ma neka ih bolan neka postavljaju slike svakako im ono nezna niko procitat osim njihKnele je napisao/la:Koji kompleksaši, nevjerovatno. Ingorirat ću ovo, a i vi ostali molim vas ne komentarišite ništa, ovo nam ne treba narušiti lijepu atmosferu pred ove nama najvažnije utakmice. Samo bih zbog ovih Lešinara i Ultrasa (njima sličnima) volio da odemo na SP pa nek' me onda nema.
Bosna i Hercegovina - Portugal
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_
- smijesni_ste
- Kontakt:
Re: Bosna i Hercegovina - Portugal
-
pirotehnik
- Kontakt:
Pa ima i na balkanu normalnih ljudi.. samo sto su levati obicno glasniji od njih, jbg.Tarik14 je napisao/la:Ma mogu Hrvati pratiti nasu reprezentaciju koliko god hoce ali oni ce ipak sigurno navijati svim srcem za Portugal u subotu. Jedini razlog zbog cega "navijaju" za nas je cinjenica da reprezentacija Hrvatske se nije plasirala na SP pa sad oni kobajagi podrzavaju nas.Jadno ali tacno!
Ima tu puno dobronamjernih ljudi koji zele sve najbolje nasim Zmajevima, budi siguran.
Tog jutra, na sam dan vječitog derbija, probudio sam se mnogo ranije nego obično...
Ja nerazumijem cirilicu tako da ako neko moze da mi kratko objasni sta su napisali navijaci Borca na onoj sliku bilo bi lijepo! Hvala unaprijed! 
Ma Knele ne samo da bih volio da se plasiramo na SP nego da dobijemo Srbiju tamo u grupi pa da ima ocitam lekciju, a nekom drugom prilikom i Hrvatsku, da ih malo spustimo ne zemlju, najvise radi ovih nasih sto hoce da su veci srbi i hrvati od ovih pravihKnele je napisao/la:Koji kompleksaši, nevjerovatno. Ingorirat ću ovo, a i vi ostali molim vas ne komentarišite ništa, ovo nam ne treba narušiti lijepu atmosferu pred ove nama najvažnije utakmice. Samo bih zbog ovih Lešinara i Ultrasa (njima sličnima) volio da odemo na SP pa nek' me onda nema.
Jedan Grad, Jedan Klub F.K.Sarajevo
-
nukleusmember
- Kontakt:
daj ba koji racku pridajete vaznost ovim cetaljima,libo me za njih i njihove transparente
Ja samo ne znam što se uopšte zamarate idotima kada ima 100000 puta preča stvar da se zamarate a to je tekma u subotu i srijedu...
Uopšte ovi idioti nisu vrijedni naše pažnje i brige a da ne govorim ljutnje i svađe...
Uopšte ovi idioti nisu vrijedni naše pažnje i brige a da ne govorim ljutnje i svađe...
a b c č ć d dž đ e f g h i j k l lj m n nj o p r s š t u v z ž
Ljudi samo nemojte generalizirati....Svugdje ima stoke ali i normalnih ljudi na srecu...Jest da sam mislio da su se Lesinari rijesili ovakvih ispada... 
A jos gori su mi ovi koji odmah zagrizu ko budale...
A jos gori su mi ovi koji odmah zagrizu ko budale...
Zadnja izmjena: GoRaN, dana/u 12 nov 2009, 00:42, ukupno mijenjano 1 put.
Aj'Tarik14 je napisao/la:Ja nerazumijem cirilicu tako da ako neko moze da mi kratko objasni sta su napisali navijaci Borca na onoj sliku bilo bi lijepo! Hvala unaprijed!
Portugal
14.11.2009.
Moje su slutnje bile uvijek malo čudne, tesko je mene preći je l' znaš?
- smijesni_ste
- Kontakt:
jarane ima jos do subote zabolice te ruka koliko mases tom zastavomGoRaN je napisao/la:Ljudi samo nemojte generalizirati....Svugdje ima stoke ali i normalnih ljudi na srecu...Jest da sam mislio da su se Lesinari rijesili ovakvih ispada...
A jos gori su mi ovi koji se odmah zagrizu ko budale...
- NoName
- Kontakt:
Za dobrim konjem se prašina diže....Može našu reprezentaciju da voli ko hoće, isto tako može da je i nevoli ali je činjenica da smo mi dobacili do baraža, što je za jednu malu zemlju kao što je naša, koju su ugnjetavali raznorazni agresori i otimači, ogroman uspjeh. Ovi što kupuju portugalske šalove i podržavaju Portugal samo dokazuju da prate reprezentaciju, što je već značajan napredak.
Filozofija mase je uvijek bila takva da se nešto dokazuje. Tako ovi mali miševi dokazuju da su ko' fol protiv BiH a za Portugal ali će ipak u subotu da skrate izlazak, bit će ko nešto bolesni, sakrit će se u svoje mišje rupe i, ma koliko im razum bio protiv toga, srcem navijati za svoju jedinu pravu domovinu. A aBd kad se plasiramo, mnoga djeca, koja će za par godina biti ti isti ultrasi ili lešinari, će na utakmice svojih klubova ići sa edinovim, vedadovim ili zvjezdanovim dresom i sakupljati sličice istih.
Makar mi, koji iskreno te jasno i glasno navijamo za BiH moramo ostati jedinstveni i kulturni. Nemojte da makar i verbalno potvrđujemo da smo ono za što nas oni smatraju. Sada treba pokazati karakter kakav pokazuju naši zmajevi.
Manje od tri dana.
Filozofija mase je uvijek bila takva da se nešto dokazuje. Tako ovi mali miševi dokazuju da su ko' fol protiv BiH a za Portugal ali će ipak u subotu da skrate izlazak, bit će ko nešto bolesni, sakrit će se u svoje mišje rupe i, ma koliko im razum bio protiv toga, srcem navijati za svoju jedinu pravu domovinu. A aBd kad se plasiramo, mnoga djeca, koja će za par godina biti ti isti ultrasi ili lešinari, će na utakmice svojih klubova ići sa edinovim, vedadovim ili zvjezdanovim dresom i sakupljati sličice istih.
Makar mi, koji iskreno te jasno i glasno navijamo za BiH moramo ostati jedinstveni i kulturni. Nemojte da makar i verbalno potvrđujemo da smo ono za što nas oni smatraju. Sada treba pokazati karakter kakav pokazuju naši zmajevi.
Manje od tri dana.
Jbš državu koja nema Nobela, Oskara i Olimpijadu.
Pobjednici ostvaruju ciljeve, gubitnici traže izgovore.
SERGEJ, SERGEJ, SERGEJ BARBAREZ.
Pobjednici ostvaruju ciljeve, gubitnici traže izgovore.
SERGEJ, SERGEJ, SERGEJ BARBAREZ.
Hvala za prevod! Apsolutno me ne cudi da su to napisali. Oni mrze BIH vise nego ista na svijetu, nazalost! Netreba im obratiti paznju.Knele je napisao/la:Aj'Tarik14 je napisao/la:Ja nerazumijem cirilicu tako da ako neko moze da mi kratko objasni sta su napisali navijaci Borca na onoj sliku bilo bi lijepo! Hvala unaprijed!
Portugal
14.11.2009.
- TheManiacs
- Kontakt:
Tarik14 je napisao/la:Hvala za prevod! Apsolutno me ne cudi da su to napisali. Oni mrze BIH vise nego ista na svijetu, nazalost! Netreba im obratiti paznju.Knele je napisao/la:Aj'Tarik14 je napisao/la:Ja nerazumijem cirilicu tako da ako neko moze da mi kratko objasni sta su napisali navijaci Borca na onoj sliku bilo bi lijepo! Hvala unaprijed!
Portugal
14.11.2009.![]()
Podrzavaju srbiju treba ih baciti u srpsku ligu pa neka podrzavaju i karadzica i mladica i sve ostale.
STA CE NAM TAKVA G.OVNA U LIGI ?
Na vjernost ti se kunem !
THE MANIACS 1987
THE MANIACS 1987
Ma sad ce to proletit...smijesni_ste je napisao/la:jarane ima jos do subote zabolice te ruka koliko mases tom zastavomGoRaN je napisao/la:Ljudi samo nemojte generalizirati....Svugdje ima stoke ali i normalnih ljudi na srecu...Jest da sam mislio da su se Lesinari rijesili ovakvih ispada...
A jos gori su mi ovi koji se odmah zagrizu ko budale...![]()
Vec sam se napunio pozitivnim nabojem pomijesanim sa tremom...
Mogu oni podrzavati Srbiju koliko god hoce, idalje ce na njihovim pasosima/licnim kartama pisati : Bosna i Hercegovina.
Ovi cetnici iz RS su ustvari Bosanci mada oni to nece nikad priznati.
Ovi cetnici iz RS su ustvari Bosanci mada oni to nece nikad priznati.
- malacarsijabl
- Kontakt:
Neki se bune zbog,slika,ebancije i provala,svasta!Pa forum i postoji da svako iznese svoje misljenje(pa i onaj bilmez,sto je skartiran)Pogledajte npr.engleske...post,slika,prepucavanje...
Postove na ovom forumu, poput Kristiana,Wolverine-a(odmah me ispravili,a bila brzina
)Adinja,Principatusa,Trasimaco-a,Rob do bagro-a,Cartmana,Ponos Torina,Celik_Zenica,Harishp-a(posebno) i Velez_Mostar(jos posebnije,onaj post ti je skroz na mjestu )je merak citati, jer znaju sta pisu(prate i znaju mnogo o fudbalu...) i rade to veoma dobro.Harishp ce morati ubaciti i malo grafike,nekontaju ga iz prve)
Drugi,opet ulete i 2 dana pred tekmu pitaju npr. kad je ista
Kad na ovom forumu, pored diskusije o nasoj repki nebi biloo i zajebancije,slika,klipova,provala,pjesme onda bi on licio forumima o, npr.baletu,izlozbama slika,heklanju,domovima kulture i sl.
Evo malo statistike(da nadopunim Marijana,djes njega nadopunit...
)
Lista de Convocados
Guarda-Redes:
Eduardo[/b][/b] (SC Braga)- 1 golman(od 9 kola P-prv. 7X u timu kola)
Rui Patrício (Sporting CP)-2 golman
Hilário (Chelsea FC)-navijac
Defesas:
Ricardo Costa (VfL Wolfsburg)- Prvih 8 tekmi nije igrao za W,sto CHL,Njem.prvesnstvo,sto Njem. kup. Povreda,forma???pa onda protiv MU(CHL)bio najbolje ocjenjeni igrac-2(Misimovic 4,5 a Dzeko 2,5)sljedeca protiv Bochuma ocjena 4,pa sve do Hofenhajma-6 tekmi- 3-ce(jedna 3,5),u solidnoj je FORMI , zato je i pozvan...
Bruno Alves (FC Porto)-od 10 kvalif.tekmi odigrao 7,do sad bio veoma dobar ,hajd odlican,od 9 prvih tekmi 9X u timu kola , vrlo prgav igrac-3 zuta u Port.ligi, eben,ali zadnjih par tekmi Portu bas i neide, pa tako...
Paulo Ferreira (Chelsea FC)-dabogda da zaigra,odigrao 2,3 i 4 u kval.(DK 2-3-kuci,Svedska u gost.(0-0) i Albanija,kuci(0-0)a za Chelsea odigrao tek protiv QPR (1-0/0-0)pa se opet povredio,pa zaigrao protiv Blackburna(5-0/1-0)zamjenio Belletija u 61 min i bio najlosije ocjenjeni igrac,isto tako medju najlosije ocjenjenim u CarlKupu(igrao citavu tekmu) protiv Boltona,pa opet u prvenstvu protiv Boltona( i opet medju najlosije ocjenjenim)u Madrid nije ni isao(AtleticoCHL 2-2/2-0)pa zavrsio na klupi protiv MU(1-0/0-0) Da se nije opet kvrcno
inace nije los, ali dugotrajna povreda i sadasnja forma...
Miguel (Valencia CF)0d 10 odigrao 1 jedinu u kval.(zamj.u 75 protiv Alb.kuci(0-0)Vecinom standardni bek V-nakon Valjadolida rezerva protiv SpGijon-a,zamjenjen protiv Getafea u 62 min.,onda odigrao 4 tekme(protiv Almerie u gostimazamjenjen u 64 min )pa nije igrao protivSlPrag(CHL) i na kraju igrao protiv Malage.Srednja zalost(tvrde na Port.foruma)... i nasa sansa
Pepe (Real Madrid CF)-Odigrao sve u kvl.(dao gol Madj.) Upravo usao u formu
Toliko o njemu.
Ricardo Carvalho (Chelsea FC)-U kval.nije odigrao samo protiv Sved.(A) i Albanije(H)Ovaj ce praviti probleme
ne sto je dobar(a,jest),nego sto je jos i prgav,zivac i pokvaren(a valjda takav bek treba i biti?)
Rolando (FC Porto)-Pozvan protiv sveda kuci(0-0) zamjenjen u 45 min. inace standardni Portov igrac,dao 2 gola,1 Nacionalu kuci 3-0(0-0) i 1 AtlMadridu u CHL 2-0, opet kuci ,no tesko da zaigra pored ovih gore.(ispravka, evo citam dao jos jedan, age, sad pogotovo nece zaigrati...
)
Médios:
Deco (Chelsea FC)malo se ko vratio u formu,jast... do sad igrao...Hull +69/6(+69 usao u 69... /6,ocjena)Sunderland-86/8(dao gol)Fulham+86,Burnley +/8,Stoke,Porto,Totenham,QPR,Wigan sve bio povredjen,Apoel +68/6,Liverpool -76/6,Avilla +/6,Atletico+/7,Blackburn+/7,Bolton-CarlCup +/8,4(dao gol)Bolton prvenstvo +/8(dao gol) i najvaznije,Atletico +70/5,9 i protiv MU -63/5.Dabogda ostao u ovakvoj formi i ovakve,zaja, ocjene dobio i 14 i 18
Duda (Malaga CF)- Pozvan protiv Sveda,kuci/odigrao sljedece 4(zadnju,protiv Malte ga nije bilo)Kako igra Malaga tako i on...
zadnje, igrao protiv Zaragoze u Spa kupu(0-0)
João Moutinho (Sporting CP)odlican,po meni jedan od najvrednijih u njihovoj repki,mada ga na portalima Port.navijaca rezu zbog zadnjih prvenstvenih tekmi,kao forma...( Sporting pravo otanjio)-od prvih 9 kola 7X u timu kola,1 gol u prvenstvu(Olhanenseu) i 1 Ventspilisu(UEFA) u gostima,4 zuta u prvenstvu- heben,ne preza od pasjaluka...zadnje vidi pod Veloso
Fábio Coentrão (SL Benfica)-Debi,a od dosadasnjih 13 tekmi(u prv.Port/UEFA)ulazio 8X i 1 bio rezerva,posljednje 4 odigrao kao starter, osim protiv Evertona u gostima(zamjenjen u 61) voli frkisati(4 zuta )Na Youtube ima klip koji je sklepan od njegovih dosadasnjih tekmi(valjda iz citave karijere?)ima poteza,a i 2 ljeve noge,a mi Spahica,Nadarevica,Jahicazadnje,odigrao 90 min protiv Navala (1-0-Javi Garcia u 89 min)
Miguel Veloso (Sporting CP)-Dobio poziv tek za tekmu protiv Madjara(u gostima i bio na klupi)usao protiv njih kuci u 81 i odigrap protiv Malte citavu tekmu , dao gol. od 9 kola por.lige 2X u timu kola(prvo i 4,a sad 10-to.)4 zuta i jedan crveni(zuti pa zuti) ovo govori samo po sebi...oprez,zmajevi hajvan je to
zadnje,kako sad igra Sporting,tako igra i Veloso, dobro za nas...
Raúl Meireles (FC Porto)-Odigrao sve tekme u kvalifikacijama(zamjenjen u zadnjoj protiv Malte u 62 min)sad skroz van forme,u Portu cesto mijenjan(od 50-70 min)po onom sto sad pruza...
(portugalski fanovi ga nikako ne gotive,pa sto bi se mi,tj.Cironi, trebao bojati...?)
Tiago (Juventus FC)Predproslo prvensto bio 80% zamjena,proslo poceo kao standarni, a onda povreda...pa opet pretezno rezerva,ovee sezone odigrao samo 3 tekme za Juve(Chievo -74,Roma +,Lazio +62,pa bio povredjen sljedece 4,onda usao??? u 90 protiv Bajerna(CHL)pa opet povredjen sljedecih 5 tekmi i sad na klupi protiv Atalante.U kval.odigrao 3 tekme-Svedska-61,Danska-46 i citavu protiv Madjara u gostima,pa opet povreda...a,pozvan
Avançados: (ma ko im je ovaj...najgotivnija provalana ovom forumu)
Cristiano Ronaldo (Real Madrid CF)igrat ce,nece...ko ga beje, pa nije on Ibrahimovic!
Liedson (Sporting CP)-Pozvan protiv Danske +46 dao gol,odigrao sljedce 3,sa Madj.,u gostima i kuci(dao gol)a protiv Malte zamjenjen u 61min.U prvenstvu Port.dao gol Academici,PFereiri a 3 Heerenvenu (UEFA)a onda 7 zadnjih,vec 8 tekmi ni blizu gola,slaba forma...zadnje, opet ni blizu gola Rio Ave-Sporting 2-2
Nani (Manchester Utd)-odigrao vecinu tekmi u kval.(od 9 odigranih starter u 5),ulazio 4X i dao 3 gola(Malti vani(4-0),Dancima kuci(2-3)i Malti kuci(4-0) za ljubitelje, skoro pa je gotovo,vraca se u Portugal,mozda vec u zimskom...forma...gora 5X nego Pepeova
Hugo Almeida (SV Werder Bremen)-Vrhunski igrac,njega se bojim...i postujem.Toliko.
Simão Sabrosa (Atlético Madrid)- On zna znanje,mora se priznati, da ne pisem...u Atleticu mijenjan pretezno od 60-70 minute,a u predzadnje 2 tekme u 83(da nije ufatio kondiciju,gluho bilo?) vrlo dobar igrac,oprez...
Edinho (Malaga CF)-Vrhunski napadac
evo vec drugi gol u 11 tekmi.U prvih 6 kola ulazio 3X u sljedecih 5 je usao i u formu -Almeira kuci1-2(0-2)dao gol,pa ga je trener nagradio klupom sljedecu protiv Villareala,konto je dati Zaragozi gol, al je bio zamjenjen u 56.Prepo je Valenciju kad je usao u 69 min, a bogami sjebo jake Tenerife 2-2(1-2)dao gol i zamjenjen u 79 min.Pravo opasan napadacZadnje zamjenjen u 60 min protiv Zaragoze(kup)
Ne znam sto „strucnjak“ nije pozvao Nunu Assisa(ako je povredjen, ok)u 9 kola...crveni,2 zuta i 2 gola.eben igrac,borac...ibretim se,al dobro za nas. Da ne govorim za Joaoa Pereiru,il je svih 9 kola bio u timu kola il je 7-8(pisao sam samo pozvane,pa vise...)
Euzebio- vrlo opasan igrac...
Platini-jos opasniji...
Sudac(u portugalu)-najopasniji
FIFA,UEFA-trba li sta reci?
Sumarum...Ricardo Costa, Bruno Alves, Ricardo Carvalho, João Moutinho, Miguel Veloso, Hugo Almeida Simão Sabrosa,Cristiano Ronaldo su za respekta...ostali...nako
Smatram da im mozemo im glat parirati, ako ne i pobjediti
i to oba puta.
SRETNO ZMAJEVI!!!!
Postove na ovom forumu, poput Kristiana,Wolverine-a(odmah me ispravili,a bila brzina
Kad na ovom forumu, pored diskusije o nasoj repki nebi biloo i zajebancije,slika,klipova,provala,pjesme onda bi on licio forumima o, npr.baletu,izlozbama slika,heklanju,domovima kulture i sl.
Evo malo statistike(da nadopunim Marijana,djes njega nadopunit...
Lista de Convocados
Guarda-Redes:
Defesas:
Ricardo Costa (VfL Wolfsburg)- Prvih 8 tekmi nije igrao za W,sto CHL,Njem.prvesnstvo,sto Njem. kup. Povreda,forma???pa onda protiv MU(CHL)bio najbolje ocjenjeni igrac-2(Misimovic 4,5 a Dzeko 2,5)sljedeca protiv Bochuma ocjena 4,pa sve do Hofenhajma-6 tekmi- 3-ce(jedna 3,5),u solidnoj je FORMI , zato je i pozvan...
Bruno Alves (FC Porto)-od 10 kvalif.tekmi odigrao 7,do sad bio veoma dobar ,hajd odlican,od 9 prvih tekmi 9X u timu kola , vrlo prgav igrac-3 zuta u Port.ligi, eben,ali zadnjih par tekmi Portu bas i neide, pa tako...
Paulo Ferreira (Chelsea FC)-dabogda da zaigra,odigrao 2,3 i 4 u kval.(DK 2-3-kuci,Svedska u gost.(0-0) i Albanija,kuci(0-0)a za Chelsea odigrao tek protiv QPR (1-0/0-0)pa se opet povredio,pa zaigrao protiv Blackburna(5-0/1-0)zamjenio Belletija u 61 min i bio najlosije ocjenjeni igrac,isto tako medju najlosije ocjenjenim u CarlKupu(igrao citavu tekmu) protiv Boltona,pa opet u prvenstvu protiv Boltona( i opet medju najlosije ocjenjenim)u Madrid nije ni isao(AtleticoCHL 2-2/2-0)pa zavrsio na klupi protiv MU(1-0/0-0) Da se nije opet kvrcno
Miguel (Valencia CF)0d 10 odigrao 1 jedinu u kval.(zamj.u 75 protiv Alb.kuci(0-0)Vecinom standardni bek V-nakon Valjadolida rezerva protiv SpGijon-a,zamjenjen protiv Getafea u 62 min.,onda odigrao 4 tekme(protiv Almerie u gostimazamjenjen u 64 min )pa nije igrao protivSlPrag(CHL) i na kraju igrao protiv Malage.Srednja zalost(tvrde na Port.foruma)... i nasa sansa
Pepe (Real Madrid CF)-Odigrao sve u kvl.(dao gol Madj.) Upravo usao u formu
Ricardo Carvalho (Chelsea FC)-U kval.nije odigrao samo protiv Sved.(A) i Albanije(H)Ovaj ce praviti probleme
Rolando (FC Porto)-Pozvan protiv sveda kuci(0-0) zamjenjen u 45 min. inace standardni Portov igrac,dao 2 gola,1 Nacionalu kuci 3-0(0-0) i 1 AtlMadridu u CHL 2-0, opet kuci ,no tesko da zaigra pored ovih gore.(ispravka, evo citam dao jos jedan, age, sad pogotovo nece zaigrati...
Médios:
Deco (Chelsea FC)malo se ko vratio u formu,jast... do sad igrao...Hull +69/6(+69 usao u 69... /6,ocjena)Sunderland-86/8(dao gol)Fulham+86,Burnley +/8,Stoke,Porto,Totenham,QPR,Wigan sve bio povredjen,Apoel +68/6,Liverpool -76/6,Avilla +/6,Atletico+/7,Blackburn+/7,Bolton-CarlCup +/8,4(dao gol)Bolton prvenstvo +/8(dao gol) i najvaznije,Atletico +70/5,9 i protiv MU -63/5.Dabogda ostao u ovakvoj formi i ovakve,zaja, ocjene dobio i 14 i 18
Duda (Malaga CF)- Pozvan protiv Sveda,kuci/odigrao sljedece 4(zadnju,protiv Malte ga nije bilo)Kako igra Malaga tako i on...
João Moutinho (Sporting CP)odlican,po meni jedan od najvrednijih u njihovoj repki,mada ga na portalima Port.navijaca rezu zbog zadnjih prvenstvenih tekmi,kao forma...( Sporting pravo otanjio)-od prvih 9 kola 7X u timu kola,1 gol u prvenstvu(Olhanenseu) i 1 Ventspilisu(UEFA) u gostima,4 zuta u prvenstvu- heben,ne preza od pasjaluka...zadnje vidi pod Veloso
Fábio Coentrão (SL Benfica)-Debi,a od dosadasnjih 13 tekmi(u prv.Port/UEFA)ulazio 8X i 1 bio rezerva,posljednje 4 odigrao kao starter, osim protiv Evertona u gostima(zamjenjen u 61) voli frkisati(4 zuta )Na Youtube ima klip koji je sklepan od njegovih dosadasnjih tekmi(valjda iz citave karijere?)ima poteza,a i 2 ljeve noge,a mi Spahica,Nadarevica,Jahicazadnje,odigrao 90 min protiv Navala (1-0-Javi Garcia u 89 min)
Miguel Veloso (Sporting CP)-Dobio poziv tek za tekmu protiv Madjara(u gostima i bio na klupi)usao protiv njih kuci u 81 i odigrap protiv Malte citavu tekmu , dao gol. od 9 kola por.lige 2X u timu kola(prvo i 4,a sad 10-to.)4 zuta i jedan crveni(zuti pa zuti) ovo govori samo po sebi...oprez,zmajevi hajvan je to
Raúl Meireles (FC Porto)-Odigrao sve tekme u kvalifikacijama(zamjenjen u zadnjoj protiv Malte u 62 min)sad skroz van forme,u Portu cesto mijenjan(od 50-70 min)po onom sto sad pruza...
Tiago (Juventus FC)Predproslo prvensto bio 80% zamjena,proslo poceo kao standarni, a onda povreda...pa opet pretezno rezerva,ovee sezone odigrao samo 3 tekme za Juve(Chievo -74,Roma +,Lazio +62,pa bio povredjen sljedece 4,onda usao??? u 90 protiv Bajerna(CHL)pa opet povredjen sljedecih 5 tekmi i sad na klupi protiv Atalante.U kval.odigrao 3 tekme-Svedska-61,Danska-46 i citavu protiv Madjara u gostima,pa opet povreda...a,pozvan
Cristiano Ronaldo (Real Madrid CF)igrat ce,nece...ko ga beje, pa nije on Ibrahimovic!
Liedson (Sporting CP)-Pozvan protiv Danske +46 dao gol,odigrao sljedce 3,sa Madj.,u gostima i kuci(dao gol)a protiv Malte zamjenjen u 61min.U prvenstvu Port.dao gol Academici,PFereiri a 3 Heerenvenu (UEFA)a onda 7 zadnjih,vec 8 tekmi ni blizu gola,slaba forma...zadnje, opet ni blizu gola Rio Ave-Sporting 2-2
Nani (Manchester Utd)-odigrao vecinu tekmi u kval.(od 9 odigranih starter u 5),ulazio 4X i dao 3 gola(Malti vani(4-0),Dancima kuci(2-3)i Malti kuci(4-0) za ljubitelje, skoro pa je gotovo,vraca se u Portugal,mozda vec u zimskom...forma...gora 5X nego Pepeova
Hugo Almeida (SV Werder Bremen)-Vrhunski igrac,njega se bojim...i postujem.Toliko.
Simão Sabrosa (Atlético Madrid)- On zna znanje,mora se priznati, da ne pisem...u Atleticu mijenjan pretezno od 60-70 minute,a u predzadnje 2 tekme u 83(da nije ufatio kondiciju,gluho bilo?) vrlo dobar igrac,oprez...
Edinho (Malaga CF)-Vrhunski napadac
Ne znam sto „strucnjak“ nije pozvao Nunu Assisa(ako je povredjen, ok)u 9 kola...crveni,2 zuta i 2 gola.eben igrac,borac...ibretim se,al dobro za nas. Da ne govorim za Joaoa Pereiru,il je svih 9 kola bio u timu kola il je 7-8(pisao sam samo pozvane,pa vise...)
Platini-jos opasniji...
Sumarum...Ricardo Costa, Bruno Alves, Ricardo Carvalho, João Moutinho, Miguel Veloso, Hugo Almeida Simão Sabrosa,Cristiano Ronaldo su za respekta...ostali...nako
i to oba puta.
SRETNO ZMAJEVI!!!!
- smijesni_ste
- Kontakt:
ljudi skrenuli ste sa teme pustite se njih jos malo pa utakmica ima da slavimo VOLIM TE BOSNOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO
- TheManiacs
- Kontakt:
malacarsijabl je napisao/la:Neki se bune zbog,slika,ebancije i provala,svasta!Pa forum i postoji da svako iznese svoje misljenje(pa i onaj bilmez,sto je skartiran)Pogledajte npr.engleske...post,slika,prepucavanje...
Postove na ovom forumu, poput Kristiana,Wolverine-a(odmah me ispravili,a bila brzina)Adinja,Principatusa,Trasimaco-a,Rob do bagro-a,Cartmana,Ponos Torina,Celik_Zenica,Harishp-a(posebno) i Velez_Mostar(jos posebnije,onaj post ti je skroz na mjestu )je merak citati, jer znaju sta pisu(prate i znaju mnogo o fudbalu...) i rade to veoma dobro.Harishp ce morati ubaciti i malo grafike,nekontaju ga iz prve)
Evo malo statistike(da nadopunim Marijana,djes njega nadopunit...)
Lista de Convocados
Guarda-Redes:
Defesas:
Bruno Alves (FC Porto)-od 10 kvalif.tekmi odigrao 7,do sad bio veoma dobar ,hajd odlican,od 9 prvih tekmi 9X u timu kola , vrlo prgav igrac-3 zuta u Port.ligi, eben,ali zadnjih par tekmi Portu bas i neide, pa tako...![]()
Paulo Ferreira (Chelsea FC)-dabogda da zaigra,odigrao 2,3 i 4 u kval.(DK 2-3-kuci,Svedska u gost.(0-0) i Albanija,kuci(0-0)a za Chelsea odigrao tek protiv QPR (1-0/0-0)pa se opet povredio,pa zaigrao protiv Blackburna(5-0/1-0)zamjenio Belletija u 61 min i bio najlosije ocjenjeni igrac,isto tako medju najlosije ocjenjenim u CarlKupu(igrao citavu tekmu) protiv Boltona,pa opet u prvenstvu protiv Boltona( i opet medju najlosije ocjenjenim)u Madrid nije ni isao(AtleticoCHL 2-2/2-0)pa zavrsio na klupi protiv MU(1-0/0-0) Da se nije opet kvrcnoinace nije los, ali dugotrajna povreda i sadasnja forma...
Miguel (Valencia CF)0d 10 odigrao 1 jedinu u kval.(zamj.u 75 protiv Alb.kuci(0-0)Vecinom standardni bek V-nakon Valjadolida rezerva protiv SpGijon-a,zamjenjen protiv Getafea u 62 min.,onda odigrao 4 tekme(protiv Almerie u gostimazamjenjen u 64 min )pa nije igrao protivSlPrag(CHL) i na kraju igrao protiv Malage.Srednja zalost(tvrde na Port.foruma)... i nasa sansa![]()
Pepe (Real Madrid CF)-Odigrao sve u kvl.(dao gol Madj.) Upravo usao u formuToliko o njemu.
Ricardo Carvalho (Chelsea FC)-U kval.nije odigrao samo protiv Sved.(A) i Albanije(H)Ovaj ce praviti problemene sto je dobar(a,jest),nego sto je jos i prgav,zivac i pokvaren(a valjda takav bek treba i biti?)
Rolando (FC Porto)-Pozvan protiv sveda kuci(0-0) zamjenjen u 45 min. inace standardni Portov igrac,dao 2 gola,1 Nacionalu kuci 3-0(0-0) i 1 AtlMadridu u CHL 2-0, opet kuci ,no tesko da zaigra pored ovih gore.(ispravka, evo citam dao jos jedan, age, sad pogotovo nece zaigrati...)
Médios:
Deco (Chelsea FC)malo se ko vratio u formu,jast... do sad igrao...Hull +69/6(+69 usao u 69... /6,ocjena)Sunderland-86/8(dao gol)Fulham+86,Burnley +/8,Stoke,Porto,Totenham,QPR,Wigan sve bio povredjen,Apoel +68/6,Liverpool -76/6,Avilla +/6,Atletico+/7,Blackburn+/7,Bolton-CarlCup +/8,4(dao gol)Bolton prvenstvo +/8(dao gol) i najvaznije,Atletico +70/5,9 i protiv MU -63/5.Dabogda ostao u ovakvoj formi i ovakve,zaja, ocjene dobio i 14 i 18![]()
Duda (Malaga CF)- Pozvan protiv Sveda,kuci/odigrao sljedece 4(zadnju,protiv Malte ga nije bilo)Kako igra Malaga tako i on...zadnje, igrao protiv Zaragoze u Spa kupu(0-0)
Miguel Veloso (Sporting CP)-Dobio poziv tek za tekmu protiv Madjara(u gostima i bio na klupi)usao protiv njih kuci u 81 i odigrap protiv Malte citavu tekmu , dao gol. od 9 kola por.lige 2X u timu kola(prvo i 4,a sad 10-to.)4 zuta i jedan crveni(zuti pa zuti) ovo govori samo po sebi...oprez,zmajevi hajvan je tozadnje,kako sad igra Sporting,tako igra i Veloso, dobro za nas...
Raúl Meireles (FC Porto)-Odigrao sve tekme u kvalifikacijama(zamjenjen u zadnjoj protiv Malte u 62 min)sad skroz van forme,u Portu cesto mijenjan(od 50-70 min)po onom sto sad pruza...(portugalski fanovi ga nikako ne gotive,pa sto bi se mi,tj.Cironi, trebao bojati...?)
Tiago (Juventus FC)Predproslo prvensto bio 80% zamjena,proslo poceo kao standarni, a onda povreda...pa opet pretezno rezerva,ovee sezone odigrao samo 3 tekme za Juve(Chievo -74,Roma +,Lazio +62,pa bio povredjen sljedece 4,onda usao??? u 90 protiv Bajerna(CHL)pa opet povredjen sljedecih 5 tekmi i sad na klupi protiv Atalante.U kval.odigrao 3 tekme-Svedska-61,Danska-46 i citavu protiv Madjara u gostima,pa opet povreda...a,pozvan![]()
Liedson (Sporting CP)-Pozvan protiv Danske +46 dao gol,odigrao sljedce 3,sa Madj.,u gostima i kuci(dao gol)a protiv Malte zamjenjen u 61min.U prvenstvu Port.dao gol Academici,PFereiri a 3 Heerenvenu (UEFA)a onda 7 zadnjih,vec 8 tekmi ni blizu gola,slaba forma...zadnje, opet ni blizu gola Rio Ave-Sporting 2-2![]()
Nani (Manchester Utd)-odigrao vecinu tekmi u kval.(od 9 odigranih starter u 5),ulazio 4X i dao 3 gola(Malti vani(4-0),Dancima kuci(2-3)i Malti kuci(4-0) za ljubitelje, skoro pa je gotovo,vraca se u Portugal,mozda vec u zimskom...forma...gora 5X nego Pepeova![]()
Edinho (Malaga CF)-Vrhunski napadacevo vec drugi gol u 11 tekmi.U prvih 6 kola ulazio 3X u sljedecih 5 je usao i u formu -Almeira kuci1-2(0-2)dao gol,pa ga je trener nagradio klupom sljedecu protiv Villareala,konto je dati Zaragozi gol, al je bio zamjenjen u 56.Prepo je Valenciju kad je usao u 69 min, a bogami sjebo jake Tenerife 2-2(1-2)dao gol i zamjenjen u 79 min.Pravo opasan napadacZadnje zamjenjen u 60 min protiv Zaragoze(kup)
Platini-jos opasniji...
Sumarum...Ricardo Costa, Bruno Alves, Ricardo Carvalho, João Moutinho, Miguel Veloso, Hugo Almeida Simão Sabrosa,Cristiano Ronaldo su za respekta...ostali...nako![]()
i to oba puta.
SRETNO ZMAJEVI!!!!
Odakle si ovo kopiro
Na vjernost ti se kunem !
THE MANIACS 1987
THE MANIACS 1987
Slučajno pronađo ovo
Pismo jednog navijaca koji je odlucio da se suprostavi velikima..
Prijatelji iz BHF-a su me zamolili da napisem nesto o diskriminaciji bh. navijaca na tekmi u Lisabonu od strane Fudbalske federacije Portugala i mojoj individualnoj borbi protiv toga.
Ukratko:
1. Karte za utakmicu se od nas naplacuju po 25 ili 30 EUR a to se vidi iz emaila http://www.nfsbih.net/htm/Prilog_portugal.jpg
2. Cijene u Portugalu su za istu tribinu po 10 ili 15 EUR (http://www.fpf.pt/portal/page/portal/PO ... id=8306333)
Jednostavnom racunicom (3,500 ulaznica x 15 EUR) se moze doci do 52,500 EUR koje na ovaj nacin portugalski savez otima od navijaca Bosne i Hercegovine.
Medjutim, gore navedeno nije dozvoljeno po pravilniku FIFA-e o sigurnosti na stadionima gdje u Clanu 18. stavka 14 pise: "The price of tickets for supporters of the visiting team shall not exceed the price of tickets for supporters of the home team in a similar category".
Pored toga, diskriminacija na nacionalnoj osnovi je zabranjena u EU po Povelji o osnovnim pravima Evropske Unije gdje u Clanu 21. paragraf 2 pise: “Within the scope of application of the Treaty establishing the European Community and of the Treaty on European Union, and without prejudice to the special provisions of those Treaties, any discrimination on grounds of nationality shall be prohibited.”
Uglavnom, ja sam u ponedjeljak kao obicni navijac tj. individualno poslao zalbu na generalnog sekretara FIFA. Mnogi su mi se smijali zbog toga, zezali me, cudili se da imam zivaca za to... Ali su se usutili kada sam u utorak dobio slijedeci odgovor "I can confirm the receipt of your email and attached documentation. I have asked our legal department to look at and will let you know asap.". Par sati nakon toga, dobio sam pismo od pravne sluzbe FIFA da su pokrenuli istragu i kontaktirali oba saveza po tom pitanju te da se zahvaljuju sto sam im skrenuo paznju na taj slucaj.
Kao sto znate, cak su i na karti napisali "Bosnian Fan" sa cijenom od 25 EUR, a karta za istu ovakvu tribina Portugalce kosta cijelih 10 EUR. Uglavnom, u odgovoru na pismo FIFA-e sam poslao i skeniranu kartu kao dodatni dokaz za sve navode. A iskoristio sam priliku da podsjetim da je zvanicni naziv zemlje - Bosna i Hercegovina!
Nadam se da shvatate da ovo nije pitanje novca vec pitanje principa. Licno, ako se uplaceni novac refundira, ja bih bio najsretniji ako bi se kompletan iznos uplatio za lijecenje nekom djetetu kojem je tih 52,500 EUR mnogo potrebnije nego portugalskom savezu.
Na kraju, ovo je samo mali primjer da uvijek u zivotu treba pokusati nesto promijeniti a ne samo slegnuti ramenima i reci da te nije briga... Iliti sto kaze Braco: "Igrac koji puca, on ce dat' gol! Igrac koji ne puca, on NIKAD nece dat' gol!"
Pozdrav iz Sarajeva, vidimo se u Lisabonu.
Prijatelji iz BHF-a su me zamolili da napisem nesto o diskriminaciji bh. navijaca na tekmi u Lisabonu od strane Fudbalske federacije Portugala i mojoj individualnoj borbi protiv toga.
Ukratko:
1. Karte za utakmicu se od nas naplacuju po 25 ili 30 EUR a to se vidi iz emaila http://www.nfsbih.net/htm/Prilog_portugal.jpg
2. Cijene u Portugalu su za istu tribinu po 10 ili 15 EUR (http://www.fpf.pt/portal/page/portal/PO ... id=8306333)
Jednostavnom racunicom (3,500 ulaznica x 15 EUR) se moze doci do 52,500 EUR koje na ovaj nacin portugalski savez otima od navijaca Bosne i Hercegovine.
Medjutim, gore navedeno nije dozvoljeno po pravilniku FIFA-e o sigurnosti na stadionima gdje u Clanu 18. stavka 14 pise: "The price of tickets for supporters of the visiting team shall not exceed the price of tickets for supporters of the home team in a similar category".
Pored toga, diskriminacija na nacionalnoj osnovi je zabranjena u EU po Povelji o osnovnim pravima Evropske Unije gdje u Clanu 21. paragraf 2 pise: “Within the scope of application of the Treaty establishing the European Community and of the Treaty on European Union, and without prejudice to the special provisions of those Treaties, any discrimination on grounds of nationality shall be prohibited.”
Uglavnom, ja sam u ponedjeljak kao obicni navijac tj. individualno poslao zalbu na generalnog sekretara FIFA. Mnogi su mi se smijali zbog toga, zezali me, cudili se da imam zivaca za to... Ali su se usutili kada sam u utorak dobio slijedeci odgovor "I can confirm the receipt of your email and attached documentation. I have asked our legal department to look at and will let you know asap.". Par sati nakon toga, dobio sam pismo od pravne sluzbe FIFA da su pokrenuli istragu i kontaktirali oba saveza po tom pitanju te da se zahvaljuju sto sam im skrenuo paznju na taj slucaj.
Kao sto znate, cak su i na karti napisali "Bosnian Fan" sa cijenom od 25 EUR, a karta za istu ovakvu tribina Portugalce kosta cijelih 10 EUR. Uglavnom, u odgovoru na pismo FIFA-e sam poslao i skeniranu kartu kao dodatni dokaz za sve navode. A iskoristio sam priliku da podsjetim da je zvanicni naziv zemlje - Bosna i Hercegovina!
Nadam se da shvatate da ovo nije pitanje novca vec pitanje principa. Licno, ako se uplaceni novac refundira, ja bih bio najsretniji ako bi se kompletan iznos uplatio za lijecenje nekom djetetu kojem je tih 52,500 EUR mnogo potrebnije nego portugalskom savezu.
Na kraju, ovo je samo mali primjer da uvijek u zivotu treba pokusati nesto promijeniti a ne samo slegnuti ramenima i reci da te nije briga... Iliti sto kaze Braco: "Igrac koji puca, on ce dat' gol! Igrac koji ne puca, on NIKAD nece dat' gol!"
- smijesni_ste
- Kontakt:
SVAKA TI CASTmirza_9 je napisao/la:Slučajno pronađo ovo![]()
Ukratko:
Nisam pratio Portugal u kvalifikacijama (ah ko bi ih pratio i ko je znao da će na kraju proći ispred Švedske, te da će FIFA udariti šamar malim reprezentacijama postavljajući nosioce za baraž) ali vjerujem da ovdje ima članova koji su gledali neke njihove utakmice (član velez_mostar svaka čast na komentaru
)
Zanima me par stvari iako su ove knockout utakmice sasvim nešto drugo no opet da pitam...
-Kako je u dosadašnjim kvalifikacionim mečevima Portugal započinjao utakmice? Je li odmah od prvog zvižduka krenu oštro i rade pritisak na protivnički gol (daju do znanja da su gazde) ili krenu smireno "hladne glave" u vidu da ima dovoljno vremena i da se utakmica igra 90 minuta?
-Kojom igrom im je Albanija uspjela uzeti bod u gostima i kod kuće do 87. minute? Jesu li Albanci igrali klasični bunker ili su krenuli otvoreno? Je li Portugal dominirao u ove dvije utakmice (imao puno velikih šansi) ali samo nisu imali realizaciju, ili su to bili tvrdi mečevi bez nekih većih šansi? Je li Albanija imala svojih velikih prilika tj. jesu li uopšte mogli izraditi njihovu odbranu? Isto važi i za utakmice protiv Mađarske.
-Kako se njihova reprezentacija ponaša u slučaju primljenog gola tj. kada protivnik povede? Jel ih uhvati panika (iako čisto sumnjam s obzirom na kvalitet njihovih pojedinaca) ili im to i nije neki preveliki problem jer brzo preokrenu rezultat?
Naišao sam na jedan komentar gdje jedan njihov navijač kaže da oni stalno igraju sa samo jednim špicem? Ovo mi je stvarno novost (kažem dugo nisam pratio Portugal) jer oni komotno mogu igrati i 4-3-3.
Ja mislim da će naši dati svoje najbolje igre samo ako odmah u startu izbace iz glava kompleks niže vrijednosti. Bojim se da će odmah na startu utakmice u slučaju njihove ofanzive naše uhvatiti trema i da će taj spomenuti kompleks doći do izražaja što bi bilo pogubno jer u tim situacijama naši se totalno rasipaju. Ipak s druge strane Ćiro je pravi lijek za taj problem i vjerujem da će ih pravo nasavjetovati i da će oni biti potpuno spremni da im se upravo takvo nešto nebi dogodilo. Strah je opasna stvar
Sudije se bojim kao nikada do sada. Taj nam sigurno neće pomoći ali što nas može za*ebati za uzvrat to je strašno! Daj Bože da sve bude fer i korektno jer u tom slučaju biti ćemo pošteđeni gubljenja živaca, al´ što sudija zna nekada biti neprijatelj.....uh
pozdrav
Zanima me par stvari iako su ove knockout utakmice sasvim nešto drugo no opet da pitam...
-Kako je u dosadašnjim kvalifikacionim mečevima Portugal započinjao utakmice? Je li odmah od prvog zvižduka krenu oštro i rade pritisak na protivnički gol (daju do znanja da su gazde) ili krenu smireno "hladne glave" u vidu da ima dovoljno vremena i da se utakmica igra 90 minuta?
-Kojom igrom im je Albanija uspjela uzeti bod u gostima i kod kuće do 87. minute? Jesu li Albanci igrali klasični bunker ili su krenuli otvoreno? Je li Portugal dominirao u ove dvije utakmice (imao puno velikih šansi) ali samo nisu imali realizaciju, ili su to bili tvrdi mečevi bez nekih većih šansi? Je li Albanija imala svojih velikih prilika tj. jesu li uopšte mogli izraditi njihovu odbranu? Isto važi i za utakmice protiv Mađarske.
-Kako se njihova reprezentacija ponaša u slučaju primljenog gola tj. kada protivnik povede? Jel ih uhvati panika (iako čisto sumnjam s obzirom na kvalitet njihovih pojedinaca) ili im to i nije neki preveliki problem jer brzo preokrenu rezultat?
Naišao sam na jedan komentar gdje jedan njihov navijač kaže da oni stalno igraju sa samo jednim špicem? Ovo mi je stvarno novost (kažem dugo nisam pratio Portugal) jer oni komotno mogu igrati i 4-3-3.
Ja mislim da će naši dati svoje najbolje igre samo ako odmah u startu izbace iz glava kompleks niže vrijednosti. Bojim se da će odmah na startu utakmice u slučaju njihove ofanzive naše uhvatiti trema i da će taj spomenuti kompleks doći do izražaja što bi bilo pogubno jer u tim situacijama naši se totalno rasipaju. Ipak s druge strane Ćiro je pravi lijek za taj problem i vjerujem da će ih pravo nasavjetovati i da će oni biti potpuno spremni da im se upravo takvo nešto nebi dogodilo. Strah je opasna stvar
Sudije se bojim kao nikada do sada. Taj nam sigurno neće pomoći ali što nas može za*ebati za uzvrat to je strašno! Daj Bože da sve bude fer i korektno jer u tom slučaju biti ćemo pošteđeni gubljenja živaca, al´ što sudija zna nekada biti neprijatelj.....uh
pozdrav
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.