FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo
nakon odgledane obje utakmice i Zelje i FKS...
moze se reci da je FKS dosta bolje djeluje i bolje odigrali i izgledali su puno kompaktnije, bili bolja ekpa na terenu, nasuprot Zelji koji je igrao katastrofalno nije mogao nista Travniku ali kao mnogo puta do sada pobjede "na misice" i na greske protivnika, a ne na svoje umjece(mada to ne znaci da ne znaju, to ce se pokazati),
i paradoksalno Zeljo je pobjedio a FKS izgubio, a zasto? pa zlobnici ce reci zbog Sase Kajkuta, ali problem je malo dublji...
i po prikazanom u zadnje 2 utakmice, FKS je realno bolji i od Celika i od Radnika, ali oba puta gube i pustaju Zelju da se odvoji, mozda tu gube i titulu (ako uracunamo Zvijezdu gdje su igrali sa igracem vise)... ja bih rekao da je glavni krivac Jovic, tacnije da je on odgovoran za prosute bodove.
u ovoj utakmici, i sam je rekao, da je pogrijesio nakon trostruke izmjene Celika u 60.min nije reagovao i tu su se stvari prelomile...
a od Radnika je izgubio ON, jer dozvoljava da mu se igraci setkaju po terenu i ne poduzima nista...
u svakom slucaju odlicna utakmica u Zenici. i definitivno su me iznenadili svojom igrom
ali vise od svega danas, iznenadila me "takticka" izmjena Jovica u 91.min.
posto sam navijao za Celik danas, rekao sam "Bravo Jovicu, ko da mene slusas" a vjerujem i svi Robijasi i Manijaci, a i ostali koji ganjaju 2.mjesto na tabeli.
PS
ovakvom igrom mogli bi vi nanizati 4ili6 pobjeda sada, s obzirom na raspored, naravno ako Jovic uozbilji pristup igraca u slabijim utakmicama, i on da se skoncentrise, u suprotnom tezak zadatak ce biti i GOSK u gostima.
moze se reci da je FKS dosta bolje djeluje i bolje odigrali i izgledali su puno kompaktnije, bili bolja ekpa na terenu, nasuprot Zelji koji je igrao katastrofalno nije mogao nista Travniku ali kao mnogo puta do sada pobjede "na misice" i na greske protivnika, a ne na svoje umjece(mada to ne znaci da ne znaju, to ce se pokazati),
i paradoksalno Zeljo je pobjedio a FKS izgubio, a zasto? pa zlobnici ce reci zbog Sase Kajkuta, ali problem je malo dublji...
i po prikazanom u zadnje 2 utakmice, FKS je realno bolji i od Celika i od Radnika, ali oba puta gube i pustaju Zelju da se odvoji, mozda tu gube i titulu (ako uracunamo Zvijezdu gdje su igrali sa igracem vise)... ja bih rekao da je glavni krivac Jovic, tacnije da je on odgovoran za prosute bodove.
u ovoj utakmici, i sam je rekao, da je pogrijesio nakon trostruke izmjene Celika u 60.min nije reagovao i tu su se stvari prelomile...
a od Radnika je izgubio ON, jer dozvoljava da mu se igraci setkaju po terenu i ne poduzima nista...
u svakom slucaju odlicna utakmica u Zenici. i definitivno su me iznenadili svojom igrom
ali vise od svega danas, iznenadila me "takticka" izmjena Jovica u 91.min.
posto sam navijao za Celik danas, rekao sam "Bravo Jovicu, ko da mene slusas" a vjerujem i svi Robijasi i Manijaci, a i ostali koji ganjaju 2.mjesto na tabeli.
PS
ovakvom igrom mogli bi vi nanizati 4ili6 pobjeda sada, s obzirom na raspored, naravno ako Jovic uozbilji pristup igraca u slabijim utakmicama, i on da se skoncentrise, u suprotnom tezak zadatak ce biti i GOSK u gostima.
Svugdje je obicaj da se kaze igru brisi bodove pisi,kod nas je danas obratno bilo
igre je bilo,bodova nije,al sta ces...utakmica kakvu sam iskreno i ocekivao,znao sam da ce nam zabiti bar 2 gola,falio je Amer svakako...a prema naprijed se onoliko nesmije fulati iako smo igrali dosta razumno i kvalitetno prema naprijed vidi se da se radilo na pripremama kvalitetno bez daljnjeg,stvarno smo na terenu stajali dosta dobro,nazalost nakon drugog naseg gola je sve stalo,nasi stali iza lopte,nisu bili vise onako rastrcani niti su imali zelje da krenu prema naprijed misleci da ce uspijeti da sacuvaju prednost
Kazem opcenito zadovoljan sam igrom,zali boze bodova,ali u ovoj ekipi ima velikog potencijala i smatram kad svi budu tu u konkurenciji da ce to mnogo dobro biti
I svakako sa Dejom obavezno raditi na tim sutevima iz daljine,jel mu je to velika mana,to se ponavlja od prve utakmice do sada,momak jednostavno nije u stanju da normalno odbrani sut van 20 metara,zbog toga smo izgubili bodove i u Travniku,decko je divan krasan,ali ovo mu je velika boljka

Kazem opcenito zadovoljan sam igrom,zali boze bodova,ali u ovoj ekipi ima velikog potencijala i smatram kad svi budu tu u konkurenciji da ce to mnogo dobro biti
I svakako sa Dejom obavezno raditi na tim sutevima iz daljine,jel mu je to velika mana,to se ponavlja od prve utakmice do sada,momak jednostavno nije u stanju da normalno odbrani sut van 20 metara,zbog toga smo izgubili bodove i u Travniku,decko je divan krasan,ali ovo mu je velika boljka
Zadnja izmjena: miky_hz, dana/u 02 mar 2013, 22:21, ukupno mijenjano 1 put.
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".
- Evolution87
- Kontakt:
Za ovaj poraz je kriv JOVIC. Vodis 2-1 i trebas izvrsiti izmjenu, malo osvjeziti ekipu i lagano utakmicu privesti kraju. Ali jok izmjene se vrse pred sami kraj 

Zauvijek sam tu ja da ginem za tebe,
i onda kada ti budes red'o poraze!
Opet cemo mi do zore slavit' zajedno,
kad postanes ti prvak ponovo!
i onda kada ti budes red'o poraze!
Opet cemo mi do zore slavit' zajedno,
kad postanes ti prvak ponovo!
O zlatkovicu ste pisali sve najbolje kad je otisao Belosevic " neprelazan u defanzivi" , " odlican centarsut" ... a sad ga pljujete.
I onda kada više ne bude me ovdje
kad moja duša s ove zemlje negdje ode
zastavu tvoju tamo ponijet ću sa sobom
nigdje bez tebe Željo kunem ti se Bogom!
kad moja duša s ove zemlje negdje ode
zastavu tvoju tamo ponijet ću sa sobom
nigdje bez tebe Željo kunem ti se Bogom!
- Bosniacum Lilium
- Kontakt:
hvala Bogu pa sam uvijek govorio da je rupcaga. I jeste navalili na Jovica, pogledajte neke pojedince kako su odigrali. Na terenu kao cjelina nije to bilo lose, ali opet ima dosta samoprozvanih igraca.
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !
Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.
Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.
-
- Kontakt:
I vi ovo zovete upravomAllGunsBlazing je napisao/la:Iza dešavanja na "preoranom" Bilinom polju danas se odvijala jedna drama, o kojoj je odlučio progovoriti Zenicablog. Naime, navijači Sarajeva su dolazili u Zenici danas neorganizovano, stihijski, u desetak navrata od prijepodnevnih sati. Kombiji, automobili, autobusi... I da bi izbjegli bilo kakvu odgovornost, iz uprave Sarajeva su još prošle sedmice kazali da "nema organizovanog puta u Zenicu".
U toku igranja na Bilinom odvijala se drama, za koju niko na stadionu nije znao. Dio navijača Sarajeva bukvalno je ostao bez prijevoza, jer su Željeznice Federacije jednostavno otkazale povratnu liniju. I dok su ostali bili skoncentrisani na travnjak, policijski službenici su pokušavali iznaći način da Sarajlije ipak imaju čime da se vrate.
I dok su željezničari "prali ruke", bezobrazno odbijajući dati informacije o narednim linijama, čim je utakmica okončana, umjesto da slavi pobjedu sa klubom ALIJA PORČA, direktor Čelika je stigao na Željezničku stanicu, pokušavajući dogovoriti transfer grupe navijača protivničkog tima van grada.
U trenucima kad nastaje ovaj članak potvrđeno nam je da je uprava Sarajeva rekla da "pošto nema organizovanog doalaska, za njih i nema problema". Ipak, "problem" je bio što njihovi sugrađani nisu ni imali novaca za povratak drugim vozom osim onog "ukinutog". O postupku Željeznica FBIH, koje i svoje putnike maltretiraju time što ne žele stati u Zenici sa vozovima, trebaju reći svoje nadležni u ovoj državi.
Više puta smo imali priliku vidjeti da je aktuelni direktor, koji je u NK Čeliku nakon košarkaškog imenjaka od 2011. bukvalno "vadi kestenje iz vatre" kad su neki drugi "kraćeg fitilja" zakuhavali. Na kraju, sve to preko svojih leđa prenijeli su policajci, koji su danas gotovo do posljednjeg radili dvije smjene, sve to jer je nekom prahnulo da "pere ruke" od onih koji će im sutra zatrebati.
Uz iznimne čestitke policiji koja je izvukla 800 navijača iz Sarajeva preko svojih pleća, šest puta više domaćih navijača, te sve ostalo što se danas događalo u našem gradu, ipak posebna čestitka za potez dana ide direktoru Aliji Porči. Bez obzira ko na kraju "popustio" i organizovao prebacivanje Sarajlija iz Zenice, njegova namjera da, u društvu načelnika PU Zenica Admira Gazića ne ostavi "na cjedilu" grupu navijača protivničkog kluba treba u svakom slučaju pozdraviti, pogotovo u glavnom gradu.

-
- Kontakt:
kako gubimo to je da se ubiješ,gledao sam sad snimak utakmice i mislim da smo bolji bili al koja korist.ova ekipa je jako kvalitetna treba joj rada i u igranosti a to dolazi kontinuitetom rada a ne kao sto neki ovdje vec bi smijenili trenera .ja da sam u upravi zadrzao bi ovu ekipu dvije godine i Jovica i uzeli bi titulu garantujem. medjutim kao sto gledam još neki poraz i ako ne osvjimo titulu pousti ce pod pritiskom navijaca i ode jovic i pola igraca a onda Jovo na novo.
najsmjesnije danas je sto pjevate da zenica nema para, cak sta vise dizete neke muse na poluvremenu a nemate za prevoza kuci? popili vjerovatno 

★ 30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★
Ne znam jesi li ti dobar, prvo eto mi imamo para,to su pjevali ono žargonski ali dobro pametnom je dovoljno da skonta isto kao što i vi je b ete glavni grad ali dobro do tebe. Para za prevoz se imalo ali nažalost sve se radilo da se ne dođe na gostovanje u Zenicu nije bilo prevoza za tvoj info a ne da se nije imalo para hmmm.Koliko sam pročitao otkazan voz pa se moralo snalaziti kako ko može ali dobro opet krivica je do navijača jer su dan dva pred utakmicu imali obavijest da nije organizovano ništa ispred kluba i udruge navijača razlog te odluke je naveden. Kad sve sabereš i oduzmeš uprava je u pravu milion posto ali da ne bi ispalo da branim nekog (upravu) onda sa ljudskog aspekta sramota je da direktor Čelika urgira a naših na mapi nema. Nadam se da sam bio jasan a i da si ti u pravu koji ku r ac idu na gostovanja bez para pa makar da se o mom bratu radilo ne ide se u ebačinuje bez neke stvari,mada to samo pokazuje kolika je ljubav te djece prema klubu a onda skontaj ko pjeva nemate para i bit če ti jasno sve kao dan.aguero88_ je napisao/la:najsmjesnije danas je sto pjevate da zenica nema para, cak sta vise dizete neke muse na poluvremenu a nemate za prevoza kuci? popili vjerovatno
Sarajevo ljubavi moja!
Aferim za svako slovo.Samo strpljenja i meni je teško a šta da se radi da se sve odma ruši hajde opet nanovo u pravu si brate za svaku riječ.bordobijeli je napisao/la:kako gubimo to je da se ubiješ,gledao sam sad snimak utakmice i mislim da smo bolji bili al koja korist.ova ekipa je jako kvalitetna treba joj rada i u igranosti a to dolazi kontinuitetom rada a ne kao sto neki ovdje vec bi smijenili trenera .ja da sam u upravi zadrzao bi ovu ekipu dvije godine i Jovica i uzeli bi titulu garantujem. medjutim kao sto gledam još neki poraz i ako ne osvjimo titulu pousti ce pod pritiskom navijaca i ode jovic i pola igraca a onda Jovo na novo.
Sarajevo ljubavi moja!
Da razjasnimo u vezi uprave FKS i lazi koje se iznose.
Uprava FKS na celu sa Selimovicem nije ostavila navijace Sarajeva ovako kako navode pojedini mediji,Alija Porča je uradio mnogo al isti je cijelo vrijeme dobijao pozive od Selimovica koji mu je i sugerisao da pokusa rijesiti problem u svom gradu,sto je ovaj i ucinio i da kazem ovim ne zelim umanjiti potez Alije koji je stavrno bio na raspolaganju ljudima koji su ostali tamo .
Najlakse je blatiti upravu FKS a da nisu ostavili navijace kako se prica, potvrdit ce vam svi koji su bili na stanici u Zenici.
Uprava FKS na celu sa Selimovicem nije ostavila navijace Sarajeva ovako kako navode pojedini mediji,Alija Porča je uradio mnogo al isti je cijelo vrijeme dobijao pozive od Selimovica koji mu je i sugerisao da pokusa rijesiti problem u svom gradu,sto je ovaj i ucinio i da kazem ovim ne zelim umanjiti potez Alije koji je stavrno bio na raspolaganju ljudima koji su ostali tamo .
Najlakse je blatiti upravu FKS a da nisu ostavili navijace kako se prica, potvrdit ce vam svi koji su bili na stanici u Zenici.
Pa dajte krivi su navijaci.Ne treba spominjati Selimovica i ostale u negativnom kontekstu sto se tice ovog slucaja.U tom navijackom svijetu nije uopste pozeljno da neko placa dolazak ili povratak navijaca.
Tako da...
Tako da...
1946
Grijesis i u ovoj situaciji, moglo se i para skontati i pojedini navijaci su platitli put svojim kolegama,al problem je nastao kada su Zeljeznice FBIH namjerno otkazala voz za Sarajevo.Head je napisao/la:Pa dajte krivi su navijaci.Ne treba spominjati Selimovica i ostale u negativnom kontekstu sto se tice ovog slucaja.U tom navijackom svijetu nije uopste pozeljno da neko placa dolazak ili povratak navijaca.
Tako da...
Sve pare koje su date od drugi ljudi uredno ce biti vracene.
Ništa ovdje nije gotovo. Četrnaest kola do kraja je previše. Ako poslije završenog sljedećeg kola budemo na -2, sve je moguće. U suprotnom... Kako god, ima se ovdje još igrati.
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.
Ako se sad uspiju vezati 4 pobjede,Rudar i Olimpic kuci gosti Gradina i Gosk imat cemo se cemu nadati,u svakom drugom sceneriju od borbe za titulu nema nista,valjat ce onda spasavati i drugo mjesto jel konkurencija vec puse za vrat a bodovna razlika nije tolika,kazem ako se sada uspije vezati 12 bodova prije utakmice u Mostaru koja ce ako uspijemo u ovom cilju biti mozda jedna od bitnijih utakmica sezone,ako se ponovi igra od jucer vjerujem da mozemo napraviti neku seriju pobjeda
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".
- Sarajlijc@
- Kontakt:
Husref Musemic jedan je od nas!
NA KRAJU SVIJETA ILI SUNČEVOG SISTEMA
PRATIĆE TE NAŠA PJESMA IL' IMA DA NAS NEMA!
LFC1892 je napisao/la:Da razjasnimo u vezi uprave FKS i lazi koje se iznose.
Ovde su pojeli ****

- Sarajlijc@
- Kontakt:
Pojeli su **** prema svima nama, ako cemo posteno.
NA KRAJU SVIJETA ILI SUNČEVOG SISTEMA

Na putu prema Zenici.
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.