UFC

Atletika, stoni tenis, šah, plivanje, vaterpolo, biciklizam, ragbi...

Moderator/ica: rio_Ferdy88

Tko je prema vašem mišljenju GOAT:

Khabib
105
64%
Jon Jones
43
26%
GSP
13
8%
neko drugi (navest tko)
4
2%

Ukupno glasova: 165

fera
Kontakt:

Re: UFC

Post Postao/la fera » 23 feb 2013, 11:40

alevkov je napisao/la:Hah jest malo poludio white. Nije mi nikako jasno ono argumentovanje oko Fitcha, sad je UFC biznis pa onda kaze da je sport pa onda opet cisti biznis jer je Fitch im preskup. Neprodje minuta odgovara na pitanje o Matt Riddle-u i onda govori nesto kako je to MMA dok su to u supstini slicni borci. Najbolje ono da Fitch ode u Bellator i postane tamo Champ pa ce ga sigurno vratiti :D

Da je pametan povukao bi se nekoliko sedmica i pobrino o zdravlju, a reklamiranje prepustiti Liddelu ili sl. ali kakvi mora gurati Rondu sad svuda... Nisam protiv WMMA sta jos vise uzivao sam Strikeforce ali Ronda mi je bas bezveze. Cerrano ili Tate su pravo dobro ribe a Ronda satro "beatiful" i "nick diaz tip" lol izgleda kao common whore on roids. Najgore je sto nas zakunuse za pet rundi Machida v Hendo.
ja mislim da bellator ne bi uzeo fitcha jer oni ne vole neatraktivne borce a welter im je mozda trenutno divizija gdje imaju najbolje borce.
meni je miesha tate bolja puno od ronde sto se izgleda tice al tesko ce ko u bantamu savladati rondu. vjerovatno ce tate biti naredna protivnica rondi.
sijevace otkazi i sutra vec sigurno ce vecina ovih sto izgube borbe popiti otkaze. mozda cak jedino da je machida siguran da nece otkaz dobiti i u slucaju poraza i eventualno schaub jer on je marketinski jako isplativ borac.

sto se tice eventa mogle bi se neke prognoze baciti....

Ronda-Carmouche : ovo ce ronda armbarom rijesiti. preveliku prednost u grapplingu ima da je ne bi iskoristila.

Machida-Hendo: pobjednig ovog dvoboja je novi protivnik Jonesa. ja bi tipovao na Hendersona jer je snazniji udarac mada Machida nikad nije bez sansi.

Faber-Menjivar: meni je Menjivar jedan od najdrazih boraca u bantamu i ja cu navijati za njega ovdje a bilo bi mi i drago da Faber dobije otkaz u UFC-u napokon. moja prognoza ovdje je apsolutno subjektivna :D za fabera sam navijao samo protiv cruza.

McGee-Neer: ne zna se koji je borac u losijem nizu... porazeni ce sigurno dobiti otkaz a ko zna mozda i obojica ako odrade bas losu i dosadnu borbu. prije bi se kladio na McGeea jer on je mlađi a vec se u zivotu znao vracati iz puno gorih situacija od ove dok za Neera mislim da je njegovo vrijeme proslo...

Koscheck-Lowler: mislim da ce ovo Koscheck dobiti, Lowler ima iskustva jednostavno receno rijetke su organizacije u kojima se on nije borio i sad se vraca u UFC al bojim se da ce odma nakon ove borbe dobiti otkaz. Nije se nikad bojao da uđe sa najboljima u ring ili kavez al problem je sto je obicno izlazio kao gubitnik...

Schaub-Johnson: ovaj cu sigurno fuliti al ja se vodim logikom da Schaub ima staklenu bradu a Lavar je jedan on najboljih udaraca u UFC-u. njegova najveca mana je sto je jednodimenzionalan borac jednostavno osim stand-upa on skoro nista ne zna. al mislim da ce i to biti dovoljno da se rijesi Schaub.

Chiesa-Kuivanen: iskreno finac mi je nepoznanica ali ocekujem pobjedu Chiese od kojeg se ove godine ocekuju velike stvari.
You are someone else I am still right here

Ismire odlazi!!!

alevkov
Kontakt:

Post Postao/la alevkov » 23 feb 2013, 13:58

Navijam za Liz protiv Rhute.
Zadnja izmjena: alevkov, dana/u 12 jul 2014, 13:02, ukupno mijenjano 1 put.

stokton
Kontakt:

Post Postao/la stokton » 23 feb 2013, 14:03

alevkov je napisao/la:Hah jest malo poludio white. Nije mi nikako jasno ono argumentovanje oko Fitcha, sad je UFC biznis pa onda kaze da je sport pa onda opet cisti biznis jer je Fitch im preskup. Neprodje minuta odgovara na pitanje o Matt Riddle-u i onda govori nesto kako je to MMA dok su to u supstini slicni borci. Najbolje ono da Fitch ode u Bellator i postane tamo Champ pa ce ga sigurno vratiti :D

Da je pametan povukao bi se nekoliko sedmica i pobrino o zdravlju, a reklamiranje prepustiti Liddelu ili sl. ali kakvi mora gurati Rondu sad svuda... Nisam protiv WMMA sta jos vise uzivao sam Strikeforce ali Ronda mi je bas bezveze. Cerrano ili Tate su pravo dobro ribe a Ronda satro "beatiful" i "nick diaz tip" lol izgleda kao common whore on roids. Najgore je sto nas zakunuse za pet rundi Machida v Hendo.
Slažem se stobom oko svega napisanog :D
Lik sam sebi kontrira argumentima :roll: Više je Sonnen zaslužio da bude otpušten nego Fich, ali svi znamo da para vrti gdje burgija neće :mrgreen:

Kad već misli otpuštat mogao je počet sa ovim što koriste testosteronsku terapiju, što pokazuju da su too old i da je vrijeme za pa pa, kao što su Henderson, Belfort, zatim ove što se pucaju konjskim mesom, ali znamo da ništa od toga nema, pošteni uvijek najebu :cry:

I da bacim svoju prognozu

Lavar by KO i Schaub leti iz UFC ( mada bi ja više volio da gledam Lavara u K 1 jer je čovjek stvoren za stand up)
Koscheck by decision (mada bi volio da ga Lawler pošalje na spavanje jer u protivnom najvjerovatnije out iz UFC)
Mcgee Vs Neer po meni 50:50 i poraženi leti iz UFC , a ako bude loša borba mogli bi obojica.
Faber by decision (i Ivan leti, mada ne bi imo ništa protiv obrnutog scenarija).
Lyoto by decision ( mada bi volio da nokautira Hendu, da legenda ide više u zasluženu mirovinu :D, da se ne mora pucat testosteronom više i mjesto prepusti mlađima).
Muškara by submision 1R

work
Kontakt:

Post Postao/la work » 23 feb 2013, 17:21

Jbg, ne možeš nekom dati otkaz zbog TRT-a kad je to dozvoljeno. Po mom mišljenju nije sportki i treba se zabranit, međutim trenutno je dozvoljeno.

Pređimo na event.
Baš me zanima hoće li Shaub odmah krenuti sa pokušajima da obori Lavara. Mislim da u standupu i nema nekih šansi, mada, radi se o teškašima, jedan udarac rješava. Blaga prednost za Lavara.
Josh bi trebao svoju borbu dobiti hrvanjem, mada mi se ne čini tolikim favoritom koliko to govore kladionice. Ne bi me mnogo iznenadilo i da izgubi.
War McGee, zato što izgleda kao kakav "brat".
Za Faberovu borbu, nešto slično kao za Josha.
Main event odličan, uvijek mi je drago gledati Machidu. Lično mislim da je najbolji borac u LHW. Ima odličo kretanje i ne vjerujem da Hendo ima potrebnu brzinu da ga pogodi. Uvijek mi je uživancija gledati kako se Dragon kreće. Hendo će vjerovatno biti agresivan, te očekujem da bude iskažnjavan iz kontri. Rekao bih Machida TKO, međutim, pošto Hendo ima dobru bradu, možda i decision. Da se vratim na ovo "najbolji borac u LHW". Vjerovatno će mogi istaknuti onaj porac od Jonesa. Ne treba zaboraviti da je tu, po mom mišljenju, dobio prvu rundu, međutim, onda ga je Jones dobio isključivo na fizičku snagu. Ona giljotina u stojci je čista snaga, a Jonesa smatram prirodnim teškašem. Machida isto tako, vrlo lahko može da se spusti u MW, međutim, neka ga ovdje, lijepo ga je gledati.
Što se žena tiče, nemam ništa protiv, ali ova borba ne zaslužuje "main event".
NBA fantasy king for 2014/15 (ss.ba, sa-x)

stokton
Kontakt:

Post Postao/la stokton » 23 feb 2013, 18:47

TRT daje borcu prednost u odnosu na protivnika, i tu ne treba više ništa dodavati. Ako nemaš dovoljno testosterona brate idi kući radi nešto drugo, ostavi drugima da na fer način zarađuju za život.
Sada ispade da je konjojed samo trebao tražiti dozvolu za TRT i sve u redu, normalno u "normalnim" količinama.
Ili dozvoliti svima da se pucaju ko u Prideu ili nikome!
Sve u svemu drago mi je da je Dana rekao da će se "obračunati" sa onima koji to rade.

Za mene je Lyoto jedan od rijetkih istinskih majstora borilačke vještine, uz Andersona Silvu, samo što on ima muda za razliku od dotičnog da se fajta sa borcima koji su "veći" od njega.
I smatram da u nekoj borbi bez pravila bi bio jedan od najsmrtonosnijih boraca. Ovako u ringu ima pravila koja omogućavaju snažnijim i većim borcima, posebno hrvačima da budu u prednosti.
Tako ako dođe do ponovne borbe opet mislim da će Jones dobit na snagu i na hrvanje.

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 23 feb 2013, 22:40

znaci machida apsolutni favorit na forumu samo ja tipujem protiv njega :D pokazace hendo da trt pomaze :D
meni su obijica dragi al sam tipovao na henda jer bi volio da dobije sansu za titulu prije zavrsetka karijere dok bi machidu vise volio vidjeti u srednjoj kategoriji

Ismire odlazi!!!

alevkov
Kontakt:

Post Postao/la alevkov » 24 feb 2013, 03:39

Event je super ali sad treba jedan KO! War Lawar!!!

tyler durden
Kontakt:

Post Postao/la tyler durden » 24 feb 2013, 07:58

Dobi Machida :)

work
Kontakt:

Post Postao/la work » 24 feb 2013, 10:00

Kenny Robertson nice sub.
Lijep sub Chiesae. vrlo dobar takedown i tranzicija u parteru.
U borba Shauba i Johnsona očekivao sam završetak, KO ili neki sub. Malo sam razočaran u odluku sudija. Razumijem da se cijeni kontrola na podu, ali Shaub je imao dosta pokušaja nekih chokova i to dosta jalovih koje mene nisu impresionirali. U toj poziciji popio je dosta udaraca i mislim da su isti trebali biti nagrađeni barem jednom rundom, npr. prva runda. Šta hoću da kažem?! Bodovati kontrolu ok, ali ako ništa ne radiš u top poziciji što značajnije šteti protivniku, ista kontrola treba biti ignorisana.
Lawler Koscheck možda malo prerano prekinuto. Vjerovatno bi ga zasuo još G&P i završio, tako da mislim da je bilo pitanje sekundi. Što se same borbe tiče, Koscheck je krenuo u svom stilu, koji bi mu donio UD, ali je jeftino primio onaj udarac u tranziciji na podu, pravo amaterski, tako da je sam kriv.
Dobra borba Fabera, odličan G&P i onda lijep sub.
McGee solidan, vidjet ćemo kakav će biti u WW.
Prelijepa predstava Machide. Minus si ona nekolicina leg kickova Hendersona i onaj nesretni takedown u trećoj. Njegove borbe gledam sa najvećim uzbuđenjem od svih borbi u MMA-u. U ovom stilu se osjeti ona Arts komponenta iz skračenice MMA. Kako je samo ispitivao protivnika i onda počeo kažnjavati sve propuste, svaka čast. Ja sam borbu imao 30-27. Razumijem 29-28 za Machidu, ali ono 29-28 za Henda je bullc***!
Rhonda je pokazala lijepu tranziciju u parter da uzme onaj armbar, nice.
Moja procjena, nisam gledao šta je oficijelno:
SOTN-Robertson
FOTN-Bermudez vs. Grice
KOTN-Lawler, mislim da nije bilo drugog.

stokton
Kontakt:

Post Postao/la stokton » 24 feb 2013, 14:47

Po meni je ovo totalno glupo kako boduju sudije( Schaub vs Lavar) pa nije hrvanje nego MMA.
Ako to još nisu skontali onda ne znam :shock:
Lavar je uputio 3 puta više udaraca od Schauba u parteru, tačnije ovaj nije uputio ni jedan da valja.
Sad mi nije jasno boduju li oni udarce ikako ili samo u ovom slučaju beskorisne takedown-e.
plus sudija je napravio veliku grešku što ih nije podigao u zadnjoj rundi, mada opet bi za 10ak sec. bili dole.

lavar nije za MMA, čovijek ne zna odbranit ni jedan pokušaj takedowna, on je stvoren za K1 i stvarno bi ga volio viditi sa najboljim udaračima svijeta.

Lyoto vs Hendo smješna borba, za kaznu bi im dao da odrade novu borbu na slijedećem eventu, a pobjednik meča Gustafson vs Musashi da ide na Jonesa.

Ostale borbe su bile vrlo dobre, samo mi nije jasan Kos, kako je glupo izgubio.

A u vezi Muškare, čovječe ili se meni čini ili je ona veće od svoji protivnica za glavu i puno teža, da mi je znat sa koliko kila ulazi u borbu.
Kako bi volio da je Onaj :mrgreen: Cyborg razbije, ali Dana neće dopustiti to svojoj zlatnoj koki, jednu je već izgubio.

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 25 feb 2013, 11:41

ocekivano ronda armbarom do pobjede... pa vece bi cudo bilo da je pobjedila na neki drugi nacin nego da je izgubila :D ja mislim da paul sass sada gleda rondu i zali sto i on nije zensko.

machida i hendo razocarali totalno, po meni ni jedan ni drugi ne zasluzuju sansu za titulu... jest da je bio split decision al ja bi dao nerijeseno samo da niko od njih ne dobije borbu protiv jonesa.

lowler razbi koschecka ali po meni je i herb dean tu zakazao. ako je neko gledao prelims mogao je vidjeti kako je bas herb dean pustio odma na pocetku nakon greske gricea da se borba nastavi i na kraju ispade najbolja borba noci. sve pogvale za bermudeza i gricea.

uria faber je bio sjajan i mene je malo iznenadio mada je menjivar dovoljno iskusan da je morao znati da ne smije pustiti fabera onako dugo da mu visi na leđima i spremi choke.

mcgee zasluzeno slavio protiv neera. dok su schaub i lavar razocarali, ja sam i prije borbe napisao da lavar zna samo stand up ali da i schaub nema kvalitet na parteru da ga submita.

chiesa slavio na slican nacin kao i faber. dok je najcudniji potez veceri uradio robertson i prekinuo niz poraza. stout i fodor su imali sjajnu makljazu :mrgreen:

dobar event posebno prelimsi ko nije gledao obavezno nek skine preliminary nece se pokajati

Ismire odlazi!!!

alevkov
Kontakt:

Post Postao/la alevkov » 25 feb 2013, 17:46

stokton Musashi jel? :lol: :D

stokton
Kontakt:

Post Postao/la stokton » 25 feb 2013, 18:44

alevkov je napisao/la:stokton Musashi jel? :lol: :D
Hajda boga ti i taj je legenda :lol:

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 26 feb 2013, 10:07

stokton je napisao/la:
alevkov je napisao/la:stokton Musashi jel? :lol: :D
Hajda boga ti i taj je legenda :lol:
legenda japankog kick box-a :D

edit: @alevkov evo dobio riddle otkaz jesam li te obradovao :D

Ismire odlazi!!!

alevkov
Kontakt:

Post Postao/la alevkov » 27 feb 2013, 18:21

Los rezultat na TUF-u za Team Darkside
Zadnja izmjena: alevkov, dana/u 12 jul 2014, 13:01, ukupno mijenjano 1 put.

work
Kontakt:

Post Postao/la work » 27 feb 2013, 23:37

Čuj dobio otkaz :shock: Nemam nešto puno vremena, šta je bilo?
Nije mi ba drago, volio sam da ga je neko u kavezu spustio. :twisted:

Pregledao sad TUF. Amaterska greška Sonnenovog borca. NE SPUŠTAJ RUKE!
Sve u svemu solidna borba, dobar grapling. ;)

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 28 feb 2013, 10:59

work je napisao/la:Čuj dobio otkaz :shock: Nemam nešto puno vremena, šta je bilo?
Nije mi ba drago, volio sam da ga je neko u kavezu spustio. :twisted:

Pregledao sad TUF. Amaterska greška Sonnenovog borca. NE SPUŠTAJ RUKE!
Sve u svemu solidna borba, dobar grapling. ;)
opet bio pozitivan na marihuanu :D
**** te ja sam kontao da ce tor ovo osvojiti a on se osramotio :mrgreen:

Ismire odlazi!!!

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 02 mar 2013, 10:24

sta je ovo ufc za vikend a niko nista ne pise :D

Ismire odlazi!!!

work
Kontakt:

Post Postao/la work » 02 mar 2013, 13:29

Tu smo, tu smo. Lijepo vrijeme, pa se malo chillaxa 8-)
Onako solidan event očekujem. Zanimljivo će mi biti u borbi Okami Lombard. Mislim da će se u ovoj pokazati je li Lombard zaista toliko dobar kao što se priča. Očekujem opet dirty wresling od Okamija. Čini mi se da lombard nosi dosta mišića pa će mi biti zanimljivo da vidim kako će se nositi sa pritiskom Japanca.

Struve Hunt. War Super Samoan!!!! Ovo je navijački i bit će mi interesantno gledti taktiku Struvea. Za Hunta neće biti dileme, ja mislim, on će ići na standup i probat će baciti neku svoju bombu kad bude pritiskao. Ne ide mu boksat na distanci jer je ovaj krakat, tako da mora što bliže klinču. Ovdje Struve može i otići u gard gdje je svakako vrlo opasan. Sve u svemu, puno opcija i sa nestrpljenjem čekam borbu.

Silva Stann. Iskreno, blage nemam u kakvoj je formi Silva. Ima li oružija da dobije Stanna? Normalno. Hoće li uspjeti? Ne znam i iskreno sumnjam. Vjerovatno Stann u drugoj ili trećoj via TKO.

Vaša predviđanja?

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 02 mar 2013, 16:03

ja se nadam da ce wand pobjediti pred "svojim" navijacima u japanu. tu ne mogu nikako biti objektivan jer uvijek navijam za silvu.

hunt-struve: mislim da ce ga struve submitati. mada bi mi bilo drago i da hunt dobije.

okami-lombard: prosli put sam ocekivao poraz japanca a on je odradio jedan mec u stilu sonnena, ovaj put se nadam da ce ga lombard napasti i da necemo gledati opet dosadne 3 runde. posto lombardu bas ne ide protiv visokih boraca tipovao bi na okamija.

volio bi da ovaj bahadurzada pobjedi opet al bice tesko. i on i koreanac u ovu borbu ulaze nakon pobjeda protiv paola thiaga

Ismire odlazi!!!

Odgovori

Natrag na “Ostali sportovi”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.