FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

zeljocity
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la zeljocity » 27 feb 2013, 21:51

delboy5 je napisao/la:
zeljocity je napisao/la:

:lol: :lol: :lol: Jovane jesi ubijedzen :lol: :lol: :lol: :lol: (1.4)drug moj ovo je prvi put da imas par nivoa vlasti koji barem suskaju o novoj Grbavici i ja nikad nisam bio veci optimista nego sad. Jest da cemo se najvjerovatnije nacekat jos jedno 5-10god. jer se na ovome mogu dobit izbori barem 2 put ali eto ide se negdje. Sarajevo kao glavni grad drzave mora dobit funkcionalan stadion i dobit ce ga.
ovo ako prodje,dobit ce dozivotni mandat xD
Sto se mene tice nije frka ako se sagradi..

Zubanovicu

Mislio sam na stranku ne na njega licno.
Zeljo je beton i to armirani beton.
Who is your čampion??
Domination of blue nation.

nick
Kontakt:

Post Postao/la nick » 27 feb 2013, 22:05

crown je napisao/la:Stadion ili bilo koja građevina, imaju dugorocnu namjenu i svrhu postojanja...nazalost, u nasoj drzavi svjedoci smo da se uopste ne razmislja u vecim okvirima, planira i radi dugorocno...koliko smo navikli i prihvatili takvu situaciju, ovakav idejni projekat dođe kao izuzetak, "incident"...

I oni najveci pesimisti, oni kojima je tesko ugoditi, bez obzira na sve, moraju priznati da je idejni projekat sasvim korektno urađen i da lijepo izgleda.

Realnije gledano, ustvari izvodljivije gledano, gradnja tribina po tribina, natkrivanje, parkinzi, ulazi, farbanje, wc, loze, novinarske kabine, svlacionice, vodovdni cvorovi (i sve ostalo), kada bi se gradilo dio po dio, postepeno, vjerujem da bi na kraju takav posao bio mnogo skuplji nego kada bi se odjednom ovaj idejni projekat realizirao (cc 30 mil. KM). Prije svega vremenski bi duze trajao, izmjenjalo bi se mnogo vise firmi ili izvođaca radova (komplikovanije)...a kako se kod nas nista ne radi dugorocno, ko zna kako bi zavrsilo...

S druge strane, zbog situacije u drzavi i drustvu, trenutacno ovaj nas idejni projekat se u nekom realnom vremenskom periodu (nekoliko godina) moze realizirati samo uz pomoc stranih investitora, nazalost. To s druge strane povlaci neke druge "odgovornosti" ili povlastice za ulagaca, njegova pravila i sl. Koliko je to realno, ne znam...

Idejni projekat je korektno urađen, jako lijepo izgledaju slike kako bi Dolina trebala izgledati (mada mislim da se uvijek u praksi mogu detalji mijenjati), njegovom realizacijom bi se rijesili svi problemi koje trenutno imamo sto se tice stadiona (uslovnost tribina, svlacionice, vod.cvorovi, wc, loza, novinarska kabina i ostalo), jeftnije ili bi isto kostao nego da se ide u rekonstrukciju dio po dio...ali, misljenja sam da ga mi vlastitim snagama necemo ubrzo izgraditi, sa stranim ulagacima bi to islo puno brze.
uradjeno je ono sto se moglo da se zamazu oci, klasicna suplja prica, ima par momaka sto su svaki drugi dan pravili i izbacivali ovdje "idejne projekte" realnost je da se nista nije pomaklo sa mrtve tacke... sve neke prezentacije a nikakvog plana kako pocet, nikakvog pocetnog kapitala... svaki put ista suplja moraju svi nivoi vlasti,naci ulagace itd. da su bar iskreni i da kazu ako sklonimo jug pola hrasnog brda ce se spustit na grbavicu nrgo jok ni to...
spielführer_21 je napisao/la:A najgori među najgorima su Avdo Avdić i Sinan Sinanović. Pa kad im samo imena pročitaš, znaš da u toj familiji nije niko normalan...

Zgembo Adislić
Kontakt:

Post Postao/la Zgembo Adislić » 27 feb 2013, 22:08

Ja mislim da se stadion pravi zbog prostorija za nove trofeje, žalio se Greda da nema više gdje da se stavlja, a novi samo stižu, pa skontali da bi se moglo to s proširivanjem taman iskoristit za (re)novi(rani) stadion :P :ugeek:
je li ravno ovo? je li ravno?

Zeman
Kontakt:

Post Postao/la Zeman » 27 feb 2013, 22:48

zubanovic89 je napisao/la: zar nema neki limit koliko puta mozes bit nacelnik, koldzo moze jos jednom da se kandiduje ja mislim, ispravite me ako sam fulio :mrgreen:
fulio si, može biti koliko hoće...
NAPRIJED NARODE!

fibonacci
Kontakt:

Post Postao/la fibonacci » 27 feb 2013, 23:15

Prije nekoliko mjeseci Amar Osim je u jednom intervju rekao kako pojačanje u Želju iz regije može biti samo neko iz Dinama, Partzana i Zvezde. Večeras gledam utakmicu Zvezda - Javor i posmatram kako ekipa Javora nema respekta prema Zvezdi i igraju ravnopravno sa njima. Ima tu dosta kvalitetnih igrača koji bi mogli pojačati Želju tj, biti prava pojačanja. Osim Partizana i Zvazde ima tu jos kvalitetnih ekipa, liga u Srbiji je puno kvalitetnija i tamo bi se trebalo krenuti po pojačanja jer realno u našoj ligi se ne možemo pojačati. Siguran sam da bi neki igrač prije igrao za Želju nego za Javor ili neki drugi klub osim prva tri...
"Truth begins in lies."

old school
Kontakt:

Post Postao/la old school » 27 feb 2013, 23:28

zanima me ko ce platiti kaznu od ovih baklji na zadnjoj slici idejnog projekta Grbavice :D :D :D 8-)
I kad nas svi otpišu,stave na stub srama,diskreditiraju. Mi se vratimo,ne zato što smo Real Madrid već zato što postoji i onaj najsitniji atom ponosa zbog kojeg se i zadnja šuga koja nosi taj grb na dresu bori kao životinja.Ne placi stara to je od batina!

plavetniloo
Kontakt:

Post Postao/la plavetniloo » 27 feb 2013, 23:29

fibonacci je napisao/la:Prije nekoliko mjeseci Amar Osim je u jednom intervju rekao kako pojačanje u Želju iz regije može biti samo neko iz Dinama, Partzana i Zvezde. Večeras gledam utakmicu Zvezda - Javor i posmatram kako ekipa Javora nema respekta prema Zvezdi i igraju ravnopravno sa njima. Ima tu dosta kvalitetnih igrača koji bi mogli pojačati Želju tj, biti prava pojačanja. Osim Partizana i Zvazde ima tu jos kvalitetnih ekipa, liga u Srbiji je puno kvalitetnija i tamo bi se trebalo krenuti po pojačanja jer realno u našoj ligi se ne možemo pojačati. Siguran sam da bi neki igrač prije igrao za Želju nego za Javor ili neki drugi klub osim prva tri...
To sam i ja mislio napisati, onaj crnac u napadu kvalitetan pravo, Onylov kako se već zove, pa onda onaj što je broj 2 nosio, Đorđević, brz strašno, pa ona 10-ka, Stojaković, odlično posložena ekipa, valjalo bi im ugrabiti nekog od igrača :D

ahmic
Kontakt:

Post Postao/la ahmic » 27 feb 2013, 23:33

30 mil eura za te sve ukljucene je sica,samo ako ima volje...Drzava treba da ima jedan dobar stadion,katastrofa smo...Cijenim Zenicu,ali nema smisla svaku tekmu repka igra tamo..Vjerujem da ce se rijesit ubrzo taj problem stadiona...OPcina se treba maximalno zauzet,Kanton ,Federalna vlada,drzava,pa svi jbg...Sretno svima ,pa da dernemo Francuze na Grbavici :-)

old school
Kontakt:

Post Postao/la old school » 28 feb 2013, 00:01

ahmic je napisao/la:30 mil eura za te sve ukljucene je sica,samo ako ima volje...Drzava treba da ima jedan dobar stadion,katastrofa smo...Cijenim Zenicu,ali nema smisla svaku tekmu repka igra tamo..Vjerujem da ce se rijesit ubrzo taj problem stadiona...OPcina se treba maximalno zauzet,Kanton ,Federalna vlada,drzava,pa svi jbg...Sretno svima ,pa da dernemo Francuze na Grbavici :-)
ja mislim da najvise zavisi od nas navijaca,jer nas pritisak ima posebnu tezinu,znaci ako mi budemo svaku utakmicu postavljali parole o stadionu,svaku tekmu prozivali ljude,pa nekad i uradili koreografiju na fazon grbavice nove to ce vjeruj mi ubrzo poceti da se radi,sve je do nas
I kad nas svi otpišu,stave na stub srama,diskreditiraju. Mi se vratimo,ne zato što smo Real Madrid već zato što postoji i onaj najsitniji atom ponosa zbog kojeg se i zadnja šuga koja nosi taj grb na dresu bori kao životinja.Ne placi stara to je od batina!

irridu
Kontakt:

Post Postao/la irridu » 28 feb 2013, 01:39

old school je napisao/la:
ahmic je napisao/la:30 mil eura za te sve ukljucene je sica,samo ako ima volje...Drzava treba da ima jedan dobar stadion,katastrofa smo...Cijenim Zenicu,ali nema smisla svaku tekmu repka igra tamo..Vjerujem da ce se rijesit ubrzo taj problem stadiona...OPcina se treba maximalno zauzet,Kanton ,Federalna vlada,drzava,pa svi jbg...Sretno svima ,pa da dernemo Francuze na Grbavici :-)
ja mislim da najvise zavisi od nas navijaca,jer nas pritisak ima posebnu tezinu,znaci ako mi budemo svaku utakmicu postavljali parole o stadionu,svaku tekmu prozivali ljude,pa nekad i uradili koreografiju na fazon grbavice nove to ce vjeruj mi ubrzo poceti da se radi,sve je do nas
Pa i nije ti bas za bacit ideja,sjecam se dobro da smo dizali i za reflektore(HOCEMO REFLEKTORE I PRVAKA) svako malo nesto gurali,dobacivali pa evo dobili smo ih na kraju :D naravno nije bas da je isto dobit stadion i reflektore ali opet treba odrzavati pricu i pritisak u zivotu :D
...........ZA ŽIVOT CIJELI=FCŽ 1921.=..........
ko rano rani sam u nju pada.

zgembo89
Kontakt:

Post Postao/la zgembo89 » 28 feb 2013, 03:44

Čitam u medijima da je projekat stadiona negdje oko 15mil eura..Naprimjer ja da sam Edin Džeko igrao bih godinu dana džaba i uplatio 10 miliona eura za stadion stim da bi procenat u vlasništvu bio 66,66% i 33,33% lokalna vlast tj.5mil eura,stadion bi nosio moje ime formiro upravni odbor i kasnije kroz ulaznice karafeke te bi se pare isplatile,a i da se ne isplate nije ni važno bila bi to jedna građevina kao simbol jedne uspješne fudbalske karijere,dječaka koji je odrastao uz zvuke granata igrajući fudbal na obližnjem igralištu..
Prođe im sve ovo kroz glavu jer me podsjeti slika te "nove" Grbavice na stadion Sturma u Gratzu je li on nosi naziv Arnolda Schwartzenegera ??

jovanmaksimovic
Kontakt:

Post Postao/la jovanmaksimovic » 28 feb 2013, 03:46

zgembo89 je napisao/la:Čitam u medijima da je projekat stadiona negdje oko 15mil eura..Naprimjer ja da sam Edin Džeko igrao bih godinu dana džaba i uplatio 10 miliona eura za stadion stim da bi procenat u vlasništvu bio 66,66% i 33,33% lokalna vlast tj.5mil eura,stadion bi nosio moje ime formiro upravni odbor i kasnije kroz ulaznice karafeke te bi se pare isplatile,a i da se ne isplate nije ni važno bila bi to jedna građevina kao simbol jedne uspješne fudbalske karijere,dječaka koji je odrastao uz zvuke granata igrajući fudbal na obližnjem igralištu..
Prođe im sve ovo kroz glavu jer me podsjeti slika te "nove" Grbavice na stadion Sturma u Gratzu je li on nosi naziv Arnolda Schwartzenegera ??
ili prodati ime stadiona za 5-10 miliona eura na recimo 15-20 godina nekoj firmi, tipa bauhaus arena... ;)
https://www.youtube.com/watch?v=H1M8yfyW2fo
FOR PAUL

ublehas
Kontakt:

Post Postao/la ublehas » 28 feb 2013, 07:44

zgembo89 je napisao/la:Čitam u medijima da je projekat stadiona negdje oko 15mil eura..Naprimjer ja da sam Edin Džeko igrao bih godinu dana džaba i uplatio 10 miliona eura za stadion stim da bi procenat u vlasništvu bio 66,66% i 33,33% lokalna vlast tj.5mil eura,stadion bi nosio moje ime formiro upravni odbor i kasnije kroz ulaznice karafeke te bi se pare isplatile,a i da se ne isplate nije ni važno bila bi to jedna građevina kao simbol jedne uspješne fudbalske karijere,dječaka koji je odrastao uz zvuke granata igrajući fudbal na obližnjem igralištu..
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kako se lako rasipaju tuđe pare.....a kad treba dati iz svog džepa, markica ko kuća....

čamac
Kontakt:

Post Postao/la čamac » 28 feb 2013, 08:56

Čini mi se da sam na par mjesta vidio da neko spominje da bi kapacitet stadiona trebao biti 21 milja i nešto. E sad nije mi jasno slijedeće: da li je ovo rješenje prezentovano jučer nastavak priče prikazane ovdje:

http://www.video.radio.sarajevo.ba/phot ... 2571/27971" onclick="window.open(this.href);return false;

Ako jeste, kako se došlo do kapaciteta od 21 milje i nešto kad je kapacitet trebao biti 19.721. Pa i sa onim vipovima, novinarima itd ne prelazi 21 milju.
Također, ukupni kapacitet dvoetažnog juga je trebao biti 4.568 što je po meni jedina zamjerka ovom rješenju.
Smatram da je to malo, pogotovo što više nema jugoistoka i jugozapada ako sam ja dobro skont'o slike. Legendarni naš jug na kojem su odrasle generacije i generacije Željinih navijača će tako prepoloviti svoj kapacitet (postavljanjem stolica već mu je smanjen) jer on je u zlatno doba mog'o hladno (sa pratećim "objektima" :D ) cenera primiti. Ko je bio na Videotonu jasno mu je.
Dakle, najveća navijačka tribina i najmasovnija navijačka grupa u BiH će spasti na ovih 4 i po milje što je priznat ćete za nas malo jer ispast će da će jug na Koševu biti veći, a vidjeli ste da nam je tjesan post'o (dok se neki moraju širiti i ne mogu da napune tribinu evo već 10 i kusur godina)). Željo iz godine u godinu ima sve više navijača i taj trend porasta je nezaustavljiv iz more razloga i to je logično obzirom na tradiciju i ideju kluba pa na kraju krajeva i rezultate.
S druge strane, znam da se je teško uklopiti nešto veće jer je cesta iznad blizu, ali eto meni osta neka žal jer koliko se god radujem novom stadionu toliko mi nekako teško što će na jedan način umrijeti naš stari legendarni jug.
http://fkzeljeznicar.com/ Najbolji portal za najbolji klub!

Ultras1921
Kontakt:

Post Postao/la Ultras1921 » 28 feb 2013, 09:22

ne valja ni to sto je Jug na 2 sprata
Stojimo predano, nikom te ne damo! 1921

Forza Inter!

čamac
Kontakt:

Post Postao/la čamac » 28 feb 2013, 09:25

Zaboravih nešto vezano za finansiranje. Model kreditom po meni je izvodljiv ako se zaista želi nešto uraditi. Vidim raja su najviše skeptična prema Federaciji. Moje mišljenje je upravo suprotno. Federacija može najviše pogurati ako se dobro izlobira i ako neko nađe tu svoj interes. Naime, postoji nešto što se zove Razvojna banka Federacije koja daje lovu po vrlo povoljnoj kamatnoj stopi. Da sad ne lupam cifre, sigurno neko od raje zna tačno: koliko je košt'o Fahrin toranj i koliko je love uz'o iz Razvojne banke Federacije. Meni je u glavi cifra da je uz'o 20 miliona (ne znam je li ga to pokrilo skroz), ali eto neka me neko ispravi ko se bolje sjeća. Dakle 30 miliona kredita nije ništa za općinu, grad, kanton i Federaciju jer kod svake banke navedeni dobro kotiraju. Znam iz ličnog iskustva da sad ne idem u personalne detalje. Znate i sami ko su najbolji žiranti među rajom.
Zadnja izmjena: čamac, dana/u 28 feb 2013, 09:40, ukupno mijenjano 1 put.

čamac
Kontakt:

Post Postao/la čamac » 28 feb 2013, 09:27

Ultras1921 je napisao/la:ne valja ni to sto je Jug na 2 sprata
Mislim da će veterani gore :D

gio10
Kontakt:

Post Postao/la gio10 » 28 feb 2013, 09:30

Ma ne bi bilo loše,kad bi mozda kapacitet juga bio 6k, ali i ovih 4 i nešto hiljada mozda nije loše,sa tim da "ultrasi" idu na tu tribinu,a ostali se presele na istok. Isto tako,veća čar će biti u "borbi" za ulaznice,što bi mogao biti još jedan plus. Vjerujem,da će se polako,ova ideja realizovati.
Ja te volim, volim Željo..

SamoZeljo
Kontakt:

Post Postao/la SamoZeljo » 28 feb 2013, 09:32

Zna li neko kako vratiti komentar koji se izgubi kad kliknes na POHRANI. Da li je uopste moguce? :D
Nema gore opcije na forumu od ovog sr*anja POHRANI!

Natipkah se k'o lud i ode sve u PM klikom na Pohrani umjesto Posalji. :evil:

SarajlijaTM

Post Postao/la SarajlijaTM » 28 feb 2013, 09:47

Cuj mali kapacitet 4500,nije 100%
Prvo sadasnji jug je u zadnjih par godina,mozda 2 ili tri puta premasio tu cifru,koliko god se mi htjeli lagati ili ne,tako je.
Drugo,dosta ljudi,sto one starije ekipe pored wc-a i jugoistoka,ako ne i svi,ce se preseliti na istok,logicno gledano,to su penzioneri koji doleze na jug zbog cjene karata,a stoje na mjestima sa kojih najbolje vide.Jos ako im se da povlastica za istok kao i za jug,tj jeftinije karte,eto njih svi na istok. U tu grupu spadaju i roditelji s djecom kojih je btw sve manje na jugu,a ne idu na sjever iz dobro poznatih razloga. A ovi sto dolaze i jedni i drugi su dobar dio standardne raje na jugu...
Trece,bas taj jug na 2 sprata je dobar,koji bi razdjelio stariju i mladju raju,sigurno,a i sa manjim brojem ljudi bi vizuelno pun izgledao i ljepse izgledao. (primjer pitari na sjeveru koseva u 70% utakmica popune 1/5 sjevera od 6k,nek se ne uvrijede,al i kad ih dodje 2-3000 izgledaju ko da ih ima 200)

Cetvrto i najbitnije,ja bi licno mnogo sretniji bio da je citav stadion nastavak na sjever,istog izgleda,ali osposobljen za evropu, i da ima 15000 stolica,bio bi odlican,onda bi se bar covjek mogao nadati nekoj realizaciji projekta. Ovako ko da se spremamo za svjetsko prvenstvo,a to treba da kosta 30 mil maraka. Inace nisam,al kad logicno sagledam skeptican sam oko svega ovoga,dok "ne vidim bagere" ;) pa makar i na slici.

Ev samo banalan primjer,ove staklene/plasticne plave ploce koje okruzuju stadion,jednostavnim prebrojavanjem,ima ih oko 80*2 + 120*2 =400 priblizno ,e sad ploca te velicine,bila staklena ili plasticna,mora biti extra kvalitetna da ne ubije koga ili pukne ne kosta ispod 1000km komad,sto izadje oko 400000+ nosaci za to+dnevnice ljudi koji ce to ugradjivati,nabrat ce se to na 600000 minimalno,e sad samo skontajte gdje je sve ostalo... Pa stolice koje priblizno kostaju,podzemni parking,viseci krov,novi reflektori izgleda,a sat jednog bagera je oko 100km,ne uklapa me se sve to u 30mil maraka nikako,nazalost
Smrdi mi ovo na suplju,al nada umire zadnja...

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Levin, NazorUso i 58 gostiju.