Serie A - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: Monolog,ribery,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma
Re: Serie A
Zavisi na koju konkurentnost mislis,za Scudetto,za LP ili nesto drugo.
Juve nema konkurenciju jer u Interu je smjena generacija i gradi se novi tim,u Milanu isto,Roma svake godine nesto radi ali nikad iskorak napravit,Viole od ove godine se pojacale al igraju toplo hladno,Napoli koji izgubi od Plzena 3:0 je 2 na tabeli u Italiji,i eto pametnom dovoljno.
Juve nema konkurenciju jer u Interu je smjena generacija i gradi se novi tim,u Milanu isto,Roma svake godine nesto radi ali nikad iskorak napravit,Viole od ove godine se pojacale al igraju toplo hladno,Napoli koji izgubi od Plzena 3:0 je 2 na tabeli u Italiji,i eto pametnom dovoljno.
*18 Scudetto 7 Coppa Italia 5 Italian SuperCup 3 Champions League 3 UEFA Cup 3 Club World Cup*
Io non rubo il campionato ed in serie B non ci sono mai stato.
Peppino Prisco: Per noi il milan non esiste.
FORZA INTER!
FORZA INTER!
- AmiciDiNessuno
- Kontakt:
Zadnja izmjena: AmiciDiNessuno, dana/u 01 mar 2013, 16:23, ukupno mijenjano 1 put.
- AndreaAgnelli
- Kontakt:
Milan koji s hendikepom pobjedi najbolju ekipu današnjice je 4. na tabeli. Šta nam to govori?
Pogledaš 3 lige koje su ispred Seria A, u svakoj lider ima dvocifrenu prednost pa niko ne govori da su slabe i nekonkurentne. I eto pametnom dovoljno.
Pogledaš 3 lige koje su ispred Seria A, u svakoj lider ima dvocifrenu prednost pa niko ne govori da su slabe i nekonkurentne. I eto pametnom dovoljno.
Definitivno je da Seria A napreduje,i po meni to moze jos samo bolje izgledati.
Nije calcio ni u kakvom qurcu kako neki zele prikazati,nije to onaj kvalitet kakav smo navikli gledati ali sem Engleza niti jedna liga nije toliko kvalitetnija.
Kao svabe su daleko ispred
a kao sto neko rece sem infrastrukture ni u cemu nisu u prednosti,ekipe su tu bara bara a sem Bayerna koji kontrolise ligu u svakom segmentu i ozivljenog Dortmunda ne vidim tu neki extra kvalitet.
Serie A samo da malo se jos ocisti od mulja i da klubovi preko sopstvenih stadiona dodju do vecih prihoda i opet ce ekipe iz calcia biti strah i trepet i mamac za WC igrace.
Nije calcio ni u kakvom qurcu kako neki zele prikazati,nije to onaj kvalitet kakav smo navikli gledati ali sem Engleza niti jedna liga nije toliko kvalitetnija.
Kao svabe su daleko ispred
Serie A samo da malo se jos ocisti od mulja i da klubovi preko sopstvenih stadiona dodju do vecih prihoda i opet ce ekipe iz calcia biti strah i trepet i mamac za WC igrace.
...Io non rubo il campionato ed in serie B non son mai stato...
Tuzla ne zaboravlja, Tuzla pamti, podsjeća i opominje !
Tuzla ne zaboravlja, Tuzla pamti, podsjeća i opominje !
Bas tako pupi,potrebno je jos malo rada i da se Seria A vrati gdje joj je mjesto,mislim da ce sve leci na svoje kroz 2-4 god dok se ocisti od mulja kojeg jos ima.
Sent from my ST21i using Tapatalk HD
*18 Scudetto 7 Coppa Italia 5 Italian SuperCup 3 Champions League 3 UEFA Cup 3 Club World Cup*
FORZA INTER!
FORZA INTER!
drugovi moji, nije to "samo" infrastuktura .. od toga sve polazi .. pa je li više volite doći na stadion i kao da ste kod kuće, a ne dođete na stadion, kao svinjac .. dakle kod Njemaca i Engleza je infrastuktura vrh, puni stadioni, a u Italiji? kako da nisu ljudi najmanje 5 godina ispred Calcia .. namještanja? kazne? ljudima **** i neće dolaziti da gledaju ligu u kojoj se svašta dešava .. vidim da gledate kroz prizmu ovamo dobar Juve dominira, Milan dobio Barcu, u Njemačkoj Bayern dominira, Dortmund odlično gura u LP, itd .. ja ne gledam kroz tu prizmu, nego gledam globalno i kao tako, Calcio dosta kaska za Bundesligom, Premiershipom, pa i Primerom .. Calcio je izjednačena liga ne zahvaljujući kvalitetu, nego zahvaljujući ne kvalitetu .. Lazio se bori za LP .. kako je kvalitetna ekipa koja se bori za LP, a Catania je nabije 4-0, Siena 3-0, prošle sezone Palermo 5-1?! to se ne dešava kvalitetnim ekipama .. imamo 5 ekipa u 5 grama .. Inter igra EL, pitanje je da li će u LP ove sezone .. Milan se također bori za LP .. Fiorentina koja je prije par godina bila fakat jaka ekipa, igrala LP, sad je slabija nego tada .. Roma u kojoj se ne zna ko pije, a ko plaća .. mogu pobjedit' svakog i izgubit' od svakog .. da ne pričam da su ispali iz kvalifikacija za LE od Slovana .. ja ovdje vidim samo dvije ekipe koje napreduju, Juve i Napoli .. ono, Napoli se fura na LP, njih LE i nije zanimala, kao ni De Laurentisa, nema tu nikakve novčane dobiti, a zašto trošiti ekipu tu, bolje se fokusirati na Calcio .. tako i Lazio, LE, pa bub Siena 3-0 .. nemojte vi gledat što je Milan pobjedio Barcu, pa i Anderlecht je pobjedio tog istog Milana na sred San Sira, da ne kažem da su ih ponizili igrom, znam jer su me kernuli na kladži za 200 KM .. i šta ako Milan prođe Barcu, a ispadne u narednom krugu? hoće li i tada Calcio biti jak i kao napreduje .. Gladbach je prosječna ekipa, Lazio je možda malo jači, ali je i Bundesliga jača .. Stuttgart je krš od ekipe, proći ćemo i njih .. vidjeti ćemo Inter protiv Tottenhama .. sve ukupno gledano, Calcio je dosta pao i ne vidim napredak .. kada ekipe budu u 5 grama zbog kvaliteta, a ne obratno, onda ćemo moći pričati o poboljšanju lige .. umalo da zaboravim, neko spomenu suđenje kako je i u drugim ligama isto kao u Calciu .. ne želim biti grub, ali veću glupsot dugu nisam pročitao .. u Calciu se svako kolo neko ošteti, nekad i žestoko .. sve te stvari (infrastuktura, suđenje, namještanja, nekvalitet) utiču na posjetu na stadionima, a i dobri igrači ne dolaze u Calciu, slabo .. više ih se proslavi u Calciu, pa se proda ..
26 Maggio, che giornataccia, volevi alzarla, l'hai presa in faccia!
NON MOLLARE MAI
NON MOLLARE MAI
@JTS
Slazem se u potpunosti
Evo juventini da se ne zale,teren na San Paolu je promjenjen i divota ga vidjet...
Slazem se u potpunosti
Evo juventini da se ne zale,teren na San Paolu je promjenjen i divota ga vidjet...
FORZA INTER!
FORZA INTER!
pogledajte vi to samo .. stadion kao da je rat preživio
i ostali su ovakvi ..

NON MOLLARE MAI
NON MOLLARE MAI
Ovaj je dobar kakvi ima,sad gledam na Sky ukljucuju se sa San Paola,pred ulazom 3 reflektora od po 15kmJTS je napisao/la:pogledajte vi to samo .. stadion kao da je rat preživioi ostali su ovakvi ..
FORZA INTER!
FORZA INTER!
Da ovo mozda nije stara slika od prije par g ili je nova ??JTS je napisao/la:pogledajte vi to samo .. stadion kao da je rat preživioi ostali su ovakvi ..
nova pretpostavljam .. jučer objavljena na Serie A TIM na Facebooku ..
NON MOLLARE MAI
NON MOLLARE MAI
@JTS
Daj covece, odvadi malo...
Kazes da je Serie A izjednacena, ali ne po kvalitetu, vec po nekvalitetu.
Kako onda italijanski klubovi najbolje stoje u Evropi ove sezone, ako je to tako
Sta: cela Evropa ne igra fudbal vise na visokom nivou, pa su ljigavi Italijani slucajno najbolji
Liga je daleko od kvaliteta kojeg je imala u zlatno doba, cak je daleko i od kvaliteta u precalciopoli sezoni, ali jeste najbolja u postcalciopoli eri.
I ovde ne pricam o stadionima, ni o atmosferi, ni o navijacima...samo o fudbalu. Sve vodece ekipe u ligi, ta prva trecina ili 6-7 timova, imaju po 10ak reprezentativaca i to ozbiljnih zemalja: Brazila, Argentine, Holandije, Urugvaja, Francuske, Kolumbije...Italije. Ima tu kvaliteta, nije da nema. E sad sto je to nekome malo - to je drugi par cipela.
A i ti kao i @Puma navodis detalje iz prethodnih sezona, kako ti se svidja, a ne po nekakvim argumentima. Kad je to Roma ispala od Slovana
Pre 18 meseci. A Anderlecht Milana

Daj covece, odvadi malo...
Kazes da je Serie A izjednacena, ali ne po kvalitetu, vec po nekvalitetu.
Kako onda italijanski klubovi najbolje stoje u Evropi ove sezone, ako je to tako
Liga je daleko od kvaliteta kojeg je imala u zlatno doba, cak je daleko i od kvaliteta u precalciopoli sezoni, ali jeste najbolja u postcalciopoli eri.
I ovde ne pricam o stadionima, ni o atmosferi, ni o navijacima...samo o fudbalu. Sve vodece ekipe u ligi, ta prva trecina ili 6-7 timova, imaju po 10ak reprezentativaca i to ozbiljnih zemalja: Brazila, Argentine, Holandije, Urugvaja, Francuske, Kolumbije...Italije. Ima tu kvaliteta, nije da nema. E sad sto je to nekome malo - to je drugi par cipela.
A i ti kao i @Puma navodis detalje iz prethodnih sezona, kako ti se svidja, a ne po nekakvim argumentima. Kad je to Roma ispala od Slovana
Mi smo uzeli cjelokupnu situaciju a ne samo fudbal.
FORZA INTER!
FORZA INTER!
Joj Ilarije jbo te zivot

Call the coroner!
There's gonna be a lot of slow singin' and flower-bringin'
If my burglar alarm starts ringin'
There's gonna be a lot of slow singin' and flower-bringin'
If my burglar alarm starts ringin'
pa to su sve činjenice da je Calcio u kurcu .. ako vi nakon jedne sezone vidite napredak, ja ga ne vidim .. Roma zadnji put kad je dobro igrala bilo je kad se borila za Scudetto .. tad nigdje nije bilo ni Juventusa ni Milana, pa se moglo Interu da dominira 4-5 godina .. kao što rekoh, Juve i Napoli napreduju, ostali ne .. ako ja kažem za Lazio da nije kvalitetna ekipa, a to je ekipa za koju navijam i koja se nalazi ispred Milana, Inter, Rome, Fiorentine .. onda to za mene znači da i ostale ekipe nisu kvalitetne .. pa taj Anderlecht ove sezone obruka Milan na San Siru .. i moj Lazio je zgazio Tottenham na Olimpicu, ali opet je taj Tottenham dosta jača ekipa od nas .. Juventusu svaka čast, oni idu u pravom smjeru .. Milan pobjedi Barcu i šta? oni napreduju na osnovu jedne pobjede ili eventualnog izbacivaja Barce? Lazio i Inter nisu imali teške grupe u EL i očekivano je bilo da prođu, a ni u knockout fazi nisu imali teške protivnike .. mi smo opet dobili slabijeg protivnika, a Inter će imati pravi ispit .. činjenca je da su Njemci i Španci ispred Italijana po koeficijentu i sve dok Italijani ne vrate 4 mjesto za LP, ja neću vidjeti napredak .. Lazio ovisi o Kloseu i Hernanesu, to se i vidi kada nema Klosea .. Udinese o Di Nataleu .. Fiorentina o Jovetiću .. Roma o Lameli i Osvaldu .. i Napoli dosta ovisi o Cavaniju, ali oni opet imaju dobar ostatak ekipe .. Milan o Šarafu i Balotelliju .. jedino mi je Juve kompaktan kao ekipa .. Inter nema kapitalca i to se vidi na rezultatima .. kvalitetna ekipa treba imati sve linije kvalitetne, a ne da ekipu vuku dva igrača ..
NON MOLLARE MAI
NON MOLLARE MAI
- IlPrincipino
- Kontakt:
Sudija u glavnoj ulozi 
C’e una stella al cielo che indica il cammino, forza Juve vincere e’ il tuo destino.
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
It is never too late to be what you might have been. -George Eliot
Orsato dobro sudi..samo sad i Chiello i Cavani zasluzuli crveni...kakvi startovi 
FORZA INTER!
FORZA INTER!
- Monolog
- Moderator
- Kontakt:
Dobra utakmica, što jest jest.
Mogao bi na kraju Vučko biti tragičar ove tekme (ukoliko Juve izgubi). Šta mu je skinuo De Santis, čovječe.
A Vučko je imao sve vrijeme ovog svijeta da zabije gol.
Što se tiče penala nad Lichtsteinerom - meni više jest nego što nije. Mada, moram priznati da sam samo jednom vidio tu situaciju, pa neću da govorim kako je sudija pogriješio. Ali, sudija je definitivno pogriješio što Cavanija nije istjerao. Prenervozan je Urugvajac. Haman ga yebe činjenica da 100 godina nije zabio gol.
Vjerujem i da bi Buffon skinuo Inlerov udarac da nije bilo Bonuccija.
Mogao bi na kraju Vučko biti tragičar ove tekme (ukoliko Juve izgubi). Šta mu je skinuo De Santis, čovječe.
Što se tiče penala nad Lichtsteinerom - meni više jest nego što nije. Mada, moram priznati da sam samo jednom vidio tu situaciju, pa neću da govorim kako je sudija pogriješio. Ali, sudija je definitivno pogriješio što Cavanija nije istjerao. Prenervozan je Urugvajac. Haman ga yebe činjenica da 100 godina nije zabio gol.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”
- Sarajevo1946
- Kontakt:
Jbo ga i sreća i sudije i sve...
Pa znao sam majke mi da ćemo primit nakon ona dva zicera i to odbijanac, bez prava sanse.
Cavaniju treba jbat mater, vratice mu Giorgione sigurno...
EDIT: Fulio sam temu od ljutnje, ovo na Juventusovu temu htio napisat haha...

Pa znao sam majke mi da ćemo primit nakon ona dva zicera i to odbijanac, bez prava sanse.
EDIT: Fulio sam temu od ljutnje, ovo na Juventusovu temu htio napisat haha...
Zadnja izmjena: Sarajevo1946, dana/u 01 mar 2013, 21:43, ukupno mijenjano 1 put.
37 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
ALESSANDRO DEL PIERO #10
Vivo Per Lei - Juventus
AHHHHHHHH come gioca DEL PIERO!!!
ALESSANDRO DEL PIERO #10
Vivo Per Lei - Juventus
AHHHHHHHH come gioca DEL PIERO!!!
- IlPrincipino
- Kontakt:
sanjingr je napisao/la:Orsato dobro sudi..samo sad i Chiello i Cavani zasluzuli crveni...kakvi startovi
Cist penal. I Gigi bi skino ono da nije bilo LeaMonolog je napisao/la:Dobra utakmica, što jest jest.
Mogao bi na kraju Vučko biti tragičar ove tekme (ukoliko Juve izgubi). Šta mu je skinuo De Santis, čovječe.A Vučko je imao sve vrijeme ovog svijeta da zabije gol.
![]()
Što se tiče penala nad Lichtsteinerom - meni više jest nego što nije. Mada, moram priznati da sam samo jednom vidio tu situaciju, pa neću da govorim kako je sudija pogriješio. Ali, sudija je definitivno pogriješio što Cavanija nije istjerao. Prenervozan je Urugvajac. Haman ga yebe činjenica da 100 godina nije zabio gol.![]()
Cavani smecar svih smecara
C’e una stella al cielo che indica il cammino, forza Juve vincere e’ il tuo destino.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.