezonu, inače ne bih recimo dao jednog Westbrooka za Parkera, jer trenutno mislim da bi mi Parker bio korisniji, a u novembru 2013. bih opet izabrao Westbrooka između njih dvojice.
Ili jedino ako se može namjestiti redoslijed na sljedećem draftu, pa da onaj ko bude zadržao igrača sa najslabilim rankingom može da bira prvi i tako redom.
Uglavnom, što se mene tiče, poštenije bi bilo na početku sezone postaviti jasna pravila (kao što je to uradio Donnie na početku ove sezone: http://forum.sportsport.ba/viewtopic.ph ... 6#p2012776" onclick="window.open(this.href);return false;), pa ako pravilo bude da se zadržavaju jedan ili više igrača, da znamo šta nas čeka sljedeće sezone.
Mislim da nije pošteno od @adriano_leite-a da ucjenjuje sa tim: "ako ne bude onako kako ja mislim, ja odustajem!"
Dobra stvar ove igre i jeste u tome da se ti kroz sezonu, nakon manje ili više uspješnog drafta, trudiš sa trejdovima i uzimanjem igrača iz FA, da dobiješ što bolju ekipu. Evo ja sam imao relativno loš draft, krenuo sam sa 3 ubjedljiva poraza, ali onda sam trgovao, otpuštao neke igrače i uzimao druge, i danas sam prvi.
Ali moji trejdovi su bili upravo bazirani na ovu sezonu, inače ne bih recimo dao jednog Westbrooka za Parkera, jer trenutno mislim da bi mi Parker bio korisniji, a u novembru 2013. bih opet izabrao Westbrooka između njih dvojice.
Ili jedino ako se može namjestiti redoslijed na sljedećem draftu, pa da onaj ko bude zadržao igrača sa najslabilim rankingom može da bira prvi i tako redom.
Uglavnom, što se mene tiče, poštenije bi bilo na početku sezone postaviti jasna pravila (kao što je to uradio Donnie na početku ove sezone: http://forum.sportsport.ba/viewtopic.ph ... 6#p2012776" onclick="window.open(this.href);return false;), pa ako pravilo bude da se zadržavaju jedan ili više igrača, da znamo šta nas čeka sljedeće sezone.
Velež, Chelsea FC, LA Lakers, Scuderia Ferrari
adriano_leite je napisao/la: Ima li logike da je bila prica o tome i da sam ja dao Duranta da bih dobio Irvinga, jer vjerujem da ce Irving sljedece sezone eksplodirati? Unistio ovu sezonu i da unistim sljedecu? Mislim da to ima manje logike. A sto se tice 14-og i 15-og picka, moglo se pametnije odraditi od J. Smitha, kao npr. uzeti Andya, kojeg sam ja pokupio u 5-oj rundi cini mi se i bio je najbolji fantasy igrac. J. Smith je ime, a nikakav fantasy igrac.
Ja cu se odmah izjasniti da glasam za ostavljanje jednog igraca, kao sto je i bilo ranije dogovoreno.
Ja sam pisao uopsteno...druga je stvar ako je to vec bilo dogovoreno-onda si upravu 100%.
Sto se tice drugog dijela u tome i jest poenta... sa Smith-om i slicnima mozes pogoditi ili promasiti dok sa James-om i Durantom nema promasaja.
- adriano_leite
- Kontakt:
Ako je dogovoreno ranije, zasto se to treba mijenjati jer neko nije citao? Evo komesar je potvrdio da je dogovoreno ostavljanje jednog igraca, a i Donnie mi je u poruci odgovorio da je bilo price o tome, ali se tacno ne sjeca. Jedan komesar se sjeca da je bio govor o tome, a drugi komesar potvrdjuje da se uvazilo to da jedan igrac ostaje. Dakle, nisam ja to sebi umislio.jose je napisao/la:Prvo da kažem da je ovo samo igra i da se ne vrijedi nervirati oko bilo čega, kako god da bude naredne sezone.
Sto se tice ucjenjivanja, nije ucjena nikakva, nego mi se ne svidja sto se pravila mijenjaju. Prvo su bili dozvoljeni pickovi, pa su onda oni ukinuti. Onda je bilo dozvoljeno da se igrac ostavi, pa bi se sada i to ukidalo? Pa zasto onda i da igramo, kada se danas ili sutra mogu opet pravila promijeniti?
CAVS BASKETBALL NEVER STOPS!!! BELIEVELAND
Mes Que Un Club!
Mi smo Horde Zla sa Sjevera...
Mes Que Un Club!
- Tracy3McGrady
- Kontakt:
Kao sto rekoh, mogu potvrditi da je bilo govora oko toga da ostavljamo igrace ali je licno nebi ostavljao, radije bi uveo ove pikove (kao sto cu i uraditi slijedece sezone aBd.). Ja se cak slazem da ostavimo Irvinga Adrianu a da svi ostali biramo sve ispocetka. 
Anfernee "Penny" Hardaway #1
Ja sam samo rekao nek neko pokaže gdje je to dogovoreno? Ja sam samo našao da se o tome pričalo, ali konačni dogovor ili "jednostranu neprikosnovenu odluku komesara" nisam našao. Za izbacivanje pickova je većina glasala protiv i tu ima post komesara gdje piše da se pickovi ukidaju u trejdovima.
Velež, Chelsea FC, LA Lakers, Scuderia Ferrari
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
Nije problem sto se mene tice, ako mu je Irving toliko vazan, neka krene u ligu sa minusom, kao ovi u Serie A
Najpostenije bi bilo to da oni sa najslabijim omjerom (
) imaju prvi pick na draftu, i tako do onih najboljih, a @adriano neka bude izuzetak (koji nece imati pick u prvoj rundi)
Najpostenije bi bilo to da oni sa najslabijim omjerom (
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
- adriano_leite
- Kontakt:
Za izbacivanje pickova ja prvi nisam glasao, nisam ni imao opciju da glasam. Samo sam dosao na forum i procitao da se izbacuju pickovi. Sto se tice toga gdje je dogovoreno. stvarno ne mogu da pronadjem izmedju 110+ stranica gdje je to dogovoreno.jose je napisao/la:Ja sam samo rekao nek neko pokaže gdje je to dogovoreno? Ja sam samo našao da se o tome pričalo, ali konačni dogovor ili "jednostranu neprikosnovenu odluku komesara" nisam našao. Za izbacivanje pickova je većina glasala protiv i tu ima post komesara gdje piše da se pickovi ukidaju u trejdovima.
@Sanele, ako je bio dogovor, onda ga treba ispostovati jbg. Necu da budem izuzetak. Opet ako se meni ostavi Irving, onda necu da imam opciju da biram u prvom krugu drafta. Jedino tako ne bih bio izuzetak. Onda da napravimo da onaj koji ostavlja igraca, jednostavno prvu rundu drafta ne bira i nastavlja draft od druge runde. Samo nek se jasno pravila uvedu, da ne bude istih zajebancija i sljedece sezone. Ne moram ni imati Irvinga, ali ako se u sljedecoj sezoni, ovako pravila budu mijenjala, ja definitivno cu odustati u sred sezone, cim se jedno pravilo promijeni.
Mes Que Un Club!
Mes Que Un Club!
- Tracy3McGrady
- Kontakt:
Ja koliko se sjecam da je bilo ono "nezvanicno" potvrdjeno da cemo ostavljati jednog igraca i da mozemo trejdove praviti sa pikovima, e onda u toku sezone su uklonjeni pikovi a logicno da ostavljane igraca i dalje vazi, sto se mene tice mozemo kako hocete, ali mogli bi od slijedece sezone napraviti da mozemo pikove mjenajti i ako cak i hocete cijelu ekipu ostavljati.jose je napisao/la:Ja sam samo rekao nek neko pokaže gdje je to dogovoreno? Ja sam samo našao da se o tome pričalo, ali konačni dogovor ili "jednostranu neprikosnovenu odluku komesara" nisam našao. Za izbacivanje pickova je većina glasala protiv i tu ima post komesara gdje piše da se pickovi ukidaju u trejdovima.
A za slijedecu sezonu ozbiljno mislim da bi najbolje bilo da ostavimo Irvinga Adrianu (jer znam da je sve dao da bi ga dobio) a da mi ostali opalimo sve ispocetka?
@Adriano, ja sam sad komesar i vjeruj mi da ce se pravila znati prije sezone, a ti ako budes ostavljao sebi irvinga to ce biti tako da se svi dogovorimo da niko u prvoj rundi ne dira Irvinga, drugacije nece moci
- adriano_leite
- Kontakt:
Ok, kako ti kazes. Onda cu uzeti Irvinga na draftu i onda igramo po pravilima. Da se odmah iduce sezone zna koliko se igraca ostavlja, kako ce se birati na draftu, kako ce se sa igracima itd.Tracy3McGrady je napisao/la:Ja koliko se sjecam da je bilo ono "nezvanicno" potvrdjeno da cemo ostavljati jednog igraca i da mozemo trejdove praviti sa pikovima, e onda u toku sezone su uklonjeni pikovi a logicno da ostavljane igraca i dalje vazi, sto se mene tice mozemo kako hocete, ali mogli bi od slijedece sezone napraviti da mozemo pikove mjenajti i ako cak i hocete cijelu ekipu ostavljati.jose je napisao/la:Ja sam samo rekao nek neko pokaže gdje je to dogovoreno? Ja sam samo našao da se o tome pričalo, ali konačni dogovor ili "jednostranu neprikosnovenu odluku komesara" nisam našao. Za izbacivanje pickova je većina glasala protiv i tu ima post komesara gdje piše da se pickovi ukidaju u trejdovima.
A za slijedecu sezonu ozbiljno mislim da bi najbolje bilo da ostavimo Irvinga Adrianu (jer znam da je sve dao da bi ga dobio) a da mi ostali opalimo sve ispocetka?
@Adriano, ja sam sad komesar i vjeruj mi da ce se pravila znati prije sezone, a ti ako budes ostavljao sebi irvinga to ce biti tako da se svi dogovorimo da niko u prvoj rundi ne dira Irvinga, drugacije nece moci
Mes Que Un Club!
Mes Que Un Club!
- Tracy3McGrady
- Kontakt:
Sto se mene tice tako cemo, a ostali neka se oglase 
sto se mene tice ako ne moze nema veze ja sam starter iduce sezone aBd, sto se pravila tice oko rostera ekipe ja sam za da se po 1 igrac ostavi na iducem draftu da svak svog igraca ostavi i da niko ne dira odabir.
RODJEN SAM NA SJEVERU,
SLUSAJTE ME SVI,
VOLIM TEBE SARAJEVO,
ZIVOT SI MI TI.
SLUSAJTE ME SVI,
VOLIM TEBE SARAJEVO,
ZIVOT SI MI TI.
Ostavljanje po jednog igrača i najlošiji dobijaju bolje pickove na početku je fer sistem.Neko je svjesno tankirao ove sezone,neko je svjesno išao na to da bude bolji ove sezone i žao mi je što smo pickove ukinuli,ali eto većina je bila za to.
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.
- Sportfanatik
- Kontakt:
Kako god vi odlučite, meni je svejedno
Super Bowl champions: 2001, 2003, 2004 Let's go Pats
IN MOYES WE TRUST
RAFA NADAL
LeBRON JAMES
KIMI RAIKKONEN
IN MOYES WE TRUST
RAFA NADAL
LeBRON JAMES
KIMI RAIKKONEN
Ostavljanje jednog igrača i random pickovi.
Liverpool's number 9! LONG LIVE THE KING KENNY!
nek se ostavi po 1 igrac i onda ranking tih ostavljenih igraca,s tim sto onaj s najslabijim igracem prvi bira
- Tracy3McGrady
- Kontakt:
Do sada imamo veliki broj glasova za ostavak po jednog igraca. Ide glasanje na na stranici.
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
Nisam za ostavljanje igrača, osim u slučaju @adrianovog Irvinga, jer to stavlja nas koji nemamo superstara kao James, Durant itd. u podređen položaj, dakle diskriminacija

Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
Ni ja nemam superstara pa se ne žalim.Duncan i JJ su mi najbolji igrači koji će biti slabiji sljedeće sezone,ali tako će liga biti zanimljivija.
I Josh Smith je dostupan za trade.Po mogućnosti 1 za 1
I Josh Smith je dostupan za trade.Po mogućnosti 1 za 1
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
Čuj bit' će slabiji, a Timmy kao vino, što stariji to bolji 
Btw. ne žalim se nego iznosim svoje mišljenje
Btw. ne žalim se nego iznosim svoje mišljenje
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
nemam ni ja superstara ali imam 1-2 igraca koje bi volio zadrzati,a sto se tice drafta ako se moze namjestiti najrealnije bi bilo da se "ponovi" druga runda ovogodisnjeg drafta,bez obzira na tabelu...
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.