BiH Talenti u Evropi

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

zenicanin
Kontakt:

Re: BiH Talenti u Evropi

Post Postao/la zenicanin » 12 nov 2009, 18:01

harishp je napisao/la:
steve-o je napisao/la:na indexu pise da je ovaj balavac seferovic rekao kako je svica jedina zemlja za njega, kome sada vjerovati :roll:
Ma ovi ,,nasi,,Svajcarci su itekako muljavi.

Samo kad se Jakupovica bruke sijetim. :roll:
MA HRVATI SU SVASTA PISALI O NAMA,A DOSTA TOGA NIJE ISTINA TAKO DA NETREBA SHVATAT TO PREVISE OBILJNO

Pauk
Kontakt:

Post Postao/la Pauk » 12 nov 2009, 18:09

Treba naravno pratiti ovog Harisa Seferovica i Seada Hajrovica i gledati da nastupe za mozda neke nase mlade selekcije.
Ipak nije mala stvar biti u finalu u-17 svjetskog prvenstva, prije nekoliko godina je i Cesc Fabregas sa Spanijom igrao na istom prvenstvu i bio proglasen za najboljeg igraca, i vidite njega danas u Arsenalu.

Ali treba isto malo paziti sa ovom situacijom, sjetite se samo Mustafe Kucukovica, prije nekoliko godina bio mozda najbolji talent u Njemackoj, a danas grije klupu u Grenoblu kod Mehmeda Bazdarevica.

Znam da mi nismo Brazil i da u principu treba ganjati svakog talentu ali treba imati i neku mjeru i biti malo pazljiv.
-------------------Begović------------------
-Mujdža---Bičakčić---Šunjić--Kolašinac-
-----------Medunjanin--Salihović---------
-----Hajrović------Pjanić--------Lulić-----
-------------------Ibišević------------------

steve-o
Kontakt:

Post Postao/la steve-o » 12 nov 2009, 18:10

ma dobro nisu hrvati ovo sami pisali, vec je to navodno ovaj balavac izjavio za medije u svici. ps: ta nisu hrvati pisali ista o jakupu, pa pogledaj sto on uradi...

zenicanin
Kontakt:

Post Postao/la zenicanin » 12 nov 2009, 18:14

steve-o je napisao/la:ma dobro nisu hrvati ovo sami pisali, vec je to navodno ovaj balavac izjavio za medije u svici. ps: ta nisu hrvati pisali ista o jakupu, pa pogledaj sto on uradi...
PA DOBRO I BEGOVIC JE IZLJAVLJIVAO U KANADI DA CE IGRAT ZA NJIH PA JE OPET KOD NAS,A I NIJE BAS JEDNOSTAVNO RECI SVICARSKIM MEDIJIMA DA NIKAD NEBI IGRO ZA DRUGU REPREZENTACIJU,JOS POGOTOVO SAD KAD IH IDE NA SVJETSKOM

steve-o
Kontakt:

Post Postao/la steve-o » 12 nov 2009, 18:18

ma ima tu svega i svacega brate, opet kazem neznam kome vise vjerovati...

Pauk
Kontakt:

Post Postao/la Pauk » 12 nov 2009, 18:19

zenicanin je napisao/la:
steve-o je napisao/la:ma dobro nisu hrvati ovo sami pisali, vec je to navodno ovaj balavac izjavio za medije u svici. ps: ta nisu hrvati pisali ista o jakupu, pa pogledaj sto on uradi...
PA DOBRO I BEGOVIC JE IZLJAVLJIVAO U KANADI DA CE IGRAT ZA NJIH PA JE OPET KOD NAS,A I NIJE BAS JEDNOSTAVNO RECI SVICARSKIM MEDIJIMA DA NIKAD NEBI IGRO ZA DRUGU REPREZENTACIJU,JOS POGOTOVO SAD KAD IH IDE NA SVJETSKOM
Pa normalno, i Zlatan Ibrahimovic vec godinama govori kako je veliki Svedjanin i voli Svedsku itd a prva zelja mu je bila da igra za Bosnu.
Naravno sad kad igra za Svedsku govorice sve naj.. o Svedskoj jer igra za njih, sve ostalo bi bilo glupu i lose za karijeru.
-------------------Begović------------------
-Mujdža---Bičakčić---Šunjić--Kolašinac-
-----------Medunjanin--Salihović---------
-----Hajrović------Pjanić--------Lulić-----
-------------------Ibišević------------------

Mirzak
Kontakt:

Post Postao/la Mirzak » 12 nov 2009, 19:48

Hej Raja jeli iko pogledo ovog momka Berin Boracic ,
3 godine zareom Conference Carolinas player of the year. cujem a ide na probni trening sad u Njemacku neznam koji tim iz prve lige je zainteresovan. Sudeci po ovom snimku momak stvarno ima talenta.....

Sta vi kazete ?

steve-o
Kontakt:

Post Postao/la steve-o » 12 nov 2009, 20:03

da nije ovaj neki novi baggio husudic.... ;)

seha
Kontakt:

Post Postao/la seha » 12 nov 2009, 20:45

Seferovic pogodio za Svicarsku, u pobjedi od 4 : 0 za plasman u finale SP za igrace do 17

Švicarska U17 nogometna reprezentacija prvi je finalist Svjetskoga prvenstva kojem je ovih dana domaćin Nigerija. U polufinalu su Švicarci svladali Kolumbiju 4-0.
Za prvo mjesto mlada švicarska izabrana vrsta igrat će protiv boljeg iz ogleda Nigerije i Španjolske (19 sati).

Olakšan je posao u polufinalu imala švicarska reprezentacija koja je do rezultatski uvjerljive pobjede došla nakon isključenja (13. minuta) Santiaga Ariasa koji je u kaznenom prostoru igrao rukom, time zaslužio crveni karton i omogućio Švicarcima da povedu udarcem s bijele točke. Siguran realizator bio je Nassim Ben Khalifa, čime je došao do brojke od četiri pogotka u šest susreta.

Četvrti pogodak na turniru postigao je i Haris Seferović, još uvijek potencijalni BiH reprezentativac, koji je povisio na 2-0 u 36. minuti susreta. Silovitim udarcem s desne strane na 3-0 je u 50. povisio Bruno Martignoni, a konačnih 4-0 postavio je Rodriguez u 68. minuti.

Švicarcima će ovaj finale biti prvi pod okriljem Međunarodne nogometne federacije (FIFA) još od Olimpijskih igara 1924. godine u Parizu kada su poraženi od Urugvaja 3-0.

FIFA U17 Svjetsko prvenstvo, polufinale:
Švicarska - Kolumbija 4-0
Nigerija - Španjolska
Golovi BH reprezentativaca 10-11 http://www.youtube.com/user/seha2703
BH navijacke pjesme http://www.sendspace.com/folder/u83awh.html

TMovac
Kontakt:

Post Postao/la TMovac » 12 nov 2009, 20:51

Pauk je napisao/la:Treba naravno pratiti ovog Harisa Seferovica i Seada Hajrovica i gledati da nastupe za mozda neke nase mlade selekcije.
Ipak nije mala stvar biti u finalu u-17 svjetskog prvenstva, prije nekoliko godina je i Cesc Fabregas sa Spanijom igrao na istom prvenstvu i bio proglasen za najboljeg igraca, i vidite njega danas u Arsenalu.

Ali treba isto malo paziti sa ovom situacijom, sjetite se samo Mustafe Kucukovica, prije nekoliko godina bio mozda najbolji talent u Njemackoj, a danas grije klupu u Grenoblu kod Mehmeda Bazdarevica.

Znam da mi nismo Brazil i da u principu treba ganjati svakog talentu ali treba imati i neku mjeru i biti malo pazljiv.
Ja bi uradio kao što je Njemačka uradila sa Markom Marinom.pozvao ga da igraju u prijateljskim utakmicama za A tim i time ga vezao za repku i zemlju.i onda polako kako se budu razvijali davao im šansu pomalo i u kvalifikacijama.
Ne idem ja na tu prokletu utakmicu da vidim "svemirski" fudbal, jer nema ga ovdje. I još dugo ga neće biti. Idem da gledam Želju zato što samo tih par sati imam osjećaj da negdje pripadam, da je nešto moje!

Mirzak
Kontakt:

Post Postao/la Mirzak » 13 nov 2009, 12:39

Ja licno mislim da mi mozemo nabrajati ove talente koliko hocemo ali oni se sami moraju dokazati. Isto tako mislim da imamo dobre igrace sada i netrebamo kupiti sve sto je iz bosne i igra u nekoj stranoj drzavi i odma da se stavi u reprezentaciju.
Ako mi moramo stavljati u reprezentaciju nekog ko na primjer igra u njemackoj mladoj reprezentaciji, to neznaci da ce ta osoba ikada igrati u njemackoj prvoj nacionalnoj ekipi a cak su to nekada i igraci koji igraju u 2 ili 3 njemackoj ligi i nikada u zivotu nece zaigrati u prvoj lizi. Naprimjer Markus Kreuz koji je bio jedan od naj boljih njemackih U 23 igraca vjecito se vuce po 2 ili 3 lizi. Svaki igrac koji ima zelju da igra za bosnu nek se dokaze i on kad je dobar i kad zabije par komada i odradi svoj poso njega reprezentacija sama zove.
Vidim na forumu velike diskuzije uvezi malog Nurdina Hrustica koji je potpiso za 2 tim bochuma, prvo taj decko do sada jos nije odigro ni jedne minute za taj 2 tim stalno je na klupi a bochumov 1 tim je kandidat da ispane u 2 ligu.
Pa nije ni nasa liga toliko losa a momci igraju redovno i mozda su sigurniji da igraju nego neko ko jos nije iskusan.
KO voli BOSNU nek igra i nek se dokaze pa ce biti pozvan, makar bi trebo biti pozvan nemogu ni oni 1000 igraca stavljati u ekipu.

rob do bagro
Kontakt:

Post Postao/la rob do bagro » 13 nov 2009, 18:25

JAKUPOVIC NE ZELI VISE DA IGRA ZA SVICARSKU REPREZENTACIJU!!!

http://www.blick.ch/sport/fussball/nati ... len-133279
,,DUSA BOGU...TIJELO ZEMLJI...SRCE CELIKUUU,,

SMRT FASIZMU!!!

Lucarelli
Kontakt:

Post Postao/la Lucarelli » 13 nov 2009, 19:26

Od viška glava ne boli. :)
Lijevo !

slatki
Kontakt:

Post Postao/la slatki » 13 nov 2009, 19:30

Jakubovic moze braniti samo za Swicu jerbo ima nastup u A-repki doticne,za njega nevrijedi ovo novo FIFA pravilo :oops:

rob do bagro
Kontakt:

Post Postao/la rob do bagro » 13 nov 2009, 19:33

meni je ovo malo glupo od njega...cuj sad odjednom hoce igrat za BiH,a prije nekoliko dama izjavio da je Svica njegova zemlja,smijesno zaista...
,,DUSA BOGU...TIJELO ZEMLJI...SRCE CELIKUUU,,

SMRT FASIZMU!!!

EmKKo
Kontakt:

Post Postao/la EmKKo » 13 nov 2009, 20:59

pa,kad je bila frka kod nas oko golmana niko od njih,pa ni ovaj Jakupovic nije ocekivao da ce se sada sve okreniti i da cemo biti korak do svjetskog prvenstva...
i sada su oni svi....
"trebali slusati svoje srce"-citat :roll:

TheManiacs
Kontakt:

Post Postao/la TheManiacs » 13 nov 2009, 21:15

Sjecam se pred proslih kvalifikacija kad je htio da brani eldin jakupovic za bosnu !
Na vjernost ti se kunem !
THE MANIACS 1987

gringo1
Kontakt:

Post Postao/la gringo1 » 14 nov 2009, 03:19

TheManiacs je napisao/la:Sjecam se pred proslih kvalifikacija kad je htio da brani eldin jakupovic za bosnu !
Nek sad cuva ovce u Kozarcu ili koze...
Mogao je biti idol nacije a sad je polni organ...
Zivot je kao bumerang moj cobane iz Kozarca...
Zivi svaki dan kao da je posljednji a jedan ce i biti!!!

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 14 nov 2009, 03:26

gringo1 je napisao/la:
TheManiacs je napisao/la:Sjecam se pred proslih kvalifikacija kad je htio da brani eldin jakupovic za bosnu !
Boca je falila isto i Begovicu a sad je ko biva Tito.
Da ne ne govorim o Mudonjaninu .
Isto sranje drugo pakovanje. :roll:
Jer niko nije htio da razmislja svojom glavom kao naprimjer Pjanic,Salihovic,Braco itd
Ovo sto su sad u repci samo ih vile i nedovoljno kvaliteta za druge repke dogurale su ih do nase repke.
Tako da je ruzno postavljati dvostruke arsine ;)
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

gringo1
Kontakt:

Post Postao/la gringo1 » 14 nov 2009, 12:59

harishp je napisao/la:
gringo1 je napisao/la:
Boca je falila isto i Begovicu a sad je ko biva Tito.
Da ne ne govorim o Mudonjaninu .
Isto sranje drugo pakovanje. :roll:
Jer niko nije htio da razmislja svojom glavom kao naprimjer Pjanic,Salihovic,Braco itd
Ovo sto su sad u repci samo ih vile i nedovoljno kvaliteta za druge repke dogurale su ih do nase repke.
Tako da je ruzno postavljati dvostruke arsine ;)
Apsolutno si upravu...
Ali treba imati na umu da su neki morali igrati za druge repke zbog egzistencije i nastavka karijere....
A sto se tice Jakupovica taj je cisto iz onog balijskog medzasluka izabrao Svicarsku,da bi mogao ono nase balijsko provesti u djelo "nek u komsije crkne krava"...
E sad gledaj Pjanica u barazu i mastribuiraj na "kravu milku",Jadukovicu...
Zivi svaki dan kao da je posljednji a jedan ce i biti!!!

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.