Bosna i Hercegovina - Grčka

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog

Rezultat?

Pobjeda BiH
304
70%
Nerijeseno
92
21%
Pobjeda Grcke
38
9%

Ukupno glasova: 434

FliX
Kontakt:

Re: Bosna i Hercegovina - Grčka

Post Postao/la FliX » 26 feb 2013, 14:11

Evo naso sam dimenzije domaci stadiona..
Vidim da je Kosevo i Bilino Polje isti dimenzija 105m x 68m

arius
Kontakt:

Post Postao/la arius » 26 feb 2013, 15:40

105x68 su standardne dimenzije vecine evropskih stadiona . nisu fiksne jer englezi kao tradicionalisti u pravilima fudbalske igre iz 19. vijeka dozvoljavaju da se fudbal igra na duzini (odstupanja su nevjerovatna ) 90-120 m i sirini 45-90 m .zbog toga su uzete srednje dimenzije za standard .
prije rekonstrukcije igralista dimenzije bilinog polja su bile 103x65.

najvece igraliste u evropi ima real madrid 107x72

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 26 feb 2013, 15:49

DonCorleone je napisao/la:
adriano_leite je napisao/la:
Jos uvijek nisi naucio da citas :o . Napasti ih od prve minute, da se pogube kao Francuska - odnosi se na sam pocetak utakmice, kada je Francuska bila razbijena na proste faktore i jedva cekala da sudija svira kraj prvog poluvremena. Sta je bilo u drugom poluvremenu, totalno je nebitno za ovo sto sam rekao, jer ovo sto sam napisao se odnosi na napade od prve minute, da se Grci bezglavo brane i da ne znaju odakle prijeti veca opasnost ;) .
Napast cemo ih od prve minute, da se pogube k'o Francuska ;), je stvar interpretacije, a ne citanja.
A te napade od samog pocetka neces zasigurno vidjeti, jer je Grcka poznata kao tvrda ekipa koja upravo ceka na kontranapade i prostor koji protivnik u toku napada ostavlja, tako da ni pocetnik ne bi krenuo od samog pocetka u napad, jer ako nam ga zabiju, mozemo dalje igrati klikera.
U pitanju je jedna obicna recenica, sasvima jasno napisana, na nasem Bosanskom jeziku, nije nikakav knjizevni tekst da bi se moglo interpretirati na 5 nacina. Znacenje te recenice je bas onakvo kako je procitas.

Dakle, kada se krene s centra, napraviti strasan presing na njih, uzeti loptu i ici u napad. Kada fulimo, nema trckarati i polako s guza na guz, nego odmah presing na njihovu zadnju liniju. Grci ocekuju da cemo mi oprezno uci u utakmicu, jer mozemo mnogo vise izgubiti nego oni. Svjesni su oni toga. Nama je puno bolje da igramo napadacki, nego da utakmica bude sah. Mi se ne znamo braniti i ako budemo kalkulisali, tesko nama. Dakle, mi moramo igrati napadacki, s tim da stoperi disciplinovano cuvaju njihovog napadaca, kao i nas zadnji vazni, dok ofanziva nasa mora da vrsi presing na njihovu zadnju liniju. Za Vedada i Lulica sam siguran da ce to raditi, ali to isto trebaju raditi i Stevanovic i Pjanic i Medunjanin i Dzeko.

Sto se tice Grcke, oni se znaju braniti, ali isto tako, dobro je poznato da Grcki stoperi nisu bas brzi, ali da su strasni u skoku. Zbog toga bismo morali vise ici na ubacivanje lopte u prazan prostor, a mnogo manje ici na centarsut, jer mislim da ce tu Grci lagano da izbijaju lopte iz cega se moze razviti kontra ili polukontra.

Kako god, mislim da je mnogo bolje napasti od prve minute, pa kasnije kalkulisati, nego kalkulisati od samog pocetka, jer onda smo ga na*ebali.
CAVS BASKETBALL NEVER STOPS!!! BELIEVELAND

Mes Que Un Club!

Mi smo Horde Zla sa Sjevera...

adnan_hzsa
Kontakt:

Post Postao/la adnan_hzsa » 26 feb 2013, 16:28

Uvijek se najezim dok gledam ovaj klip. Niko me ne moze ubjediti da ne valja atmosfera na Kosevu. Preplakao sam ovu utakmicu na zapad. Zapad se tresao od navijaca samo sto nije propao, nakon gola ne znam kako sam ziv ostao.

[youtube][/youtube]
Na svijetu je puno Zeljeznicara. Banja Luka, Niš, Novi Sad, Doboj, Zenica, Grbavica... AL' JEDNO JE SARAJEVO.

Morecambe
Kontakt:

Post Postao/la Morecambe » 27 feb 2013, 18:57

Prodaja ulaznica počinje u srijedu 06. 03. 2013. godine u 09:00 sati.

Opširnije na :

Kod: Označi sve

http://www.nfsbih.ba/nsbih/vijest.php?id=9236
PS: nikada,ali baš nikada ne igraj protiv ekipe druge Engleske lige - ekipe Morećambe,jer samo Morećambe može od 1-3 do 4-3 za 3 minute oooooo Morećambe :)

Dino92
Kontakt:

Post Postao/la Dino92 » 27 feb 2013, 20:47

Zukanovic ili vranjes protiv grcke,,, kome dajete prednost

FoKa
Kontakt:

Post Postao/la FoKa » 27 feb 2013, 20:52

Dino92 je napisao/la:Zukanovic ili vranjes protiv grcke,,, kome dajete prednost
zuka, bez ikakve dileme

bosnas_
Kontakt:

Post Postao/la bosnas_ » 27 feb 2013, 20:59

ako bude igrao Samaras,onda Zukanovic definitivno.... uostalom Zukanovic je pravi stoper ,igra standardno dobro svaku utakmicu i ne vidim razloga zasto ne bi igrao protiv Grcke,jer Vranjes je u Atini bio najslabiji dio naseg tima...

ahmic
Kontakt:

Post Postao/la ahmic » 27 feb 2013, 21:09

Na stoperu definitivno Zukanovic...

AjsKjub
Kontakt:

Post Postao/la AjsKjub » 27 feb 2013, 21:19

bosnas_ je napisao/la:ako bude igrao Samaras,onda Zukanovic definitivno.... uostalom Zukanovic je pravi stoper ,igra standardno dobro svaku utakmicu i ne vidim razloga zasto ne bi igrao protiv Grcke,jer Vranjes je u Atini bio najslabiji dio naseg tima...
Jesi ti uopste gledao 2 poluvrijeme!? Ja sam za Vranjesa.
Unico amore sei!
❤️🖤

viKK
Kontakt:

Post Postao/la viKK » 27 feb 2013, 21:30

Zukanović nit će čuvat Samarasa nit može čuvat Samarasa . Na njega treba prilijepiti Spahića i to je to . Tko će igrati drugog stopera- ne znam a i ne interesira me baš previše . Ali evo da i o tome nešto napišem. Vranješ je u zadnjim utakmicama pokazao dozu ozbiljnosti , pogotovo kada je Spaha izašao pa je cijela odbrana postala nesigurna . Vadio je Zukanovića iz problema par puta . U defanzivi je jako dobro posao radio , ali je u ofanzivi (igrao desnog beka) slabo odigrao . Zukanović ima bombu u lijevoj nozi , i prosječan je stoper koji igra u dobroj ligi . Daleko od toga da govorim da je Vranješ nešto više od prosječnog stopera , ali iz one vaterpolo utakmice protiv Alžira se teško šta moglo zaključiti o Zukanoviću . Tek protiv Slovenije se vidjela jedna njegova velika mana - jako je spor . Ukoliko brzi Salpingidis bude igrao centarfora onda će mu zaista biti teško čuvati njega.
I tu se stvara problem - da li staviti Vranješa , koji igra uglavnom solidno (protiv Slovenije se pokazao) , ali zna kiksati , ili staviti Zukanovića , koji opet može igrati dobro ali je kriminalno spor ?

ZZtop10
Kontakt:

Post Postao/la ZZtop10 » 27 feb 2013, 21:40

Ja bi ovdje bio zadovoljan remijem bez golova.

A na poziciji stopera bih ipak prednost dao Vranjesu .
I onda kada više ne bude me ovdje
kad moja duša s ove zemlje negdje ode
zastavu tvoju tamo ponijet ću sa sobom
nigdje bez tebe Željo kunem ti se Bogom!

viKK
Kontakt:

Post Postao/la viKK » 27 feb 2013, 22:00

ZZtop10 je napisao/la:Ja bi ovdje bio zadovoljan remijem bez golova.

A sad , pazi , to je jedan vrlo vjerovatan ishod međutim on bi stvorio ogroman pritisak na nas te bi mi morali kiksati zbog toga barem jednom . Skoro bi bilo nevjerovatno da poslije toga mi pobijedimo sve utakmice . Grčka ima veoma lagan raspored poslije utakmice sa nama , dok smo mi u prošloj godini imali veoma lagan raspored... Imaju Lihtenštajn dvaput , Litvaniju i Latviju (ne znam tačno jel u gostima ili kod kuće) i Slovačku kod kuće ...
Mi imamo Latviju u gostima u Junu , onda Slovačku dvaput , dva veoma teška meča , onda Lihtenštajn kod kuće i Litvaniju u gostima.
Remi nije ni u cilju Grcima , neće ni oni da strepe do kraja kvalifikacija i mislim da će i oni doći kako bi postigli barem jedan gol . Eh šta bih dao da mogu potpisati bilo kakvu pobjedu za nas , makar bilo i 1:0 iz penala :? :mrgreen:

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 27 feb 2013, 22:24

Samaras se vratio na teren, zabio gol za Celtic ;)

alenko333
Kontakt:

Post Postao/la alenko333 » 27 feb 2013, 22:37

ja sam za Vranjesa naucio je u 2. poluvremenu kako treba sa Samarasom i ekipom...nemam nista protiv Zukanovica al nemoze on nikako sa brzim Grcima on je za lakse tekme i to dok Bicakcic nesredi papire

Adi_Zepce
Kontakt:

Post Postao/la Adi_Zepce » 27 feb 2013, 22:39

Zukanovic je protiv Slovenije odigrao dosta lose.Vranjes je bio puno bolji i momak se definitivno bori do zadnjeg atoma svoje snage.Ja sam definitivno za njega ;)
De pequeño yo te empecé a seguir! Poco a poco me enamoré de ti! Cuando juegues siempre estaré a tu lado! No me falles Valencia! Yo nunca te he fallado!!!

www.valencia-balkan.net

ahmic
Kontakt:

Post Postao/la ahmic » 27 feb 2013, 22:40

Bilo kako bilo odluka pada u Slovackoj...

ZZtop10
Kontakt:

Post Postao/la ZZtop10 » 27 feb 2013, 22:52

viKK je napisao/la:
ZZtop10 je napisao/la:Ja bi ovdje bio zadovoljan remijem bez golova.

A sad , pazi , to je jedan vrlo vjerovatan ishod međutim on bi stvorio ogroman pritisak na nas te bi mi morali kiksati zbog toga barem jednom . Skoro bi bilo nevjerovatno da poslije toga mi pobijedimo sve utakmice . Grčka ima veoma lagan raspored poslije utakmice sa nama , dok smo mi u prošloj godini imali veoma lagan raspored... Imaju Lihtenštajn dvaput , Litvaniju i Latviju (ne znam tačno jel u gostima ili kod kuće) i Slovačku kod kuće ...
Mi imamo Latviju u gostima u Junu , onda Slovačku dvaput , dva veoma teška meča , onda Lihtenštajn kod kuće i Litvaniju u gostima.
Remi nije ni u cilju Grcima , neće ni oni da strepe do kraja kvalifikacija i mislim da će i oni doći kako bi postigli barem jedan gol . Eh šta bih dao da mogu potpisati bilo kakvu pobjedu za nas , makar bilo i 1:0 iz penala :? :mrgreen:
Ma realno , blize smo porazu nego pobjedi. Grci su jaci i iskusniji. Odbrana nam je tanka, posebno lijeva strana. Ni na poziciji defanzivnog veznog nemamo neko bas dobro rjesenje, i jos dodajmo i stopera jednog. Ostalo je kolko-tolko dobro. Tesko da mozemo do pobjede , realno.

Grcka ce do kraja kiksati jednom ili nijednom i za mene drugo mjesto uopste nije neuspjeh, Grcka je stalni ucesnik velikih takmicenja , jedno su i osvojili , imaju jakodobru ekipu ....
I onda kada više ne bude me ovdje
kad moja duša s ove zemlje negdje ode
zastavu tvoju tamo ponijet ću sa sobom
nigdje bez tebe Željo kunem ti se Bogom!

gringobih
Kontakt:

Post Postao/la gringobih » 27 feb 2013, 22:53

Pa ko ce vam na lijevog beka :?:
Zar nebi bilo logicno da Mujdza igra lijevog a Vranjes svoju prirodnu poziciju d beka....Spaha i Zuka stoperi.....
Safet Susic=Propast BiH fudbala...
BiH je drzava koja ima najvise selektora u ovom trenutku-Safet, Sead, bezbroj menađera, bezbroj menađerskih agencija, Usanovic...
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=QqjDqtqf7pY

ahmic
Kontakt:

Post Postao/la ahmic » 27 feb 2013, 23:13

Ajde bolan ne budite pesimisti pred tekmu,hm...
Imamo relativno manje kvalitetnih igraca na nekim pozucijama,imamo i vrhunskih individualaca,dokbje kod Grka izbalansirano..
Ne mozemo reci da je Samaras u rangu s Dzekom,zatim Pjanic,Beg,Lula ...
Imaju iskustvo,uglavnomteska tekma i ocekujem pobjedu..

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.