Evo jedan odlican komentar sa drugog foruma.
Vrijedi procitati.
probat cu izanalizirati ovu sezonu.
barcelona je sa vilanovom napravila najbolje rezultate u istoriji la lige, sa (trenutno) 22 pobjede, 2 nerijesene utakmice i 1 poraz.
messi je na 38 golova, 47 u svim takmicenjima.
najvise asistencija ima iniesta (12)
barcelona je postigla 82 gola u ligaskim utakmicama. najvise od svih klubova 8 najjacih liga evrope (psv 78, manu 64, bayern 63...)
sve ovo je postigao isti tim koji je juce izgubio utakmicu. i to ne prije 3 godine, nego do prije par sedmica.
u novijim postavkama igre koju je tito uveo, barcelona prima vise golova nego ranijih sezona, ali isto tako i pogadja vise.
sad roura. svima je jasno kakva je situacija tu, ali ruku na srce, tim koji je postavljen "drzao je vodu" nekako do utakmice sa milanom. u utakmici protiv madrida u madridu, barcelona je bila bolja.
roura nije izgubio ni jedan ligaski bod, ali jeste dvije vazne utakmice (i mogucnost osvajanja CdR trofeja).
znaci, zbog dvije izgubljene utakmice, barcelona bi trebala remontirati cijeli tim, sistem, trenera, ne znam ti sta... sta bi onda madrid trebao napraviti koji gubi utakmice od timova sa dna tabele, od pocetka ove sezone? ovaj period je tezak, jasno je. kriza je u timu, ali barcelona je izgubila samo dvije utakmice. od pocetka sezone (4)? je li to razlog za paniku. ja mislim da nije. ni blizu.
barcelona nije pragmatican klub. vise "emotivan". da nije tako, abidal nikad ne bi dobio produzetak ugovora. nasli bi nekog drugog. vilanova ne bi bio dio ovog tima. najbitnije je podrzati svoj tim kad se dese losi periodi. sinoc kod rezultata 0:2; 0:3 cijeli camp nou pjeva himnu.
opet, neke stvari se trebaju poboljsati, ispraviti, ali apsolutno nema razloga za paniku. ako je titovo zdravlje cijena ls, onda neka ide ls svojim putem. uvijek ima iduca sezona. treba stati na rezerni polozaj jer je situacija izvanredna.