Bauern zasluženo prošao dalje. Ljudi su bili konkretniji i pucaju od samopouzdanja čega je nama itekako falilo.
Čestitke Bayernu (da ne pišem makar sad Bauern).
Prvo poluvrijeme preloše. Koliko sam ja vidio postavka igre je bila 4-5-1 s tim da je Kevin igrao tog lijevog centralnog igrača što je apsolutni promašaj Kloppa. Ako je već igrao takvu postavku onda je tu morao igrati Kehl eventualno Leitner. Nešto ovako:
Reus----------------------------Gotze
-----Kehl---Gundogan---Bender
To je krivica Kloppa i Buvaca. U startu sam vidio da je ovakva postavka nešto sasvim novo na našem repertoaru

. Dakle, prežalosno.

Gol Robbena je poklon naše obrane koja mu je "dodala" loptu u noge. Gol je svakako majstorski.
Otvaranje drugog dijela mnogo bolje i mnogo konkretnije, ali falio je taj zadnji impuls kojeg nije bilo.

Lewandowski je bio najlošiji na terenu

. S ovakvom igrom i (ne)zalaganjem odmah na transfer listu i niko neće niti sekunde požaliti za njim. Lik nije dobio niti jednog duela, imao je nekoliko pogrešnih dodavanja iza leđa igračima i jedan atraktivan pokušaj podbadanjem lopte da prebaci cijelu odbranu i na kraju je ispalo prežalosno. Dakle, vidi se da nije bio 100 % u utakmici. Moguće da je i lavina špekulacija odigrala svoje. Svaka čast Ulliju na tome!
Moram reći da je Dante uz Hummelsa najbolji štoper na svijetu. Svaka mu čast. Nevjerovatan igrač.
Hummels je mnogo mnogo falio, Tele ga pokušao zamijeniti, ali nije uspio niti 50 %.

Nismo ni svjesni koliko nam taj igrač znači.

Hummels!
Schieber je imao izjednačenje "na glavi" u završnici meča.
Sve u svemu Bayern čisto prolazi dalje. Napokon su prekinuli niz od 6 utakmica bez pobjede u nizu. Ali bit' će revanš u LP.

Na kraju da kažem da mi je Mandžukić postao najmrži igrač Bundeske. Koje je to go*no od igrača da ne povjeruješ. Također start Martineza bliže crvenom nego žutom kartonu.
P.S.
@KSIVLE
Je*o li te onaj klip!

Vidio sam dobro šta je pisalo ispod. Je li moguće da su ljudi pogodili 1-0 strijelac Robben?!

Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!