Automobili, motori...

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Vozim...

Dizel
83
60%
Benzin
29
21%
Plin
4
3%
Hibrid
1
1%
Elektro vozilo
1
1%
ništa ne vozim :(
20
14%

Ukupno glasova: 138

alacious
Kontakt:

Re: Automobili, motori...

Post Postao/la alacious » 04 mar 2013, 19:52

Kako onaj BMW X5 klizi čovječe,pitam se dal' sam se ikad vozio u "mirnijem" autu :oops:

Papastathopoulos
Kontakt:

Post Postao/la Papastathopoulos » 04 mar 2013, 19:59

ŠB_Fidelis je napisao/la:
Papastathopoulos je napisao/la:
Marsal je napisao/la:@Papa...
Rodica imala Clia, slatko auto, 1.4 dizel al' u pm koliko je se puta pokvario. Dok s druge strane Punto ti je golf 2 novog doba :mrgreen: Ako nadješ sebi kakvog Punta dizela da ti se uklapa u budžet obavezno uzimaj...
pa jel bas toliko kritican taj clio ? :D a tako je sladak :mrgreen: a koliko otprilike uzima ovaj punto 1.2
benzin, jel bar ispod 7 l ?

Ps. Ocel' ko uzet moju fiestu ? :mrgreen:
Nema Clia 1,4 dizel tog godista, to je 1.5 dCi vec poboljsani motor koji trosi ispod 5 litara u prosjeku, i sto se mene tice, u odnosu na Punto, to je auto i po. Moze individualno biti problema sa njim, naravno, kao i sa svakim drugim vozilom, ali ne vidim po kojoj fori moze nekome isplativije ili logicnije u tom cjenovnom rangu biti uzeti Punta benzinca.
Clio ima vecu osnovnu opremu od osnovnog Punta i u sustini, nekom globalnom prosjeku, je manje kvarljivo vozilo i sigurno da je stedljiviji od 1,2 benzinca koji trosi osjetno vise od 1,5 dCi Clia, a ide losije u usporedbi.

I da ispravim kolegu gore iznad, nema sanse da Punto 1,2 benzinac tog godista trosi manje od 6 litara. Ma ni 6,5.
Pa na piku pise da je 2002. g. i da je 1.4 dizel :???: a nekako mi je preslatko auto, al ne znam jel mi puno dati 2 mílje i fiestu :???:

@secer meni ne treba bijesno auto ;)
Ko rano rani, il je pekar il nije normalan

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 04 mar 2013, 20:08

Ma nema Clio tog godista 1,4 dizel, taj 1,4 motor je vjerovatno K tip benzinca koji je naslijedio stariji E tip, a od 2001. nekad je uveden 1,5 dCi i sigurno je jedan od najstedljivijih dizelasa u svojoj klasi s potrosnjom ispod 5 litara u prosjeku.
...Život za Široki...

Papastathopoulos
Kontakt:

Post Postao/la Papastathopoulos » 04 mar 2013, 20:17

Ma dobro, shvatam ja, al nisam ga ja stavljao na pik jbg :D a vidit cu, ne znam bil' ga uzimao

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 04 mar 2013, 21:12

secer je napisao/la:procitah da ovaj punto trosi nesto manje od 6 litara.
majku mu, pa to i ne trosi. :)
nego, zasto autic od 1200 kubika?
da sam vlast, navjerovatnije bi i djeca od 14 godina smjela voziti takve i slicne ´masine´.
ima svakakvih pocetnika i kamikaza po sarajevu. Ja bih uveo onu granicu do recimo nekih 90 KS da mogu auta vozati, i to je previse...

@path...

Sta ce ti merc, na zadnjem pogonu, ti jos kao pocetnik, ufati te zima, ucis hatme dok dodjes od tacke A do tacke B. Uzmi Clia 1.5 dCi. Startan, solidno moze povuci, malo trosi ;)
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

Papastathopoulos
Kontakt:

Post Postao/la Papastathopoulos » 04 mar 2013, 22:28

Bosniacum Lilium je napisao/la:@path...

Sta ce ti merc, na zadnjem pogonu, ti jos kao pocetnik, ufati te zima, ucis hatme dok dodjes od tacke A do tacke B. Uzmi Clia 1.5 dCi. Startan, solidno moze povuci, malo trosi ;)
A uzeo bi ja clia, kazem preslatko je auto, ne trosi puno i sve to, al ne znam je li puno da nadoplatim 2.000 KM na ovo moje koje imam jbg :roll:

dijabola
Kontakt:

Post Postao/la dijabola » 04 mar 2013, 22:29

Papastathopoulos je napisao/la:Ljudi, imam jedno pitanje..mozda je glupo, al jbg ja sam laik sto se auta tice..koje auto vise trosi: 1.2 benzin ili 1.4 dizel ? I koliko ?

Hvala
ma ne troše nijedan ni drugi preko 5 i po garant. Ja na puntu polago, u tih mjesec dana 4 puta se pokvario (možda je do mene :lol: ). A i prijatelj mi jedan ima nekog Fiata novijeg, vazda mu nešto popravlja. Lično Fiata ni u ludilu, to je za mene igračka a ne auto. A tetka mi ima Clia 1.4 il je 1.5 dizel, nikakvih problema dosad nije imala. Između ta dva...Clio, u svakom slučaju. A Merc je najbolji kako god okreneš, samo zimi kakvih elemenata u gepek i piči, ionako nam snijeg traje 2 sedmice u godini jbt.
Kolumna: http://forum.sportsport.ba/viewtopic.php?f=35&t=6347

bavarian_bk
Kontakt:

Post Postao/la bavarian_bk » 04 mar 2013, 22:37

" Čuvaj se rata i Fiata " - BH narod :lol: :lol:

Marsal
Kontakt:

Post Postao/la Marsal » 04 mar 2013, 22:52

Evo mi već imamo Stila 1.9jtd 2003 god, 85 kw mjesec dana u vlasništvu, ma nemam šta da pričam, auto je vrh vrhova, zmajić. Uvijek bih ga uzeo prije Golfa 4, a vagali smo upravo izmedju ta 2 auta i Stilo nam se čini puno, puno bolji... vozali svakakve verzije i Golfa i Stila i Stilo pobijedio.

To da su Fiati loši to je nekada bilo, našem narodu nevaljaju samo zato što zahtijevaju redovno održavanje i što je to održavanje skuplje nego u pojedinih švaba...
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988

_forzamilan_
Kontakt:

Post Postao/la _forzamilan_ » 04 mar 2013, 23:26

Šta ti znaš šta je auto GOLF JE BETON :lol: sarkazam

slika
VEĆ je G klasa sama po sebi brutalno vozilo kojem malo koji terenac može parirati, kako performansama tako i cijenom. No prava egzotika je njena posebna izvedba s tri osovine i cijenom vrlo bliskom supersportskom SLS-u.

Nema sumnje kako se radi vanserijskom vozilu koje će svoje buduće vlasnike vjerojatno tražiti među ruskim oligarsima, novopečenim kineskim bogatašima i arapskim šeicima. Ništa čudno, baš kao ni podatak kako će ovaj model biti proizveden u seriji ne većoj od 30 primjeraka.

Vozilo je razvijeno na osnovi modela G320 CDI, također u 6x6 izvedbi, a razvijenog 2011. godine za austrijsku vojsku. Dovoljno je reći kako se radi o vozilu koje svog izvornika "šiša" za 1,1 metar u duljinu, te po četvrt metra po pitanju širine i visine. Podnica vozila postavljena je na čak 460 mm od podloge, a kotači su promjera nevjerojatnih 37 inča. Modificirana G klasa teži 3.775 kg, dok je nosivost tek 650 kg.

Dozelski motor s vojne izvedbe ustupio je mjesto moćnijem AMG-ovom 5,5 V8 biturbo benzincu sa 544 KS i 758 Nm, usuglašenom sa 7G-tronic automatskim mjenjačem. Prijenos je na sve tri osovine u omjeru 30:40:30, a pogon posjeduje pet blokada diferencijala čime je omogućen neovisan rad svakog kotača.

Vjerovali ili ne, ovaj gotovo šest-metarski monstrum uhvati 100 km/h za manje od 6 sekundi, dok je maksimalna brzina elektronski limitirana na 160 km/h. Orijentacije radi spomenimo i tvornički prosjek potrošnje od 18 l/100 km. Za sve ostalo tu je promotivni video.
[youtube][/youtube]
Il Re Dell' Est - $́й ?́" %́&

Krepat ma ne molat!

Marsal
Kontakt:

Post Postao/la Marsal » 05 mar 2013, 13:37

ufff dobar Merc ali vidi ovog čuda :mrgreen:

[youtube][/youtube]
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988

madridist
Kontakt:

Post Postao/la madridist » 05 mar 2013, 15:51

[youtube][/youtube]
ovaj komentar dole kako će 72-godišnji milijarderi izgledati sjajno u ovome :lol:
“We are all born ignorant, but one must work hard to remain stupid.”
Chico Felipe Cayetano Lopez Martinez y Gonzales
Don Alfredo Di Stefano

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 05 mar 2013, 16:18

Kao i svaki drugi Lambo, perfektan.

slika

slika

slika
...Život za Široki...

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 06 mar 2013, 22:54

ima li iko iskustva sa nissan almera ? vidim da su jeftini... mane, prednosti?

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

mambabalkan
Kontakt:

Post Postao/la mambabalkan » 08 mar 2013, 02:15

slika

Uploaded with ImageShack.us

Evo koliko volim svoju zenu. Al sad ga ja vozam kad god stignem. Sta mislite.

mambabalkan
Kontakt:

Post Postao/la mambabalkan » 08 mar 2013, 02:17

Bosniacum Lilium je napisao/la:ima li iko iskustva sa nissan almera ? vidim da su jeftini... mane, prednosti?
U Americi je ovo Nissan Versa. Ovdje se moze kupit za $12,000 al da nista u njemu nema. Nissan po mom misljenju uopste nije lose auto. Puno su mi ljepsi od tojote i honde al da su bolji ne mislim

madridist
Kontakt:

Post Postao/la madridist » 08 mar 2013, 10:01

A evo i Nissan GT-R
" onclick="window.open(this.href);return false;!
“We are all born ignorant, but one must work hard to remain stupid.”
Chico Felipe Cayetano Lopez Martinez y Gonzales
Don Alfredo Di Stefano

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 09 mar 2013, 00:48

Istestirao sam u ova dva dana Skodu Superb do krajnjih granica. Kakva masina. :o Nisam mogao verovati da je ovo ovako fenomenalno auto dok ga nisam uzeo "pod svoje". Motor 1.9 tdi 130 KS,jednostavno stroj.Prosle godine istu ovu relaciju vozio sa peticom,sada sa Skodom i po meni neuporedivo bolji trag na mene ostavila Skoda. ;)
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 11 mar 2013, 16:18

slika

QUARESMA 18<<<
Kontakt:

Post Postao/la QUARESMA 18<<< » 11 mar 2013, 19:04

mambabalkan je napisao/la:slika

Uploaded with ImageShack.us

Evo koliko volim svoju zenu. Al sad ga ja vozam kad god stignem. Sta mislite.
ovo zenino ili?

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: ANamelessGhoul, kraljttbvb i 12 gostiju.