Fudbalska reprezentacija Srbije

Crna Gora, Makedonija, Slovenija, Srbija

Moderatori/ce: geronimo,VanBasten,Devil,dubrava,Trigger

braco
Kontakt:

Re: Fudbalska reprezentacija Srbije

Post Postao/la braco » 26 feb 2013, 00:32

Šta ovo Marković ne igra u protiv Hrvatske i Škotske? Jel u pitanju stvarno povreda ili ovo:

slika

:lol:

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 26 feb 2013, 00:35

Sada je stvarno povreda.

p.s Jedan vrlo zanimljiv intervju sa Terzicem. ;)
http://pressrs.ba/sr/sport/fudbal/story ... dluke.html
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 26 feb 2013, 01:20

FSS izabrao Filipa Djuricica za najboljeg mladog igraca za 2012 god.

Moze se reci da je zasluzeno, mada, sigurno da ne bi pogrijesili ni da su priznanje dodijelili Nastasicu! ;)
Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 26 feb 2013, 10:45

Devil je napisao/la:Sada je stvarno povreda.

p.s Jedan vrlo zanimljiv intervju sa Terzicem. ;)
http://pressrs.ba/sr/sport/fudbal/story ... dluke.html
Klasicno muljanje. Nije Tole kriv, to je zbog sujete. Yeah right :!:

"Ramadanija poznajem dobro i mogu da kažem da je on danas jedan od najuspešnijih evropskih agenata. Klubovi u Srbiji treba više da koriste njegove kontakte i poziciju u evropskom marketu. Ceo evropski fudbal je umrežen raznim interesnim grupama, a nas nema nigde. Kamo sreće da nam je više ljudi kao sto je Falji Ramadani."

Nije kriv Tole - to je zbog sujete.
Nije kriv Svinjisha - to je zbog neiskustva.
Nije kriv Djora - to je zbog senilnosti.
Nije kriv Terzan - smestili mu mangupi.
Nije kriv Pizon - jbga, takva tura naisla.
+ Ramadanija treba umnoziti, jer nam takvi trebaju.

A ovamo javasluk, jad, beda, ocaj...i ne vidi se kraj tome.
Lepo je Gagi Jovanovic rekao u "Profesionalcu": "Nije kriv Milosevic, mi smo g0vna".

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 26 feb 2013, 13:07

Haj se vas dva drzite fudbala.Hvala.

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 26 feb 2013, 18:24

FSS je pokrenuo inicijativu za izgradnju stadiona koji bi zadovoljio stroge standarde UEFA, a to je podržala Ambasada Velike Britanije u Srbiji.

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije Tomislav Karadžić i regionalni direktor britanske kompanije „MACE“ Branislav Simović su, u Britanskoj ambasadi u Beogradu, potpisali ugovor o poslovno-tehničkoj saradnji u oblasti razvoja projekta „Nacionalni stadion Srbije“.

U skladu sa usvojenim razvojnim planom FSS je tokom prošle godine pokrenuo inicijativu za izgradnju „Nacionalnog stadiona“ koji bi zadovoljio veoma stroge standarde UEFA i koji bi Srbiji otvorio mogućnost da se kandiduje za jednog od domaćina Evropskog prvenstva u fudbalu 2020. godine, kao i za organizaciju ligaških utakmica pod pokroviteljstvom UEFA.

Tokom niza sastanaka inicijativa FSS-a je naišla na snažnu podršku Ambasade Velike Britanije i britanske kompanije „MACE“ koja je jedna od vodećih svetskih kompanija u oblasti rukovođenja razvojem projekata sportske namene.

Predstavljanju projekta „Nacionalni stadion“ zainteresovanim investitorima, prethodiće izbor mogućih lokacija za stadion, izrada studije izvodljivosti i priprema idejnog rešenja projekta.

Rok za prijavu kandidature Srbije za jednog od domaćina Evropskog prvenstva 2020. je april 2014. godine, do kada bi FSS trebalo da dostavi UEFA-i usvojenu studiju izvodljivosti, koncept projekta i dokaz o obezbeđenim finansijskim sredstvima.
Hoce Britanci da se iskupe za pricu o rasizmu. :mrgreen:

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 26 feb 2013, 20:45

Ljajic u formi! Ponovo strijelac, za 0-1 u Bolonji... ;)
Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 27 feb 2013, 16:47

Englezi ponovo divljaju na svojim terenima.Inter dobije kaznu od **** 50000 eura zbog toga sto su njegovi navijaci balonima u obliku banane mahali Balotelliu.Celi svet to vidi i zna se da se to dogodilo ali opet se suti i jedva im se da tolika kazna. A nas savez i U21 reprezentaciju tuze na sve strane,traze izbacivanje na par godina za nesta za sta su culi samo iz izjave Rosea i jos par njihovih igraca. :oops: :oops:
Valjda ce neko nekada iz tih saveza i iz same UEFE pa cak i nakon ovih kazni sto smo dobili priznati da nisu bili u pravu,ne moraju cak ni da se izvine. :oops:

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 02 mar 2013, 16:00

Djurdjic strijelac protiv HSV-a... ;)

Tribalian
Kontakt:

Post Postao/la Tribalian » 02 mar 2013, 16:03

marconato je napisao/la:Djurdjic strijelac protiv HSV-a... ;)
A ja gledam da li na kladionici da igram Hamburg , ma reko necu dace onaj nas dva komada , i eto,za sad jedan. :)
.... nekad bol, nikad strah, nekad muk.....

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 02 mar 2013, 20:01

Gudelj ponovo strijelac za Bredu protiv Djuricicevog Herenvena...

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 05 mar 2013, 17:45

Englezi ponovo bacaju banane na utakmicama.Ko zna mozda je to kod njih dozvoljeno kako bi se popularizovalo konzumiranje banana pa se ni FA "za cudo" ne oglasava.E moja kolevko fudbala. :oops:

djoleprijedor
Kontakt:

Post Postao/la djoleprijedor » 06 mar 2013, 14:25

Još 16 dana..... :) ,koliko željno iščekujem ovaj meč na Maksimiru....jasno je meni da je Hrvatska kvalitetnija i iskusnija ekipa,da su veliki favoriti ,ali imam osjećaj da nećemo izgubiti u Zagrebu...što se mene tiče nek se ponovi onih 2-2,i nek Pletikosa opet "pliva" za loptom,kao nekad Ladić :D 8-) ,mada bih ipak najviše volio da ih dobijemo na sred Maksimira,pa makar ne otišli ni na EP 2016.Eto..Jedva čekam 22. ;)
Mens sana in corpore sano.

dean
Kontakt:

Post Postao/la dean » 06 mar 2013, 14:57

djoleprijedor je napisao/la:Još 16 dana..... :) ,koliko željno iščekujem ovaj meč na Maksimiru....jasno je meni da je Hrvatska kvalitetnija i iskusnija ekipa,da su veliki favoriti ,ali imam osjećaj da nećemo izgubiti u Zagrebu...što se mene tiče nek se ponovi onih 2-2,i nek Pletikosa opet "pliva" za loptom,kao nekad Ladić :D 8-) ,mada bih ipak najviše volio da ih dobijemo na sred Maksimira,pa makar ne otišli ni na EP 2016.Eto..Jedva čekam 22. ;)
znam ja da smo mi kao nekakvi rivali,ali pretjeruješ batice!
ako pobjedite bit će to onako ciganski....na grčki način :) ... najviše me brinu prekidi gdje ste opasni...
možda ne znate,ali hrvatska je dosad na domaćem terenu izgubila samo jednu kvalifkacijsku utakmicu..od engleza...

ja bi bio nezadovoljan i remijem...hrvatska mora pobjedit ako želi ostat u utrci za prvo mjesto...ipak prednost dajem belgiji...

djoleprijedor
Kontakt:

Post Postao/la djoleprijedor » 06 mar 2013, 15:14

dean je napisao/la:
djoleprijedor je napisao/la:Još 16 dana..... :) ,koliko željno iščekujem ovaj meč na Maksimiru....jasno je meni da je Hrvatska kvalitetnija i iskusnija ekipa,da su veliki favoriti ,ali imam osjećaj da nećemo izgubiti u Zagrebu...što se mene tiče nek se ponovi onih 2-2,i nek Pletikosa opet "pliva" za loptom,kao nekad Ladić :D 8-) ,mada bih ipak najviše volio da ih dobijemo na sred Maksimira,pa makar ne otišli ni na EP 2016.Eto..Jedva čekam 22. ;)
znam ja da smo mi kao nekakvi rivali,ali pretjeruješ batice!
ako pobjedite bit će to onako ciganski....na grčki način :) ... najviše me brinu prekidi gdje ste opasni...
možda ne znate,ali hrvatska je dosad na domaćem terenu izgubila samo jednu kvalifkacijsku utakmicu..od engleza...

ja bi bio nezadovoljan i remijem...hrvatska mora pobjedit ako želi ostat u utrci za prvo mjesto...ipak prednost dajem belgiji...
Ja to kažem što bih ja želio,a ne kako će biti...jbg,tu moraš isključiti RACIONALNOST ;) E sad kako će ko,koga,pobjediti na Maksimiru,vidjećemo...što se mene tiče,opet ponavljam,nije mi problem da pobjedimo"ciganski","Grčki","Svemirski" ,kako god,samo da pobjedimo....Svjestan sam da ste jači,da ste favoriti,da set u boljoj formi, iskusniji,ali i dalje vjerujem da Srbija može da se vrati neporažena sa Maksimira,a zašto ne i da pobjedi... :D Jeste da će biti do zla boga teško,ali ne i nemoguće.
Mens sana in corpore sano.

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 06 mar 2013, 16:37

Ćaća vec deceniju objasnjava neke stvari :)
[youtube][/youtube]

katalinski
Kontakt:

Post Postao/la katalinski » 06 mar 2013, 17:12

Ivanovic-vidic-subotic-kolarov kakav bi to bedem bio.trenutno jedino brazil ima mozda jacu zadnju liniju...ali kad u ovim nasim balkanskim reprezentacijama , a pogotovo savezima uvijek nesto ne stima.
Ajvatar

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 06 mar 2013, 17:27

Pa da, po imenima bi samo Brazil imao malo jacu odbranu, sa Alvesom-Silvom-Luizom-Marcelom... ;)

nate
Kontakt:

Post Postao/la nate » 06 mar 2013, 17:31

marconato je napisao/la:Pa da, po imenima bi samo Brazil imao malo jacu odbranu, sa Alvesom-Silvom-Luizom-Marcelom... ;)
cuj po imenima :?

pa bas po imenima srbija ne bi imala tako jaku obranu.recimo spanjolska po imenima ili engleska i sl.

ali imena nisu bitna.vidic je fantastican igrac.rekao bih ipak bolji od ove trojice.kolarov je najslabija karika u ovoj liniji.ali dzaba vam granitna obrana kad je ostalo prosjek.

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 06 mar 2013, 18:53

Dobro, vjerovatno se nisam dobro izrazio, ali htio sam da kazem da rijetko ko ima nazad takva 3 igraca (ne brojim Kolarova) koji imaju par god. konstantu dobrih partija u svojim klubovima... ;)

Ne slazem se da je to dzaba! Jedna Grcka tradicionalno igra na velikim takmicenjima, cak je i EP osvojila, a rijetko ko zna njihovih 4-5 igraca nabrojat! Cijela igra im se svodi na cvrstoj odbrani i discipini u igri, a nije da su imali neka velika imena u zadnjoj liniji...

Misljenja sam da je za uspjeh jednog tima odbrana mozda i najvazniji segment!
Srbija bar to ima, vrhunsku odbranu, par solidnih zadnjih veznih, dosta talentovanih i perspektivnih ofanzivnih veznih (+ par iskusnijih) i trenutno prosjecan ili ispodprsjecan napad... ;)

Odgovori

Natrag na “Fudbal u regionu”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.