Navijaci..
Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo
Re: Navijaci..
nebih me cudilo da su opet na djelu juce bile one p.icketine iz rome s nozevima..
"I'm a man who believes that I died twenty years ago.
And I live like a man who is dead already.
I have no fear whatsoever of anybody or anything." - Malcolm X
A nisam u toku šta je ovo bilo sa Fenerovim navijačima. Imaju neku zabranu ili?
Il club piu titolato al mondo!
da imaju zabranu, ali unatoc tome ih je ispred stadiona bilo ih je...DonPippo9 je napisao/la:A nisam u toku šta je ovo bilo sa Fenerovim navijačima. Imaju neku zabranu ili?

na stadionu transovi

jedni od najlojanijih navijaca u Evropi

Metropole
- samo_lijevo
- Kontakt:
Lazio-BMG

Arsenal-Bayern

Arsenal-Bayern

Jetzt lass mal die Kirche im Dorf
Nur gucken, nicht anfassen
Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo
Nur gucken, nicht anfassen
Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo
U Italiji se bode...alatka radi i ne treba biti prepametan pa obratiti malo paznju na ponasanje prilikom gostovanja tamo.Da me ne shvatis pogresno,smatram da teske mizerije od ljudi koriste bilo kakvo oruzje,ali za ovo vise krivim Nemce kojima je do turizma.STEVIE je napisao/la:nebih me cudilo da su opet na djelu juce bile one p.icketine iz rome s nozevima..
Uzgred,odlican kop gostiju.
Ja želim tako smešno malo
u par lakih golova sve bi stalo
samo nemoj reći da tražim sve.
u par lakih golova sve bi stalo
samo nemoj reći da tražim sve.
sjećam se u jednoj od prethodnih sezona kada su imali zabranu, ulaz na tekmu je bio dozvoljen samo ženama i djeci ispod 14-12 god, ne znam sad tačno koja je bila dobna granica i napunili su stadion. Svaka čast, realno to mogu samo najveći klubovi na svijetu.efedroni je napisao/la:
jedni od najlojanijih navijaca u Evropi
Il club piu titolato al mondo!
- AgresivnoDjubre
- Kontakt:
100 % si upravu.Ko ide gore treba znati gdje ide i na sta ide.Tako da svako cudjenje oko novih uboda nozem je smijesno.Tamo je to postalo normala,i treba igrati kako oni sviraju.Al sve do jednom.Katamaran je napisao/la: U Italiji se bode...alatka radi i ne treba biti prepametan pa obratiti malo paznju na ponasanje prilikom gostovanja tamo.Da me ne shvatis pogresno,smatram da teske mizerije od ljudi koriste bilo kakvo oruzje,ali za ovo vise krivim Nemce kojima je do turizma.
Uzgred,odlican kop gostiju.
Cudno je kako je malo potrebno da budemo sretni, a jos cudnije kako nam cesto bas to malo nedostaje.
navijaci milana 
[youtube][/youtube]

[youtube][/youtube]
Crveno-Crna i Blaugrana!
"You can change your wife, your politics, your religion, but never, never can you change your favourite football club!"
"You can change your wife, your politics, your religion, but never, never can you change your favourite football club!"
basel-grasshoppers

ruch-lech

ruch-lech

FC BARCELONA - Real Madrid 2:2
Boixos Nois

Alt.Bilbao-FC BARCELONA (finale KUPA kralja)

Boixos Nois

Alt.Bilbao-FC BARCELONA (finale KUPA kralja)

Pobjeda je bolja od orgazma!
- AgresivnoDjubre
- Kontakt:
Pred vecerasnju utakmicu West Ham-Tottenham

Jedva cekam da vidim kako ce ispasti sve ukupno.

Jedva cekam da vidim kako ce ispasti sve ukupno.

Cudno je kako je malo potrebno da budemo sretni, a jos cudnije kako nam cesto bas to malo nedostaje.
- AgresivnoDjubre
- Kontakt:
Fino,fino.

Navijaci Bayerna u Londonu
" onclick="window.open(this.href);return false;
[youtube][/youtube]
" onclick="window.open(this.href);return false;
[youtube][/youtube]
Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...
20.02.2013
Intervju sa navijačem Korintijansa
1. Zdravo. Možeš li mi reći nešto o sebi i o klubu za koji navijaš?
- Zovem se Artur, imam 23 godine, student sam prava. Ponosno navijam za Korintijans. Sa 5 godina sam zavoleo fudbal a pošto jako volim fudbal zamisli koliko još više volim Korintijans.
2. Možeš li mi reći nešto o istoriji fudbalskog kluba Korintijans?
- Korintijans je osnovan 1 Septembra 1910. Osnovan je od strane 5 radnika u Bom Retiru, trgovačkom i industrijskom naselju centralnog Sao Paula. Ovi radnici su bili inspirisani "Korintijan-Kežualsima" engleskom klubu koji je bio na turneji po Brazilu u to vreme, otud i naziv Korintijans. Klub je poznat po borbi protiv vojne diktature u zemlji, pokret nazvan "Demokratija Korintijans". Korintijans ima najveću armiju navijača u državi Sao Paulo, drugi je u Brazilu po brojnosti navijača i četvrti u svetu. Ljudi koji navijaju za Korintijans su uglavnom srednje i niže klase, zato je poznat kao "klub naroda". 26 puta smo bili prvaci državnog prvenstva (misli se na prvenstvo Sao Paula), brazilski kup smo 3 puta osvojili, 5 puta ligu, jednom Kup Libertadores i 2 puta bili prvaci sveta.
3. Da li mi možeš nešto reći o istoriji grupe Gavioes da Fiel?
- Gavioes da Fiel je osnovan 1.jula 1969. Osnovao ga je Flavio La Selva. To je najveća i glavna grupa, takođe i najveća po broju članova u Brazilu. Gavioes je poznat po podršci klubu svih 90 minuta, prisutni su na svakoj utakmici i poznati su po protestima ako klubu krene loše (slabe partije igrača, skupe cene ulaznica, korumpirana uprava...), bore se protiv vojne diktature u Brazilu. Pomenuću i to da Gavioes učestvuje u karnevalu u Sao Paulu gde je osvojio 4 puta ligu. Njihovo sedište je u Bom Retiru gde je i osnovan klub.
4. Da li pripadaš nekoj grupi i možeš li da mi navedeš ostale grupe na tribini?
- Ne pripadam nijednoj grupi. Ja sam običan navijač Korintijansa i idem na Pasembu kad god mogu da podržim svoj tim.
O ostalim grupama, a to su:
Camisa 12 - osnovana 1971, druga je najveća grupa. Imaju nadimak "Problematični".
Estopim da Fiel - osnovani 1979. Oni dolaze iz Diademe, predgrađa Sao Paula. Godine 1993, EDF je prekinuo sve svoje aktivnosti zbog smrti bivšeg vođe, sve do 2000 god. kada su nastavili sa radom.
Pavilhao 9 - osnovan 1990. Ime grupe aludira na jednu sekciju bivšeg Karandiru zatvora. "The Beagle Boys" je maskota njihove grupe.
Coringao Chopp - osnovan 1989. Ova grupa ima dve strasti: pivo i Korintijans! Sedište grupe im je u Sao Bernardo do Kampo, Sao Paulo.
Fiel Macabra - iz Baurua (država Sao Paulo) . Osnovani su 1993.
5. Da li su ove grupe politički orijentisane?
- Grupe Korintijansa se ne bave politikom, kao ni ostale grupe u Brazilu. Naše Organizade politika uopšte ne zanima. Gavioes je učestvovao u pokretu protiv vojne diktature, zahtevajući demokratiju. I to je sve. Nemamo nikakve veze sa levičarima ili desničarima, 100 % smo apolitični. Ali, jedna stvar je jednoglasna među torcidama: Svi su protiv rasizma, to je jedino što mrzimo a mi smo mešoviti narod.
6. Da li imate prijateljske grupe?
- Imam prijatelje iz Gavioesa, Independentea (Sao Paulo FC) i Mafije Azul (Kruzeiro).
Korintijansove grupe, obično se ne sprijateljuju sa grupama iz drugih klubova. Imamo određeno poštovanje prema Furiji Žovem (Botafogo), Gavioes Alvinegros (Figuirense) i Torcida Remocada (Remo), ali nemamo nikakvo zvanično prijateljstvo.
7. Top 5 (po tebi) grupa u Brazilu i ukratko o njima?
- Izabrati 5 najboljih je prilično teško, jer ima dosta dobrih Torcida Organizada u Brazilu. Osim Torcide Korintijansa, po mom mišljenju to su:
Mancha Verde (Palmeiras) - najveća grupa navijača Palmeirasa, osnovana 1983, ujedno i nas najveći rival. Često ih zovu Italijanima, zbog njihovog porekla.
Galoucura (Atletiko Mineiro) - najveća grupa navijača Atletika Mineira (iz Belo Horizontea), osnovana 1984. Imaju prijateljstvo sa Manča Verdeom (Palmeiras) i Forca Žovemom (Vasko), prijateljstvo koje se zove "dedo pro alto"
Os Fanaticos (Atletiko Paranaense) - Torcida Organizada kluba Atletiko Paranaense iz Kuritibe, osnovana 1977. Grupa je poznata po veličanju Brazila (zastave Brazila na svim utakmicama, pevaju himnu itd.). Simbol grupe im je lobanja.
Forca Jovem (Vasko da Gama) - najveća grupa navijača Vaska da Game (Rio de Žaneiro), osnovani 1970. Simbol grupe im je čuveni Eddie Trooper iz Iron Mejdena (to je predložio član Forca Jovem Vasco koji je bio ljubitelj Irona Mejdena). Najveći rival im je Raca Rubro Negra i Torcida Jovem (Flamengo). Zovu ih Portugalci, zbog portugalskog porekla Vaska.
Inferno Coral (Santa Kruz) - Torcida Organizada kluba Santa Kruz iz Resifea. Osnovani su 1992. Navijači Santa Kruza su spektakularni, klub im je u 4 ligi Brazila a imaju skoro najveći prosek navijača u Brazilu. Inferno Koral, po meni ima najlepši izgled tribine.
Dodao bih još, ali si me pitao samo za 5...
8. Kakvo je tvoje mišljenje o Brazilskoj navijačkoj sceni?
- Ne bih rekao da je u ovom trenutku loša scena, ali nije tako dobra kao pre. U Sao Paulu nisu dozvoljeni veliki barjaci (još od 1995, ja mislim), takođe je zabranjena pirotehnika (iako je skriveno unosimo). U ostalim Brazilskim državama je slično. Mislim da su 80-te i 90-te bile najbolje godine naše navijačke scene. Ali, danas, javni tužilac, nameće ograničenja za navijače, tako da radimo ono što možemo. Uprkos tome, uveli smo koreografije kao novinu. Namerno kažem "uveli" jer to nije bilo nešto tradicionalno u Brazilu, kao što je u Evropi. Navijači koji najčešće prave koreografije u Brazilu su: Fluminense, Flamengo, Palmeiras, Korintijans, Atletiko Paranaense...
9. Koliki vam je prosečan broj navijača na domaćim utakmicama?
- Korintijans već dugo održava dobru posećenost, često i najbolji prosek gledalaca u Brazilu. Prosek je obično 27.000 ljudi po utakmici na stadionu koji ima kapacitet od 40.000 mesta. Ovaj broj navijača možda i ne izgleda toliko dobar, ali za Brazil je veoma dobar zbog drugih faktora. Gavioes da Fiel se nalazi u sektoru "Arquibancada amarela". Većina grupa stoje na severnoj tribini, tačna lokacija: Gavioes da Fiel, Camisa 12 i Estopim da Fiel (žuti sektor). Pavilhao 9, Coringao Chopp i Fiel Macabra (zeleni sektor). Generalno, navijanje kreće sa severne tribine, ali često navija i ceo stadion.
10. Kako putujete na gostovanja i u kom broju?
- Ja, lično ne idem na gostovanja baš često (zbog posla i studija), većinu utakmica gledam na stadionu Korintijansa. Najviše sam išao u Belo Horizonte (9 sati vožnje autobusom) protiv Kruzeira i Atletika Mineira. Torcide Korintijansa obično putuju sa velikim brojem članova, sa najmanje 3 ili 4 busa od svake grupe (posebno Gavioes da Fiel) i po tome smo poznati jer imamo veliki broj pristalica na gosotvanjima, gde god da klub igra.
11. Da li je u Brazilu prisutna policijska represija?
- Jeste, jako velika represija. Policijska represija je uvek bila prisutna na Brazilskim stadionima i van njih. Za njih, jedina meta su siromašni (posebno koji žive u favelama), prostitutke i navijači. Često izjavljuju da su Torcide potencijalna opasnost za društvo. U međuvremenu, okoreli kriminalci šetaju slobodno po ulicama, pljačkaju, siluju i ubijaju, ili su u Braziliji, sede u skupštini i kradu novac građana. I šta se dešava sa njima? - Ništa. Nažalost, ovde se ne kažnjavaju oni koji trebaju.
12. Ko su vam najveći neprijatelji?
- U stvari, svi su nam neprijatelji u Brazilu (hahahhaha).
To je zato što se Korintijansove grupe retko sprijateljuju sa grupama iz drugih klubova. Najveći neprijatelji Korintijansovih grupa su:
Mancha Verde (Palmeiras), Torcida Independente (Sao Paulo), Torcida Jovem (Santos), Forca Jovem (Vasco), Torcida Jovem (Flamengo), Mafia Azul (Cruzeiro), Galoucura (Atletico Mineiro), Forca Jovem (Goias) i Terror Bicolor (Paysandu).
13. Kakve vrste tuča su prisutne u Brazilu?
- Obično, tuče (kad je derbi) su dogovorene. Sve bude određeno (vreme,lokacija) putem nekstela. Nažalost, ima kretena koji koriste oružje. Ponekad se desi i da se grupe sretnu slučajno, ali tuče se najčešće ugovaraju unapred.
Kada igramo protiv bilo kojeg kluba iz našeg grada, možemo ih vrlo lako napasti iz zasede, ili bar pokušati da napadnemo, ali ovaj metod je teži zbog policijske pratnje...
14. Da li imate grupe navijača iz ostalih gradova u Brazilu?
- Da. Praktično, sve grupe Korintijansa imaju sedište van Sao Paula. Gavioes Da Fiel, na primer, ima sekcije u raznim gradovima, pa čak i u Japanu. Camisa 12 ima sekciju iz Espirita Santa. Pavilhao 9 u Mato Groso do Sul i Baiji. Obični navijači Korintijansa, organizovani su i van Sao Paula. Organizovali su grupu pod imenom "Fiel", a ima ih iz raznih gradova, na primer: Fiel Rio de Žaneiro, Fiel Kuritiba, Fiel Belo Horizonte, Fiel Resife itd.
napomena: "Fiel" nije Torcida Organizada, već obična grupa koja prati Korintijans.
15. Znaš li nešto o Srpskoj navijačkoj sceni?
- Ne znam baš mnogo. Najviše znam o Grobarima (Partizan) i Delijama (Zvezda). Osim toga što navijam za Korintijans, poštujem Partizan zbog svojih boja (black-white rule) i poštujem mnoge navijače Partizana koji vole Korintijans. Ali, nemam ništa protiv Crvene Zvezde. I čuo sam za Mišu Tumbasa, ovaj lik je jako lud.
16. Hvala što si pristao da odgovoriš na ovih 15 pitanja, šta imaš da kažeš navijačima u Srbiji?
1. Srbi, ne dozvolite da moderni fudbal zagadi Srbiju.
2. Borite se bez oružja!
3. Navijajte za svoj lokalni tim.
4. Znajte više o Brazilu (o fudbalu, navijačima i svemu van fudbala).
5. VAI CORINTHIANS!
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ova ostala pitanja sam mu dodatno poslao, jer me je zanimao odgovor...
17. Kada je prva Torcida Organizada u Brazilu osnovana?
- Prva Torcida Organizada u Brazilu je TUSP (Torcida Uniformizada do Sao Paulo), osnovana 1939. 1940 godine je osnovana i Torcida koja je pratila reprezentaciju. Torcida Organizada do Vasco je osnovana 1944 i ako se ne varam to je najstarija torcida organizada koje je i dalje aktivna.
18. Zašto vaši najveći rivali Palmeiras i Santos često igraju kao domaćini na vašem stadionu i njihovi navijači zauzmu vašu tribinu?
- Ovde u Brazilu, nas nije briga za to, uopšte ne obraćamo pažnju na to. Sever i Jug su navijačke tribine, osim toga, utvrđeno je od strane vlade Sao Paula da ove dve tribine pripadaju svim Torcidama.
19. Čuo sam da je u Brazilu čest konflikt između grupa koji navijaju za isti klub... Možeš li mi reći nešto o ovome?
- Ovi sukobi postoje, a najveći su:
Torcida Jovem Fla X Raca Rubro Negra (u Flamengu)
Os Fanatios X Ultras'92 (u Atletiku Paranaense)
Mafia Azul X Pavilhao Independente (u Kruzeiru)
Mancha Verde X Torcida Uniformizada (u Palmeirasu)
Geral do Gremio X Torcida Jovem (u Gremiju)
20. Zašto imate jako puno prijateljstava između grupa?
- Priznajem da sam i ja pomalo zbunjen sa tolikim prijateljstvima.
Jako puno je prijateljstava između grupa verovatno zato što svaki klub ima najmanje 2 torcide.
Ova su najveća: "Dedo pro alto" između Mancha Verde (Palmeiras) Forca Jovem (Vasco) i Galoucura (Atletico Mineiro) Torcida Bamor (Bahia) Torcida Jovem (Gremio) itd.
Prijateljstvo "puncho cruzado" između Torcida Independente (Sao Paulo) Torcida Jovem (Flamengo), Torcida Jovem (Sport) Camisa 12 (Internacional) i Mafia Azul (Cruzeiro). Mafia Azul je bila deo tog prijateljstva, ali su ušli u sukob sa Žovem Fla.
Prijateljstvo "puncho colado" između Furia Independente (Parana), Furia Independente (Guarani), Young Flu (Fluminense).
Postoji i ostala prijateljstva kao što su: Mafia Azul (Cruzeiro) + Os Fanaticos (Atletico Paranaense), zatim, Terror Bicolor (Paysandu) + Cearamor (Ceara) i Raca Rubro Negra (Flamengo) + Os Imbativeis (Vitoria).
21. Koja grupa je napravila ovu zastavu? http://www.dodaj.rs/f/x/PV/2D6feCup/pet ... amengo.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
- Urubuzada. Navijači Flamenga se dive Petkoviću (ovde ga zovu "Pet"). On je odigrao svoj oproštajni meč protiv Korintijansa 2011, a Flamengovi navijači su uradili prelepu koreografiju.
video: " onclick="window.open(this.href);return false;
Torcida Jovem Fla je napravio neke zastave u čast Peta, ali ne mogu da nađem fotografije.
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))
Jel neko zna kako je pravo ime Navijaca Legije?

"Si può far tutto ma la famiglia non si può lasciare. E la Juve fa parte della mia famiglia" - Giovanni Agnelli
Żyleta.......Andrej je napisao/la:Jel neko zna kako je pravo ime Navijaca Legije?
Sreca pa je Ojler mlad umro...
zyleta je ime tribine gdje stoje najvatreniji navijaci legie..
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 11 gostiju.