Vjerovatno si primjetio da volim citirati tvoje postove i po običaju se slažem s tobom. Ovaj put se ne bih složio. Ja bih bio presretan kada bi imali stadion i od 15 milja i zadovoljava najosnovnije kriterije FIFE I UEFE. Bio bih presretan kada bi se cijeli stadion napravio kao i današnji "sjever" i tada bi po meni primao oko 20 milja i bio bi bar za 2/3 jeftiniji od ponuđenog "idejnog rješenja".čamac je napisao/la:Čini mi se da sam na par mjesta vidio da neko spominje da bi kapacitet stadiona trebao biti 21 milja i nešto. E sad nije mi jasno slijedeće: da li je ovo rješenje prezentovano jučer nastavak priče prikazane ovdje:
http://www.video.radio.sarajevo.ba/phot ... 2571/27971" onclick="window.open(this.href);return false;
Ako jeste, kako se došlo do kapaciteta od 21 milje i nešto kad je kapacitet trebao biti 19.721. Pa i sa onim vipovima, novinarima itd ne prelazi 21 milju.
Također, ukupni kapacitet dvoetažnog juga je trebao biti 4.568 što je po meni jedina zamjerka ovom rješenju.
Smatram da je to malo, pogotovo što više nema jugoistoka i jugozapada ako sam ja dobro skont'o slike. Legendarni naš jug na kojem su odrasle generacije i generacije Željinih navijača će tako prepoloviti svoj kapacitet (postavljanjem stolica već mu je smanjen) jer on je u zlatno doba mog'o hladno (sa pratećim "objektima") cenera primiti. Ko je bio na Videotonu jasno mu je.
Dakle, najveća navijačka tribina i najmasovnija navijačka grupa u BiH će spasti na ovih 4 i po milje što je priznat ćete za nas malo jer ispast će da će jug na Koševu biti veći, a vidjeli ste da nam je tjesan post'o (dok se neki moraju širiti i ne mogu da napune tribinu evo već 10 i kusur godina)). Željo iz godine u godinu ima sve više navijača i taj trend porasta je nezaustavljiv iz more razloga i to je logično obzirom na tradiciju i ideju kluba pa na kraju krajeva i rezultate.
S druge strane, znam da se je teško uklopiti nešto veće jer je cesta iznad blizu, ali eto meni osta neka žal jer koliko se god radujem novom stadionu toliko mi nekako teško što će na jedan način umrijeti naš stari legendarni jug.
Ovaj projekat uopće nije skup iako se to mnogima čini nemogućim. Ukoliko si pročitao moj prethodni post sa Švabom i Japancima, mogao si skontati na što ciljam iako sam rekao da se radi o šali. Iz većine šala se mogu izvući pouke.
Na kraju krajeva najvatreniji navijači Želje u svom osnutku su bili na istoku, a ne na jugu. Ovaj projekat se može i mora realizirati. Niti jedne sekunde nije nerealan.