BV Borussia Dortmund

Moderatori/ce: Monolog,ribery,_dreamer_,hammers,geronimo

Koliko vjerujete treneru Kovaču

1) Nikako, treba da ide
3
60%
2) Dobar je za ovaj klub
2
40%

Ukupno glasova: 5

vopi
Kontakt:

Re: BV Borussia Dortmund

Post Postao/la vopi » 28 feb 2013, 20:33

supermario je napisao/la:Zutalji jel to ocajavate bgt pa vas nema na forumu :?: :mrgreen:
vidjecemo iduce sezone kako ce biti i da li ce jajarci osvojti 2 puta naslov kao bvb, i pobjedili jeste sinoc ali niste ni puno bolji bili kao mi prosle sezone kada ste dobili petardu u finalu ;)

quadro
Kontakt:

Post Postao/la quadro » 28 feb 2013, 20:49

Nešto ste se smijali kada je Bayo pljunuo 40milki, a sada pravi vaše igrače budalama. :mrgreen:

slika

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 28 feb 2013, 22:51

supermario je napisao/la:Zutalji jel to ocajavate bgt pa vas nema na forumu :?: :mrgreen:
Prije da su opklade u pitanju pa se morali izbrisati. :lol:
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

Rekordmeister
Kontakt:

Post Postao/la Rekordmeister » 28 feb 2013, 23:22

vopi je napisao/la:
vidjecemo iduce sezone kako ce biti i da li ce jajarci osvojti 2 puta naslov kao bvb, i pobjedili jeste sinoc ali niste ni puno bolji bili kao mi prosle sezone kada ste dobili petardu u finalu ;)
Ti se druze ufatio te 2 vase uzastopne titule ko pjan plota,Bilo-proslo,al ti hoces naglasiti taj niz nista drugo,nezam zasto uopste to radis pa Bayern je osvajo po 3 puta pa nikom nista.Gleda se danasnjica,ako cemo sad traziti tih 5-2 u finalu prosle godine onda cemo spomenuti i oni nasih 1-5 u Dirtmundu 2009 godine.Od toga nema hajra druze.

Lennon
Kontakt:

Post Postao/la Lennon » 28 feb 2013, 23:25

Polahko Bavarci, pa napravište vi sami sebi svojstvenu temu.
Život ide dalje, šta je tu je. Bayern je bio terenski nadmoćniji i zasluženo prošao u daljni krug natjecanja. Ok, čestitam na pobjedi, al' ne mora bit' ovol'ki spam na ovoj temi.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 28 feb 2013, 23:30

Lennon je napisao/la:Polahko Bavarci, pa napravište vi sami sebi svojstvenu temu.
Život ide dalje, šta je tu je. Bayern je bio terenski nadmoćniji i zasluženo prošao u daljni krug natjecanja. Ok, čestitam na pobjedi, al' ne mora bit' ovol'ki spam na ovoj temi.
Slazem se s tobom, i meni je mnogo drago sto je Bayern pobijedio ali o tome se pise na Bayernovoj temi.
Sto je jos gore Bayernova tema se spama s time ko ima najvecu platu od igraca u svijetu :roll:
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 01 mar 2013, 00:15

Ajmo razguli s teme... :P :mrgreen: :) 8-)

Bila i prošla utakmica. Sve je rečeno. Bauern zasluženo pobijedio. ;) Čestitke. :mrgreen:

Očekujem vas u Dortmundu u hramu nogometa pa da se onda "ogledamo". 8-) Općepoznato je da je Bauern na svom stadionu od nastanka fudbala možda najdominantniji klub u svijetu tako da taj poraz nije smak svijeta za nas iako su Jajini igrači slavili kao da sutra ne postoji :) . Toliko o tome šta smo im radili zadnje 2,5 godine. ;) 8-)

U ovih zadnjih 7 međusobnih takmičarskih utakmica otkako smo mi ova Borussia koja je prepoznatljiva danas (zadnje 2,5 godine) samo dvije utakmice smo igrali u Dortmundu (obje pobjede), jedna u Berlinu (pobjeda :arrow: kanta) i čak četiri u Minhenu (dvije pobjede, 1 remi i 1 poraz). Imamo odličan omjer (5-1-1) 8-) . U Dortmundu će biti sasvim druga priča i vjerovatnoća da ponovo započnemo niz je iznimno velika. 8-) Ovo što je Klopp sinoć totalno pogrešno postavio ekipu se neće baš uvijek ponavljati kad igramo protiv Jaje. ;)

Još malo o promašenoj taktici:
Samo ne mogu da se pomirim s Kloppovom kukavičkom postavkom igre :oops: . Između Lewandowskog i veznog reda bilo je sigurno 30 metara slobodnog prostora :roll: . Ili je vezni red treb'o biti bliže Lewatu ili je Lewat treb'o biti bliže našem veznom redu. Neko nije radio stvari kako treba. :evil: Kukavički, zato što to nije bila ni približna igra kojom smo izdominirali sve gostujuće utakmice u LP kod Citya, Reala, Ajaxa i Shakhtara.

Kuba je morao igrati umjesto Grosskreutza i morali smo igrati svoju već provjerenu formaciju 4-2-3-1, a ne 4-3-3 (ili 4-5-1) kako je sinoć izgledalo, a kao da to već nije dovoljno loše urađeno još Kevin je bio taj treći centralni vezni igrač što je van svake pameti. :evil:

Ukoliko vratimo svoju igru po kojoj smo prepoznatljivi Jajo će se suočiti sa novim porazom od ove BVB generacije. Pogotovo sad kad napokon imamo i taj toliko spominjani motiv (-aciju). :mrgreen: 8-) ;)
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!

proFCB
Kontakt:

Post Postao/la proFCB » 01 mar 2013, 00:52

Lokos19 je napisao/la:Djes Drogba sta ima?
A ti si?
vopi je napisao/la:vidjecemo iduce sezone kako ce biti i da li ce jajarci osvojti 2 puta naslov kao bvb, i pobjedili jeste sinoc ali niste ni puno bolji bili kao mi prosle sezone kada ste dobili petardu u finalu
Ako je za vas podvig osvojiti naslov bundeske 2put zaredom mogu ti reci da su vam nisko postavljene ambicije, bayernu je recimo podvig osvojiti 10puta bundesku zaredom, kontas?
Semir bvb je napisao/la:U Dortmundu će biti sasvim druga priča i vjerovatnoća da ponovo započnemo niz je iznimno velika. Ovo što je Klopp sinoć totalno pogrešno postavio ekipu se neće baš uvijek ponavljati kad igramo protiv Jaje.
Izvini,mogu samo pitati na cemu zasnivas taj optimizam??? Zadnje 3utakmice imate 2 poraza i nerijesen rezultat sa nama :D
Stern des Südens

vopi
Kontakt:

Post Postao/la vopi » 01 mar 2013, 01:30

proFCB je napisao/la:Ako je za vas podvig osvojiti naslov bundeske 2put zaredom mogu ti reci da su vam nisko postavljene ambicije, bayernu je recimo podvig osvojiti 10puta bundesku zaredom, kontas?

Ne kontam, na cemu si ti.. :shock:

Samo hocu reci da niste vise nepobjedivi kao prije par god. i mislim da je to dobro i interesantno za njemacki fudbal gdje imaju dva kluba koji ce se boriti za naslov plus jos jedan dva koja mogu iznenaditi. Zato drug ne znam zasto ovolika uzbuna oko jedne utakmice, bayern je zasluzeno prosao dalje i ako osvoji na kraju bice zasluzeno, ali ima jos igrati. Dortmund je bio prosle dvije sezone bolji, bayern je ove bolji, i ako budu ovako do kraja igrali cestitacu ti i mirna bosna. Znaci idemo dalje, ima tu i liga prvaka ;) ..kuliraj 8-)

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 01 mar 2013, 04:13

quadro je napisao/la:Nešto ste se smijali kada je Bayo pljunuo 40milki, a sada pravi vaše igrače budalama. :mrgreen:

slika
Jah, pa sekund potom nabije loptu u peti red tribina. Nis drugo do obicni mesar :!: , kao i druga dva toliko hvaljena pojacanja Bayerna. Takvima je mjesto u kafezu, ne na fudbalskom terenu.

Zahvaljujuci prvenstveno mesarskoj, a potom i krkanskoj igri na duge lopte, Bayern je "izdominirao" tekmu. :lol: Tri havetna pasa nisu sastavili. Igra na silu ukombinirana s krvnickim udaranjem protivnika. :roll: Fakat vrijedno divljenja. :? Najzalosnije je sto je Bayern bio na uber 100%, dok je Dortmund igrao na nekih 60-70%. 8-)
Der Mann für die entscheidenden Tore.

MajklRounder
Kontakt:

Post Postao/la MajklRounder » 01 mar 2013, 08:43

Hare_BvB je napisao/la:
quadro je napisao/la:Nešto ste se smijali kada je Bayo pljunuo 40milki, a sada pravi vaše igrače budalama. :mrgreen:

slika
Jah, pa sekund potom nabije loptu u peti red tribina. Nis drugo do obicni mesar :!: , kao i druga dva toliko hvaljena pojacanja Bayerna. Takvima je mjesto u kafezu, ne na fudbalskom terenu.

Zahvaljujuci prvenstveno mesarskoj, a potom i krkanskoj igri na duge lopte, Bayern je "izdominirao" tekmu. :lol: Tri havetna pasa nisu sastavili. Igra na silu ukombinirana s krvnickim udaranjem protivnika. :roll: Fakat vrijedno divljenja. :? Najzalosnije je sto je Bayern bio na uber 100%, dok je Dortmund igrao na nekih 60-70%. 8-)
Sta necu sve procitati na ovoj temi,nekad vam se divim kad citam ove postove i kako ste prepotentnim sa ovim Dortmundom i kako ga hvalite burazeri popusit ce te i u ligi,a tek narednih godina da ne pricam :lol: :lol: a nema hinja vecih od vasih igraca,i nemoj bezze zajebavat svi bih se vasi igraci naguzili da su mogli pobjediti tekmu,sta ce te sad osvojiti ? jednu veliku tuki i moze te govoriti da je Bayern izdominirao citavu sezonu mesarskim nacinom igre al po 5-0,6-0,i pobjedili su 30-ak puta samo sto su udarali protivnike i na silu sve :lol:
Na staroj Blatuši zastava viori i ona govori Čelik je najbolji,ja volim KPD-om i njegov bjeli sjaj,ja volim Čelika i nikog vise znaj !

proFCB
Kontakt:

Post Postao/la proFCB » 01 mar 2013, 11:20

Pa jel moguce da ovoliko pizdite radi poraza, i cinjenice da smo vas totalno izdominirali u utakmici gdje vam je najbolja prilika bila Schieborov udarac glavom metar preko gola, pa se sad uhvatili price "mesarski potezi" i "mjesto im u kavezu"...

znaci strasni ste do bola, onaj psuje Mandzukicu sve po spisku, pa druze sta ti je, jes dobar, reci reci... pitam se samo da je Bender uletio koji put klizeci kako bi se ponasali ovdje na forumu, mislim da bi blago receno svrsavali svi od reda!!!
vopi je napisao/la:
proFCB je napisao/la:Ako je za vas podvig osvojiti naslov bundeske 2put zaredom mogu ti reci da su vam nisko postavljene ambicije, bayernu je recimo podvig osvojiti 10puta bundesku zaredom, kontas?

Samo hocu reci da niste vise nepobjedivi kao prije par god. i mislim da je to dobro i interesantno za njemacki fudbal gdje imaju dva kluba koji ce se boriti za naslov plus jos jedan dva koja mogu iznenaditi. Zato drug ne znam zasto ovolika uzbuna oko jedne utakmice, bayern je zasluzeno prosao dalje i ako osvoji na kraju bice zasluzeno, ali ima jos igrati. Dortmund je bio prosle dvije sezone bolji, bayern je ove bolji, i ako budu ovako do kraja igrali cestitacu ti i mirna bosna. Znaci idemo dalje, ima tu i liga prvaka ;) ..kuliraj 8-)
Dobar si momak za rasprava :D
Daleko od toga da smo nepobjedivi,to se najbolje vidjelo proslih sezona,gdje ste nas orali, sve ovo stoji sto ti pises, samo ja hocu da kazem da za Bayern nije neki podvig osvojiti 2puta bundesligu zaredom, a ti si to predstavio kao neki podvig kao nesto sto ste vi vec ucinili, a mi tek treba da ucinimo, je li me razumijes sta hocu da kazem???

Nemoj me pogresno shvatiti,al imam osjecaj da bas kao i vecina ostalih navijaca BvB-a i ti racunas samo vrijeme od sezone 2010/2011, ko da je Bundesliga tek zapocela.

Zivio!
Stern des Südens

Lokos19
Kontakt:

Post Postao/la Lokos19 » 01 mar 2013, 12:17

a jesu ovi VICE-jajarci navalili...
umjesto da se zahvale sto smo ih uopste doveli na ovaj nivo 8-)
tako barem veli h'Enes posle tekme

al dzaba im sva lova svijeta,
ja znam da bayern opet nikad nece osvojit CL u minhenu,
dok je to bvb odradio vec davno :mrgreen:

samo opusteno, zasad ste ispred, al ceracemo se mi jos :mrgreen: 8-)
Fatzke: "Neželimo otvarat banku, nego sportski uspjeh!"

amel10071988
Kontakt:

Post Postao/la amel10071988 » 01 mar 2013, 13:39

Lokos19 je napisao/la:a jesu ovi VICE-jajarci navalili...
umjesto da se zahvale sto smo ih uopste doveli na ovaj nivo 8-)
tako barem veli h'Enes posle tekme

al dzaba im sva lova svijeta,
ja znam da bayern opet nikad nece osvojit CL u minhenu,
dok je to bvb odradio vec davno :mrgreen:

samo opusteno, zasad ste ispred, al ceracemo se mi jos :mrgreen: 8-)
Mi mozda i necemo u minhenu osvojiti LP, ali VI nećete u bilo kom drugom gradu osvojiti,zato brišite prašinu sa tog zadnjeg trofeja u Lp sto ste osvojili :)
Fudbal je igra koja ukljucuje po 11 igraca sa obje strane u kojoj Nijemci uvijek pobjedjuju

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 01 mar 2013, 14:09

Lewandowskom smanjena kazna. Igrat' će protiv H96. :)

Dobro je to da se malo ušteli pred Shakhtar. :)
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 01 mar 2013, 17:25

Neven Subotić, standardni reprezentativac Srbije i odbrambeni igrač Borusije iz Dortmunda, oporavio se u potpunosti od povrede mišića lista dobijene početkom januara tokom klupskih priprema, vratio se u prvi tim nemačkog šampiona i potpuno spreman dočekuje niz predstojećih važnih utakmica.

Takođe, Subotić je prošle nedelje javnosti predstavio dve pokrenute humanitarne akcije sa namerom pomoći deci Etiopije i Mozambika, čime je još jednom dokazao izuzetne ljudske kvalitete.

U razgovoru za zvanični sajt FS Srbije Neven Subotić je govorio o svemu pomenutom, kao i o obavezama koje ga očekuju u dresu Srbije na martovskim utakmicama protiv Hrvatske i Škotske, ambicijama sa Borusijom u Ligi šampiona i prvenstvu Nemačke.

Kako se sada osećete, da li je povreda mišića lista i definitivno prošlost?

- Sa zadovoljstvom mogu da kažem da je povreda prošlost. Ne osećam više nikakve probleme sa mišićem i potpuno sam spreman. Igram i treniram punim intenzitetom tokom prethodne dve nedelje.

Pred Borusijom iz Dortmunda je značajna utakmica protiv Šahtjora. Kakav meč očekujete i verujete li u prolaz u naredno kolo?

- Na prvoj utakmici u Donjecku smo napravili dobar rezultat. Iskreno, sada ne bismo smeli da kiksnemo. Igraćemo revanš kod kuće i pred nama je izvrsna prilika da napravimo još jedan iskorak u pravom smeru i plasiramo se u naredno takmičarsko kolo. To bi bio naš najveći uspeh u skorijoj istoriji i svi smo srećni što smo u prilici da uradimo tako nešto.

Koji su dometi kluba u ovoj sezoni Lige sampiona i nemačkom prvenstvu?

- Osvajanjem prvog mesta u jednoj izuzetno teškoj kvalifikacionoj grupi, u konkurenciji Reala, Mančester Sitija i Ajaksa, postigli smo već mnogo. Sve što uradimo više od ovog plasmana biće ogroman pozitivan bonus za nas. Primarni cilj uoči početka ove sezone u nemačkom prvenstvu je bio osvajanje mesta koje vodi u Ligu šampiona. Trenutno smo drugi i hoćemo da ostanemo na tom mestu, samim tim i da ispunimo ono što je pred nas postavljeno pred početak takmičenja.

Prošle nedelje ste pokrenuli dve humanitarne akcije - "100 odsto voda" i "100 odsto fudbal". Uz čestitke, možete li da nam objasnite koji je krajnji cilj tih akcija?

- Pokretanjem ovih akcija ispunio sam svoju veliku želju da pomognem onima koji žive u teškim uslovima. Akcija "100 odsto voda" ima za cilj da žiteljima Etiopije, za početak njih do 300, obezbedimo čistu i zdravu vodu za piće. U ovom trenutku, oni piju realno nekvalitetnu vodu i zbog toga su često bolesni. Pre svega, tu mislim na decu i želim da bar nekima pomognem na ovaj način. Druga akcija, pod nazivom "100 odsto fudbal", je projekat čijom realizacijom želimo da deci Mozambika približimo fudbal, da i njih uključimo u ovu igru, da im pokažemo sve njegove lepe stvari. Plan je da organizujemo jedan veliki turnir, da im omogućimo uslove za treniranje i igru i da im poklonimo lopte...

Evo intervju Subotica, ostatak teksta je o reprezentaciji komsija, pa to nisam ubacio.
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

kanarinac
Kontakt:

Post Postao/la kanarinac » 01 mar 2013, 17:54

ja nezz kakve su se ovi dormundovci ufatili tradicije nepobjedljivosti pa covjece zadnje 3 utakmice sa bejrnom imate 2 poraza i jedan nerijesen ja nezz o cemu vi a jdeva cekam na westfalenu utakmicu i tamo da vas ljudi razbiju
Samo Sarajevo

Greivis
Kontakt:

Post Postao/la Greivis » 01 mar 2013, 19:34

kanarinac je napisao/la:ja nezz kakve su se ovi dormundovci ufatili tradicije nepobjedljivosti pa covjece zadnje 3 utakmice sa bejrnom imate 2 poraza i jedan nerijesen ja nezz o cemu vi a jdeva cekam na westfalenu utakmicu i tamo da vas ljudi razbiju
Ti se bas i ne razumijes u fudbal, ha?
ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant

vopi
Kontakt:

Post Postao/la vopi » 01 mar 2013, 20:59

proFCB je napisao/la:Pa jel moguce da ovoliko pizdite radi poraza, i cinjenice da smo vas totalno izdominirali u utakmici gdje vam je najbolja prilika bila Schieborov udarac glavom metar preko gola, pa se sad uhvatili price "mesarski potezi" i "mjesto im u kavezu"...

znaci strasni ste do bola, onaj psuje Mandzukicu sve po spisku, pa druze sta ti je, jes dobar, reci reci... pitam se samo da je Bender uletio koji put klizeci kako bi se ponasali ovdje na forumu, mislim da bi blago receno svrsavali svi od reda!!!
vopi je napisao/la:

Dobar si momak za rasprava :D
Daleko od toga da smo nepobjedivi,to se najbolje vidjelo proslih sezona,gdje ste nas orali, sve ovo stoji sto ti pises, samo ja hocu da kazem da za Bayern nije neki podvig osvojiti 2puta bundesligu zaredom, a ti si to predstavio kao neki podvig kao nesto sto ste vi vec ucinili, a mi tek treba da ucinimo, je li me razumijes sta hocu da kazem???

Nemoj me pogresno shvatiti,al imam osjecaj da bas kao i vecina ostalih navijaca BvB-a i ti racunas samo vrijeme od sezone 2010/2011, ko da je Bundesliga tek zapocela.

Zivio!
Razumjem ja tebe sta ti hoces reci drug.

Uopste ne racunam/o od 2010 to je tvoja neka teorija, nije dortmund osvojio po prvi put titulu, ima tu jos par trofeja. Istina je takva da vam je to cjelo vrjeme bio trn u oku sto je dortmund osvoji te dvije titule i izgleda da je jos tako, vidilo se na bayernovim igracima kako im je bilo drago nakon utakmice, ne samo zato sto su prosli u sljedeci krug..

Sto se tice same utakmice u srjedu, jednostavno je tako da vi uvelicavate ovu utakmicu kao da ste nas satrali u igri, kontas. Koda ste pobjedili 5:0, zato sam spomenou proslu god. i finale. Ali za vas i jest tako kad svi znamo sta je bilo..( ne moram ni spomenuti ), ali necemo sad o tome. Idemo dalje vidjecemo u ligi prvaka kako ce obadva kluba proci, ima tu jos i utakmica na signal iduna parku 4 maja..pozz

kanarinac
Kontakt:

Post Postao/la kanarinac » 01 mar 2013, 22:20

Greivis je napisao/la:
kanarinac je napisao/la:ja nezz kakve su se ovi dormundovci ufatili tradicije nepobjedljivosti pa covjece zadnje 3 utakmice sa bejrnom imate 2 poraza i jedan nerijesen ja nezz o cemu vi a jdeva cekam na westfalenu utakmicu i tamo da vas ljudi razbiju
Ti se bas i ne razumijes u fudbal, ha?
pa nezz ti kazes da se ne razumim a et de mi ti daj argument da sam u krivu 2-1 super kup 1-1 bundesliga 1-0 kup..e sad ako se igra pikado mozda se ja i ne razumim dobro tu ste vi bolji jer ste jednom izasli nama ostalo 1 jednom imate 1 do izlaza bajern 2 i tu ste ajmo reci bolji dok je jednom nerijeseno 1-1...a ako pricamo o fudbalu ja koko se razumim a ti kazes da se ne razumim tu ko ima visu cifru taj je pobjednik nije ko u pikadu bar sam ja mislio al haman kako ti kazes ja ne reazumim bas tu :? :? :cry:
Samo Sarajevo

Odgovori

Natrag na “BV Borussia Dortmund”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.