Taj Marin je najveci nacionalista. A Subotic je jasno reko da nece da igra za nas. Sta oni trebaju da urade? Otic s pistoljem po njih i dovest ih u BiH? Svak ko je zelio da igra i bio dovoljno dobar je i zaigrao. A to sto je nekima draza neka druga drzava nije niko kriv.Zenga je napisao/la:Rakitic, Marin, Subotic, Corluka, Kuzmanovic, Arnautovic..... Drama rade posao, svaka im cast - a i tebi majstore !vOluMme je napisao/la:A KOJI je TO IGRAČ U ZADNJE 3-4 GODINE ODBIO IGRAT ZA bosnu jer ga savez nije pozvao...u zadnje 3 godine savez obalja svoj posao odlično zbog pritiska javnosti...
mnogi će me sad nazvat budalom jer podržavam savez....
pjanić, madunjanin, begović vranješ, bičakčić + ima ih još....savez ih nije pustio drugim zemljama...kao prije 10 godina što je radio...
BiH Talenti u Evropi
Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_
Re: BiH Talenti u Evropi
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester
The flowers of English football, the flowers of Manchester
a sta je sa igracima koji mogu nastupati za mlade repke, tu nismo nikoga dobili, a ima ih po evropi koliko hoces u mladim repkama drugih zemalja. nekada je kasno zvati tek nakon sto je neko vec "gotov" igrac. jer kad jedna zemlja jednom da ama bas sve, omoguci zivot i trening, skolovanje itd. onda nije uvijek lako odbiti da se toj zemlji i nesto vrati.
- Bez_komentara
- Kontakt:
Cudo pa Marin ne uze Srbiju.
No dobro,bolje pare kod Svaba neg...
- rob do bagro
- Kontakt:
oni ne gledaju odakle je ko,tako ti je to kod njih...da je iz tunguzije,oni bi ga u svoju repku pozvaliBez_komentara je napisao/la:Cudo pa Marin ne uze Srbiju.
,,DUSA BOGU...TIJELO ZEMLJI...SRCE CELIKUUU,,
SMRT FASIZMU!!!
SMRT FASIZMU!!!
- Bez_komentara
- Kontakt:
Ma dobro to,znam da tako Švabe razmisljaju.rob do bagro je napisao/la:oni ne gledaju odakle je ko,tako ti je to kod njih...da je iz tunguzije,oni bi ga u svoju repku pozvaliBez_komentara je napisao/la:Cudo pa Marin ne uze Srbiju.
Ovo kazem za Marina,cudi me sto uze Njemacku prije neg Srbiju,valjda zbog novca,a i vece slave.
A imao je dosta izjava za srpske medije gdje se dicio time sto je Srbin,i na kraju,nis od Srbije.
- rob do bagro
- Kontakt:
ma 100% je tako kako ti kazes,njemu haman nije bitno u kojoj repki da igra,novac i slava to ja najbitinijeBez_komentara je napisao/la:Ma dobro to,znam da tako Švabe razmisljaju.rob do bagro je napisao/la:oni ne gledaju odakle je ko,tako ti je to kod njih...da je iz tunguzije,oni bi ga u svoju repku pozvaliBez_komentara je napisao/la:Cudo pa Marin ne uze Srbiju.
Ovo kazem za Marina,cudi me sto uze Njemacku prije neg Srbiju,valjda zbog novca,a i vece slave.
A imao je dosta izjava za srpske medije gdje se dicio time sto je Srbin,i na kraju,nis od Srbije.
p.s.Marin je iz BIH
,,DUSA BOGU...TIJELO ZEMLJI...SRCE CELIKUUU,,
SMRT FASIZMU!!!
SMRT FASIZMU!!!
Marin je odrastao u Njemačkoj i rekao je da se osječa Nijemcem.Naša šansa je Mario Vrančić.trenutni U20 reprezentativac Njemačke.On je izjavio da bi rado igrao za BiH kada bi dobio poziv.Mali je extra talenat gledao sam neke tekme u kojima je igrao.a njegov stariji brat je igrao par puta za našu repku.tako da imamo šanse ako se potrudimo
Ne idem ja na tu prokletu utakmicu da vidim "svemirski" fudbal, jer nema ga ovdje. I još dugo ga neće biti. Idem da gledam Želju zato što samo tih par sati imam osjećaj da negdje pripadam, da je nešto moje!
-
- Kontakt:
Sta je sa Smajicem,vidim postigao par golova,znaci konstantno igra,steta,momak je zasluzio da bude barem u uzem izboru A selekcije!
1.Zrinjski 2008/09 57 bodova ,polufinale kupa 08/09,polufinale 09/10
12.Velez 2008/09 37 bodova!
Ibrakovic trener godine?!what a fuck?!
12.Velez 2008/09 37 bodova!
Ibrakovic trener godine?!what a fuck?!
Opet onaj krampas.Pa zar te nisu poslali u vjecna krampistaBOTIC je napisao/la:ne moze on je krampaantipolitika2 je napisao/la:Sta je sa Smajicem,vidim postigao par golova,znaci konstantno igra,steta,momak je zasluzio da bude barem u uzem izboru A selekcije!

Da ali kad odraste...delija je napisao/la:Opet onaj krampas.Pa zar te nisu poslali u vjecna krampistaBOTIC je napisao/la:ne moze on je krampaantipolitika2 je napisao/la:Sta je sa Smajicem,vidim postigao par golova,znaci konstantno igra,steta,momak je zasluzio da bude barem u uzem izboru A selekcije!
Zivi svaki dan kao da je posljednji a jedan ce i biti!!!
- miralem444
- Kontakt:
halllooooo kreteni iz saveza pobrinite se za ova dve bisera i to podhitno....
Iako po rođenju ne dobiju automatski švicarski pasoš, švicarski stranci druge i pogotovo treće generacije, igraju veoma važnu ulogu u životu "zemlje čokolade". Sport je jedna od životnih oblasti u kojoj te osobe "dolaze na svoje" i na pravi način pokazuju svoje raskošno umijeće i talenat.
Jedan je bh. dvojac zadnjih dana dokazao da Bosna i Hercegovina, odnosno zemlja iz koje vuku svoje korijene, može biti ponosna. Riječ je o Harisu Seferoviću, 17-godišnjem napadaču švicarskog Grashopersa i Seadu Hajroviću, 16-godišnjem odbrambenom igraču Arsenala. Dva mlada fudbalera igraju za švicarsku U-17 selekciju na Svjetskom fudbalskom prvenstvu u Nigeriji i na jedan način uspješno predstavljaju i Bosnu i Hercegovinu. Pobjedama nad Meksikom, Japanom i Brazilom u grupi B Švicarska je osvojila prvo mjesto, u osmini finala svladala je i aktualnog evropskog prvaka Njemačku. U nedjeljnom četvrtfinalu pala je i Italija.
Zahvaljujući susretljivosti roditelja mladog fudbalera Harisa Seferovića i činjenice da je "San" prvi načeo priču o njegovom raskošnom talentu, imali smo priliku telefonski razgovarati sa golgeterom Švicaraca Harisom Seferovićem koji se trenutno nalazi u Nigeriji.
U četiri utakmice postigao si tri predivna gola i trenutno si među najboljim strijelcima SP-a. Kako se osjećaš?
- Dao sam tri gola i mislim da sam dobro igrao. Žao mi je što zbog žutih kartona nisam igrao u četvrtfinalu protiv Italije. Tu sam utakmicu gledao sa tribina stadiona "Gateway International". Moje kolege su pokazale izvanrednu igru protiv Italije. Uprkos igraču manje (u 61. minuti isključen kapiten Švicaraca Frederic Veseli) zasluženo smo se dokopali polufinala.
U četvrtfinalu protiv Italije Švicarska je bila znatno oslabljena. Pored tebe, ni drugi Bosanac Sead Hajrović nije mogao igrati?
- Protiv Njemačke Hajrović je dobio crveni karton. Svi smo mišljenja da je to bila jedna prestroga i nepravedna odluka sudije. Ipak, selektor Dany Ryser moći će računati na nas dvojicu u polufinalu protiv Kolumbije.
Selekciji Švicarske smiješi se i finale, da li već razmišljate o tome?
- Uoči prvenstva, u našim razmišljanjima uspjeh je bio i plasman u osminu finala. Sada smo na pragu finala. Naše misli trenutno su usmjerene na polufinale protiv Kolumbije. Pripremamo se za taj meč i nastojaćemo da pokažemo što bolju igru i obradujemo navijače.
Znamo da te do sada niko iz NS BiH nije kontaktirao. Da li si imao razgovore sa ljudima iz Nogometnog saveza Švicarske?
- Do sada nije bilo nikakvih razgovora na tu temu. Vjerovatno će ti razgovori uslijediti nakon povratka sa prvenstva.
Švicarski mediji pokrenuli su kampanju da tebe i fudbalere koji vuku korijene iz drugih zemalja, vežu za svoju najbolju nacionalnu selekciju. Za koga će se opredijeliti Haris Seferović: Švicarsku ili BiH?
- Rano je govoriti na tu temu. Sačekat ćemo da vrijeme odradi svoje. Ukoliko bi i stigao poziv iz BiH to bi bila stvar za razmišljanje i dogovor u okviru moje familije. Prije toga prvo bih do titule svjetskog prvaka - kroz smijeh kaže Haris.
Redovno pratiš dešavanja oko bh. fudbalske reprezentacije. Šta misliš o baraž-utakmicama protiv Portugala?
- BiH ima dobre šanse da u te dvije utakmice baraža pokaže svoju snagu. Prednost je i ta što Ronaldo neće igrati i vjerujem da će se bh. fudbal naći na programu SP-a 2010. u Južnoj Africi.
Više od dvije sedmice boraviš sa svojim kolegama u Nigeriji. Kakvi su utisci?
- Svo vrijeme proveli smo na jugu Nigerije, u hotelskom kompleksu u Lagosu. Ne smijemo izlaziti, jer je to za nas opasno. Imamo sve uslove, čak je i kuhinja prilagođena našim potrebama. Većinu vremena trošimo na odmor i treninge. Plivanje, video igre i gledanje filmova - kazao je za „San Sport" još jedan dragulj bh. Fudbala kojeg ne smije izgubiti.
M. F. H.
Porodicu Seferović opsjedaju mediji
Harisovi roditelji Šefika i Hamza i mlađi brat Adis Seferović bili su gosti na švicarskoj televiziji u prestižnoj emisiji „10vor10". U izdanju od prošlog petka, u prilogu emitiranom odmah na početku emisije pod nazivom „U-17 junaci", pored bh. familije predstavljene su i familije Harisovih fudbalskih kolega Granita Xhake (Bazel) i Rikarda Rodrigeza (Cirih). Familiju Seferović posljednjih dana doslovce opsjedaju novinari švicarskih printanih i elektronskih medija. Svoj dolazak i posjetu roditeljima mladog fudbalera za četvrtak je najavila i Sportska redakcija TeleTell-a.
Iako po rođenju ne dobiju automatski švicarski pasoš, švicarski stranci druge i pogotovo treće generacije, igraju veoma važnu ulogu u životu "zemlje čokolade". Sport je jedna od životnih oblasti u kojoj te osobe "dolaze na svoje" i na pravi način pokazuju svoje raskošno umijeće i talenat.
Jedan je bh. dvojac zadnjih dana dokazao da Bosna i Hercegovina, odnosno zemlja iz koje vuku svoje korijene, može biti ponosna. Riječ je o Harisu Seferoviću, 17-godišnjem napadaču švicarskog Grashopersa i Seadu Hajroviću, 16-godišnjem odbrambenom igraču Arsenala. Dva mlada fudbalera igraju za švicarsku U-17 selekciju na Svjetskom fudbalskom prvenstvu u Nigeriji i na jedan način uspješno predstavljaju i Bosnu i Hercegovinu. Pobjedama nad Meksikom, Japanom i Brazilom u grupi B Švicarska je osvojila prvo mjesto, u osmini finala svladala je i aktualnog evropskog prvaka Njemačku. U nedjeljnom četvrtfinalu pala je i Italija.
Zahvaljujući susretljivosti roditelja mladog fudbalera Harisa Seferovića i činjenice da je "San" prvi načeo priču o njegovom raskošnom talentu, imali smo priliku telefonski razgovarati sa golgeterom Švicaraca Harisom Seferovićem koji se trenutno nalazi u Nigeriji.
U četiri utakmice postigao si tri predivna gola i trenutno si među najboljim strijelcima SP-a. Kako se osjećaš?
- Dao sam tri gola i mislim da sam dobro igrao. Žao mi je što zbog žutih kartona nisam igrao u četvrtfinalu protiv Italije. Tu sam utakmicu gledao sa tribina stadiona "Gateway International". Moje kolege su pokazale izvanrednu igru protiv Italije. Uprkos igraču manje (u 61. minuti isključen kapiten Švicaraca Frederic Veseli) zasluženo smo se dokopali polufinala.
U četvrtfinalu protiv Italije Švicarska je bila znatno oslabljena. Pored tebe, ni drugi Bosanac Sead Hajrović nije mogao igrati?
- Protiv Njemačke Hajrović je dobio crveni karton. Svi smo mišljenja da je to bila jedna prestroga i nepravedna odluka sudije. Ipak, selektor Dany Ryser moći će računati na nas dvojicu u polufinalu protiv Kolumbije.
Selekciji Švicarske smiješi se i finale, da li već razmišljate o tome?
- Uoči prvenstva, u našim razmišljanjima uspjeh je bio i plasman u osminu finala. Sada smo na pragu finala. Naše misli trenutno su usmjerene na polufinale protiv Kolumbije. Pripremamo se za taj meč i nastojaćemo da pokažemo što bolju igru i obradujemo navijače.
Znamo da te do sada niko iz NS BiH nije kontaktirao. Da li si imao razgovore sa ljudima iz Nogometnog saveza Švicarske?
- Do sada nije bilo nikakvih razgovora na tu temu. Vjerovatno će ti razgovori uslijediti nakon povratka sa prvenstva.
Švicarski mediji pokrenuli su kampanju da tebe i fudbalere koji vuku korijene iz drugih zemalja, vežu za svoju najbolju nacionalnu selekciju. Za koga će se opredijeliti Haris Seferović: Švicarsku ili BiH?
- Rano je govoriti na tu temu. Sačekat ćemo da vrijeme odradi svoje. Ukoliko bi i stigao poziv iz BiH to bi bila stvar za razmišljanje i dogovor u okviru moje familije. Prije toga prvo bih do titule svjetskog prvaka - kroz smijeh kaže Haris.
Redovno pratiš dešavanja oko bh. fudbalske reprezentacije. Šta misliš o baraž-utakmicama protiv Portugala?
- BiH ima dobre šanse da u te dvije utakmice baraža pokaže svoju snagu. Prednost je i ta što Ronaldo neće igrati i vjerujem da će se bh. fudbal naći na programu SP-a 2010. u Južnoj Africi.
Više od dvije sedmice boraviš sa svojim kolegama u Nigeriji. Kakvi su utisci?
- Svo vrijeme proveli smo na jugu Nigerije, u hotelskom kompleksu u Lagosu. Ne smijemo izlaziti, jer je to za nas opasno. Imamo sve uslove, čak je i kuhinja prilagođena našim potrebama. Većinu vremena trošimo na odmor i treninge. Plivanje, video igre i gledanje filmova - kazao je za „San Sport" još jedan dragulj bh. Fudbala kojeg ne smije izgubiti.
M. F. H.
Porodicu Seferović opsjedaju mediji
Harisovi roditelji Šefika i Hamza i mlađi brat Adis Seferović bili su gosti na švicarskoj televiziji u prestižnoj emisiji „10vor10". U izdanju od prošlog petka, u prilogu emitiranom odmah na početku emisije pod nazivom „U-17 junaci", pored bh. familije predstavljene su i familije Harisovih fudbalskih kolega Granita Xhake (Bazel) i Rikarda Rodrigeza (Cirih). Familiju Seferović posljednjih dana doslovce opsjedaju novinari švicarskih printanih i elektronskih medija. Svoj dolazak i posjetu roditeljima mladog fudbalera za četvrtak je najavila i Sportska redakcija TeleTell-a.
>..,.-I DUSU SVOJU ZA BOSNU MOJU.:<.,.
Hej cao svima,
Super tema, jedno pitanje jeli iko od vas cuo za ovog malog Berin Boracic. Ja sam malo na internetu trazio i vidio sam da je momak 3 godine zaredom proglasen najboljim igracem u USA u nekoj Carolina cinferenciji na univerzitetima. Ima cak i video na youtube 'ukucajte samo Berin Boracic ....
Cini mi se da je decko iz Sarajeva i da je igro u Zelji ko dijete.....
Super tema, jedno pitanje jeli iko od vas cuo za ovog malog Berin Boracic. Ja sam malo na internetu trazio i vidio sam da je momak 3 godine zaredom proglasen najboljim igracem u USA u nekoj Carolina cinferenciji na univerzitetima. Ima cak i video na youtube 'ukucajte samo Berin Boracic ....

Cini mi se da je decko iz Sarajeva i da je igro u Zelji ko dijete.....
Nesmijemo dozvoliti da izgubimo ove "nase" Svicarce...
Evo pogodka Seferovica protiv kolumbije:
[youtube][/youtube]
Evo pogodka Seferovica protiv kolumbije:
[youtube][/youtube]
Pogotovo ovog Hajrovica jer je stoper
Rose joins Oscar Robertson, Michael Jordan, Jerry West, Larry Bird, LeBron James and Dwyane Wade among those only able to average at least 25 points, 7.5 assists and four rebounds in a season.
FK DELFIN NEUM
FK DELFIN NEUM
SAVEZ U KAVEZ
SVICARSKA JE U FINALU 4:0 VODE 88 MIN.
Seferovic je dao jedan gol,svaka cast momci!zenicanin je napisao/la:SVICARSKA JE U FINALU 4:0 VODE 88 MIN.
When you walk through a storm hold your head up high
And don't be afraid of the dark
At the end of a storm is a golden sky,
And you'll never walk alone
You'll never, ever walk alone.
The Blood Is Red For A Reason!
Liverpool FC FK SARAJEVO
And don't be afraid of the dark
At the end of a storm is a golden sky,
And you'll never walk alone
You'll never, ever walk alone.
The Blood Is Red For A Reason!
Liverpool FC FK SARAJEVO
na indexu pise da je ovaj balavac seferovic rekao kako je svica jedina zemlja za njega, kome sada vjerovati 

Ma ovi ,,nasi,,Svajcarci su itekako muljavi.steve-o je napisao/la:na indexu pise da je ovaj balavac seferovic rekao kako je svica jedina zemlja za njega, kome sada vjerovati
Samo kad se Jakupovica bruke sijetim.

Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu
Igrace poput njega i Hajrovica mozemo privuci samo pozivom u A tim dok su jos balavci jer kasnije mozemo samo zaliti za njima...steve-o je napisao/la:na indexu pise da je ovaj balavac seferovic rekao kako je svica jedina zemlja za njega, kome sada vjerovati
Trenutno korisnika/ca: Imajednabrigada i 8 gostiju.