FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
Danas sam dugo razmiljao na koga me danasnji Zeljo podsjeca i dosao sam do zakljucka da su to dvije ekipe, a to su :
1. Manchester United - iako smo mi svijetlosnim godinama daleko od njihovog nivoa, ali imamo usadjen taj pobjednicki mentalitet da pobjedjujemo utakmice i kada ne igramo dobro. Koliko su oni put bili nadigrani od strane protivnika, ali na kraju upisu pobjedu i pobjegnu konkurentnu na nedostiznih 12 bodova.
2. Druga je ekipa Borac iz sezone 2010/11 kada su uzeli titulu bukvalno na misice i kvalitetnu odbranu. Ja koliko se sjecam oni ni u jednoj utakmici te sezone nisu briljirali, ali su znali hladnokrvno kazniti svaku gresku protivnika. Pa bili su prvaci, a postigli su samo 36 golova u cijeloj sezoni.
Ja sam nekako i dalje ubjedjen da cemo u Banja Luci gledati jednog sasvim drugog Zelju, jos ako dodje taj novi lijevi bek uz povratak Bekrica, onda ovo moze samo ici nabolje, a nikako na gore.
1. Manchester United - iako smo mi svijetlosnim godinama daleko od njihovog nivoa, ali imamo usadjen taj pobjednicki mentalitet da pobjedjujemo utakmice i kada ne igramo dobro. Koliko su oni put bili nadigrani od strane protivnika, ali na kraju upisu pobjedu i pobjegnu konkurentnu na nedostiznih 12 bodova.
2. Druga je ekipa Borac iz sezone 2010/11 kada su uzeli titulu bukvalno na misice i kvalitetnu odbranu. Ja koliko se sjecam oni ni u jednoj utakmici te sezone nisu briljirali, ali su znali hladnokrvno kazniti svaku gresku protivnika. Pa bili su prvaci, a postigli su samo 36 golova u cijeloj sezoni.
Ja sam nekako i dalje ubjedjen da cemo u Banja Luci gledati jednog sasvim drugog Zelju, jos ako dodje taj novi lijevi bek uz povratak Bekrica, onda ovo moze samo ici nabolje, a nikako na gore.
"My Favorite Ring is Always the Next One"
Sta se to desilo sinoc komsije na utakmici i nakon utakmice.? 

.....In David we trust.....
.....SAF najbolji trener ikada.....
Zini da ti kažem.DevilS je napisao/la:Sta se to desilo sinoc komsije na utakmici i nakon utakmice.?
DRUG NEBI TI PUNCA
Joj pasha nisi u toku, a imas po portalima ako te vec zanima...DevilS je napisao/la:Sta se to desilo sinoc komsije na utakmici i nakon utakmice.?
Utakmica ocajna ali sta se drugo moglo i ocekivati.Prijasnjih godina smo ovakve bunkere probijali ugl zbog jednog covjeka koji je dobar upravo za tih utakmica(zeba),naravno da ne mislim da smo pogrijesli njegovom prodajom,ali tesko se mogla ocekivate neka leprsava igra kada u citavoj ekipi nemamo organizatora a kolko sam ja upoznat nemamo ni ljevaka nijednog :S odbrana solidno mada i nisu imali neki poso ali et,ja sam stanica prije vazda pljuvo pogotovo jer navija i za sarajevo al u zadnjih godinu dana nemam fkt sta prigovorti fraeru,taman se navikne na jednu poziciju pokaze da je za prvih 11 a osim ga stavi negdje drugo,ja misilm da jedino nije na golu stajo za ove godine u zelji,jos pogotovo sinocnja pozicija kriminalno pa on ne zna ni naopako lijevom al jbg valjda nedostatak igraca pa dnekle i razumijem.Vezni red,zolotic jednosavno koliko god bio talentovan i dobar vidi se ne iskustvo i njegova mladost grijesio je ko sto odavno nisam vidio,ali ne treba ga osudjivati on se tek treab dokazati ako nista ispratio je svaku svoju gresku.Sto se svrake tice mislim drag mi je ko igrac i zbog rep i zbog svega,ali jednostavno misljenja sam da taj lik ima puno vise srece nego znanja,i da je prosla sezona njegov maksimum da on ne moze dobaciti vise od toga bar ne u zelji,jer smijesna je stvar kada se igrac od kojeg ocekujete da povede ovu ekipu kao igrac koji dobija poziv za rep JEDNOSTAVNO NESTANE :Sjamak nije nije ni mogo nista vise od ongoga sto je uradio,jer ova dvoica su unistila bilo kakav pokusaj igre.Selimovic i smajic ako se ovo jos jednom ponovi ja bi se ozbiljno zapitao da li mi uopste trebamo igrati formacijski sa krilima...
I za kraj ono sto mi je najvise bolo oci,ADIOVICA jedino gurati ako je sto posto sgiurno da olazi za neke opasne pare na kraju sezone,jer haj sto ne vrijedi 500 000 ili kolko je vec pisano nego najbolji strijelac lige DA ONAKO NESTANE PROSTO
tuzno brate tuzno,jos kada gledam centarsuteve nase ,fraera nema ni blizu lopte a kamoli sta drugo.Zbog svega navednog mislim da bi ako nista protiv slabijih protivnika hodzic trebao doboti priliku jer pokazo je vise za ono malo vremena nego adilovic a i brkovic koko sam vidio ima zelju za igrom.
Na kraju svega mislim da su sad pitari prije svega shvatili zasto ce zeljo opet biti prvak,ne zato sto je zeljo PREdominantan u odnosu na ostatk lige nego zato sto je zeljo institucija koja kako god da odgira amar izvuce u 99% slucajeva pozitivian rezultat i tako da zeljo sta bilo da bilo ostane u vrhu,ali za evropu ipak treba punooo vise bar 5 6 igraca u prvoj postavi
Kad sam se vec dotako komsija da napiesm jos nesto jer ne mogu odolti.Kunete se u pelaka,pa mu **** majke,kunete se u skoru pa vas fraer proda zbog 3 lige,dok recimo neki igraci kao su beslija dodju u nas klub u trenutcima kad su ga svi zaobilazili,kleli ste se u blekica fraer vam oci zamazo i prodo vas smijesno kako,pricali ste da jovicu osim nije ni do koljena do prije 2 mjeseca sad mu psujete i tjrate ga,jednostavno ili se pomirite sa cinjenicom da zeljo nema konkurencije i prestanite voditi bilo kakve rasprave ili pocnite za zelju navijati
I za kraj ono sto mi je najvise bolo oci,ADIOVICA jedino gurati ako je sto posto sgiurno da olazi za neke opasne pare na kraju sezone,jer haj sto ne vrijedi 500 000 ili kolko je vec pisano nego najbolji strijelac lige DA ONAKO NESTANE PROSTO

Na kraju svega mislim da su sad pitari prije svega shvatili zasto ce zeljo opet biti prvak,ne zato sto je zeljo PREdominantan u odnosu na ostatk lige nego zato sto je zeljo institucija koja kako god da odgira amar izvuce u 99% slucajeva pozitivian rezultat i tako da zeljo sta bilo da bilo ostane u vrhu,ali za evropu ipak treba punooo vise bar 5 6 igraca u prvoj postavi

Kad sam se vec dotako komsija da napiesm jos nesto jer ne mogu odolti.Kunete se u pelaka,pa mu **** majke,kunete se u skoru pa vas fraer proda zbog 3 lige,dok recimo neki igraci kao su beslija dodju u nas klub u trenutcima kad su ga svi zaobilazili,kleli ste se u blekica fraer vam oci zamazo i prodo vas smijesno kako,pricali ste da jovicu osim nije ni do koljena do prije 2 mjeseca sad mu psujete i tjrate ga,jednostavno ili se pomirite sa cinjenicom da zeljo nema konkurencije i prestanite voditi bilo kakve rasprave ili pocnite za zelju navijati

...........ZA ŽIVOT CIJELI=FCŽ 1921.=..........
ko rano rani sam u nju pada.
ko rano rani sam u nju pada.
Hvala vam na odgovoru nisam nista drugo ni ocekivo cuj zini...? 

Poslao sam ti ja na pp,kad te već interesuje. Nadam se da nisi od onih fb debila sto ne znaju pricu pa nalijepe na status klixov članak kako su se navijači međusobno pobili pa se naslađuju i podruguju.DevilS je napisao/la:Hvala vam na odgovoru nisam nista drugo ni ocekivo cuj zini...?
a o eldinu - meni on nikad nije bio dobar napadač, bio prvi strijelac lige, većinu golova mu zeba namjesti odnosno pogodi ga. On je panj samo takav,nešto sl. kao mario gomez

Zadnja izmjena: gio10, dana/u 03 mar 2013, 20:07, ukupno mijenjano 1 put.
Ja te volim, volim Željo..
Bio partyDevilS je napisao/la:Sta se to desilo sinoc komsije na utakmici i nakon utakmice.?
NO PYRO NO PARTY
Nisam komso hvala tebi na odgovoru nego nako reko da znam nisam bio u toku...
Nego ja malo bagrcavog zezam za ''zini''...

Nego ja malo bagrcavog zezam za ''zini''...

Ništa strašno,dvojca momaka malo zagužvali međusobom,murija uletila da ih rastavi,i tako nastao metež sa murijom,nastavilo se van stadiona,kamenice i tako to,kasnije murija obilazila okolne kvartove i uletili u tuborg,traže lafo neke likove sto su napali policiju..
Mediji su još jednom dokazali svoju površnost,netačnost i nerazumjevanje!
Mislim da je to samo dio jednog zajednickog problema ... Ajd sto pustaju jedne te iste ljude i njihovu svitu (na svakoj tribini toga ima ...) vec godinama ,ali pretresanje....e to je tek prica za sebe , sto nas djevojaka ( dodjes normalno obucena kako i prilici jednom normalnom zenskom rodu i utakmici , nemam ni tasnu ni kisobran ni ista sumnjivo , al me pretresaju ko zadnju fukaru i "istipaju" ko da zensko u zivotu nisu vidjeli pa kontaju sanjaju ! a lika iza mene sto ZNAM da ulazi sa min. 5 baklji ,2 noza i kokos mozgom ,e njega se tapse po ramenu i samo sto mu jos crveni tepih ne prostru .... halo,pa dokle vise ?! ) sto deda sa unucima (ko da ce u onom cekeru punom smokija i visokog C-a 15 bengalki nacipropuh je napisao/la:Svaki drot na stadionu uvede minimum 10 ljudi bez karte a postoji sigurno i drugih nacina ulaska.likusa je napisao/la: Kako udju an drugi nacin ? Ja svaki put platim kartu ako nemam polugodisnju ?
Ja znam par likova koji su svaku tekmu zadnjih 5 god. na grbavici i nikad karte nisu uzeli .

Izvini drug ,ali nisi u pravu ...Fidelito je napisao/la:Ništa strašno,dvojca momaka malo zagužvali međusobom,murija uletila da ih rastavi,i tako nastao metež sa murijom,nastavilo se van stadiona,kamenice i tako to,kasnije murija obilazila okolne kvartove i uletili u tuborg,traže lafo neke likove sto su napali policiju..
Je li ili nije upravu, nije sad vazno, bilo proslo...
Ovoj dvojici koji su me nazvali smradom smrdi iz usta jer nazvat navijaca Zelje koji je jos davno glledo bracu Kojovic,Serbu i ostale koji nisu znali sta je Grbavica,ja koji sam dao nogu za svoj grad mene sad nazivaju smradom i to jos moderator.Ja nisam smrad i sram vas bilo to sto kazete balavurdijo nekulturna.Stidi te se vi niste navijaci vi ste smradovi 10 puta veci od mene.Ovog u mojoj generaciji nije bilo ovo su neke doslje garant jer sumljam da bi Sarajevsko djete ovako moglo napisat starijem navijacu.Malo respekta nije na odmet.
zeljo tv. clanske karte, sve je super i lijepo, svaka cast, ali glavni oslonac klupskog marketinga, ako tako mogu reci, je dobar teren. dobar teren dalje implicira dobru igru. to je osnova. ne moze po onom ni barca igrati.
ne sjecam se utakmica prije rata, ali gledam snimke, gledam utakmice iz osamdesetih i vidim da lopta ide ko na bernabeu. a sinoc, u 2013. godini skace ko zaba. bit ce bolje, mora biti bolje.
ne sjecam se utakmica prije rata, ali gledam snimke, gledam utakmice iz osamdesetih i vidim da lopta ide ko na bernabeu. a sinoc, u 2013. godini skace ko zaba. bit ce bolje, mora biti bolje.
Sasa Kajkut pitarima tabut!
a ja sumNJam da bi takav stari Sarajlija mogao napisati ovakvo nestoAlipasino je napisao/la:Ovoj dvojici koji su me nazvali smradom smrdi iz usta jer nazvat navijaca Zelje koji je jos davno glledo bracu Kojovic,Serbu i ostale koji nisu znali sta je Grbavica,ja koji sam dao nogu za svoj grad mene sad nazivaju smradom i to jos moderator.Ja nisam smrad i sram vas bilo to sto kazete balavurdijo nekulturna.Stidi te se vi niste navijaci vi ste smradovi 10 puta veci od mene.Ovog u mojoj generaciji nije bilo ovo su neke doslje garant jer sumljam da bi Sarajevsko djete ovako moglo napisat starijem navijacu.Malo respekta nije na odmet.
SB90 je napisao/la:zeljo tv. clanske karte, sve je super i lijepo, svaka cast, ali glavni oslonac klupskog marketinga, ako tako mogu reci, je dobar teren. dobar teren dalje implicira dobru igru. to je osnova. ne moze po onom ni barca igrati.
- jug-onostalgicar
- Kontakt:
izasao sam odma poslije tekem i nisam vidio frku, ako moze pp sta je bilo bio bih zahvalan
Opet kazem, vecina nas ovdje dijeli misljenje da smo bodove uzeli na "misice", bez "ljepote" u igri...vise bih rekao, bez onoga sta se od aktuelnog dvostrukog sampiona, trenutnog lidera na tabeli ocekuje, a ocekuje se iskorak...
Nisam promijenio misljenje u ovih dan-dva, na pripremama ja bilo lose vrijeme, losi tereni...samim tim pripreme i pripremne utakmice su se morale prilagoditi, korigovati...povreda jednog od najboljih igraca, puno laksih povreda sto je imalo za posljedicu da skoro isti sastav nije odigrao vecinu utakmica (najvise se eksperimentisalo u odbrani)...u subotu igrace doceka skoro isti teren, tradicionalno tezak protivnik, izostanak Bekrije...
Mozemo govoriti o onima koji su lose odigrali, prozvati pojedince, ali to "ne pije vode"...prva je utakmica na proljece, gore navedeni problemi, evidentna zasicenost kod pojedinih igraca (financijska situacija je utjecala na (ne)trgovinu igraca), izostanak igraca koji bi trebao biti lider Zelje, izostanak ponajboljeg igraca (Kvese), su izgleda imali veci utjecaj nego sto bi trebalo...
Bilo bi lijepo da pisemo malo vise kako Hodzic i Brkovic su jako zanimljivi igraci. Za Brkovica sam davno spomenuo nakon sto sam gledao GOSK-Zeljo (2:3) da zasluzuje vecu minutazu (brzina, onako pomalo divlji, bez tacne pozicije u ekipi), Hodzic kao drugi spic, jer evidentno je da sa Selimovicem koji vise ne moze napredovati i Smajicem koji ako nastavi igrati u prvih 11 ce tek na kraju sezone se vratiti u pravu formu, ne mozemo stvoriti dovoljno kvalitetnih sansi za Adilovica da zabije gol. Hodzic za transformaciju u 4-4-2, barem u Dolini. I da, Stanic...realno, ako se bilo ko od nas moze zamisliti na njegovom mjestu (igrao skoro svaku poziciju u klubu, zamjena za sve, igrao pa na klupu pa opet igaro), sta je sve prosao i prolazi, kako god da odigra zasluzuje sa nase strane punu podrsku...trenutno nemamo puno izbora, ako ne dođe lijevi bek, i u ovoj situaciji je efikasnije podrzati i pisati o nekim "rjesenjima" koja imamo, a ne mogli imati, nego vecinom kuditi
Nisam promijenio misljenje u ovih dan-dva, na pripremama ja bilo lose vrijeme, losi tereni...samim tim pripreme i pripremne utakmice su se morale prilagoditi, korigovati...povreda jednog od najboljih igraca, puno laksih povreda sto je imalo za posljedicu da skoro isti sastav nije odigrao vecinu utakmica (najvise se eksperimentisalo u odbrani)...u subotu igrace doceka skoro isti teren, tradicionalno tezak protivnik, izostanak Bekrije...
Mozemo govoriti o onima koji su lose odigrali, prozvati pojedince, ali to "ne pije vode"...prva je utakmica na proljece, gore navedeni problemi, evidentna zasicenost kod pojedinih igraca (financijska situacija je utjecala na (ne)trgovinu igraca), izostanak igraca koji bi trebao biti lider Zelje, izostanak ponajboljeg igraca (Kvese), su izgleda imali veci utjecaj nego sto bi trebalo...
Bilo bi lijepo da pisemo malo vise kako Hodzic i Brkovic su jako zanimljivi igraci. Za Brkovica sam davno spomenuo nakon sto sam gledao GOSK-Zeljo (2:3) da zasluzuje vecu minutazu (brzina, onako pomalo divlji, bez tacne pozicije u ekipi), Hodzic kao drugi spic, jer evidentno je da sa Selimovicem koji vise ne moze napredovati i Smajicem koji ako nastavi igrati u prvih 11 ce tek na kraju sezone se vratiti u pravu formu, ne mozemo stvoriti dovoljno kvalitetnih sansi za Adilovica da zabije gol. Hodzic za transformaciju u 4-4-2, barem u Dolini. I da, Stanic...realno, ako se bilo ko od nas moze zamisliti na njegovom mjestu (igrao skoro svaku poziciju u klubu, zamjena za sve, igrao pa na klupu pa opet igaro), sta je sve prosao i prolazi, kako god da odigra zasluzuje sa nase strane punu podrsku...trenutno nemamo puno izbora, ako ne dođe lijevi bek, i u ovoj situaciji je efikasnije podrzati i pisati o nekim "rjesenjima" koja imamo, a ne mogli imati, nego vecinom kuditi

Jarane, nemoj da te neko izbacuje iz takta. Ružno je bilo koga i na bilo koji način vrijeđati. Ovo je forum i svako ima pravo na svoje mišljenje, pa tako i ti. Ljudi koji počnu, na "prvu" vrijeđati, to obično čine u nedostatku argumenata i to više govori o njima, a ne o tebi.Alipasino je napisao/la:Ovoj dvojici koji su me nazvali smradom smrdi iz usta jer nazvat navijaca Zelje koji je jos davno glledo bracu Kojovic,Serbu i ostale koji nisu znali sta je Grbavica,ja koji sam dao nogu za svoj grad mene sad nazivaju smradom i to jos moderator.Ja nisam smrad i sram vas bilo to sto kazete balavurdijo nekulturna.Stidi te se vi niste navijaci vi ste smradovi 10 puta veci od mene.Ovog u mojoj generaciji nije bilo ovo su neke doslje garant jer sumljam da bi Sarajevsko djete ovako moglo napisat starijem navijacu.Malo respekta nije na odmet.
Ja bih samo jednu ispravku. Dragan i Slobodan Kojović nisu braća.

Sinoć smo odigrali loše, ali i uz tako lošu igru smo, uz Zrinjski, ostvarili najubjedljiviju pobjedu u ovom kolu. Ta činjenica može mnogo da nam kaže, al' i ne mora. Prvo je kolo "proljeća" i još je rano za "proljetne" analize. Bodovni saldo nam je takav da moramo davati podršku igračima, jer su osvojili 38 bodova, a od 16 utakmica u 12 su pobjedili uz dva remija i dva poraza.
Malo sabura, ne bi bilo na odmet, iako, št govori @camac, cijelu sezonu se patimo.
Pozdrav, uz nadu da ćemo i ove godine slaviti duplu krunu.
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".