Ne vidim poentu zasto bi se otvarala ova tema,a npr.ne bi tema o USA,o Francuskoj o sportskom usponu Kine,o Nemcima...
Koja je najuspješnija sportska nacija na Svijetu
Moderatori/ce: ribery,insider,rio_Ferdy88
Re: Španjolska-najuspješnija timska sportska nacija na Svije
Moze se nadugo i nasiroko pricati o tome,ali vec vidimo da su jedni otisli u price o ratovanju,cekamo jos kakve price o veri i moralu,a ja se pored tih ne mogu citati i decije price koji prate sport od Ronaldinha i Barcelone i za koje postoje samo Barcelona,Real,Spanska Primera,Spanija i niko iznad nije.A takvi ce sigurno doci na ovakvu temu.
Ne vidim poentu zasto bi se otvarala ova tema,a npr.ne bi tema o USA,o Francuskoj o sportskom usponu Kine,o Nemcima...
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))
- ASD
- Kontakt:
Ovu temu treba preimenovai u temu.
"Koja je najuspjesnija sportska nacija na Svijetu?"
Ovako mi bas nema smisla.
"Koja je najuspjesnija sportska nacija na Svijetu?"
Ovako mi bas nema smisla.
Nisu najuspjesnija nacija na svijetu. Znaci postoje neki sportovi koji su njima bitni i koji im leze.
Nogomet: broj 1 u svijetu. Osvojili sve.
Kosarka: broj 2 u svijetu. Samo Ameri su bolji.
Tenis: broj 1. Nema veze sto Nadal trenutno nije u formi. Oni imaju i Ferrera i jos puno igraca, u Davis cupu su nezaustavljivi.
Rukomet: rekao bih top 5. Nije posetno reci broj 1 samo zato jer su u jednoj utakmici razbili Dansku na svom terenu.
Vaterpolo: top 5
E sad, postoji jos mali milijon sportova gdje nisu dominantni. Na olimpijadi nisu konkurentni.
Nogomet: broj 1 u svijetu. Osvojili sve.
Kosarka: broj 2 u svijetu. Samo Ameri su bolji.
Tenis: broj 1. Nema veze sto Nadal trenutno nije u formi. Oni imaju i Ferrera i jos puno igraca, u Davis cupu su nezaustavljivi.
Rukomet: rekao bih top 5. Nije posetno reci broj 1 samo zato jer su u jednoj utakmici razbili Dansku na svom terenu.
Vaterpolo: top 5
E sad, postoji jos mali milijon sportova gdje nisu dominantni. Na olimpijadi nisu konkurentni.
- Cautinho
- Kontakt:
Re: Koja je najuspješnija sportska nacija na Svijetu
Vidim da naziv teme nije dobro pao pojedinim forumasima,pa sam ga odlucio promjeniti.
Keep walking.
- Cautinho
- Kontakt:
Ajde,mozete li sada normalno pisati?
Keep walking.
vjerovatno SAD
- IronmanFCB
- Kontakt:
SAD mozda po broju ucesnika,jer ih ima po 1000 koji ide na OI ,ali kad bi stavili broj medalja-prema-broju ucesnika,koja bi tada nacija bila najbolja?
@Citizen
IronmanFCB je napisao/la:SAD mozda po broju ucesnika,jer ih ima po 1000 koji ide na OI ,ali kad bi stavili broj medalja-prema-broju ucesnika,koja bi tada nacija bila najbolja?
pa i to što ih ide na OI je znak da su uspješni
- alan_kardec
- Kontakt:
pa mora ih 1000 doći na Olimpijadu kad ih ima 300 miliona i kad su najjača sila svijeta u svakom smilu.
Kinezi i Rusi im iz godine u godinu sve više pariraju.
Kinezi i Rusi im iz godine u godinu sve više pariraju.
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović
RIP Adis Selmanović
Trenutno Španci, s obzirom da Amerika ima atleticara koliko mi stanovnika, recimo da su oni de facto najuspjesniji.
Metropole
Amerikanci ,tačnije SAD je najsportskija nacija na svijetu, jer ako ćemo gledati kriterij broj stanovnika šta je onda sa Indijom koja ima milijardu stanovnika i koliko ja znam osim kriketa ih nema nigdje.
“We are all born ignorant, but one must work hard to remain stupid.”
Chico Felipe Cayetano Lopez Martinez y Gonzales
Don Alfredo Di Stefano
Chico Felipe Cayetano Lopez Martinez y Gonzales
Don Alfredo Di Stefano
Indija nije industrijalizovana zemlja, vec je zemlja u razvoju. Niti ima tradiciju, niti infrastrukturu da bi se nosila sa najjacim sportskim zemljama tipa SAD, Kina, Rusija, Nemacka, Francuska...madridist je napisao/la:Amerikanci ,tačnije SAD je najsportskija nacija na svijetu, jer ako ćemo gledati kriterij broj stanovnika šta je onda sa Indijom koja ima milijardu stanovnika i koliko ja znam osim kriketa ih nema nigdje.
SAD su ocekivano #1 u sportu po kolicini medalja i vrhunskih sportista, ali to je jedina zemlja razvijenog sveta koja ima 300 miliona stanovnika i cija se populacija stalno povecava.
Po mom misljenju, "najsportskija zemlja sveta" je Australija - svi nesto treniraju, vezbaju, gomila medalja na OI, dobri i u timskim i u individualnim sportovima... a "samo" 22 miliona stanovnika.
Ako gledamo najpopularnije sportove, onda su Spanci trenutno najjaci, ali mislim da to nije nivo Australije u pogledu raznovrsnosti i kvaliteta rezultata.
Zavisi od toga sta se gleda i koji su kriteriji. Ukoliko se gledaju samo sportovi koji se pojavljuju na ljetnim Olimpijskim igrama onda je to Spanija, no ukoliko u obzir uzmemo i zimske sportove onda je Njemacka bez konkurencije.
"My Favorite Ring is Always the Next One"
- IronmanFCB
- Kontakt:
Zasto Njemacka?Ima i Rusija,i dosta uspjesnih Kineza,Amera,ovih Latino-amerikanaca,ima i Kanađana.amerosm je napisao/la:Zavisi od toga sta se gleda i koji su kriteriji. Ukoliko se gledaju samo sportovi koji se pojavljuju na ljetnim Olimpijskim igrama onda je to Spanija, no ukoliko u obzir uzmemo i zimske sportove onda je Njemacka bez konkurencije.
Po meni je Jamajka jedna od najboljih sportskih nacija kada se gleda broj medalja po stanovniku.Onda Kenija,Etiopija..
@Citizen
- alan_kardec
- Kontakt:
pa ako se gleda po broju stanovnika, onda su ex yu republike Slovenija, Hrvatska i Srbija, svjetske sportske velesile, a znamo kakvo je zapravo stanje u sportu u ovim državama
.
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović
RIP Adis Selmanović
Jeste. Sve su to velesile, ali samo u glavama ljudi koji u njima zive.alan_kardec je napisao/la:pa ako se gleda po broju stanovnika, onda su ex yu republike Slovenija, Hrvatska i Srbija, svjetske sportske velesile, a znamo kakvo je zapravo stanje u sportu u ovim državama.
Pa ako cete gledati odnos stanovnici-medalje Nizozemci su u samom vrhu.Nekih 15-16 miliona stanovnika,zadnje OI cini mi se 20 medalja,u Vankuveru su imali nekih 10-ak,pre toga u Pekingu takodje blizu 20.Znaci vrlo aktivni i na zimskim i na letnjim olimpijskim igrama. 
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))
Trinidad i Tobago.
"Stvarna veličina kluba ne mjeri se trenutnim rezultatima, trofejima ili novcem, nego time koliko ga ljudi doživljava kao svoj – kao nešto bitno u svojim životima"
Rekoh ja jednom: Holandezi, Svedi, Madjari, Norvezani, ali Australijanci ispred svih u tom populacija/uspeh ratio u sportu.Devil je napisao/la:Pa ako cete gledati odnos stanovnici-medalje Nizozemci su u samom vrhu.Nekih 15-16 miliona stanovnika,zadnje OI cini mi se 20 medalja,u Vankuveru su imali nekih 10-ak,pre toga u Pekingu takodje blizu 20.Znaci vrlo aktivni i na zimskim i na letnjim olimpijskim igrama.
A ako gledamo ukupan saldo, gde ta ogranicenja ne postoje, onda Amerikanci, Kinezi i Rusi dominiraju.
A ako se gleda samo ono najbolje i najcenjenije u sportskom svetu - Spanija je #1, jer vlada najpopularnijim sportovima ili je u vrhu istih: fudbal, kosarka, rukomet, hokej na travi, futsal, tenis, biciklizam, auto-moto sport...
Fale im uspesi u zimskim sportovima, te bazicnim i borilackim, ali za zimske nemaju uslova, u bazicnim su sve bolji i bolji, a borilackim ih iz nekih razloga nema.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.