FC Barcelona - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,BoixosNois1899

Povratak Neymara???

Anketa je završila: 07 avg 2019, 22:24.

1. Da
59
57%
2. Ne
44
43%

Ukupno glasova: 103

M4kaveli
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la M4kaveli » 25 feb 2013, 23:47

hule_barca je napisao/la:
M4kaveli je napisao/la:Mozda ne bi bilo lose ovako:

.....................Fabregas........................
.........Villa.........Messi............Pedro........
..............Iniesta............Xavi.................
......................Busquets.......................
.........Alba..........Pique............Adriano....

3-3-4 ili 3-4-3.
Zavisi kako gledas na Messijevu poziciju.

Malo preofanzivno. :mrgreen:
Samo mi reci da se ne zezaš :lol:
Ne zezam se.
Znam da je nemoguce, ali ovako bi ja izveo bar u Primeri protiv nekog bunkera jer je preofanzivna postavka za LP i jace timove.

Ali ovakva slicna postavka ti je bila protiv Chelsea prosle sezone.

......................Valdes.........................
.......Mascherano.......Pique........Puyol.......
.....................Busquets.......................
...............Xavi...........Iniesta.............
.......Sanchez........................Cuenca.....
......................Messi...........................
.................... Fabregas..........................

Samo sto je igrao Cuenca i nije bilo klasicnih bekova ( ne sjecam se da li su kasnije usli ).
Mozda i gore umjesto jednog beka ( recimo Adriana ) ubaciti stopera Puyola/Mascherana.

Vidis kako su se oni kockali u polufinalu LP.

Ali kao sto kaze @Romariooo, daleko je ta utakmica.
Treba pisati o Realu.
Sir Alex Ferguson: ''Guardiolina Barcelona je najbolji tim koji sam ikad gledao''.

zlatan1982
Kontakt:

Post Postao/la zlatan1982 » 26 feb 2013, 04:06

vidim da spominjete valdesa..ipak je ovo utakmica kupa tako da bi pinto trebao braniti...
zanimljivo kako nema više one formacije sa dva defanzivna vezna u prvom sastavu...kod pepa su busquets i keita znači često igrati u prvom sastavu sa xavijem,pogotovo ove utakmice na rezultat kakva je sutra...
zašto i sutra ne probati sa busquetsom,songom,i xavijem u sredini a naprijed sa messijem,iniestom i villom..jeste da je ovo puno sporija postava nego sa pedrom,alexisom i tellom,ali ionako se ne mogu sjetiti puno golova koje je barsa davala iz kontre,a opet su tu dva brza extraofanzivna beka...
nazad standardna četvorka,pike,puyol,alba i alveš...

mandraX
Kontakt:

Post Postao/la mandraX » 26 feb 2013, 09:41

Sa ovim Rourom i trofej lige je pod upitnikom sad, a da ne pričam o kupu ili LP.

xGGMU
Kontakt:

Post Postao/la xGGMU » 26 feb 2013, 13:25

Prva od dvije usluge koje nam čini FCB, večeras da ih dobro izmučite i istrčite :lol:
The little boy inside me was screaming ‘Manchester United’. United breathes football” — Robin van Persie
MUFC - It's a religion!

azTer
Kontakt:

Post Postao/la azTer » 26 feb 2013, 14:03

zlatan1982 je napisao/la:vidim da spominjete valdesa..ipak je ovo utakmica kupa tako da bi pinto trebao braniti...
zanimljivo kako nema više one formacije sa dva defanzivna vezna u prvom sastavu...kod pepa su busquets i keita znači često igrati u prvom sastavu sa xavijem,pogotovo ove utakmice na rezultat kakva je sutra...
zašto i sutra ne probati sa busquetsom,songom,i xavijem u sredini a naprijed sa messijem,iniestom i villom..jeste da je ovo puno sporija postava nego sa pedrom,alexisom i tellom,ali ionako se ne mogu sjetiti puno golova koje je barsa davala iz kontre,a opet su tu dva brza extraofanzivna beka...
nazad standardna četvorka,pike,puyol,alba i alveš...
zanimljivo stajalište. čak bi se moglo i rizikovat s takvom taktikom, mada zaista sumnjam, jer pitanje je kako će u tom slučaju izgledat motorika veznog reda. busquetsa i keitu mogu zamislit zajedno u veznom redu, ali busquetsa i songa ne baš. ipak je keita spoj solidne kreativnosti, trkačkog kapaciteta i opasnosti iz vana dok je s druge strane song neumoran trkač, jak na lopti, ali trenutno mu je kreativnost na niskom nivou (iako je to u arsenalu izgledalo puno bolje, čini mi se da je jednu sezonu bio njihov ubjedljivo najbolji asistent), plus je iz vana bezopasan. nit može uputit neki opasan šut, nit podvalit loptu, jer igra podaleko od protivničkog gola, a i zadaci su mu drukčiji, defanzivno orjentirani.

e, sad... treba se zapitat kako će izgledat suradnja veznog reda i napada... nešto sam skeptičan ako bi xavi bio jedina spona, jedino ako bi i iniesta stojao bliže veznom redu, ali onda su hendikepirani ka naprijed, jer će messi u napadanju gola imat samo dvije mogućnosti (prodor ili pas drugom igraču). ovo drugo zavisi od situacije, a ovo prvo je protiv reala uvijek teško ostvarivo, jer ga dupliraju. u suštini, mislim da s takvim veznim redom dobijamo na čvrstini, ali puno više gubimo na lucidnosti i kreativnosti, zbog toga to nije prava taktika.

ja bih ovako počeo: pinto, alves, pique, puyol, alba, busquets, xavi, fabregas, iniesta, pedro i messi. trenutno je to najbolje što imaju... ako zanemarimo onaj šablon "svi moraju dat 110% za pobjedu", istaknut ću da barem 7-8 igrača mora biti na visokom nivou ako želimo nečemu da se nadamo.

zlatan1982
Kontakt:

Post Postao/la zlatan1982 » 26 feb 2013, 14:12

ova formacija jeste najjača,ali je i izforsirana u zadnjih par utakmica...
mislim da treba nešto novo dodati...možda ne ovu sa dva zadnja vezna,ali nešto treba mjenjati...da li je to villa umjesto fabregasa,alexis :D umjesto pedra,ali nešto treba već mjenjati mada su šanse 50% da će igrati ova gore postava,a ostalih 50% da će to biti nešto drugo.

IronmanFCB
Kontakt:

Post Postao/la IronmanFCB » 26 feb 2013, 14:18

Pa i nije lose to sa Songom i Biskvitom,neka Iniesta igra sa njima a naprijed Pedro(možda cak i Adriano) Messi i Villa.
@Citizen

azTer
Kontakt:

Post Postao/la azTer » 26 feb 2013, 14:21

ne može babo xavi na klupu.

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 26 feb 2013, 16:00

azTer je napisao/la:
ja bih ovako počeo: pinto, alves, pique, puyol, alba, busquets, xavi, fabregas, iniesta, pedro i messi. trenutno je to najbolje što imaju... ako zanemarimo onaj šablon "svi moraju dat 110% za pobjedu", istaknut ću da barem 7-8 igrača mora biti na visokom nivou ako želimo nečemu da se nadamo.
Ja bih poceo sa: Pinto, Alves, Pique, Puyol, Alba, Busquets, Song (jedan od njih da bude striktno flaster na Xabiju ako bude Xabi igrao), Xavi, Iniesta, Villa, Messi. Messi dugo nije igrao kao krilni napadac. Mislim da bi veceras mogao odlicno tu odigrati, jer kada je on u sredini, onda ga cuva obicno po 3 ili 4 igraca, ovako bi bio na strani, a opet bi se mogao ubacivati u sredinu, a za promjenu bi Villa mogao odigrati kao centralni napadac (ono sto najbolje zna). Song i Busquets bi mogli sprijeciti eventualne kontre, a Xavi bi bio tu da radi ono sto najbolje zna - razigrava saigrace. Pedro, Alexis, Tello, nemaju zavrsnice, dok je Villa ipak iskusan golgeter. Song i Busquets u sredini bi takodjer mogli zatvarati odlaske u napad Alvesa i Albe. Istina je da je ova postava opreznija, manje napadacki orjentisana, ali mislim da bi u ovom momentu bila i najbolja za tekmu sa Realom.
CAVS BASKETBALL NEVER STOPS!!! BELIEVELAND

Mes Que Un Club!

Mi smo Horde Zla sa Sjevera...

viKK
Kontakt:

Post Postao/la viKK » 26 feb 2013, 16:33

Realno gledajući Barcelona se mora ostaviti onog svog "najjačeg" sastava , odnosno valdez(pinto) - alves - puyol - pique - alba - busquets - fabregas - xavi - iniesta - pedro - messi ... Praktično taj sastav je previše isforsiran te mnogi od tih igrača su ili malo ispali iz forme ili se jednostavno umorili.. Optimalan sastav bi prema mom mišljenju bio ovakav...

-----------------------Pinto---------------------
Alves---------Pique---------Puyol--------Alba
--------------------Busquets-------------------
------------Xavi---------------Iniesta---------
----Pedro(Messi)--Messi(Villa)---Villa(Pedro)

Zašto ovakav napad ? Pa iz čistog razloga što ovakve rotacije bi bile moguće ukoliko nešto "zakoči". Messi ukoliko bude igrao u sredini , čuvat će ga najmanje 2 igrača , te neće imati mnogo opcija u napadu , ili neki pas , ili neki prodor ako bude imao više prostora . Dok ako bude igrao na krilu , tu će moći da se ubacuje u sredinu i šuta / šalje pasove prema Villi koji će igrati svoju prirodnu poziciju ...

Iniesta će dobiti više prostora na poziciji ofanzivnog veznog , jer na krilu mnogo njegove kreativnosti se ne iskorištava , te mnogo je bolje čuvan od strane protivničkih igrača . To se lako vidjelo u utakmici protiv Milana , kada su ga čuvali bek + krilo , a i zadnji vezni se vraćao da ga zaustavlja ukoliko bi ulazio u sredinu...

nate
Kontakt:

Post Postao/la nate » 26 feb 2013, 16:39

vikk@ je sve objasnio.Zelim napad s Villom.Covjek je zasluzio.Dobiva minute na kapaljke, a drugi je strijelac kluba.

M4kaveli
Kontakt:

Post Postao/la M4kaveli » 26 feb 2013, 18:51

Naravno nista ne bi trebalo poceti bez Ville.
Ali izgleda da hoce, nazalost. :roll:

P.S. Sportski direktor Schalkea je potvrdio da Ibrahim Afellay neće ostati u ovom klubu nakon što mu istekne jednogodišnja posudba (do juna 2013.) Afellay se trenutno oporavlja od ozljede i od novembra nije igrao za Schalke.

Zao mi nekako ovog momka.
Veoma dobar igrac, ali unistise ga povrede.
Sir Alex Ferguson: ''Guardiolina Barcelona je najbolji tim koji sam ikad gledao''.

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 26 feb 2013, 19:53

ima li prenosa na TV-u ? :D

viKK
Kontakt:

Post Postao/la viKK » 26 feb 2013, 19:56

jasmin10 je napisao/la:ima li prenosa na TV-u ? :D
neka od arena sport-ova...

zlatan1982
Kontakt:

Post Postao/la zlatan1982 » 26 feb 2013, 19:57

ko ima mojatv može gledati na arena 3.

trxel
Kontakt:

Post Postao/la trxel » 26 feb 2013, 19:57

Arena sport 3.
Sir Alex Ferguson´the greatest manager of all time´

Ferguson said: "United can do anything, believe me. They've got that great philosophy and history, they will always do well."

azTer
Kontakt:

Post Postao/la azTer » 26 feb 2013, 20:00

adriano_leite je napisao/la:
azTer je napisao/la:
Ja bih poceo sa: Pinto, Alves, Pique, Puyol, Alba, Busquets, Song (jedan od njih da bude striktno flaster na Xabiju ako bude Xabi igrao), Xavi, Iniesta, Villa, Messi. Messi dugo nije igrao kao krilni napadac. Mislim da bi veceras mogao odlicno tu odigrati, jer kada je on u sredini, onda ga cuva obicno po 3 ili 4 igraca, ovako bi bio na strani, a opet bi se mogao ubacivati u sredinu, a za promjenu bi Villa mogao odigrati kao centralni napadac (ono sto najbolje zna). Song i Busquets bi mogli sprijeciti eventualne kontre, a Xavi bi bio tu da radi ono sto najbolje zna - razigrava saigrace. Pedro, Alexis, Tello, nemaju zavrsnice, dok je Villa ipak iskusan golgeter. Song i Busquets u sredini bi takodjer mogli zatvarati odlaske u napad Alvesa i Albe. Istina je da je ova postava opreznija, manje napadacki orjentisana, ali mislim da bi u ovom momentu bila i najbolja za tekmu sa Realom.
jbg brate, najlakše je nama sjedit tu ispred kompjuterskih ekrana i izmišljat strategije, pravit neke taktike i slično. :) ja bih potpisao 80% taktika koje smo iznijeli tu na temi, većina njih je zanimljiva i ima svoje uporište, ali šta ja znam. ipak vilanova/roura odgovaraju za ono što se dešava i za ono što će se desit. mora se istaknut da je roura u vrlo nezahvalnoj situaciji - ako napravi neke promjene i ne uspije, bit će kriv jer je bez potrebe mijenjao formaciju. ako napravi promjene i uspije, svi će pametovat kako to nije bilo teško, kako je ekipi samo trebalo malo promjene, jer je stara formacija pročitana.

villa jeste golgeter, ali jedan od onih koji većinu golova zabija iz protivničkog šesnaesterca... a ruku na srce, nije igrač koji će se do tu sam probit i onda poentirat. s druge strane, pedro je u stanju sam se izborit za šansu, istrčat kontru od 30-40 metara i zabit gol. zbog toga mislim da on sigurno počinje, jer večeras barsi apsolutno treba neko ko će na protivničkoj polovici pretrčat 10+ kilometara.

M4kaveli
Kontakt:

Post Postao/la M4kaveli » 26 feb 2013, 20:02

Pa zato trebaju igrati i Villa i Pedro.
Ha ja, stari trio MVP u napadu.
Tako i jeste najbolje.

DesimaL
Kontakt:

Post Postao/la DesimaL » 26 feb 2013, 20:06

Pinto; Alves, Piqué, Puyol, Alba; Busquets, Xavi, Fabregas; Iniesta, Messi, Pedro.
Visca el Barça ! Mes que un club !

azTer
Kontakt:

Post Postao/la azTer » 26 feb 2013, 20:08

M4kaveli je napisao/la:Pa zato trebaju igrati i Villa i Pedro.
Ha ja, stari trio MVP u napadu.
Tako i jeste najbolje.
onda to znači da će fabregas sjedit na klupi... fabregas koji je jedini zabio gol u prvom meču, fabregas od kojeg možemo očekivat trku, odbranu, napad, asistencije, golove. u ovoj utakmici su potrebni fleksibilniji i polivalentniji igrači, villa baš i nije takav. znam ja šta vi svi hoćete reći, kao villa će rutinski iskoristit šanse blabla. problem je u tome da li će doć do tih šansi. meni je logičnije da se prvo vidi kako madriđani dišu, tj. da villa počne s klupe i u slučaju da roura primijeti da je negdje u odbrani reala šuplje, da mu ukaže na to prije uvođenja u igru.

EDIT:
DesimaL je napisao/la:Pinto; Alves, Piqué, Puyol, Alba; Busquets, Xavi, Fabregas; Iniesta, Messi, Pedro.
da, kao što smo i mogli pretpostavit.

Zaključano

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.