Anel Hadzic

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

Cartman
Kontakt:

Re: Anel Hadzic

Post Postao/la Cartman » 01 mar 2013, 16:40

Sto se tice Bicakcica, treba zapamtit da je Hadzic ganjao ovo drzavljanstvo godinu dana i vise. Ovaj je tek zadnjih par mjeseci cini mi se. Mozda bude na sljedecoj sjednici...
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

emir79
Kontakt:

Post Postao/la emir79 » 01 mar 2013, 16:54

Cartman je napisao/la:Sto se tice Bicakcica, treba zapamtit da je Hadzic ganjao ovo drzavljanstvo godinu dana i vise. Ovaj je tek zadnjih par mjeseci cini mi se. Mozda bude na sljedecoj sjednici...
Znas li kad ce one glavonje opet imati sjednicu? :mrgreen:
Titule YUG-BiH-- (6) 66/67, 84/85, 98/99, 06/07, 14/15, 18/19
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 01 mar 2013, 18:14

emir79 je napisao/la:
Cartman je napisao/la:Sto se tice Bicakcica, treba zapamtit da je Hadzic ganjao ovo drzavljanstvo godinu dana i vise. Ovaj je tek zadnjih par mjeseci cini mi se. Mozda bude na sljedecoj sjednici...
Pa u svakom postu, apelujem na ss.ba da se raspita povodom toga, al ništa :( vjerovatno imaju jednu-dvije sjednice mjesečno, vjerovatno nekad polovicom marta je slijedeća ;)

Ali ovaj savez mora, popraviti ove odnose s javnošću, jer ovo trenunto je gore nego u Koreji :cry: :cry:
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

samson
Kontakt:

Post Postao/la samson » 01 mar 2013, 18:17

Neko je vec bio napisao. Iduca sjednica je sada u Martu, malo prije tekme sa Grcima. Sto znaci da Bicakcica nece biti do Slovaka ..

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 01 mar 2013, 18:22

emir79 je napisao/la:
Na stranici tamo, za Vijece ministara, sjednice su skoro svake sedmice ili svakih 10 dana. Imali su cini mi se jednu pauzu od 20 dana, sto im je kao neki vid godisnjeg. Barem sam ja tako shvatio. Vjerovatno ce sjednica biti sada nekad do 6. ili 7. marta.
CAVS BASKETBALL NEVER STOPS!!! BELIEVELAND

Mes Que Un Club!

Mi smo Horde Zla sa Sjevera...

emir79
Kontakt:

Post Postao/la emir79 » 01 mar 2013, 18:25

Sad sam kontaktirao tajnika ministra civilnih poslova Zlatka Horvata, nadam se da ce mi odgovoriti na neka pitanja. Bilo bi lijepo da svi posaljete po jednu poruku, i mozda imamo srece pa ce nekom od nas odgovoriti.

[email protected] <[email protected]>

Eto pa bujrum.

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 01 mar 2013, 18:29

samson je napisao/la:Neko je vec bio napisao. Iduca sjednica je sada u Martu, malo prije tekme sa Grcima. Sto znaci da Bicakcica nece biti do Slovaka ..
Ma nikad se ne zna kod nas, evo gledam spisak i datume ovih održanih sjednica od nove godine, skoro svakih sedam dana je bila sjednica, većinom tri u mjesecu budu ;) Vodeći se ovim slijedeća bi trebala biti najkasnije do 10-tog marta ;)
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

Hypnose
Kontakt:

Post Postao/la Hypnose » 01 mar 2013, 19:42

Ovaj momak kakav god je ne moze biti gore od one ublehe zadnjeg veznog Akija Zahirovskog....... Mada msm i ja da nije neki kapacitet al' eto kako sto sam vec rekao valjat ce nam dok se Besa ne razvije ili dok Salihaga ne bude 100% fit s obzirom da je stalno povrijedjen ili ima neke suspenzije.....
30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

ahmic
Kontakt:

Post Postao/la ahmic » 01 mar 2013, 21:41

Pustimo sjednixe valja nam to platit njima, i nak nikakog efekta nema :-)

BlazKraljevic
Kontakt:

Post Postao/la BlazKraljevic » 01 mar 2013, 23:17

TMovac je napisao/la:
santos je napisao/la:
BlazKraljevic je napisao/la:Imate srecu da poznajete nekoga ko vam moze sve objasniti iz prve ruke. Hadzic i Bicakcic nisu isti slucaj jer ovaj prvi nije igrao za dvije zemlje...Za Bicakcica se ceka pojasnjenje da li uopste moze zaigrati za BiH i tek ce se onda raditi na drzavljanstvu, u protivnom bi to bio bosh posao...i samo bi mu moglo stetiti dobijanje naseg civilnog drzavljanstva jer to podrazumijeva da se odrice njemackog.
To je ono sto sam postavljao pitanje oko drzavljanstva i sportskog drzavljanstva i zagonetke oko njega iako znam poprilicno dobro pravila FIFA

Bicakcic kad je poceo igrati za BH selekciju nije vrsio promjenu sportskog jer sa jednom prijateljskom u njemackoj reprezentaciji nije morao i imati njemacko sportsko drzavljanstvo jer je to nesluzbena tekma

ili je mozda promjenio sportsko u njemacko da se ne bi vodio kao reprezentativac druge zemlje vec kao Njemac kao sto se i vodi a samo jednom se moze mjenjati sportsko drzavljanstvo
treba se nadati da ce sve biti OK
Bicakcic ima nase sportsko drzavljanstvo.On je igrao za U17 Njemacke,a to nije mogao bez njemackog sportskog drzavljanstva bez obzira sto je rijec o prijateljskoj utakmici.Takodjer nije mogao igrati za nasu U19 bez da promijeni sportsko drzavljanstvo u nase.Opet bez obzira sto se radilo o prijateljskoj.Iz istog razloga recimo Rakitic nije mogao debitovati za Hrvatsku na stadionu Kosevo iako je bila prijateljska utakmica,iako je momak imao hrvatsko drzavljnstvo,ali nije imao sportsko drzavljanstvo Hrvatske nego Svicarske u tom trenutku.Takodjer je Bicakcic bio pozvan za Njemacku U21 repku nakon sto se odrekao naseg drzavljanstva,ali su ga samo nakon dan dva prekrizili jer im je dosao dopis iz FIFA da ne moze vise igrati za Njemacku,nego samo za BiH posto je vec 1 mjenjao sportsko drzavljanstvo.

Pravilo zvanicne (kvalifikacijske ili prvenstvene) i nezvanicne (prijateljske) utakmice odnosi se na to da igrac koji je nastupao za jednu reprezentaciju,pa se nakon toga odlucio igrati za drugu reprezentaciju.Ne moze nastupati u zvanicnim mecevima te druge reprezentacije u uzrastu za koje je igrao za prvu reprezentaciju.Recimo Haris Seferovic ne moze igrati za nasu U21 reprezentaciju,jer je igrao zvanicne utakmice za Svicarsku U21 reprezentaciju,ali zato moze igrati za nasu A reprezentaciju iako je nastupio za Svicarski A tim,jer se radilo o nezvanicnoj utakmici tj prijateljskoj.

I
Cekaj da probam, da li sam te skonto.
Hoces da kazes da ja Bicakcic prvo imao njemacko sportsko (i civilno podrazumijeva se) drzavljanstvo,
a da je onda promjenio u nase sportsko drzavljanstvo (I civilno podrazumijeva se),
pa je onda pokusao ponovo da promjeni sportsko drzavljanstvo u Njemacko a civilno je vec promjenio ponovo iz naseg u njemacko
i onda posto je shvatio da ne moze igrati za Njemacku sada pokusava ponovo da promjeni civilno drzavljanstvo iz Njemackog u nase.
Je li to sto si htio reci?

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 01 mar 2013, 23:20

Nešto tog tipa, samo što je vjerovatno kad je napunio određen broj godina se morao odlučiti za jedno i on izabrao Njemačko i zajebo stvar.

Ako znaš bolje ispravi nas, ali tako su nama mediji prezentirali

emir79
Kontakt:

Post Postao/la emir79 » 02 mar 2013, 00:16

BlazKraljevic je napisao/la: Cekaj da probam, da li sam te skonto.
Hoces da kazes da ja Bicakcic prvo imao njemacko sportsko (i civilno podrazumijeva se) drzavljanstvo,
a da je onda promjenio u nase sportsko drzavljanstvo (I civilno podrazumijeva se),
pa je onda pokusao ponovo da promjeni sportsko drzavljanstvo u Njemacko a civilno je vec promjenio ponovo iz naseg u njemacko
i onda posto je shvatio da ne moze igrati za Njemacku sada pokusava ponovo da promjeni civilno drzavljanstvo iz Njemackog u nase.
Je li to sto si htio reci?
Jeste zapetljali :mrgreen: , Bicakcic je imao nase drzavljanstvo do 21-ve godine(on je rodjeni Bosanac), u 18-toj je dobio Njemacko,stim sto je mogao nase zadrzati do 21-ve godine do koje se u Njemackoj moras odluciti za jedno.
Znaci Bicakcic je imao nas pasos do 21-ve godine.
Bicakcic nije imao sportsko drzavljanstvo GER, jer mu nije ni bilo potrebno za jednu revijalnu utakmicu U18 Njemacke. On ima nase sportsko drzavljanstvo, jer je igrao kvalifikacione utakmice U19 BIH. I imao je svako pravo da i dalje igra za Njemacku, jer nije mijenjao sportsko drzavljanstvo, i dan danas to pravo ima, time , da bi bio izgubljen za BIH za sva vremena.

Edol
Kontakt:

Post Postao/la Edol » 02 mar 2013, 08:43

Ako se to može samo jednom mijenjati, haj' mi objasni onda onog Izraelca sa dna prošle stranice?

emir79
Kontakt:

Post Postao/la emir79 » 02 mar 2013, 14:31

Edol je napisao/la:Ako se to može samo jednom mijenjati, haj' mi objasni onda onog Izraelca sa dna prošle stranice?
Pusti se ba Wikipedije, to nije relevantna stranica za bilo sta, tu pise svako. Sportsko drzavljanstvo mozes samo jednom promjeniti i nikad vise.

TMovac
Kontakt:

Post Postao/la TMovac » 02 mar 2013, 16:30

emir79 je napisao/la:
Edol je napisao/la:Ako se to može samo jednom mijenjati, haj' mi objasni onda onog Izraelca sa dna prošle stranice?
Pusti se ba Wikipedije, to nije relevantna stranica za bilo sta, tu pise svako. Sportsko drzavljanstvo mozes samo jednom promjeniti i nikad vise.
Izgleda da igrac moze igrati prijateljske utakmice za koliko god drzava hoce (ukoliko ima njihovoo civilno drzavljanstvo) bez da mora mjenjati sportsko drzavljanstvo.Ali ukoliko igrac odigra zvanicni mec (kvalifikacijski ili prvenstveni) za neku reprezentaciju i nakon toga odluci igrati za neku drugu reprezentaciju da bi imao pravo nastupiti u zvanicnom mecu igrac mora promjeniti sportsko drzavljanstvo i ukoliko igrac nastupi u zvanicnom mecu za tu drugu repku on gubi pravo igranja za bilo koju drugu repku osim za tu za koju je zadnju nastupao.Pa cak i za onu za koju je prvobitno nastupao.

Sto se tice ovog Izraelca.On je igrao zvanicne utakmice samo za Portugal,dok je za SAD i Izrael igrao samo prijateljske utakmice.Momak ima pravo igrati za sve 3 repke,ali ukoliko zeli da odigra zvanican mec recimo za Izrael mora promjeniti sportsko drzavljanstvo i ukoliko nastupi u tom mecu makar i 1 minutu gubi pravo igranja za Portugal i SAD i moze igrati samo za repku Izraela.
Isto recimo mali Halilovic koji je igrao i igra zvanicne meceve Hrvatske reprezentacije,ukoliko se odluci u buducnosti igrati za nas i zaigra recimo za nasu U21 reprezentaciju u zvanicnom mecu on gubi pravo igranja za sve kategorije Hrvatske reprezentacije,cak i A tima vatrenih, iako nije igrao za A tim BiH,nego U21 i u tom slucaju bi mogao igrati samo za nas.

Sto se Bicakcica tice,mislim da je momak mislio igrati za U21 Njemacke (da sebi podigne cijenu),pa onda za nas A tim (jer realno nema kvaliteta za A tima ELF-a),ali kada je dobio info da ukoliko odigra za Nijemce u zvanicnom mecu da ce onda biti izgubljen za nas,da je odustao od ambicija da zaigra za U21 Njemacke,ali nije mogao nastaviti ni za nas jer se odrekao naseg civilnog drzavljanstva.
Ne idem ja na tu prokletu utakmicu da vidim "svemirski" fudbal, jer nema ga ovdje. I još dugo ga neće biti. Idem da gledam Želju zato što samo tih par sati imam osjećaj da negdje pripadam, da je nešto moje!

emir79
Kontakt:

Post Postao/la emir79 » 02 mar 2013, 16:38

TMovac je napisao/la:
emir79 je napisao/la:
Izgleda da igrac moze igrati prijateljske utakmice za koliko god drzava hoce (ukoliko ima njihovoo civilno drzavljanstvo) bez da mora mjenjati sportsko drzavljanstvo.Ali ukoliko igrac odigra zvanicni mec (kvalifikacijski ili prvenstveni) za neku reprezentaciju i nakon toga odluci igrati za neku drugu reprezentaciju da bi imao pravo nastupiti u zvanicnom mecu igrac mora promjeniti sportsko drzavljanstvo i ukoliko igrac nastupi u zvanicnom mecu za tu drugu repku on gubi pravo igranja za bilo koju drugu repku osim za tu za koju je zadnju nastupao.Pa cak i za onu za koju je prvobitno nastupao.

Sto se tice ovog Izraelca.On je igrao zvanicne utakmice samo za Portugal,dok je za SAD i Izrael igrao samo prijateljske utakmice.Momak ima pravo igrati za sve 3 repke,ali ukoliko zeli da odigra zvanican mec recimo za Izrael mora promjeniti sportsko drzavljanstvo i ukoliko nastupi u tom mecu makar i 1 minutu gubi pravo igranja za Portugal i SAD i moze igrati samo za repku Izraela.
Isto recimo mali Halilovic koji je igrao i igra zvanicne meceve Hrvatske reprezentacije,ukoliko se odluci u buducnosti igrati za nas i zaigra recimo za nasu U21 reprezentaciju u zvanicnom mecu on gubi pravo igranja za sve kategorije Hrvatske reprezentacije,cak i A tima vatrenih, iako nije igrao za A tim BiH,nego U21 i u tom slucaju bi mogao igrati samo za nas.

Sto se Bicakcica tice,mislim da je momak mislio igrati za U21 Njemacke (da sebi podigne cijenu),pa onda za nas A tim (jer realno nema kvaliteta za A tima ELF-a),ali kada je dobio info da ukoliko odigra za Nijemce u zvanicnom mecu da ce onda biti izgubljen za nas,da je odustao od ambicija da zaigra za U21 Njemacke,ali nije mogao nastaviti ni za nas jer se odrekao naseg civilnog drzavljanstva.
Tacno tako.

hercegovina
Kontakt:

Post Postao/la hercegovina » 02 mar 2013, 18:03

ne znam sto se podigla ovolika prasina oko ovog hadzica. svaka njemu cast za zelju da igra ali niko za njega nije cuo i igra u nekom riedu. taj je ried neki dan ugostio izvjesnu austriu bec i cijeli dan su kladionicari brujali da se trpa na tu austriju jer je za dvije klase bolja,a tako je i bilo. mislim da je taj ried u nivou zelje i sarajeva pa tako i ovaj momak nije nista bolji od dzakmica i zolotica. zao mi je sto su ga ovi novinari podigli sa naslovima tipa : buduci zmaj odigrao utakmicu,buduci zmaj pokrenuo papire..to je neko guranje na silu kao ono kad je neko najjaci u raji u uvijek kad se igra lopte njega se prvog bira bez obzira sto nema pojma. uskoro ocekujem veliki naslov na potralu kako je lustenau zainteresovan na njega i direktan tekstualni prenos ljekarskog pregleda,nesto kao kad je zukanovic prelazio u tamo neki genk ili gent

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 02 mar 2013, 18:08

hercegovina je napisao/la:ne znam sto se podigla ovolika prasina oko ovog hadzica. svaka njemu cast za zelju da igra ali niko za njega nije cuo i igra u nekom riedu. taj je ried neki dan ugostio izvjesnu austriu bec i cijeli dan su kladionicari brujali da se trpa na tu austriju jer je za dvije klase bolja,a tako je i bilo. mislim da je taj ried u nivou zelje i sarajeva pa tako i ovaj momak nije nista bolji od dzakmica i zolotica. zao mi je sto su ga ovi novinari podigli sa naslovima tipa : buduci zmaj odigrao utakmicu,buduci zmaj pokrenuo papire..to je neko guranje na silu kao ono kad je neko najjaci u raji u uvijek kad se igra lopte njega se prvog bira bez obzira sto nema pojma. uskoro ocekujem veliki naslov na potralu kako je lustenau zainteresovan na njega i direktan tekstualni prenos ljekarskog pregleda,nesto kao kad je zukanovic prelazio u tamo neki genk ili gent
Pa kako ne znas odgovor na to svoje pitanje?? Pa mi odavno patimo od sindroma euforicne nacije i od muhe pravimo slona,dok nas neko 'ne opali po usima'! ;) Gledao sam ovog lika,nista posebno!

gruezi
Kontakt:

Post Postao/la gruezi » 02 mar 2013, 18:09

Ovaj hadzic je iz kladuse zar nije on babin? Zar takvi nemrze bosnu eznam odkud mu tolika zelja da igra za nas...

gruezi
Kontakt:

Post Postao/la gruezi » 02 mar 2013, 18:12

A da je bolji od zolotica cisto sumnjam zolotic je bolji I od zahirovica I od sesara ...ali nezna pape ni ko je zolotic

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 9 gostiju.