Ujedinjenje Prve lige FBiH i Prve lige RS
Moderator/ica: GracanicaAA
- katalinski
- Kontakt:
Re: Ujedinjenje Prve lige FBiH i Prve lige RS
A kod nas I sad iz novog grada idu u gacko,iz capljine u bihac,tako da ujedinjenje ne bi nista u tom pogledu mijenjalo.
Ajvatar
ja bih ujedino ali se nebih složili ovi iz RSa a oni se pitaju. a može i dvije lige ali ne politčke nego geografska podjela plus i one da čine recimo po 12 a ne 16 klubova
Hajde ravnomjerno podjeli nasu drzavu na dva dijelaBistrik je napisao/la:ja bih ujedino ali se nebih složili ovi iz RSa a oni se pitaju. a može i dvije lige ali ne politčke nego geografska podjela plus i one da čine recimo po 12 a ne 16 klubova

- slogauskoplje
- Kontakt:
- badblueboylivno
- Kontakt:
Može se to ravnopravno podijeliti, izračuna se cestovna udaljenost (viamichelin.com i deri
) između svakog grada koji je domaćin prvoligaškom klubu i po tom se principu slože dvije skupine, svake sezone nanovo. Dvije po 16 bi bilo preglomazno, svake godine netko odustane... po 12 je nekako taman. Više od dvije skupine je ludost.
Prva liga BiH (dosadašnja Premijer)
12 klubova, 32 kola, dva kluba ispadaju
Druga liga BiH (dosadašnja Prva)
2 x 12 klubova, 32 kola, prvaci idu u Premijerligu

Hayley <3
kod 12 klubova, 32 kolabadblueboylivno je napisao/la:Može se to ravnopravno podijeliti, izračuna se cestovna udaljenost (viamichelin.com i deri) između svakog grada koji je domaćin prvoligaškom klubu i po tom se principu slože dvije skupine, svake sezone nanovo. Dvije po 16 bi bilo preglomazno, svake godine netko odustane... po 12 je nekako taman. Više od dvije skupine je ludost.

- badblueboylivno
- Kontakt:
22 kola regularne sezone, po 10 kola lige za prvaka i lige za ostanak.
Hayley <3
- ASD
- Kontakt:
Bolje da se i druga liga igra na prostoru citave drzave, tako ce klubovi imati vise kvalitetnih utakmica pa klubovi koji tek udju u prvu ligu mozda i ostanu.badblueboylivno je napisao/la:Može se to ravnopravno podijeliti, izračuna se cestovna udaljenost (viamichelin.com i deri) između svakog grada koji je domaćin prvoligaškom klubu i po tom se principu slože dvije skupine, svake sezone nanovo. Dvije po 16 bi bilo preglomazno, svake godine netko odustane... po 12 je nekako taman. Više od dvije skupine je ludost.

- badblueboylivno
- Kontakt:
Naravno da bi bilo bolje, ali gledali smo s financijskog i logističkog aspekta.
Hayley <3
Prve lige treba spojiti u jednu ligu sa 20 timova, a premier ligu smaniti na 10 ekipa (to je trend u svim evropskm zemljama koje imaju manji broj stanovnika) tako bi imali 30 ekipa koje bi se sve racunale kao profiesionalne i koje bi obavezno morale imati i U-17 i U-19 ekipe koje bi se takmicile redovno. A isto tako bi bili potrebno u te dvije lige uvesti pravilo da svaka ekipa u svakom trenutku na terenu mora imati jenodg igraca koji ima BIH drzavljanstvo i koji ima 21 godinu ili je mladji i svaka od tih ekipa bi trebala imati 6 od 11 igraca na terenu koji su drzavljani bih tako bi se povecala proizvodnja domacih igraca i ojacale mlade repke.
- ASD
- Kontakt:
1.rang - 10 klubova
2.rang - 16 klubova
3.rang - 4 x 16 klubova
4.rang - 16 x 16 klubova
Danas klubovi igraju 30 utakmica, a ukoliko bi bila Liga 10 onda bi odigrali 36 utakmica.
Klubovi koji igraju u Prvoj i Drugoj ligi bi morali obavezno da prijave svoje U-21 timove u neki od rangova takmicenja po uzoru na Svabe.
Siguran sam da bi npr.Zeljo U-21 poprilicno lako dosao do treceg ranga takmicenja i taj klub bi igracima iz Zeljine skole sluzio kao oskocna daska za ulazak u Prvi tim.
2.rang - 16 klubova
3.rang - 4 x 16 klubova
4.rang - 16 x 16 klubova
Danas klubovi igraju 30 utakmica, a ukoliko bi bila Liga 10 onda bi odigrali 36 utakmica.
Klubovi koji igraju u Prvoj i Drugoj ligi bi morali obavezno da prijave svoje U-21 timove u neki od rangova takmicenja po uzoru na Svabe.
Siguran sam da bi npr.Zeljo U-21 poprilicno lako dosao do treceg ranga takmicenja i taj klub bi igracima iz Zeljine skole sluzio kao oskocna daska za ulazak u Prvi tim.
Tako je i onda bi u svim uzrastima imali ekipe premierligasa i povecali bi broj mladih igraca u kvalitetnim klubovima sa kvalitenim trenerima. Znali neko koliko mi u BiH imamo registrovanih klubova.ASD je napisao/la:1.rang - 10 klubova
2.rang - 16 klubova
3.rang - 4 x 16 klubova
4.rang - 16 x 16 klubova
- ASD
- Kontakt:
Registrovanih seniorskih klubova ima cini mi se 610.vendeta87 je napisao/la:Tako je i onda bi u svim uzrastima imali ekipe premierligasa i povecali bi broj mladih igraca u kvalitetnim klubovima sa kvalitenim trenerima. Znali neko koliko mi u BiH imamo registrovanih klubova.ASD je napisao/la:1.rang - 10 klubova
2.rang - 16 klubova
3.rang - 4 x 16 klubova
4.rang - 16 x 16 klubova
Ima dole tema.
- katalinski
- Kontakt:
Eto cisto radi predhodnog poredjenja dvije lige-evo vec drugu godinu se desava da klub iz 1.lige federacije odustaje od takmicenja.sve je tako do novca pa kad bi se ujedinile lige pitanje bi bilo da li bi igralo vise klubova iz rs ili federacije.cinjenicaje jedino da je infrastruktura bolja I da ima par klubova sa boljom tradicijom u fed. Otprilike u toj zajednickoj ligi po imenima bi trebali biti SLOBODA,KOZARA,VITEZ,SLOGA D,RADNICKI L,MODRICA,JEDINSTVO BIHAC,DRINA Z,ISKRA,SLOBODA NG,BUDUCNOST, ,RUDAR U, I ekipe koje napuste PL
Ajvatar
- katalinski
- Kontakt:
- 7aprildomemoj
Niđe veze komentar
Imena ne igraju već rezultati. Po tebi u PL nikad nebi igro Široki, Gošk, Zvijezda itd. Ako u toj eventualno spojenoj ligi nema mjesta za Bratstvo Gračanica koje je godinama u vrhu Prve lige FBiH i prije rata je igralo Međurepubličku ligu Yugoslavije, a to je III liga bila, onda j...š tu ligu 

moj uzor-S.G je napisao: Ako nastave kaznjavat klubove za baklje i gramofon ( :facepalm: ) a na ovo ostanu gluhi i nijemi, prvo Sarajevo treba da digne glas a valjda ostali to i podrze.[/quote]
- katalinski
- Kontakt:
Rezultat se samo pika plasman na tabeli bi odlucio ko bi igrao u ligi u slucaju ujedinjenja.samo sam pokusao napraviti najzvucniju ligu po imenima (hajde vitez sam dodao zbog trenutnog plasmana,a sloboda zasluzuje mjesto u premijer ligi) .gracanica mi je nekako manje atraktivan klub od ovih navedenih.ali nastavite sa dobrim radom pa mozda zaigrate u PL a ne u ovoj ,,zamisljenoj " jedinstvenoj 1. taman se evo mozete dokazati,cini mi se da igrate sa Slogom uskoro.
Ajvatar
svaka čast slobodi ali kako igraju nebi imali mjesta u toj eventualnoj zajedničkoj prvoj ligi.katalinski je napisao/la:Rezultat se samo pika plasman na tabeli bi odlucio ko bi igrao u ligi u slucaju ujedinjenja.samo sam pokusao napraviti najzvucniju ligu po imenima (hajde vitez sam dodao zbog trenutnog plasmana,a sloboda zasluzuje mjesto u premijer ligi) .gracanica mi je nekako manje atraktivan klub od ovih navedenih.ali nastavite sa dobrim radom pa mozda zaigrate u PL a ne u ovoj ,,zamisljenoj " jedinstvenoj 1. taman se evo mozete dokazati,cini mi se da igrate sa Slogom uskoro.
- TzBulevar87
- Kontakt:
A kako igraju?? ti prisustvovo mecu nekom??Bistrik je napisao/la:svaka čast slobodi ali kako igraju nebi imali mjesta u toj eventualnoj zajedničkoj prvoj ligi.katalinski je napisao/la:Rezultat se samo pika plasman na tabeli bi odlucio ko bi igrao u ligi u slucaju ujedinjenja.samo sam pokusao napraviti najzvucniju ligu po imenima (hajde vitez sam dodao zbog trenutnog plasmana,a sloboda zasluzuje mjesto u premijer ligi) .gracanica mi je nekako manje atraktivan klub od ovih navedenih.ali nastavite sa dobrim radom pa mozda zaigrate u PL a ne u ovoj ,,zamisljenoj " jedinstvenoj 1. taman se evo mozete dokazati,cini mi se da igrate sa Slogom uskoro.
075
-
- Kontakt:
Daj ljudi pise se o temi koja je nerealna!
Do ujedinjenja liga nece doci u skorije vrijeme,sto je i cinjenica a do smanjenja mozda.
Klubovi nemaju para da otputuju na gostovanje udaljeno 50 km,a ne da neko putuje iz Bugojna u Ugljevik ili Novi Grad.Tako da ujedinjenja nece biti vec ako se ovako nastavi ovakva besparica moglo doci do pojave vise liga na manjim prostorima!
Do ujedinjenja liga nece doci u skorije vrijeme,sto je i cinjenica a do smanjenja mozda.
Klubovi nemaju para da otputuju na gostovanje udaljeno 50 km,a ne da neko putuje iz Bugojna u Ugljevik ili Novi Grad.Tako da ujedinjenja nece biti vec ako se ovako nastavi ovakva besparica moglo doci do pojave vise liga na manjim prostorima!
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 10 gostiju.