NK Bratstvo Gračanica

Moderator/ica: GracanicaAA

m1x
Kontakt:

Re: NK Bratstvo Gračanica

Post Postao/la m1x » 28 feb 2013, 20:23

NkBratstvoGracanica je napisao/la:
7aprildomemoj je napisao/la:Lukavac24 o urbanizovanosti najbolje pokazuje podatak da npr. trgovački centri FIS i Robot su došli u Gračanicu a ne u Lukavac. Vas 60 % radi u Afganistanu i Iraku to je još jedan podatak o privrednoj uspješnosti vašeg višestoljetnog velegrada. I još grad Gračanica ima 19000 stanovnika a ta vaša zgrada mora da je onda najvisočija na svijetu sa nekih 250 spratova pretpostavljam :lol: Još jednom ponavljam ustanite mirno kad se spomene nadprijestolonasljednik Ferdinand i Austrougarska monarhija. Inače bi vam Puračić i Turski Lukavac bili čaršije za vas još uvijek :lol:
Mene to bas cudi, ljudi iz Lukavca dolaze u GR u kupovinu, pa blize im je TZ, ipak su oni isto ono sto je Zemun Beogradu, tj. predgradje... :D :D :D :D
Jes', pored konzuma, binga i mercatora u Lukavcu ja svakog dana idem maksuz u Gračanicu u kupovinu :roll:

nino hrastek
Kontakt:

Post Postao/la nino hrastek » 28 feb 2013, 20:27

De ba ljudi dosta prepucavanja nego vidim da ste dobri poznavaoci bratstva pa vas pitam koji bi sastav mogo izaci protiv lukavca,koji ce to 11 izvesti Muslimovic,volio bi cuti i vase predloge???

cesc4
Kontakt:

Post Postao/la cesc4 » 28 feb 2013, 20:36

nino hrastek je napisao/la:De ba ljudi dosta prepucavanja nego vidim da ste dobri poznavaoci bratstva pa vas pitam koji bi sastav mogo izaci protiv lukavca,koji ce to 11 izvesti Muslimovic,volio bi cuti i vase predloge???
Nino brate , po meni kolko sam u ovoj pripremoj fazi razgovaro sa Muslimovicem steko sam dojam da bi sledeci igraci mogli igrat prvo kolo... Bascelic(Iako bi vise volio mladog Prljacu jer mi je nekako sigurniji),Efa,Susa,Kadija,Timkov(jer Pante nema prva dva kola),Kadric,Mevkic,Omerovic,Becarevic,Mrkovic,Mujkic.
Eventualno da na beku zaigra Mussa ili Erko a da Timkov igra umjesto Omerovica. Valjda si razumio sta sam htio reci. :D
www.nkbratstvogracanica.com

sjena
Kontakt:

Post Postao/la sjena » 28 feb 2013, 23:12

7aprildomemoj je napisao/la:Stvarno sam tolerantan i prvi sam ovdje poželio dobrodošlicu te kazao neka pob jedi bolji na terenu. Al sad su pojedinci stvarno prevršili svaku mjeru. O seljacima se našao neko pričati kome je do prije 40 godina sjedište općine bilo u Puračiću :o . Gračanica se u knjigama spominje prije 600 i nešto godina i bila je sjedište kadiluka a poslije i sreza. Vi zahvalite Austrougarskoj što je otvorila fabriku sode i napravila barake za stanovanje pa je nastao Lukavac prije nekih 100 i nešto godina. Toliko o seljacima :lol:
Malo da te podsjetim da je sjediste tvoje carsije nekada bilo Bosansko Petrovo SELO :D :D :D :D :D :D :D :D :D
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Ukazana prililika brzo prolazi i sporo se vraća.

skandinavka76
Kontakt:

Post Postao/la skandinavka76 » 01 mar 2013, 07:19

sjena je napisao/la:
7aprildomemoj je napisao/la:Stvarno sam tolerantan i prvi sam ovdje poželio dobrodošlicu te kazao neka pob jedi bolji na terenu. Al sad su pojedinci stvarno prevršili svaku mjeru. O seljacima se našao neko pričati kome je do prije 40 godina sjedište općine bilo u Puračiću :o . Gračanica se u knjigama spominje prije 600 i nešto godina i bila je sjedište kadiluka a poslije i sreza. Vi zahvalite Austrougarskoj što je otvorila fabriku sode i napravila barake za stanovanje pa je nastao Lukavac prije nekih 100 i nešto godina. Toliko o seljacima :lol:
Malo da te podsjetim da je sjediste tvoje carsije nekada bilo Bosansko Petrovo SELO :D :D :D :D :D :D :D :D :D
Historija ti nije jača strana pa nemoj se provaljivat i nemoj pričat gluposti,,,pa dijete drago ti si na nečemu jakom,moj ti je savjet da promijeniš dobavljača ;)

7aprildomemoj

Post Postao/la 7aprildomemoj » 01 mar 2013, 09:14

sjena je napisao/la:
Ovo je provala ne godine nego stoljeća,HAHAHAHAHA koji moron i nepismen lik majko draga :lol: :lol: :lol:
moj uzor-S.G je napisao: Ako nastave kaznjavat klubove za baklje i gramofon ( :facepalm: ) a na ovo ostanu gluhi i nijemi, prvo Sarajevo treba da digne glas a valjda ostali to i podrze.[/quote]

baltazar1
Kontakt:

Post Postao/la baltazar1 » 01 mar 2013, 11:44

ojjj ljudi što ga vi zasraste ... gori ste od "vladajuće šestorke" :shock:

ja mislio samo ovi lukavčani smarači, kad ono i kod nas ima istih :oops:

nego; u nedjelju od 13:30 na stadionu Luke - (istom onom stadionu na kojem ćemo otrest Radničkog :D )

Bratstvo - Podrinje (RS)
Undici stelle - ACM 1899

sjena
Kontakt:

Post Postao/la sjena » 01 mar 2013, 14:22

skandinavka76 je napisao/la:
sjena je napisao/la:
Historija ti nije jača strana pa nemoj se provaljivat i nemoj pričat gluposti,,,pa dijete drago ti si na nečemu jakom,moj ti je savjet da promijeniš dobavljača ;)
Ajde se vi malo historicari raspitajte kod svojih opcinara a ako ne doznate istinu onda cu vam ja ovdje argumentovati.
Zalosno jest ali istinito Bosansko Petrovo SELO ;) ;) ;) ;) ;)
Ukazana prililika brzo prolazi i sporo se vraća.

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 01 mar 2013, 14:40

Za one koji ne poznaju Gracanicu
Gračanica se po prvi put spominje u osmanskim izvorima 1528. godine. Naselje je pripadalo nahiji Soko, i bilo je poznato po rudniku željeza. Centar nahije Soko predstavljao je srednjovjekovni utvrđeni grad Sokol, koja se nalazi na oko 6 km udaljenosti od grada.

Naselje Gračanica je predstavljalo najveće naselje nahije Soko. Status grada (kasabe)Gračanica je stekla nešto prije 1548. godine, a do 1604 godine Gračanica je brojala deset mahala sa osam džamija i mesdžida, više kulturno-prosvjetnih ustanova, hamamom itd., te 25 registriranih esnafa. Po broju stanovnika dosegla je nivo Donje Tuzle (današnja Tuzla). Negdje krajem 17. vijeka, Ahmed-paša Budimlija, najznačajniji gračanički vakif, izgradio je čaršijsku džamiju, hamam (javno kupatilo) i sahat kulu koja je godinama prepoznatljivo obilježje gračaničke čaršije. U prvoj polovini 19. vijeka, gradačački kapetani iz porodice Gradaščević (Osman-beg, Murat-beg i Hadži Bećir-beg) osnovali su još tri značajna vakufa, te izgradili dvije medrese, više desetina dućana, hanova i drugih koristonosnih objekata.
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.

Brcko87
Kontakt:

Post Postao/la Brcko87 » 01 mar 2013, 14:44

Probisvjet je napisao/la:Za one koji ne poznaju Gracanicu
Gračanica se po prvi put spominje u osmanskim izvorima 1528. godine. Naselje je pripadalo nahiji Soko, i bilo je poznato po rudniku željeza. Centar nahije Soko predstavljao je srednjovjekovni utvrđeni grad Sokol, koja se nalazi na oko 6 km udaljenosti od grada.

Naselje Gračanica je predstavljalo najveće naselje nahije Soko. Status grada (kasabe)Gračanica je stekla nešto prije 1548. godine, a do 1604 godine Gračanica je brojala deset mahala sa osam džamija i mesdžida, više kulturno-prosvjetnih ustanova, hamamom itd., te 25 registriranih esnafa. Po broju stanovnika dosegla je nivo Donje Tuzle (današnja Tuzla). Negdje krajem 17. vijeka, Ahmed-paša Budimlija, najznačajniji gračanički vakif, izgradio je čaršijsku džamiju, hamam (javno kupatilo) i sahat kulu koja je godinama prepoznatljivo obilježje gračaničke čaršije. U prvoj polovini 19. vijeka, gradačački kapetani iz porodice Gradaščević (Osman-beg, Murat-beg i Hadži Bećir-beg) osnovali su još tri značajna vakufa, te izgradili dvije medrese, više desetina dućana, hanova i drugih koristonosnih objekata.
Nevjerovatni ste..kakve to veze ima sa sportom i fudbalom??Ja sam tebe probisvjet smatrao za jednog od najbolji forumaša al ga sad i ti.. :)
OFK Gradina Srebrenik

7aprildomemoj

Post Postao/la 7aprildomemoj » 01 mar 2013, 14:51

Svaka čast Probivjest, a Sjena ti se poklopi ušima i u najmanju ruku se izvini Gračanlijama. Bilo bi fer sa tvoje strane
moj uzor-S.G je napisao: Ako nastave kaznjavat klubove za baklje i gramofon ( :facepalm: ) a na ovo ostanu gluhi i nijemi, prvo Sarajevo treba da digne glas a valjda ostali to i podrze.[/quote]

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 01 mar 2013, 14:58

7aprildomemoj je napisao/la:Svaka čast Probivjest, a Sjena ti se poklopi ušima i u najmanju ruku se izvini Gračanlijama. Bilo bi fer sa tvoje strane
Uvijek na strani istine, makar to za nekoga bilo bolno. ;)
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.

NkBratstvoGracanica
Kontakt:

Post Postao/la NkBratstvoGracanica » 01 mar 2013, 16:02

Probisvjet je napisao/la:
7aprildomemoj je napisao/la:Svaka čast Probivjest, a Sjena ti se poklopi ušima i u najmanju ruku se izvini Gračanlijama. Bilo bi fer sa tvoje strane
Uvijek na strani istine, makar to za nekoga bilo bolno. ;)
Respect...

AboveTheLaw
Kontakt:

Post Postao/la AboveTheLaw » 01 mar 2013, 16:40

@Brcko87, covjek je samo malo pojasnio ovim iz Lukavca histroju Gračanice, vidiš da je sad tema mirnija nema ih ni jednog.

arhimed89
Kontakt:

Post Postao/la arhimed89 » 01 mar 2013, 17:29

Valja malo prosetati od Orahovice do Gracanice 9-og maja.. :mrgreen: Vidim da dolaze komsije iz Lukavca i nadam se da ce utakmica biti kvalitetna i da ce Bratstvo upisati bodove.Nista posebno nemam ni protiv Radnickog al se svakako puno vise radujem uspjehu Bratstva,s obzirom da je to klub sa moje opstine i svaki njegov uspjeh je i uspjeh lokalne sredine.

Zanima me i kako je nastala navijacka grupa Marokanci i zasto se izabralo to ime?
Edin Dzeko..Amel Tuka..Mirza Teletovic..Asmir Begovic..Vedad Ibisevic..Emir Spahic..Muhamed Besic..Sabahudin Delalić..

Lukavac24
Kontakt:

Post Postao/la Lukavac24 » 01 mar 2013, 17:49

AboveTheLaw je napisao/la:@Brcko87, covjek je samo malo pojasnio ovim iz Lukavca histroju Gračanice, vidiš da je sad tema mirnija nema ih ni jednog.
Ne brini jarane, vidjet' ces 9-og da nas ima, i to puno
lijep pozdrav

7aprildomemoj

Post Postao/la 7aprildomemoj » 01 mar 2013, 18:11

arhimed89 je napisao/la:Valja malo prosetati od Orahovice do Gracanice 9-og maja.. :mrgreen: Vidim da dolaze komsije iz Lukavca i nadam se da ce utakmica biti kvalitetna i da ce Bratstvo upisati bodove.Nista posebno nemam ni protiv Radnickog al se svakako puno vise radujem uspjehu Bratstva,s obzirom da je to klub sa moje opstine i svaki njegov uspjeh je i uspjeh lokalne sredine.

Zanima me i kako je nastala navijacka grupa Marokanci i zasto se izabralo to ime?
Bojim se da ako tad prošetaš osim koristi za zdravlje ništa drugo nećeš vidit :mrgreen: Utakmica se igra u Martu a ne Maju al bez obzira bujrum da ispunimo tribine stadiona 7 April. U jesenjem dijelu baš je bilo lijepo vidjeti ljude iz Malešića, Piskavice, Sokola, Pribave, Orahovice itd. da poslije dužeg vremena ponovo dolaze na utakmice Bratstva.
A u vezi Marokanaca, ta skupina je osnovana 80-tih godina prošlog vijeka a kako je bilo najviše navijača iz istoimene mahale u Gračanici tako je i ponijela to ime. Ta mahala je ti kod Grina ili preciznije onog spomenika tzv. šaka :D

arhimed89
Kontakt:

Post Postao/la arhimed89 » 01 mar 2013, 18:21

7aprildomemoj je napisao/la:
arhimed89 je napisao/la:Valja malo prosetati od Orahovice do Gracanice 9-og maja.. :mrgreen: Vidim da dolaze komsije iz Lukavca i nadam se da ce utakmica biti kvalitetna i da ce Bratstvo upisati bodove.Nista posebno nemam ni protiv Radnickog al se svakako puno vise radujem uspjehu Bratstva,s obzirom da je to klub sa moje opstine i svaki njegov uspjeh je i uspjeh lokalne sredine.

Bojim se da ako tad prošetaš osim koristi za zdravlje ništa drugo nećeš vidit :mrgreen: Utakmica se igra u Martu a ne Maju al bez obzira bujrum da ispunimo tribine stadiona 7 April. U jesenjem dijelu baš je bilo lijepo vidjeti ljude iz Malešića, Piskavice, Sokola, Pribave, Orahovice itd. da poslije dužeg vremena ponovo dolaze na utakmice Bratstva.
A u vezi Marokanaca, ta skupina je osnovana 80-tih godina prošlog vijeka a kako je bilo najviše navijača iz istoimene mahale u Gračanici tako je i ponijela to ime. Ta mahala je ti kod Grina ili preciznije onog spomenika tzv. šaka :D
da,mislio sam marta :D
Malo treba raditi i na promovisanju grupe i reklamiranju utakmica kad igra Bratstvo i na susjedne mjesne zajednice. Orahovica je 10 minuta od Gracanice a nikad,znaci nikad nije bila ni jedna obavijest ili reklama kad je utakmica tako da ljudi i ne znaju.Zadnjih sezona Bratsvo igra sjajno i zasluzili su podrsku.Nedavno sam pricao sa nacelnikom na jednoj manifestaciji i pitao ga koliko bratstvo ima mogucnosti da udje i bori se u premijer ligi na sto mi je odgovorio da u sustini razlika izmedju plata i nije tolika izmedju dosta klubova u PL BIH i Bratstva.
Edin Dzeko..Amel Tuka..Mirza Teletovic..Asmir Begovic..Vedad Ibisevic..Emir Spahic..Muhamed Besic..Sabahudin Delalić..

NkBratstvoGracanica
Kontakt:

Post Postao/la NkBratstvoGracanica » 01 mar 2013, 20:46

09.03 se ocekuje veoma paklena atmosfera na Lukama

slika

Zoom088
Kontakt:

Post Postao/la Zoom088 » 01 mar 2013, 21:13

baltazar1 je napisao/la: nego; u nedjelju od 13:30 na stadionu Luke (istom onom stadionu na kojem ćemo otrest Radničkog :D )
Samo da sačuvam ovaj komentar pa da ti nakon utakmice mogu čestitati ili tražiti da mi čestitaš :P
Sunce, behar, trešnje, kraj Neretve hlad
Slušam Mostar Sevdah, igram tavle sad
A u mojoj duši gori isti žar, za Rođene moje i Velež Mostar

Odgovori

Natrag na “Prva liga FBiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.