Koja je najuspješnija sportska nacija na Svijetu

Aktuelna dešavanja na domaćoj i međunarodnoj sportskoj sceni.

Moderatori/ce: ribery,insider,rio_Ferdy88

Devil
Moderator
Kontakt:

Re: Španjolska-najuspješnija timska sportska nacija na Svije

Post Postao/la Devil » 29 jan 2013, 15:24

Moze se nadugo i nasiroko pricati o tome,ali vec vidimo da su jedni otisli u price o ratovanju,cekamo jos kakve price o veri i moralu,a ja se pored tih ne mogu citati i decije price koji prate sport od Ronaldinha i Barcelone i za koje postoje samo Barcelona,Real,Spanska Primera,Spanija i niko iznad nije.A takvi ce sigurno doci na ovakvu temu.

Ne vidim poentu zasto bi se otvarala ova tema,a npr.ne bi tema o USA,o Francuskoj o sportskom usponu Kine,o Nemcima... ;)
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 29 jan 2013, 21:19

Ovu temu treba preimenovai u temu.
"Koja je najuspjesnija sportska nacija na Svijetu?"
Ovako mi bas nema smisla.

Razbojnik
Kontakt:

Post Postao/la Razbojnik » 30 jan 2013, 17:10

Nisu najuspjesnija nacija na svijetu. Znaci postoje neki sportovi koji su njima bitni i koji im leze.

Nogomet: broj 1 u svijetu. Osvojili sve.
Kosarka: broj 2 u svijetu. Samo Ameri su bolji.
Tenis: broj 1. Nema veze sto Nadal trenutno nije u formi. Oni imaju i Ferrera i jos puno igraca, u Davis cupu su nezaustavljivi.
Rukomet: rekao bih top 5. Nije posetno reci broj 1 samo zato jer su u jednoj utakmici razbili Dansku na svom terenu.
Vaterpolo: top 5

E sad, postoji jos mali milijon sportova gdje nisu dominantni. Na olimpijadi nisu konkurentni.

Cautinho
Kontakt:

Re: Koja je najuspješnija sportska nacija na Svijetu

Post Postao/la Cautinho » 09 feb 2013, 18:36

Vidim da naziv teme nije dobro pao pojedinim forumasima,pa sam ga odlucio promjeniti.
Keep walking.

Cautinho
Kontakt:

Post Postao/la Cautinho » 09 feb 2013, 22:14

Ajde,mozete li sada normalno pisati?
Keep walking.

filip13

Post Postao/la filip13 » 10 feb 2013, 10:28

vjerovatno SAD

IronmanFCB
Kontakt:

Post Postao/la IronmanFCB » 26 feb 2013, 11:44

SAD mozda po broju ucesnika,jer ih ima po 1000 koji ide na OI ,ali kad bi stavili broj medalja-prema-broju ucesnika,koja bi tada nacija bila najbolja?
@Citizen

filip13

Post Postao/la filip13 » 26 feb 2013, 17:56

IronmanFCB je napisao/la:SAD mozda po broju ucesnika,jer ih ima po 1000 koji ide na OI ,ali kad bi stavili broj medalja-prema-broju ucesnika,koja bi tada nacija bila najbolja?

pa i to što ih ide na OI je znak da su uspješni

alan_kardec
Kontakt:

Post Postao/la alan_kardec » 27 feb 2013, 00:33

pa mora ih 1000 doći na Olimpijadu kad ih ima 300 miliona i kad su najjača sila svijeta u svakom smilu.
Kinezi i Rusi im iz godine u godinu sve više pariraju.
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović

efedroni
Kontakt:

Post Postao/la efedroni » 27 feb 2013, 11:07

Trenutno Španci, s obzirom da Amerika ima atleticara koliko mi stanovnika, recimo da su oni de facto najuspjesniji.
Metropole

ADEEEEEEL
Kontakt:

Post Postao/la ADEEEEEEL » 27 feb 2013, 11:12

Spanija :)
Željo ♥
Chelsea ♥
B.Dortmund ♥

madridist
Kontakt:

Post Postao/la madridist » 27 feb 2013, 20:18

Amerikanci ,tačnije SAD je najsportskija nacija na svijetu, jer ako ćemo gledati kriterij broj stanovnika šta je onda sa Indijom koja ima milijardu stanovnika i koliko ja znam osim kriketa ih nema nigdje.
“We are all born ignorant, but one must work hard to remain stupid.”
Chico Felipe Cayetano Lopez Martinez y Gonzales
Don Alfredo Di Stefano

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 28 feb 2013, 14:12

madridist je napisao/la:Amerikanci ,tačnije SAD je najsportskija nacija na svijetu, jer ako ćemo gledati kriterij broj stanovnika šta je onda sa Indijom koja ima milijardu stanovnika i koliko ja znam osim kriketa ih nema nigdje.
Indija nije industrijalizovana zemlja, vec je zemlja u razvoju. Niti ima tradiciju, niti infrastrukturu da bi se nosila sa najjacim sportskim zemljama tipa SAD, Kina, Rusija, Nemacka, Francuska...

SAD su ocekivano #1 u sportu po kolicini medalja i vrhunskih sportista, ali to je jedina zemlja razvijenog sveta koja ima 300 miliona stanovnika i cija se populacija stalno povecava.

Po mom misljenju, "najsportskija zemlja sveta" je Australija - svi nesto treniraju, vezbaju, gomila medalja na OI, dobri i u timskim i u individualnim sportovima... a "samo" 22 miliona stanovnika.

Ako gledamo najpopularnije sportove, onda su Spanci trenutno najjaci, ali mislim da to nije nivo Australije u pogledu raznovrsnosti i kvaliteta rezultata.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 01 mar 2013, 02:42

Zavisi od toga sta se gleda i koji su kriteriji. Ukoliko se gledaju samo sportovi koji se pojavljuju na ljetnim Olimpijskim igrama onda je to Spanija, no ukoliko u obzir uzmemo i zimske sportove onda je Njemacka bez konkurencije.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

IronmanFCB
Kontakt:

Post Postao/la IronmanFCB » 01 mar 2013, 18:13

amerosm je napisao/la:Zavisi od toga sta se gleda i koji su kriteriji. Ukoliko se gledaju samo sportovi koji se pojavljuju na ljetnim Olimpijskim igrama onda je to Spanija, no ukoliko u obzir uzmemo i zimske sportove onda je Njemacka bez konkurencije.
Zasto Njemacka?Ima i Rusija,i dosta uspjesnih Kineza,Amera,ovih Latino-amerikanaca,ima i Kanađana.
Po meni je Jamajka jedna od najboljih sportskih nacija kada se gleda broj medalja po stanovniku.Onda Kenija,Etiopija..
@Citizen

alan_kardec
Kontakt:

Post Postao/la alan_kardec » 01 mar 2013, 19:57

pa ako se gleda po broju stanovnika, onda su ex yu republike Slovenija, Hrvatska i Srbija, svjetske sportske velesile, a znamo kakvo je zapravo stanje u sportu u ovim državama :lol: .
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 01 mar 2013, 20:29

alan_kardec je napisao/la:pa ako se gleda po broju stanovnika, onda su ex yu republike Slovenija, Hrvatska i Srbija, svjetske sportske velesile, a znamo kakvo je zapravo stanje u sportu u ovim državama :lol: .
Jeste. Sve su to velesile, ali samo u glavama ljudi koji u njima zive. ;)

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 01 mar 2013, 22:38

Pa ako cete gledati odnos stanovnici-medalje Nizozemci su u samom vrhu.Nekih 15-16 miliona stanovnika,zadnje OI cini mi se 20 medalja,u Vankuveru su imali nekih 10-ak,pre toga u Pekingu takodje blizu 20.Znaci vrlo aktivni i na zimskim i na letnjim olimpijskim igrama. ;)
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

dubrava
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la dubrava » 02 mar 2013, 13:53

Trinidad i Tobago.
"Stvarna veličina kluba ne mjeri se trenutnim rezultatima, trofejima ili novcem, nego time koliko ga ljudi doživljava kao svoj – kao nešto bitno u svojim životima"

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 02 mar 2013, 14:05

Devil je napisao/la:Pa ako cete gledati odnos stanovnici-medalje Nizozemci su u samom vrhu.Nekih 15-16 miliona stanovnika,zadnje OI cini mi se 20 medalja,u Vankuveru su imali nekih 10-ak,pre toga u Pekingu takodje blizu 20.Znaci vrlo aktivni i na zimskim i na letnjim olimpijskim igrama. ;)
Rekoh ja jednom: Holandezi, Svedi, Madjari, Norvezani, ali Australijanci ispred svih u tom populacija/uspeh ratio u sportu.

A ako gledamo ukupan saldo, gde ta ogranicenja ne postoje, onda Amerikanci, Kinezi i Rusi dominiraju.

A ako se gleda samo ono najbolje i najcenjenije u sportskom svetu - Spanija je #1, jer vlada najpopularnijim sportovima ili je u vrhu istih: fudbal, kosarka, rukomet, hokej na travi, futsal, tenis, biciklizam, auto-moto sport...
Fale im uspesi u zimskim sportovima, te bazicnim i borilackim, ali za zimske nemaju uslova, u bazicnim su sve bolji i bolji, a borilackim ih iz nekih razloga nema.

Odgovori

Natrag na “Aktuelne teme”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.